Tűzföld és Patagónia csodái

Hosszabbítási lehetőséggel az Atacama-sivataghoz

Buenos Aires és Montevideó megtekintése, Perrito Morino és Upsala gleccserek, Magellán-szoros, Amerika legdélebbi pontja, a felejthetetlen Torres del Painehoz kirándulunk.

FőoldalDél-AmerikaArgentínaBuenos AiresTűzföld és Patagónia csodái

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • Helyszínen fizetendő borravalókat
 • Utasbiztosítást
 • Egyéb személyes kiadásokat
 • Fakultatív programok díját
Hossz: 
14 / 18 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 25 fő

1. NAP: BUDAPEST – BUENOS AIRES
Reggel indulás Budapestről és átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe repülünk. Transzfer a szállodába, ahol fakultatív vacsora.

2. NAP: BUENOS AIRES
Városnézés Buenos Airesben, melyet "Dél-Amerika Párizsaként" emlegetnek. Első megállónk a Plaza de Mayo, a város főtere. A téren található a régi és az új városháza, illetve a Katedrális is. San Telmo - az egyik legősibb városrész - felé folytatjuk utunkat, onnan a híres La Boca városrészre megyünk, amely a Caminito utca színes és festői házairól híres. Végül ellátogatunk Recoletaba, a legelegánsabb városrészbe, amely széles sugárutakkal, parkokkal és pompás rezidenciákkal tarkított. Felkeressük a temetőt, ahol Evita és más történelmi személyek is nyugszanak. Este részt vehetünk egy tangó shown, ahol kellemes vacsora mellett gyönyörködhetünk az argentinok híres táncában. Argentin tango show vacsorával: 36.000,- Ft

3. NAP: BUENOS AIRES – TIGRE
Fakultatív program keretében a Paraná folyó deltájában elhelyezkedő Tigre városába látogatunk, ahol felszállunk egy folyami hajóra. Az egyórás hajókirándulás során látványos villákat láthatunk, amelyek csak a vízen keresztül érhetők el. A Paraná folyó deltájának egész évben mérsékelt mikroklímájának köszönhetően különleges fák és virágok nőnek a területen. Fakultatív hajózás: 25.000, - Ft. A hajókirándulás után visszatérünk Buenos Airesbe, ahol a nap zárásaként a gauchok (argentin cowboyok) híres steakjét kóstolhatjuk meg egy fakultatív vacsora keretében. Steakvacsora: 34.000,- Ft.

4. NAP: BUENOS AIRES – USHUAIA
Délelőtt Ushuaiába repülünk. A világ legdélebbi városának tartott Ushuaia a Tűzföld argentin oldalának fővárosa, az Antarktisz kapuja. A városnézés során a főbb látványosságokat tekintjük meg: Kormányzati Hivatal, Helytörténeti Múzeum, és a Normandiai partraszállásban is szolgáló Szent Kristóf hajó roncsai. A programot a Világvége Múzeumnál fejezzük be, ahol megtudhatjuk, hogy a korai felfedezők miként vetették meg lábukat ezen távoli csücskén a világnak. Szállás Ushuaiaban, fakultatív vacsora.

5. NAP: USHUAIA – TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK
Reggel elindulunk a Tierra del Fuego Nemzeti Parkba, amely az első nemzeti park volt Dél-Amerikában. Gyalogtúra keretében járjuk be a parkot. Megállunk a lenyűgöző panorámával rendelkező Roca-tónál és a tengerszorosnál lévő Lapataia-öbölnél is, ahol nagyszerű képeket készíthet a tájról. Délután egy 3 órás fakultatív hajókiránduláson vehetünk részt a Beagle-csatornán. Ez első megállónk a Madár-sziget lesz, mely színes élővilágáról kapta nevét. Ezután hajóval közelebb kerülünk a Fóka-szigethez, ahol a tengeri emlősök kolóniái élnek. Továbbhaladva elérjük Ushuaia egyik legismertebb pontját: a Les Eclaireurs világítótornyot, amelyet néha "A világ vége” világítótoronynak is emlegetnek. Hajózás a Beagle csatornán: 110 USD (fizetés a helyszínen). Hajókirándulásunk végén visszatérünk szállásunkra.

6. NAP: USHUAIA – EL CALAFATE
A déli órákban elrepülünk El Calafatébe. El Calafate a Los Glaciares Nemzeti Park és a híres Perito Moreno gleccser kapujaként ismert. Fakultatív programként egy félnapos túrán vehetünk részt négykerékmeghajtású jeepekkel. El Calafatétól keletre, az Argentino-tó partján haladunk fel a Mirador del Acantilado kilátóhoz, ahonnan mesés látvány nyílik a tóra és az Andokra. Ezt követően egy barlangfestményeket őrző régészeti lelőhelyet látogatunk meg. Egy másik barlangnál szervezett ebéd vagy vacsora zárja a kirándulást. Jeep túra El Calafateből: 140 USD (fizetés a helyszínen).

