pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Sousse Tunézia harmadik legnagyobb városa, amely a fővárostól 140 km-re fekszik. A várost a föníciaiak alapították az i.e. 9. században. A medina szűk utcácskái, tele boltok százaival az Ezeregyéjszaka meséinek hangulatát idézik. 

Sousse nevezetességei

A sousse-i nevezetességek közé tartozik a 13 méter magas, várfallal körülvett Ribat erőd, amely része volt a mediterrán tengerpartot védő várrendszernek. A Kasbah világítótorony, az időszámításunk után 859-ben épült torony harminc méter magas, innen csodás kilátás nyílik az egész városra. A régészeti múzeum és a római korból származó, 5 km hosszú katakombák, amelyek közel 25 ezer sírkövet rejtenek. A Medina, vagyis az ősi városrész olyan szépen megőrzött, hogy méltán lehetnek büszkék rá a tunéziaiak.

Pihenés Sousse városában

Sousse jellegzetes nyaralóhely, amely kényelmes szállodákat, kellemes fürdési lehetőséget, vízisportok nagy választékát, romantikus mozgalmas éjszakai életet kínál az ide látogatóknak. Kevesen ismerik Sousse nevét, pedig az egyik legpazarabb sétákat és nyaralóhely a világon. Tunéziában csak így emlegetik a turisztikai hivatalok: a Földközi-tenger gyöngye. Finom homokos tengerpart, arab, török és andalúz stílusú szállodák, mámorító illatú olajfa-kertek, hófehér házak, speciális hangulatú bazársor, régi rezes műhelyek, pazar kávézók hívogatják a látogatókat. A kutatások szerint régebbi ez a helység, mint Karthágó. A Sousse-i múzeumban a római kori Afrika mozaikjainak segítségével időutazást is végezhetünk.

Sousse-i bazározás

Az igazi hangulatot a pici üzletek, az eladók által teremtett hangzavar adja, ha valaki beveti magát a forgatagba, biztos, hogy órákig nem tud kikerülni a hatása alól. Érdekesség, hogy sok boltban tudnak egy picit magyarul, s nem engedik el addig a turistát, amíg nem vesz valamit, vagy legrosszabb esetben legalább nem ígéri meg, hogy visszatér.

Mikor utazzunk Souesse-be? 
A legjobb májusban Tunéziába utazni. Ilyenkor még nincs forróság, csak 24-26 fokot mutat a hőmérő. A tengerben lehet úszni, reggel 10 órától délután 3 óráig napozhatunk. Később kicsit lehűl a levegő, de egy könnyű pulóver este is elég. Júniustól erős a felmelegedés, július-augusztusban pedig szinte kibírhatatlan a kánikula. Szeptember, október újra kívánatos. 

Sousse kávézóiban gyakran invitálják meg az utazót egy kis vízipipázásra, akinek tetszik ez a fajta időtöltés, az inkább vegyen a bazárban saját pipát, s otthon próbálja ki. Szinte minden méretben árulják a vízipipákat, de ajándéknak sem rossz ötlet.

Souesse-i fesztiválok, ünnepek 
A minden évben megrendezésre kerülő Aoussou (Neptunus) Fesztivál idején, júliusban és augusztusban tömegesen érkeznek a látogatók. Zlass lovasok és helyi zenészek, hat méter magas papírmasé óriások, bikinis turisták teveháton, régi autók és mindenki részt vehet a tengerparti sétányon - egészen a Place Farhat Hachedig - hömpölygő díszfelvonulásban.
 
 találat
FőoldalAfrikaTunéziaSousse

Nyaralás Sousseban 22 db utazási ajánlat

216.197 Ft/főtől (8 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!