Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás

14 napos körutazás

Városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró "vallási" vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek.

FőoldalÁzsiaNepálKathmanduNepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

Amennyiben pakisztáni útlevele van, illetve a magyar útlevelében szerepel pakisztáni vízum/pecsét, akkor vízumot kell igényelni a követségen, ehhez azonban szükségünk lesz az eredeti útlevélre is.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek és reptéri illetékek
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)
Közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Vízumok és engedélyek
Helyszíni vízum
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő,
11-14 fő közötti felár: 56.000 Ft

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

2. nap: … Delhi – Bagdogra – Dardzsiling
Érkezés Delhibe, India fővárosába. Átszállás, tovább repülés Bagdogra felé, mely Dardzsiling körzetéhez tartozik India Nyugat Bengál államában. Leszállást követően utazás Dardzsilingbe. A Dardzsiling név a tibeti -dorje-(„villámlás,”) és a ling („hely, terület”) szavak összekapcsolásával keletkezett, melynek jelentése: „a hely, ahol villámlik”.Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

3.nap: Dardzsiling
A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi tea termesztési, szüretelési módjával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

4.nap: Dardzsiling – Gangtok (Szikkim - India)
Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Délután meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.

5.nap: Gangtok
Reggeli, majd városnézés Gangtokban. Majd utazás a Tsomgo-tóhoz, mely Gangtoktól 40 kilométerre, 3753 méter magasban fekszik. A tó legendás szépségéről ismert, minden évszakban másképp néz ki. Télen teljesen befagyva, tavasszal virágokkal övezve várja a látogatókat. A helyiek szent helyként tartják számon a tavat, vizének gyógyító erőt tulajdonítanak. A délután folyamán a Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően felkeresünk egy kézműves műhelyt. Vacsora. Szállás.

6.nap: Gangtok – Jaldapara Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás a Himalája keleti lábánál fekvő Jaldapara Nemzeti Parkba, mely a régió egyik legnagyobb nemzeti parkja, összesen 216 négyzetkilométeres területet ölel fel. A park területére főleg a magas elefántfűvel borított szavanna jellemző. A park vonzereje az indiai egyszarvú orrszarvú, mely jelenleg egy kihalás szélén álló állatfaj. Vacsora és szállás a park területén, egyszerű bungalow-ban.

7.nap: Jaldapara Nemzeti Park – Phuntsholing (Bhután) – Thimpu
Kora reggeli szafari dzsippel a nemzeti park területén, majd a reggelit követően indulás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába. Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Út közben meglátogatjuk a Zangdopelri templomot. A Zangdopelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Továbbutazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.

8.nap: Thimpu
Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.

9.nap: Thimpu – Paro – Tigrisfészek kolostor
Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke kolostorhoz. A XVII: században a buddhista szerzetesek vájták a 3000 méter magasságban a sziklafalba. A legenda szerint Padmasambhaya guru egy repülő tigris hátán érkezett ide és elhozta a buddhizmust Bhutánba. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főként felfelé menet, ezért a helyszínen lehetőség van ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroba

10.nap: Paro – Kathmandu – Patan – Kathmandu
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Kathmanduba. Érkezés után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró „vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.

11.nap: Kathmandu – Nagarkot – Bhaktapur – Kathmandu
Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.

12.nap: Kathmandu
Reggeli, majd felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

13. nap: Kathmandu (Nepál) … – Budapest
Transzfer a repülőtérre es elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések a repülőgép fedélzetén. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Kathmandu-völgy

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel.

Várható szállodák (vagy hasonlók):
​Kathmandu: Hotel Grand
Dardzsiling: RJ Resort
Gangtok: Udaan Woodberry
Jaldapara Nemzeti Park: Mystic Forest
Thimphu: Hotel Pedling/Namseling Resort

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív programlehetőség: városnézés Gangtokban: 29.500.-

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek és reptéri illetékek
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)
Közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Vízumok és engedélyek
Helyszíni vízum
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő,
11-14 fő közötti felár: 56.000 Ft

Kötelező költségek: 

Vízumok és engedélyek
Helyszíni vízum
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 315 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszíni vízum, kb. 30 USD (Nepál)

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

A várható menetrend:

TK 1034 20APR BUDAPEST – ISZTAMBUL 14:00-17:10

TK 716   20APR ISZTAMBUL – DELHI 20:15- 04:40 (2024. ÁPRILIS 21)

               21APR DELHI – BAGDOGRA

TK 727   02MAY KATHMANDU – ISZTAMBUL 07:35-13:05

TK 1037 02MAY ISZTAMBUL – BUDAPEST 18:35-19:30

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel.

Várható szállodák (vagy hasonlók):
​Kathmandu: Hotel Grand
Dardzsiling: RJ Resort
Gangtok: Udaan Woodberry
Jaldapara Nemzeti Park: Mystic Forest
Thimphu: Hotel Pedling/Namseling Resort

Étkezés: 

Reggelis ellátás

A területről: 
A Himalája az eurázsiai hegységrendszer része, amely a Tibeti-fennsík és az indiai szubkontinens között húzódik. Itt található a Föld legmagasabb hegycsúcsa, a körülbelül 8850 méter magas Csomolungma (angol nevén Mount Everest). Nepál egy óriási kaleidoszkóp. Csupa látvány, csupa hangzavar és csupa érzelem. A páratlan kulturális és természeti látnivalók tárháza. Különleges aurája a világ minden tájáról ide csábítja a zarándokokat és látogatókat. De a bátor túrázók ritka levegőjű, magaslati Paradicsoma is. Bhután Ázsia délkeleti részén fekvő ország; a Himalájától keletre helyezkedik el. Területe kb. Magyarország felét teszi ki. Földünk egyik legelzártabb országa. A nepáli naptár 56 évvel és 8 hónappal többet mutat, mint az európai. Az év 12 hónapból áll, az évkezdet április közepe. Többnyire a nepálit használja mindenki és a hivatalos iratokban is ez szerepel. Az időeltolódás a közép-európai időhöz képest 3 óra 45 perc nyáron, és 4 óra 45 perc a téli időszámítás alatt
Időjárás: 
Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben a sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva - és ereszkedve lefelé - az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!