7. NAP: EL CALAFATE – PERITO MORENO
Mai napon Dél-Patagónia csúcs látványosságához, a Los Glacieres Nemzeti Parkban található Perito Moreno-gleccserhez látogatunk el. A parkba vezető út során az idegenvezető mindent elmond erről a híres gleccserről. A parkba érve az 5 km hosszú, kilátópontokkal ellátott gyalogos túraútvonalon haladva a csodálatos panorámát élvezhetjük. Lesz elég időnk sétálni és élvezni a lélegzetelállító kilátást, de arra is nyílik lehetőség, hogy aki akar hajóval, egészen közelről figyelheti meg, ahogy a több kilométer széles (!) gleccserből hatalmas jégtömbök omlanak bele a vízbe. Hajózás a Perito Moreno-gleccsernél: 60 USD (fizetés a helyszínen).

8. NAP: EL CALAFATE
Mivel Tűzföld látványosságait igazán a vízről láthatja az ember így ma ismét fedélzetre lépünk, és az Argentino-tó északi ága mentén hajózunk. Miután áthaladtunk a tó legkeskenyebb részén, a hajó az Upsala-csatorna felé veszi az irányt, ahol a gleccserről leszakadó jéghegyek között haladunk tovább. A Spegazzini-gleccsernél kiszállunk, hogy egy rövid sétát tegyünk egy 300 méter hosszú ösvényen, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccser-öbölre. Ebédet az ottani menedékházban lehet elfogyasztani. Gyönyörű képekkel a birtokunkban érünk vissza szállásunkra késő délután.

9. NAP: EL CALAFATE – PUERTO NATALES
A már Chiléhez tartozó Puerto Natalesbe utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába. Fakultatív vacsora a szálláson.

10. NAP: PUERTO NATALES – TORRES DEL PAINE
Ma Torres del Paine Nemzeti Parkba látogatunk. Első megállónk Chile egyik nevezetes barlangja, a Milodón-barlang. Nevét onnan kapta, hogy itt fedezték fel egy már kihalt lajhár faj (Mylodon) maradványait. Ezután folytatjuk utunkat a parkba. A parkban a Grey-tó kilátójából csodás panoráma nyílik a Grey-gleccserre. Miután elfogyasztottuk piknik ebédünket, megkezdjük kirándulásunk második szakaszát. Újabb kilátót keresünk fel, a Nordenskjöldöt, ahol meseszép a látvány a Nordenskjöld-tóra háttérben a hegyekkel. Ezután visszatérünk a szállásra, majd fakultatív vacsora.

11. NAP: PUERTO NATALES
Ma egy fakultatív hajókirándulást teszünk a Balmaceda- és Serrano-gleccser vidékére. A kirándulás során megismerkedhetünk Patagónia fjordjaival, őshonos növény- és állatvilágával, gyönyörködhetünk a gleccserek látványában miközben egy finom whiskyt iszunk jéggel. Késő délután érkezik vissza hajónk Puerto Natalesbe. A kirándulás időjárási viszonyoktól függő. Fakultatív hajókirándulás a Balmaceda- és a Serrano-gleccserhez ebéddel: 280 USD (fizetés a helyszínen).

12. NAP: PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE
Puerto Natalesből transzfer Punta Arenas repterére, ahonnan tovább repülünk Santiago de Chilébe. Érkezés után transzfer a szállásra. Fakultatív vacsora a szállodában.

13. NAP: SANTIAGO DE CHILE
Ma városnézésre indulunk. A túra a Plaza de la Constitución téren kezdődik, amelyet kormányzati épületek vesznek körül. Ezután meglátogatjuk a város történelmi központjának magját, a Plaza de Armas-t, amelyet történelmi épületek vesznek körül, mint például a Santiago Katedrális. A történelmi központ közelében található a központi piac és a Szépművészeti Múzeum. A túra a város legmodernebb részén folytatódik, miközben az idegenvezető elmagyarázza a város történetének legjelentősebb részleteit. Délután egy szőlőbirtokra látogatunk, ahol vezetett túra keretében a szőlőültetvényen végig járunk, megismerjük a borkészítés folyamatát és kóstolót is kapunk. Ezután visszamegyünk a szállásra, fakultatív vacsora.

