USA Keleti part és a Niagara-vízesés

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USANew York államNew YorkUSA Keleti part és a Niagara-vízesés

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programokat.
 • egyéb személyes kiadásokat

ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.  Amennyiben nem jogosult ESTA engedélyre, a vízumigénylés egyénileg történik és hosszabb időt is igénybe vehet. Kérjük ennek figyelembevételét a foglalás leadásakor. Bővebb tájékoztatást a www.hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat. Az útlevél érvényességének legalább egy hónappal meg kell haladnia az USA-ból való kilépés időpontját.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

1. NAP: BUDAPEST – WASHINGTON D.C.
Repülés Budapestről európai átszállással az USA fővárosába, Washingtonba. Privát transzferbuszunk a szállodánkhoz szállít minket, ahol a következő 2 éjszakát töltjük.

2. NAP: WASHINGTON D.C. – ARLINGTON
Reggelit követően a National Mall felfedezésére indulunk. Ez a hatalmas park a Capitolium, a Fehér Ház és a Lincoln-emlékmű közt elterülő terület. A Fehér Ház lefényképezése után a viet­námi és a koreai háborúk emlékművei közt haladva érjük el Lincoln elnök grandiózus szobrát. Innen előre tekintve a hatal­mas tűként magasodó Washington emlékmű felé mesés a lát­vány, és eszünkbe juthat a Forrest Gump film ikonikus jelenete is. Szabadidő alatt több érdekes múzeum közül lehet válasz­tani, pl. Smithsonian Nemzeti Múzeum, a repülést és az űrre­pülést bemutató Air & Space Múzeum, vagy a National Gallery. Délután ellátogatunk a Pentagon mellett található Arlingtoni Temetőbe, itt található J. F. Kennedy sírja is. Este szállás.

3. NAP: WASHINGTON D.C. – BALTIMORE – PHILADELPHIA
Reggel észak felé vesszük az irányt, és alig egy óra buszozást köve­tően elérjük Baltimore-t. A város azon túl, hogy a Keleti-Part egyik legfontosabb kereskedelmi és katonai kikötőjének ad otthont, a legnagyobb „független város” az USA-ban. A Federal Hill Park dombjáról csodás látvány tárul a szemünk elé, a nyugodt tengeröböl mögött magasodó modern toronyházak párosa. A Belső Kikötő partján sétálgatva megannyi étterem mellett haladunk el, ahol a szabadidő alatt ki lehet próbálni Maryland állam „nem­zeti” ételét, a tengeri rákot, vagy meg lehet tekinteni a National Aquariumot, mely az USA egyik legnagyobb tengeri akváriuma. Baltimore-i nézelődésünk után Philadelphiába utazunk, ahol a híres philadelphiai cheesesteak szendvicset is megkóstolhatjuk.

4. NAP: PHILADELPHIA – NEW YORK
Reggelit követően a Baráti Szeretet Városával, Philadelphiával kezdünk ismerkedni. A város történelmi jelentősége nem kisebb, mint hogy itt írták alá 1776. július 4-én a Függetlenségi Nyilatkozatot, mely egyben a megalakuló Amerikai Egyesült Államok első fővárosává is tette Philadelphiát. A belváros olyan történelmi épületeknek ad otthont, mint a Szabadság Harang (Liberty Bell), az Independence Hall (ahol a Nyilatkozatot aláírták a honatyák) vagy az első amerikai nemzeti bank. A függetlenségi háborúhoz kötődő épületeket belülről is megte­kintjük, mely során idegenvezetőnk megannyi különös történe­tet mesél az ország létrejöttéről. Délután ismét útra kelünk, és az alig 100 mérföldre lévő New York belvárosába, Manhattanbe visz autóbuszunk, ahol a következő négy éjszakánkat töltjük.

