Nagy Ausztrália és Új-Zéland körutazás

21 napos körutazás Ausztráliában

Mert olyan idegenvezetőkkel utazhat, akik jelenleg is kint élnek, személyes élményeik, személyes kapcsolataik, érdekes történeteik és kevéssé ismert kedvenc helyeik vannak, amiket szeretnének megmutatni.
Emirates és Qantas légitársaságokkal történik az utazás, amely garantált kényelmet és megbizhatóságot jelent a lehető legoptimálisabb menetrend kiválasztása mellett.
21 nap alatt jól megismerhetjük Ausztráliát és Új-Zélandot, idegenvezetőink kiváló helyismeretének köszönhetően, így szinte már tiszteletbeli lakosokká válunk. Utunk részei az UNESCO Világörökségi helyszínek: Ayers Rock, Cairns-ben a Nagy korallzátony, Melbourne királyi botanikus kertje, Sydney Kék-hegység és még további csodálatos látnivalóval leszünk gazdagabbak.
Közelebb kerülünk a maori és ausztrál őslakosok kultúrájához. Az utazást lélegzetelállító természeti látványosságok is kísérik, mint például a Witomo-barlangban, ahol ezrével pislákolnak a természet apró „lámpácskái”, a kékes fények szinte misztikus légkört teremtenek, pedig ezeket valójában világító férgek hozzák létre.

FőoldalÓceániaAusztráliaSydneyNagy Ausztrália és Új-Zéland körutazás

Alapár tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet és belső jegyet illetékkel 
18 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, kétágyas szobáiban
reggelit
a helyszíni közlekedést légkondicionált, kényelmes autóbuszokban 
a megadott programok belépőit
a helyi magyar nyelvű idegenvezető várja a csooportot Ausztráliában

Alapár nem tartalmazza

a vízumügyintézési díjat 23.000 Ft
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
További étkezések (a megfelelő hely kiválasztásában idegenvezetőink segítséget nyújtanak) 
kb. 30-40 NZD vagy AUD/fő/nap
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
21 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest – Dubai 
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, dubai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Melbourne  
Érkezés Melbourne-be az esti órákban, transzfer a szállodánkba. Szállás Melbourne-ben.

3. nap: Melbourne 
Vezetett városnézés Victoria állam fővárosában, Melbourne-ben. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökséghez tartozó Royal Exhibition Buildinget, a neogótikus Szent Patrik katedrálist, a Fitzroy Gardenst (Cook’s Cottage, Ausztrália legrégibb épülete). Továbbá a 22. századot idéző Federation teret, illetve a National Gallery of Victoria és a Botanikus kertet a világháborús emlékművel is megtekintjük, amely az ókori világ hét csodája közé tartozó Halikarnasszoszi mauzóleum mintájára épült. Szállás Melbourne-ben.

4. nap: Melbourne – Cairns 
Reggeli után továbbutazunk Cairns-be. Délelőtt érkezünk a trópusi kisvárosba, ahol szállásunk elfoglalása után elsétálunk a Cairns Botanic Gardens-be, ahol a trópusi flórát és faunát csodálhatjuk meg. Szállás Cairnsben.

5. nap: Nagy-korallzátony – Cairns  
Egész napos fakultatív programunk során az UNESCO Világörökség részét képező Nagy-korallzátonyokat fedezzük fel. A zátonyok külső része még érintetlen, így mi is oda utazunk, ahol fürödni, snorkellezni vagy akár búvárkodni is tudunk, megismerkedve a korallokkal, a trópusi halakkal és teknősökkel. Szállás Cairnsben.

6. nap: Cairns - Ayers Rock  
Ma elbúcsúzunk az esőerdőktől, és a sziget belső vidéke felé, a sivatag közepébe vezet az utunk. Késő délelőtt érkezünk a szállásunkra, ahol rövid pihenő. Délután egy kis sivatagi séta a kilátóhoz. Majd késő délutáni programunk keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott, az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban található, Ayers Rock kilátót. Itt a híres sziklát a naplemente fényeiben, a legjobb megfigyelő pontról, egy pohár pezsgővel a kezünkben tekintjük meg. Szállás Ayers Rockban.

7. nap: Ayers Rock – Sydney  
Délután érkezés Sydney-be, ahol elfoglaljuk szállásunkat. A nap hátralévő részében ismerkedés Sydney-vel. Szállás Sydney-ben.

8. nap: Sydney  
Autóbuszos városnézésünk során ismerkedés a várossal: áthaladás a Hyde Parkon, Szent Mária Székesegyház, Parlament és Művészeti Galéria. Megálló a világhírű Bondi strandon, valamint az Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Délután fakultatívan megtekinthetjük az UNESCO Világörökség részét képező Sydney-i Operaházat (kb. 1 órás idegenvezetéssel, belülről is), majd séta a Botanikus Kertben, és igény szerint a Rocks városrészben. Szállás Sydney-ben.  

9. nap: Kék-hegység  
A mai napon a híres Kék-hegységet látogatjuk meg. Az UNESCO Világörökséghez tartozó hegység jelképe az eukaliptusz erdők és a Katoomba-vízesés mellett, a Jamison-völgyből 300 méteres magasságba nyúló, három egymás melletti sziklatömb, a „Három Nővér”. A nap végén érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Zoo és Scenic World program. Szállás Sydney-ben.   

