Christiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis

Kisebb, hangulatosan berendezett, jó minőségű 3 csillagos szálloda Stalis-on, közvetlenül a tengerparton.

FőoldalEurópaGörögországKrétaStalisChristiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis

Alapár tartalmazza

7 éj Krétán a kiválasztott szállodában, szállodáknál megjelölt ellátást, charter repülőjegyeket (BUD-HER-BUD) útvonalon, az adókat és illetékeket, a repülőtéren magyar nyelvű asszisztenciát, a repülőtéri transzfereket, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programokon magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Utasbiztosítást, fakultatív programok árát. A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!

A területről

Kréta Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete. Területe: 8331 km2, legmagasabb csúcsa: 2456 méter, lakossága kb. 460.000 fő. A minosi kultúra hazája, a történelemből ismert nevén a Csodák szigete, mely napjainkban a sosem alvó, végtelen partik és tánc otthona, egyben Daidalos és Ikaros szigete. A szigeten végighúzódó varázslatos fehér hegyek, a tenger és a szárazföld olajfáival, narancsligeteivel és főszernövényeivel felejthetetlen kikapcsolódást biztosítanak. Kréta gazdag történelmi emlékekben is: monostorok, kastélyok és szobrok, valamint az ókori görög civilizáció romjai és történelmi helyszínei, mint pl. Knossos, a Bembo szökőkút és a Rocca Al Mare erőd. Kréta legnagyobb városai és üdülőhelyei: Heraklion, Chania, Rethymno, Agios Nikolaos és Sitia.

Christiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis

Szállás: 
szálloda
***
Távolság a tengerparttól: 
Közvetlenül a tengerparton

Fekvése: a szálloda Stalis-ban, közvetlenül a tengerparton fekszik, kb. 30 kilométerre a sziget fővárosától Herakliontól.

Szobák: a szálloda összesen 75 szobával rendelkezik. Az egyszerűen és ízlésesen berendezett szobák mindegyike önállóan szabályozható légkondicionálóval (a légkondicionáló térítés ellenében vehető igénybe), telefonnal, kis hűtővel felszerelt. Valamennyi szobához tartozik erkély vagy terasz.

Szolgáltatások: édesvizű medence, melynek partján egy hangulatos bár található, napozóágyak és napernyők a medence partján ingyenesen használhatók, internet sarok, wifi, széfbérlési lehetőség a recepción.
Egyes szolgáltatások csak külön térítés ellenében vehetők igénybe!

Ellátás: félpanizó.

Repülési idő: 
kb. 2 óra 30 perc
Időeltolódás: 
+1 óra
Érkezési repülőtér: 
Heraklion

Christiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis - közeli szállások:

» Litsa-Efi ** Kréta, Stalida 142.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Stalida
» Katerina Apartman - Kelet-Kréta, Stalis 150.626 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Kelet-Kréta
» Remi Apartments *** Kréta, Stalida 163.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Stalida
» Irini Studios *** Kréta, Stalis 164.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis
» Alkyonides Hotel ** Kelet-Kréta, Stalis 176.509 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Kelet-Kréta
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Litsa-Efi ** Kréta, Stalida 142.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Stalida
» Katerina Apartman - Kelet-Kréta, Stalis 150.626 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Kelet-Kréta
» Remi Apartments *** Kréta, Stalida 163.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Stalida
» Irini Studios *** Kréta, Stalis 164.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis
» Alkyonides Hotel ** Kelet-Kréta, Stalis 176.509 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Stalis / Kelet-Kréta

Christiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis képek:

Fakultatív programok, Christiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis

