Párizs - London

7 napos körutazás

"Európa talán két leglátogatottabb fővárosa egy kirándulás során rengeteg élményt ad minden utazónak. Ehhez jön még a csalagutas utazás egyedülálló élménye."

FőoldalPárizs - London

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS
A reggeli órákban indulunk a francia fővárosba. Megérkezés után busszal transzfer Párizsba, ahol ezt követően teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér, majd elhelyezzük csomagunkat a szálloda csomagszobájába és folytatjuk Párizs megtekintését. Metróval bemegyünk a köz­pontba. Sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ- Elysées-n. Aki szeretne, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lift­tel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni, majd metróval visszamegyünk a szállásra. A kirándulás során csak az első nap (reptér – szálloda, kis buszos körsétával) és az utolsó nap (szállás – Windsor – repülőtér) használunk autóbuszt. Párizs – London közt a Csalagúton keresztül vonattal utazunk. A két fővárosban – a városnézések során –, metróval közlekedik a csoport. Szállások metró közelében.

2. NAP: PÁRIZS
Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Először felke­ressük a Tuileriák-kertjét, majd az Arc de Carrouselt, további­akban a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum - a Louvre - gyűjteményében gyönyörkö­dünk. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogatha­tunk, majd ezt követően felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd vissza­metrózunk a szállásra.

3. NAP: PÁRIZS – HAJÓZÁS A SZAJNÁN
Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A dél­előtti programunkban szerepel a Cité szigete, a leégett Notre Dame-ot csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érke­zünk. Ezt követi a St. Chapelle templom. Délután felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emel­tek, majd megtekinthetjük a híres szobrász alkotásait a Rodin Múzeumban. Este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyö­nyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS – LONDON
Reggeli után metróval kimegyünk a vasútállomásra és elindu­lunk London felé. A Csalagúton keresztül kb. 2,5 óra alatt ér oda a vonat. Megérkezés után metróval megyünk a szállodába, ahol elhelyezzük a csomagokat és kezdjük London megtekintését. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszá­zadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszter­elnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezár­ták. Ezután a Lovas Testőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Ezt követően ellátogatunk a Piccadilly térre, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol meg­nézhetjük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét.

5. NAP: LONDON
Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd a Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit korona­ékszerek, de számtalan emlék mesél a kastély lakóinak életé­ről. Lefényképezhetjük az érdekes ruhába öltözött koronaőröket, akik jelenleg idegenvezetéssel is foglalkoznak. A vár mellett lát­ható a Tower-híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután szabadprogram, mely során meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is vagy sétálha­tunk, vásárolhatunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcáján. Szállás Londonban.

6. NAP: LONDON
Reggel folytatódik a közös londoni program. Kimegyünk a Hyde Parkba, ahol az érdekes diadalív mellett láthatjuk Diana emlékkútját és fel tudunk sétálni Kensington-palotához, ahol Dianaék éltek. Menetközben lefényképezhetjük a monu­mentális Albert Memorialt és Royal Albert Hallt. Délután, a szabadprogram alatt, aki szeretné, a közelben lévő 3 múzeum (Természettudományi, Iparművészeti, Tudományos) közül fel­keresheti valamelyiket, de ha valakit jobban érdekli a híres Madame Tussaud panoptikumot, arra is lesz lehetőség (metró­val könnyen elérhető). A kora esti órákban elmegyünk a London Eye-hoz. Ha valaki szeretne körbetekinteni és visszaemlékezni arra a sok szép látványra, melyekben az elmúlt napokban gyö­nyörködhetett, akkor a magasból ezt megtekinteni.

7. NAP: LONDON – WINDSOR – BUDAPEST
Reggeli után autóbusszal a Windsor kastélyhoz megyünk. A brit királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Sétálunk a gondozott parkban majd a csodaszép szobákat tekintjük meg. Programunk után autóbusszal transzfer a repülőtérre és az esti járattal hazaindulunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

Szállás

3 csillagos szálloda.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

Monaco garantált fakultatív kirándulás: 40 € (jelent­kezés a helyszínen).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Párizs metró (1 jegy) 2 €
Navigo Paris pass 28 €
Diadalív 12 €
Eiffel-torony (3. emelet) 25 €
Louvre 19 €
parfümgyár
Sacre Coeur ingyenes
St. Chapelle 12 €
Hajózás a Szajnán 16 €
Rodin múzeum rezervációs díj 2 €
London metró pass 25 €
Westminster Abbey 23 €
National Gallery ingyenes
London - Tower 25,3 €
Windsor - kastély 22,5 €
London Eye (egyénileg) 30 €
St. Paul's katedrális 17 €
British Múzeum ingyenes
Tudományos múzeum ingyenes
Természettudományi múzeum ingyenes
Madame Tussauds 34 €
 
A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Kiutazás repülővel. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Szállás: 

3 csillagos szálloda.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!