Párizstól Bordeaux-ig

7 napos buszos út Franciaországban.

FőoldalEurópaFranciaországPárizsPárizstól Bordeaux-ig

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS
Menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban érkezés Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb látnivalói: Tuileriák Palotája, Városháza, Concorde tér, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Este foglaljuk el szállásunkat. (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS
Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metróval és gya­log. Reggel felmegyünk a Montmart-ra. Sétát teszünk a művé­szek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a városra. Sétánkat a Cité-szigetén folytatjuk. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ-Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprogram. Ezt követően az Eiffel-tornyot keressük fel (a felmenetel lehetősége a várakozás nagyságától függ). A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: PÁRIZS – ORLEANS – CHAMBORD – BLOIS
Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord-kastélyt keressük fel. A Chambord-kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdőből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egy­ből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során felkeresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listá­ján szereplő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén van egy szép kastély. Ez annyiban különbözik a Loire-völgyben található kastélyok többségétől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvárosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS – AMBOISE – CHENONCEAUX – TOURS
Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egész nap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceaux kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A „Hölgyek Kastélya” azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise – Chenonceau – Tours fakultatív kirándulás (2 belépővel): 75 €.

5. NAP: VILLANDRY – ANGERS – NANTES
Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb pél­dája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, for­mára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógynövény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látvá­nyossá a parkot. A park megtekintése után folytatjuk utun­kat Angersbe mely „Franciaország kulturális és történelmi városa” címet viseli, mivel több mint 2500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csakúgy, mint a Saint-Maurice katedrá­lis. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin Torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretag­ne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. A történelmi belvárosban a modernebb, klasszicista palotákat, is le tudjuk fényképezni. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES – LA ROCHELLE– BORDEAUX
Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk, környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket, majd folytatjuk utunkat a Garonne folyó töl­csértorkolatánál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX – BUDAPEST
Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely bekerült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szent Mihály Torony a Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érdekességek; az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelál­lító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége minden­kit meglep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülünk Budapestre. Érkezés menetrend függvényében a késő esti órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Másfél napos városnézés Párizsban
 • Az italok világában fogalom a Bordeaux-i vörösbor
 • Négy Loire-menti kastély megtekintése
 • Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél

Szállás

3 csillagos szálloda.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Párizs tömegközlekedés (1 metrojegy) 2 €
Párizs tömegközlekedés 1 nap 14 €
Eiffel-torony (3. emelet) (idő függvényében) 29 €
St. Chapelle + Conciergerie 19 €
Hajózás a Szajnán 18 €
Chambord kastély 16 €
Blois kastély 14 €
Villandry-kastély park 10 €
Cognac - kóstoló 0 €
Kastély tárlatvezetés engedély 5 €
Bordeaux tömegközlekedés napijegy 5 €
Helyi és idegenforgalmi adó 12 €
Belépők ára: kb.: 144 € + 75 € fakultatív kirándulás
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Szállás: 

3 csillagos szálloda.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátás tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!