5. NAP: NEW YORK (SZABADSÁG-SZOBOR – EMPIRE S. B.)
A történelmi múltnak adózva New York megismerését mi is azzal a látványossággal kezdjük, melyet elsőként pillantottak meg a hajóval ide érkező európaiak, a Szabadság-szoborral. Komppal érjük el a külön kis szigeten álló hatalmas alkotást. A körüljárá­sát követően a bevándorlókhoz hasonlóan a szomszédos Ellis-szigetre látogatunk, ahol egy interaktív kiállítás keretében mutatják be, hogy miként fogadták a több millió (köztük több tízezer magyar) bevándorlót az USA-ban. Kora délután érünk vissza Dél-Manhattanbe, ahol a modernkori pénzügyi világ köz­pontját, a Wall Street-i Tőzsdét kapjuk lencsevégre. Innen csupán néhány saroknyira álltak egykor a World Trade Center ikertornyai. A tragikus események helyszínen ma egy megható emlékmű és egy földalatti kiállítás található. Szabadprogramot követően egy újabb világhírű épület zárja le a napunkat, az Empire State Building, melynek 86. emeletéről csodaszép kilátásban lehet részünk. Lefekvés előtt még ellátogathatunk a Times Square-re, mely ilyenkor este mutatja meg igazán látványos arcát a fény­reklámokkal. A New Yorkban töltött időszak alatt a helyiekhez hasonlóan tömegközlekedéssel (főként metróval) utazunk.

6. NAP: NEW YORK (HAJÓKIRÁNDULÁS – INTREPID ANYAHAJÓ – ROCKEFELLER CENTER)
Reggelit követően egy hangulatos hajókiránduláson veszünk részt, mely a Hudson folyóról indulva megkerüli Manhattant. Átkelünk a Brooklyn- és a Manhattan Híd alatt is, és lefényké­pezhetjük a „Nagy Alma” szinte összes látványosságát a vízről. Kikötést követően az Intrepid anyahajóhoz sétálunk el. Azon túl, hogy bemutatja egy ilyen hatalmas úszó város működését, olyan kuriózumokat is tárlatában tudhat, mint az Enterprise, a NASA első űrrepülőgépe vagy az egyik utolsó megma­radt Concorde. Délután betekintünk a díszes New York Public Library könyvtárba, illetve New York közlekedési csomópont­jába, a Grand Central Terminalba, melyet évente közel 70 millió ember vesz igénybe utazásához. Napunk utolsó látványossága a Rockefeller Center lesz, melynek tető kilátóteraszáról (Top of the Rock) a város látképén túl a csillogó Chrysler épületet és az Empire State Buildinget is láthatjuk.

7. NAP: NEW YORK (CENTRAL PARK – MÚZEUMOK)
A napot egyénileg is el lehet tölteni, de közös programunkra is jöhetnek, melyen a híres Central Parkot vesszük célba, a körü­lötte lévő páratlan múzeumokkal. Az egykoron a város szélén lét­rehozott zöldterületet mára körbenőtte a metropolisz, így igazi zöld központja lett New Yorknak. Ezt követően múzeumlátoga­tás. A választható kiállítások; a modern művészetek otthona, a MoMa, az építészetileg is különleges Guggenheim Múzeum és az egész világ egyik leglátogatottabb kiállítóhelye, a Metropolitan Művészeti Múzeum és a Museum of Natural History. A művészeti kincsek után a délután fennmaradó részében New York talán leg­hangulatosabb részét, Chelseat tekintjük meg.

8. NAP: NEW YORK – NIAGARA FALLS (KANADA) VONATTAL
A Keleti-Part nagyvárosai után egy éles váltással egy természeti kincshez látogatunk el, a Niagara-vízeséshez. New Yorkból egy teljes napnyi buszozással lehetne elérni a zuhatagot, mi azon­ban a kényelmesebb, vonattal történő utazást választjuk, és a Maple Leaf (Juharlevél) Express vonalán tesszük meg az utat. Kora reggel, még a nagy forgalom előtt hagyjuk el New Yorkot. A Penn Station állomáshoz metrózunk, ahol felszállunk vona­tunkra, mely közvetlenül a Niagarához visz bennünket. A 180 km/órás sebességre is képes vonatunk közel 250 km-en át közvetlenül a festői Hudson folyó mentén halad. A szerelvé­nyen mosdó, büfékocsi és ingyenes wifi is található, és a busszal ellentétben fel lehet állni, sétálgatni lehet, így kevésbé fárasztó az út. Délután, a határellenőrzést követően érkezünk meg a kanadai Niagara Falls településhez, ahol aznapi szállásunk lesz. Este, aki szeretne besétálhat a vízeséshez, melyet sötétedés után színes ledekkel világítanak meg.

