A Belga Királyság legszebb városai - csoportos utazás a pünkösdi hosszú hétvégén 2022.06.03-06.

4 napos csoportos utazás Belgiumban

A gyönyörű Belga Királyság szinte megbújik a népszerű európai országok között, azonban óriás szomszédaival méltón felveszi a versenyt a különlegességek számában. Kis mérete ellenére hemzseg a látnivalókban: gazdag történelmi múlt, számos világörökségi helyszín, katedrálisok és harangtornyok, nyüzsgő piacterek, történelmi csatamezők várnak ránk Belgiumban. A szövetségi államot három régió alkotja, utazásunk során mindbe belekóstolunk: meglátogatjuk a pezsgő fővárost, Brüsszelt, délen a franciául beszélő, dimbes-dombos Vallóniát, északon pedig a holland ajkú Flandria legbájosabb városát, Bruges-t és a gazdag kultúrával büszkélkedő Antwerpent keressük fel. Sétálunk hangulatos középkori utcákon és tereken, hajózunk a zegzugos csatornákon, sört kóstolunk és megismerkedünk a belga csokoládé titkaival is.

FőoldalEurópaBelgiumAntwerpenA Belga Királyság legszebb városai - csoportos utazás a pünkösdi hosszú hétvégén 2022.06.03-06.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Brüsszel útvonalon
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladható poggyász (max. 23 kg)
Szállás Brüsszelben három éjszakára, központi fekvésű 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Reggeli
Városnézés Brüsszelben, Bruges-ben és Antwerpenben
Privát transzferek a program szerint különbusszal
Magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek
Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

június 3. péntek
Elutazás Budapestről a Brussels Airlines közvetlen repülőjáratával Brüsszel nemzetközi repülőterére (6:35-8:40), majd transzfer külön busszal a központba. Útba ejtjük az EU-negyed legfontosabb helyszíneit: a Cinquantenaire parkot a Diadalívvel, a Európai Bizottság épületét és az Európai Parlamentet. A szállás elfoglalása után gyalogos városnézésre indulunk a Grand Place körül és megismerjük a főbb látnivalókat: a városházát és a mellette sorakozó céhházakat, a Szent Mihály és Szent Gudula székesegyházat, a Királyi Palotát, a Parc de Bruxelles-t, a Manneken Pis szobrot. Megcsodáljuk a város panorámáját a Mont des Arts-ról és sétálunk a Rue des Bouchers-n is. Este szabadidő. Érdemes sötétedés után is sétát tenni a fényárban úszó Grand Place környékén!

június 4. szombat
Reggeli után a flamand mesevárosba, Bruges-be látogatunk. A nyugat-flandriai település igazi rejtett kincsesláda: óvárosa nagyjából sértetlenül vészelte át az elmúlt századok viharait, így az UNESCO világörökségi listájára is felkerülhetett. A program részeként felkeressük a Begina-házakat, a Szt. János kórház udvarát és a Miasszonyunk templomot, amely otthont ad Michelangelo híres Madonna-szobrának. Átkelünk a fotogén Bonifácius-hídon és megnézzük a főtér nevezetességeit is. Bruges-ben lépten-nyomon csokiboltokba botlunk, ezért nem is lehet kérdéses, hogy épp itt ismerkedünk meg a hagyományos belga édesség titkaival. Városnézésünket egy 30 perces hajókirándulás teszi teljessé a városka leglátványosabb csatornáin.

június 5. vasárnap
Szabadprogram Brüsszelben, vagy egész napos fakultatív kirándulás Vallóniában: 85 euró/fő (helyben fizetendő)
Ezen a napon délre, a francia ajkú Vallóniába utazunk. A Château de Freÿr az Ardennek mészkősziklái között kanyargó Meuse folyó partján épült, eredetileg reneszánsz kastély, amely Vallónia egyik legfontosabb kulturális öröksége. A hely olyannyira magával ragadó, hogy többek között XIV. Lajos francia király és Naru Hitu japán koronaherceg is dicsérettel illette. A 18. században kibővített és kerttel körülvett kastély évszázadokon keresztül fogadta a hercegeket és magasrangú vendégeiket, a mai látogatók pedig bepillantást nyerhetnek életvitelükbe, szokásaikba az eredeti berendezési tárgyak segítségével.  
A délutánt Dinant-ban töltjük, mely valódi kis ékszerdoboz. A város látképét a hagymakupolás Notre Dame katedrális, illetve a mögötte tornyosuló hegy és a tetejére épült Citadella uralja. Ne hagyjuk ki a kisváros jellegzetes kekszét (a hatalmas méretű mézes Couque de Dinant-t Európa legkeményebb kekszének tartják)!
Az egyik legismertebb belga sör Dinant városából, a Leffe nevet viselő kolostorból ered, ahol a XIII. századtól egészen a XX. század közepéig főzték a sört. Ennek állít emléket a Maison Leffe interaktív múzeum, ahol kóstolóval egybekötve megismerjük a sörgyártás fortélyait.