KNOSSOSI PALOTA, HERAKLION
indulás : reggel 8:30 körül, visszaérkezés délután 5 körül
A fakultatív kirándulás során megismerjük a mitológiából híres palotát, a labirintust, vagyis Minotaurusz lakhelyét, amely egyben helyszíne volt Theseus és Ariadné szerelmének, Daidalos és Ikarusz történetének is. A Knossos-i palota fénykorát Kr.e.1700 és Kr.e.1450 között élte, bár az első paloták már Kr.e.3000 táján álltak. Megdöbbentő, hogy milyen vívmányokat használtak itt, már az időszámításunk előtti időben is, úgy mint például a vízöblítéses WC, a földrengés biztos építkezés, valamint a palota helyének megválasztását is kizárólag a logika vezérelte, melyhez egészen bizonyosan ismerték a közlekedőedények elvét, illetve nyomást is tudtak számolni. Az ásatási területen körülbelül 2 órát töltünk el, bejárjuk szinte a teljes palotát, megnézzük a tróntermet is. Választ kapunk arra is, hogy vajon miért tűnt el a Föld színéről ez a palota, ez a csodálatosan fejlett kultúra. Knossosból egyenesen indulunk Heraklion belvárosába, ahol szabadidő eltöltésére lesz lehetőség. Módjuk lesz meglátogatni a Régészeti Múzeumot, ahol megcsodálhatják az ásatások során talált értékes leleteket.
Késő délután érkezünk vissza a szálláshelyeinkre.

SANTORINI KIRÁNDULÁS 2 napos
indulás: reggel 7 körül, visszaérkezés másnap este 8 körül
Santorini egy vulkanikus sziget, a vulkán eddigi legnagyobb kitörése Kr.e.XVI. században volt. E kitörés miatt a szigetet a görög Pompeinek is nevezik. A vulkán kitörése következtében a kráter beszakadt, így keletkezett a világ legnagyobb átmérőjű, 18 km-es tengeri medencéje. A vulkánkitörés következtében a sziget beszakadt területe víz alá került, ebből gyakorlatilag a sziget peremei maradtak meg: a kifli alakú Santorini szigete és a vele szemben lévő egyenes sziget Thirassia, valamint az apró Aspronisi. Az idők folyamán a folyamatos lávaömlésnek köszönhetően a kaldera közepén két vulkanikus sziget keletkezett: Palea kameni (régi kő) és Nea kameni (új kő).

Santorini szigetét hajóval közelítjük meg. A hajó indulása reggel 9:00-kor van az iraklioni kikötőből. Körülbelül 2 órát hajózunk, majd Santorinin a sziget kikötővárosánál, Athinosnál szállunk ki hajónkból, ahol már vár ránk az autóbusz. Az autóbusz útja meredek szerpentineken felfelé vezet, ahonnan remek rálátás nyílik a kalderára, illetve a vulkanikus képződményekre. Utunk során megállunk a kapitányok városában Oiában. Ebben a városban található a legtöbb kék kupolás fehérre festett ház. Szűk utcáival valóban varázslatos, rabul ejtő városka. Mivel ebédidőben érkezünk, ezért egy közös séta, idegenvezetés után 1.5 - 2 órás szabad program következik, amikor is alkalmunk nyílik sétálva csodálni a tájat. Következő megállónk Santorini fővárosa: Fíra, ahol az idegenvezetés után szintén kb. 1 óra szabadidőnk lesz. Ezt követően a szállodába megyünk, majd aki szeretne, fakultatív program keretében felmegyünk megnézni a világhíres Oia-i Naplementét és még egy kis idő is marad utána, hogy a kivilágított várost megcsodáljuk.
Másnap reggeli, kicsekkolás, és szintén fakultatív programként Pyrgosba látogatunk, Santorini egyik legrégebbi és legmagasabb részen lévő városkába, ami a templomairól híres. Itt közös séta utan kis szabadidőnk lesz, majd ezután a kikötőben egy tradicionális favitorlással behajózunk a Calderába. A két vulkán között lévő hőforrásoknál horgonyoz le a hajó, ahol kb. fél órás fürdésre nyílik lehetőség a feltörő kénes-vasas forrásnál, majd visszahajózunk a kikötőbe, ahonnan már a nagy hajóval indulunk vissza Krétára. Kb. este 7-kor kötünk ki.

Aki nem akar a fakultatív programokon részt venni, azoknak szabad program van, de természetesen őket is lehozzák adott időben a kikötőbe.