9. NAP: NIAGARA-VÍZESÉS – TORONTÓ
A napot a lenyűgöző zuhatagnál töltjük. Testközelből élvezhet­jük a grandiózus vízesést. Lehetőségünk lesz bemenni a zuhatag „mögé”, a sziklába vájt alagutakon keresztül. Hihetetlen érzés, amikor az ember a mellkasán érzi a dübörgés hangját. Délután fakultatív programként lehetőség van rá, hogy egy speciális hajóval egészen közel menjünk a vízeséshez, melynél „lentről”, a vízesés lábától élvezhetjük a Niagara lenyűgöző patkóalakját (jelentkezés, fizetés a helyszínen). Késő délután hagyjuk el a tér­séget, és Torontóba, szállásunkra visz a privát buszunk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd szabadprogram. A kora esti órákban tömeg­közlekedéssel be lehet menni a belvárosba, sétálni, nézelődni. Aki ekkor szeretne, felmehet a város fölé magasodó, az egykoron a világ legmagasabb épületeként is számontartott CN Tower kilá­tóteraszára, ahonnan látványos felvételeket készíthet Torontoról.

10. NAP: TORONTO
Reggeli, majd szabadidő alatt egy kb. egyórás fakultatív hajó­kiránduláson lehet részt venni, mely során a legjobb helyről, a város mellett található Ontario-tó felől készíthetjük el fényképe­inket Toronto látképéről és két ikonikus épületéről, a helyi Toronto Maple Leafs hokicsapatának stadionjáról, a Rogers Centerről és a CN Towerről. Fakultatív hajókirándulásra jelentkezés, befi­zetés a helyszínen. A déli órákban találkozó a szállodában, és immáron csomagjainkkal egy közös városnézésre indulunk. Belvárosi buszos városnézésünknél megtekintjük Ontario állam Parlamentjét, bepillantunk a színes China Townba és ebédelhe­tünk az Eaton Center óriási plázájának éttermeiben. Programunk végén autóbuszunk a reptérre visz bennünket, és felejthetetlen élményekkel telve Európa felé vesszük az irányt. Éjszaka a repülőn.

11. NAP: BUDAPEST
Európai átszállással délután érkezünk meg Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Washington és Philadelphia látványosságai
 • 3 nap New Yorkban, manhattani szállással
 • Express vonattal a Hudson mentén a Niagaráig
 • Hajózás a Niagara-vízesésnél és Torontóban

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programokat.
 • egyéb személyes kiadásokat

ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.  Amennyiben nem jogosult ESTA engedélyre, a vízumigénylés egyénileg történik és hosszabb időt is igénybe vehet. Kérjük ennek figyelembevételét a foglalás leadásakor. Bővebb tájékoztatást a www.hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat. Az útlevél érvényességének legalább egy hónappal meg kell haladnia az USA-ból való kilépés időpontját.

Helyszíni költségek leírása: 
Washington D.C. - Smithsonian National Air & Space Múzeum 0 $
Washington D.C. - Arlingtoni temető 20 $
Philadelphia - Függetlenség Csarnoka & Szabadság Harang 1 $
NYC - Empire State Building 86. emelet 44 $
NYC - Sétahajózás Manhattan körül kb.60 $
NYC - Top of the Rock 56 $
NYC - Szabadság szobor és Ellis island kirándulás 80 $
NYC - World Trade Center Memorial Múzeum 33 $
NYC - Intrepid anyahajó és múzeum 36 $
NYC - Múzeum választás alapján (MET / MoMa / Guggenheim) kb. 35 $
Niagara hajózás 33  CAD
Niagara Behind the Falls túra a vízesés mögé 45  CAD
Torontó - CN Tower 43  CAD
Torontó - Sétahajózás a kikötőnél 31 CAD
Helyi borravalók és idegenforgalmi adók 30 $
Belépők ára: kb.: 395 $ + 152 CAD
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülés Budapestről európai átszállással az USA fővárosába, Washingtonba.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. 

Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Rio de Janeiro: 32 °C / Foz do Iguassu: 31 °C / Manaus: 31°C / Buenos Aires: 28 °C / Bariloche: 21 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Azon utasainknak, akik az Amazonas medencébe látogatnak (Nagy brazíliai körutazás), javasoljuk a sárgaláz elleni védőoltást és a malária elleni tablettát. A fenti országok egyéb meglátogatott vidékein védőoltásra nincs szükség.
Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).
Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!