június 6. hétfő
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd ezúttal észak felé kalandozunk: első megállónk Brüsszel jelképe, a 103 méter magas Atomium, amely az 1958-as világkiállításnak adott otthont és egy több milliószorosára felnagyított vasmolekulát ábrázol. Továbbutazunk Flandria és a középkori Németalföld legfontosabb kulturális és kereskedelmi központjába, Antwerpenbe. Elsétálunk a Miasszonyunk katedrálishoz, a régi kikötőhöz és a mellette fekvő erődhöz. Felkeressük Rubens házát és bolyongunk a  szűk utcácskák, apró kávézók, csokoládéboltok és több száz éves épületek között. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre közvetlen járattal (20:55-22:50).

Az út kiemelt értékei
Az utazás a pünkösdi hosszú hétvégére esik
Négy teljes nap tartalmas programokkal és világörökségi helyszínekkel
Három éjszaka szállás Brüsszelben, központi fekvésű szállodában
Fakultatív program Vallónia kevésbé ismert látnivalóival és sörkóstolóval
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető

Szállás

Hotel NH Brussels Grand Place Arenberg
A négycsillagos szálloda Brüsszel központjában fekszik, mindössze néhány perces sétára a Grand Place főtértől. Szobái síkképernyős tv-vel, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, tea-és kávéfőzővel, ingyenes wifi kapcsolattal, privát fürdőszobával (hajszárítóval, piperecikkekkel) rendelkeznek.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Fakultatív

Fakultatív kirándulás Vallóniában: 85 euró/fő (helyben fizetendő)
Ezen a napon délre, a francia ajkú Vallóniába utazunk. Első állomásunk a Villers Apátság, ahol egy 900 éves kolostor romjai között sétálunk, és bepillantást nyerünk a ciszterci rend egykori szerzeteseinek életébe.
A Meuse folyó partján fekvő Dinant városa igazi ékszerdoboz, látképét a hagymakupolás Notre Dame katedrális, illetve a mögötte tornyosuló hegy és a tetejére épült Citadella uralja. Ne hagyjuk ki a kisváros jellegzetes kekszét (a hatalmas méretű mézes Couque de Dinant-t Európa legkeményebb kekszének tartják)!
Az egyik legismertebb belga sör Dinant városából, a Leffe nevet viselő kolostorból ered, ahol a XIII. századtól egészen a XX. század közepéig főzték a sört. Ennek állít emléket a Leffe Maison interaktív múzeum, ahol megismerjük a sörgyártás fortélyait, a megszerzett tudást pedig egy pohár Leffével koronázzuk.

A fakultatív kirándulás 16 fő jelentkezése esetén garantált.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Brüsszel útvonalon
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladható poggyász (max. 23 kg)
Szállás Brüsszelben három éjszakára, központi fekvésű 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Reggeli
Városnézés Brüsszelben, Bruges-ben és Antwerpenben
Privát transzferek a program szerint különbusszal
Magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek
Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-Brüsszel útvonalon.
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladható poggyász (max. 23 kg)
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon belüli útlemondás esetén a Brussels Airlines csoportos foglalási szabályzata szerint repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Szállás: 

Hotel NH Brussels Grand Place Arenberg
A négycsillagos szálloda Brüsszel központjában fekszik, mindössze néhány perces sétára a Grand Place főtértől. Szobái síkképernyős tv-vel, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, tea-és kávéfőzővel, ingyenes wifi kapcsolattal, privát fürdőszobával (hajszárítóval, piperecikkekkel) rendelkeznek.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!