KELET-KRÉTA MEGISMERÉSE (SPINALONGA, AGIOS NIKOLAOSZ)
indulás: reggel 8 körül, visszaérkezés délután 6 -7 körül
Autóbuszunkkal a szállodánktól a reggeli órákban indulunk a Mirabello öböl partjához. A festői szépségű öbölbe érve szállunk fel kishajónkra és hajózunk be Spinalonga szigetére. Ez a kicsinyke, mindössze 800 négyzetméter nagyságú, kör alakú sziget fontos stratégiai szerepet töltött be. Ezért volt fontos, mind a velencei, mind a török haderők számára, hogy elfoglalják Spinalongát. A törökök kiűzésének céljából Kréta kormányzója 1904-ben hozott egy törvényt, amely törvény értelmében a szigetre szállították Kréta összes leprását, és ettől kezdve lett a sziget a kín, a betegség szigete egészen 1963-ig, amikor is az utolsó leprás is gyógyultan távozott a szigetről. Azóta Spinalonga egy zarándok hely, ahova évente zarándokok ezrei érkeznek és imádkoznak egészségükért. Spinalonga szigetét körülbelül 1 órás magyar idegenvezetéssel járjuk körbe, ismerjük meg részletesen történetét, az itt élő emberek életét, gyógyulásuk históriáját. Az idegenvezetés után visszaszállunk hajónkra és behajózunk egy természetvédelmi övezetbe. A fehér homokos parton napozhatunk, fürdőzhetünk a csodás kékségű vízben, akár a hajóról is ugrálhatunk a vízbe. Ebben a szép öbölben fogjuk elfogyasztani ebédünket is, rostonsült sertéshúst görög salátával, amit a hajó legénysége készít el nekünk, amíg mi fürdőzünk. A program során eljutunk Agios Nikolaosba is, a keleti part kikötővárosába. A városban található a feneketlen tó, melynek mélysége 60-70 méter. A tó egy domboldalban fekszik és fantasztikus látványt nyújt. Teljes kikapcsolódást ígér akkor is, ha csak elfogyasztunk egy csésze kávét vagy egy fagylaltot a tó partján, vagy sétálunk, vásárolunk egyet hazaindulás előtt.

CHRISSI KIRÁNDULÁS
Indulás kb 8:30, visszaérkezés este 19:30 körül
Krétán nagyon sok kristálytiszta vizű, szép strand van, a keleti rész egyik legszebbje Chrissi sziget tengerpartja. A sziget természetvédelmi terület, érintetlen, gyönyörű partokkal, Európa legnagyobb libanoni cédrus vegetációjával, vad szépségéve elvarázsolja az odalátogatókat.
A kirándulás menete a következő: Lerapetráig kb. Másfél órás busztranszferrel jutunk el, ahonnan kb. 1 órás hajóúttal érjük el Chrissi partjait. Kikötés után kb. 4 óra szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy felhőtlenül élvezzük a gyönyörű aranypartot, a kristálytiszta, sekély vizet. Ezt követően visszatérünk Lerapetrába, majd az autóbusszal a hotelekbe.

VAI BEACH, KRÉTA EGYIK LEGHÍRESEBB TENGERPARTJA FÜRDŐZÉSSEL
indulás: reggel 7:00 körül, visszaérkezés este 19:30 körül
Vai programunk során Kréta egyik legszebb és legismertebb tengerpartjára látogatunk, a híres Vai Beach-re. Kelet felé indulunk a szálláshelyekről. Első megállónk a sziget egyik leghíresebb kolostora, a XV. században alapított Toplou, mely hosszú történelme során számtalan esetben került támadások kereszttüzébe a közösség szabadsága és védelmében gyakorolt tevékenysége miatt. A kolostor ma is működik, bár ma már csak néhány szerzetes él benne, akik többek között kiváló bort és olíva olajat készítenek. Megtekinthetjük az évszázados ikonokat, a kis múzeumot, a virágokkal teleültetett belső udvart. Ezt követően kb. 3 órán át élvezhetjük a napsütést és a tenger hűsítő habjait Vai tengerpartján, a híres pálmafás strandon, ahol annak idején a Bounty reklámot is forgatták.
Hazafelé megállunk Sítiában, a legkeletebbre lévő nagyvárosban, ahol sétát tehetünk a kikötőben, beszerezhetjük a hazaindulás előtti utolsó ajándékokat vagy csak megkóstoljuk a jeges kávét egy part menti kis kávézóban.

 

GYERMEKKEDVEZMÉNY (3-12 ÉVES KORIG, , HAJÓKIRÁNDULÁSNÁL 10 ÉVES KORIG)

A programok árai létszám függőek. Magyar nyelvű idegenvezetést minimum 10 főtől biztosítunk!