14. NAP: SANTIAGO DE CHILE – BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS AZ ATACAMA-SIVATAGHOZ
A mai napon, akik úgy döntöttek, hogy hazautaznak, nekik transzfer a repülőtérre és Budapestre utazás. Érkezés Budapestre 15. nap délutánján. A hosszabbítást választók Santiago de Chiléből Calamába repülnek, majd transzfer San Pedro de Atacamába. Az Atacama-sivatag szívében található San Pedro de Atacama egy oázis, az élet létfontosságú forrása a világ legszárazabb sivatagában. A mai napon a Laguna Piedrához látogatunk, amelynek felszínén lebegni lehet magas sótartalma miatt. A Tebinquiche lagúnában az Andok vulkánjainak visszatükröződését fogjuk látni. Végül a két kisebb lagúnát magába foglaló Ojos del Salar-nál állunk meg, amelyet lélegzetelállító táj ölel körül.

15. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA
A mai nap egy egész napos kiránduláson veszünk részt. San Pedro de Atacamától délre, a Sico határátkelő felé haladunk. Első megállónk egy tamarugo erdőben lesz. A tamarugo egy őshonos fafaj, amely egyedül itt, az Atacama-sivatagban található meg. Folytatjuk utunkat a Miscanti és Miñiques lagúnákhoz, amelyek több mint 4000 méterrel a tengerszint felett találhatóak. Mindkettő lagúnát a föld felszínéről származó vízforrások táplálják. Következő megállónk a Salar de Atacama, Chile legnagyobb sós síksága. Elérjük a sós síkság magját, a Chaxa lagúnát, ahol akár három különböző flamingófajt is láthatunk. A sós síkság közelében meglátogatjuk Toconao városát, hogy megismerjük az övezet kultúráját. A város vulkanikus eredetű kőből épült és híres az ugyanebből az anyagból készült kézműves tárgyairól.

16. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA – EL TATIO – SANTIAGO DE CHILE
Kora reggel hagyjuk el a várost és a 1,5 órányi autóútra található Tatio gejzírmezőre utazunk, ahol több mint 80 aktív gejzír található. Ez a terület a legnagyobb geotermikus mező a déli féltekén és az egyik legnagyobb a világon. Megállunk egy vizes élőhelynél, hogy megnézzük a hely állatvilágát, miközben elfogyasztjuk reggelinket. Ezután tovább utazunk, hogy megnézzük a Putana aktív vulkánt. (A túra megfelelő ruházatot igényel a nulla fok alatti hőmérséklethez). Visszarepülünk Santiago de Chilébe. Fakultatív vacsora, szállás

17. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): SANTIAGO DE CHILE – REPÜLŐ
Transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

18. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): EURÓPA – BUDAPEST
Európai átszállás után, délután érkezünk Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • A világ legdélebbi szárazföldi pontja
 • Perito Moreno látványos gleccsere
 • Buenos Aires és Santiago De Chile megtekintése
 • Atacama sivatag különleges természeti adottságai

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Fakultatív

Fakultattív kirándulások ára összesen: 654 USD

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • Helyszínen fizetendő borravalókat
 • Utasbiztosítást
 • Egyéb személyes kiadásokat
 • Fakultatív programok díját
Kötelező költségek: 

Repőlőjegy, repülőtéri illeték

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
A helyszínen kötelezően 30 USD/fő borravalót kell adniuk utasainknak a helyi szolgáltatásokért.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, a hely­szí­nen légkondicionált autóbusszal. 

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.

Időjárás: 
Brazíliában, Argentínában és Chilében az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novembertől februárig a leghosszabbak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg, az ottani február pedig a mi augusztusunknak. Ugyanakkor Patagónia és a Tűzföld kivételével a magyarországi nyárnál valamivel melegebbre lehet számítani, hiszen a legtöbb meglátogatott hely közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország. (Az is igaz ugyanakkor, hogy extrém magas hőmérsékleti értékek az óceán közelsége miatt csak nagyon ritkán fordulnak elő.) Bariloche környékén (Chile, Argentína, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet.
A patagóniai körutazás során ajánlott egy vastagabb, bélelt kabátot is becsomagolni, mivel Ushuaiában és környékén az ottani nyári csúcshőmérsékletek kb. az itthoni március végiekhez hasonlóak. El Calafate és a Torres del Paine környékén ennél pár fokkal melegebb idő várható, ugyanakkor Patagónia chilei részén (Torres del Paine Nemzeti Park, Puerto Natales) gyakran erős szelek fújnak, ami a hőérzetet negatívan befolyásolja.
Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Santiago: 28 °C / Bariloche: 20 °C / Buenos Aires: 28 °C / Foz do Iguassu: 30 °C / Rio de Janeiro: 32 °C.
Patagóniában és a Tűzföldön: El Calafate: 18 °C / Puerto Natales: 17 °C / Ushuaia: 13 °C.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!