Külföldi partnerünk fenntartja a jogot a fakultatív programok tartalmának és árainak megváltoztatására!

Egyéb tudnivalók - Christiana Beach Hotel *** Kréta, Stalis
Alapár tartalmazza: 

7 éj Krétán a kiválasztott szállodában, szállodáknál megjelölt ellátást, charter repülőjegyeket (BUD-HER-BUD) útvonalon, az adókat és illetékeket, a repülőtéren magyar nyelvű asszisztenciát, a repülőtéri transzfereket, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programokon magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Utasbiztosítást, fakultatív programok árát. A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!

Kötelező költségek: 

A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 35 nappal indulás előtt fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő, mely a szálloda kategória függvénye!
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges. Nem árt külön biztosítást kötni súlyosabb megbetegedés esetére. A magánorvosok drágák. őket a kezelés során ki kell fizetni, de adnak számlát, így hazaérkezésünk után - feltéve, ha kötöttünk biztosítást - az otthoni biztosító visszatéríti a költségeket.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Időjárás: 
A sziget a Földközi-tenger legnaposabb szigetei közé tartozik. Az időjárás december kivételével egész évben nagyon kellemes. Januárban és februárban tavaszi időjárás uralkodik, amikor is a hőmérséklet nap közben 16-18 °C-ig emelkedhet, de éjjel enyhén nulla alá is süllyedhet. Márciusban kezdődik az igazi nyár, 30 °C körüli hőmérséklettel, tehát a hely az év nagy részében alkalmas a nyári kirándulásra. Csupán a forró nyár valódi szerelmesei választják Krétát a júliusi-augusztusi időszakban, amikor a hőmérséklet 40 °C-ig is emelkedhet.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

VÁRHATÓ MENETREND:
CHARTER REPÜLŐJÁRAT HERAKLION
(LISZT FERENC REPÜLŐTÉR 2/B)

2022. június 08. – 2022. október 05.
A3 4221 (szerda) Budapest-Heraklion 18:35 – 21:45
A3 4220 (szerda) Heraklion-Budapest 16:30 – 17:50

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Súlykorlátok az Aegean Airlines járatain:
- Megengedett súly: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén)
- Megengedett súly: 0 kg (2 év alatti (infant) gyerek esetén)
- Kézi poggyász mérete 56cm x 45cm x 25cm (fogóval, zsebekkel, kerékkel együtt), súlya: max. 8 kg/utas
- Beültetés: a légitársaság charter járatain nincs erre lehetőség.

FONTOS TUDNIVALÓ: 2 utas utazhat 1 bőrönddel, ami nem lehet több 32 kg-nál, de a 23 kg és 32 kg közötti különbözetet meg kell fizetni az utasnak. A túlsúly összege a repülőtéren a check in pultnál fizetendő, (23 kg és 32 kg közti különbözet esetén). Nem adódik össze a 2 utas megengedett súlya, így jobb, ha minden utasnak van 1 csomagja, ami nem haladja meg a 23 kg-t

A járatokkal kapcsolatos további információt a következő oldalon talál: www.aegeanair.com/travel-info

Vélemények, értékelések
3.9
11 értékelés alapján
Ár / érték arány értékelése
3.8
Elhelyezkedés értékelése
4.8
Szoba értékelése
3.8
Étterem értékelése
3.5
Személyzet értékelése
4.4
Alvásminőség értékelése
3.5
Ákos
Kazincbarcika
2017. szep. 7
4.5
Mindent rendben találtunk!

Tökéletes választás volt.
Jól éreztük magunkat.
Marcsi
2330 Dunaharaszti
2017. szep. 1
4.0
A szálloda közvetlenül a tengerparton van. Homokos a part, közvetlenül a szálloda elött sziklák vannak a vízben kicsit nehéz bemenni a kövek és a hullámok miatt a tengerbe, viszont a szomszéd szállodáknál teljesen homokos a part, nincsenek sziklák a vízbe, a víz lassan mélyül. A szállás jó a kaja ehető. Reggeli tipikus angol reggeli, mindig ugyanaz (főttvirsli, főtt tojás, bab, sültkrumpli, tojásos sültkrumpli, sonka, sajt, vaj, lekvár, méz, görögjoghurt, barackbefőtt, kenyér, kalács, müzli). Vacsora változatosabb, ehető. Fakultatív programok zsúfoltak, (egy helyre 4-5 hajó, busz visz turistákat, tömegnyomor) Az idegenvezető kedves aranyos, ha tehetitek béreljetek autót saját tempóba érdemesebb felfedezni a szigetet. Vai bay pálmafás part, Agios Nikolaos, Szelinari szurdok, Zeusz barlangja, Aquva park, Knosszosz. Egy hét nem elég. Mi jóléreztük magunkat jövőre is megyünk, nem keleti, nyugati partra Elefonissi, Szamária szurdok...
<név nélkül>
Budapest, XIV. kerület
2017. aug. 28
3.3
Kiváló egy hetet töltöttünk Krétán,bár mi fel voltunk készülve a szállás minőségére. Tetszett az,hogy családi vállalkozásról van szó,illetve hogy közvetlenül a tengerparton helyezkedik el,azonban a szobák felújításra szorulnak igencsak. Bár az ember nem a szobájában ücsörögni megy Krétára.Az étel elfogadható,a reggeli minden nap ugyanaz (bab,vmi krumplis rántotta,sült krumpli,felvágott,főtt tojás,sajt,plusz lekvár és gabonapehely),a vacsora picit változatosabb. A személyzet alapvetően kedves,leszámítva egy középkorú hölgyet,akit érdemes messzire elkerülni.Aki itt száll meg,ezekre felkészülve nem éri csalódás,ne egy otthoni ***-ra készüljön. Érdemes tengerre néző szobát kérni,nagyon megéri! Ja,és szúnyogriasztót érdemes venni/vinni.
nélkül>
Budapest, XVI. kerület
2017. aug. 21
3.7
kisse lerobbant furdoszoba, gyenge vacsora kozepesen szolgalatkesz szemelyzet
nélkül>
Fegyvernek
2017. júl. 10
4.5
Nagyon jól éreztük magunkat szívből ajánlom másoknak is.
<név nélkül>
Csömör
2017. júl. 3
2.5
Nincs
Kálmán
Budapest, XXI. kerület
2017. jún. 26
4.8
Szerintem, amit kínáltak az kaptuk a pénzünkért, Szobák tiszták , rendszeres takarítás volt. Az étel jó ízű , talán egy kicsit lehetett volna változatosabb. A fakultatív kiránduláson idegen vezető (Farkas Márti) jól felkészült volt. Rendesen tájékoztatót minket a programokról.Személyzet mosolygós kiegyensúlyozott ,De a legjobb a tenger VOLT
Üdvözlettel :Kálmán
Ákos
Budapest, XV. kerület
2017. jún. 26
4.5
Nagyon jó fekvésű, remek parttal rendelkező családias szálloda kitűnő ellátással, kedves személyzettel! Már holnap mennék ismét!!!
<név nélkül>
Gyömrő
2016. szep. 16
3.8
Az étterem volt a leggyengébb. A többi teljesen rendben volt.
<név nélkül>
Vác
2016. aug. 29
4.0
2016 voltunk ebben a Hotelben
Az elhelyezkedése szerintem nagyon jó, a partján közvetlen nagyobb kövek vannak ahol lehet rákizni, csigázni ( a gyerekeknek nagyon jó volt) itt is be lehetett menni a vízbe, kb 5m után már homokos volt. Mi átjártunk a másik szálloda elé fürödni ami kb 10-15 m van.Ott csak homokos és kristálytiszta a víz! A teraszos éttermi részből a kilátás nagyon jó. Ez 3 csillagos szálloda aki foglal, vegye figyelembe! Sokan panaszkodtak az ételre. Keveselték, és egyhangúnak ítélték.Aki túl finnyás vagy nagyon válogatós az foglaljon 4 csillagosat! Nekem csak a reggelinél a zöldségféle hiányzott! 2 kis gyrekkel mi nem panaszkodtunk (4,9 évesek) A szobákban a fürdőben voltak hangyák..de minden nap rendesen takarítottak, és törülközőt is cseréltek.
Összeségében mi kellemes hetet töltöttünk itt
Erika
Budapest, II. kerület
2016. szep. 18
3.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!