10. nap: Sydney – Queenstown - Új-Zéland  
Ma elbúcsúzunk a nagyvárosoktól és sivatagoktól, és az örökkön üde és zöld Új-Zélandra utazunk, ahol máris hegyek, tavak és folyók sokszínűsége fogad bennünket. Szállás Queenstownban.

11. nap: Fiordland Nemzeti Park - Milford Sound 
A mai napunkat az UNESCO Világörökség részeként bejegyzett Fiordland Nemzeti Park felfedezésével töltjük. A nemzeti park teljesen érintetlen a civilizáció által. Közel akkora, mint Pest és Bács-Kiskun megyék együttvéve, és a mai napig vannak még felfedezetlen részei. A fjordon egy gyönyörű hajós kirándulást teszünk. Fakultatív programként 30 perces helikopteres repülés a lélegzetelállító fjordvidéken felett. Ennek során a világ egyik legmagasabb vízesését van szerencsénk megcsodálni, a hihetetlenül szép repülés alkalmával. A helikopter a lakatlan hegyekben le is száll, hogy átélhessük a világ egyik utolsó ősvadonjába való megérkezésnek a felemelő érzését. Szállás Te Anauban.

12. nap: Queenstown   
Reggel visszautazunk Quenstownba, ahol botanikus kert látogatás, vagy vásárlási lehetőségek sokasága adódik. Délelőtt fakultatív programoként az ország másik világszabadalmát, a jetboatot(gyors sebességű motorcsónak) próbálhatjuk ki. Az azúrkék vizű kanyonban száguldó jetboatot az angol királynőtől kezdve, a legtöbb híresség is élvezhette már. Szállás Queenstownban.

13. nap: Mount Aspiring Nemzeti Park  
Ma a hegyek világából a vadregényes Nyugati Part felé vesszük utunkat. Megállunk a hatalmas Hawea és Wanaka tavaknál, majd utunk következő szakaszán keresztezzük a Déli-Alpokat: az UNESCO Világörökség részét képező Te Wāhipounamu területére érkezünk. Itt vízesések, szakadékok, völgytavak várnak ránk, ahol belépünk a drámai szépségű Mount Aspiring Nemzeti Park területére. Szállás Fox faluban.

14. nap: Westland Nemzeti Park - Paparoa Nemzeti Park   
Folytatjuk utunkat a nyugati parti Westland Nemzeti Parkban.Mai napon ellátogatunk a kedves Hokitika városba, ahol rövid ismertetőt kapunk a híres Ponamu kőről, illetve a hagyományos és mai felhasználási módjairól. Érkezés a Paparoa Nemzeti Parkba, ahol a szemünk előtt válik valósággá az Avatar filmekben szereplő táj. Körséta a Palacsinta szikláknál, ahol a viharos Tasmán-tenger hullámai formálják a különleges szikla alakzatokat. Majd sétát teszünk egy szubtrópusi esőerdőben. Szállás Greymouth-ban.

15. nap: Greymouth – Kaikoura   
Délelőtt meglátogatunk egy kisvárost, amely úgy néz ki, mintha egy vadnyugati film díszlete lenne. Séta a főutcán, fotózási lehetőséggel. Innen elindulva, a Lewis hágón keresztül, átkelünk a Déli-Alpok vadregényes hegyei között, ahol a kizárólag Új-Zélandon őshonos alpesi bükkerdőn keresztül egy kis alpesi tóhoz sétálunk. További megállók után jutunk el a keleti parton lévő tengerpartra, ahol mai szállásunk is lesz. Szállás Kaikouraban.

16. nap: Kaikoura  
Kaikoura méltán híres sokszínű tengeri élővilágáról és finom halételeiről. Különleges elhelyezkedése miatt, a planktonban gazdag vizek biztosítják a dús tápanyagot a nagy számú tengeri élőlények számára. A fókatelep megtekintése, ezen kívül a félsziget nagyszerű séta és túrázási lehetőséget ad mindenki számára. Fakultatív programként bálnalesen lehet részt venni. Szállás Kaikouraban.

17. nap: Christchurch – Rotorua  
A Csendes-óceán partjain futó panorámaút hegyek, majd dombok közé vezet minket. Szép borvidékeken keresztül jutunk el Christchurch városába, ahonnan Rotoruara repülünk. Késő délután foglaljuk el szállásunkat. Szállás Rotoruaban.

18. nap: Taupói-tó – Maori falu – Hobbiton  
Reggeli látogatás a Wai O Tapu különleges vulkáni tavainál, majd utazás a vulkanikus Taupói-tóhoz. Látogatás a Waikato folyó 15 m-re szűkülő, „brutális” vízhozamú vízeséséhez, a Huka Fallshoz. Délután szabadidő, vagy fakultatív maori falu látogatás, ahol megismerkedhetünk a maorik ősi életével, szokásaival. A program részeként egy vacsorán is részt veszünk.
Amennyiben inkább a híres Gyűrűk Ura és Hobbit filmek eredeti helyszínét szeretnénk látni, akkor fakultatív program keretein belül erre is lehetőség lesz, amikor is a  híres Hobbitont keressük fel. Szállás Rotoruaban.

19. nap: Waitomo-barlangok – Auckland 
Reggel utazás a Waitomo-barlangokhoz, ahol látogatás a világon egyedülálló, Waitomo Glowworm Caves barlangban, a világító férgek (parázsférgek) barlangjában. Rácsodálkozás a különleges földalatti világra és a csillag-fényekre emlékeztető rovarokra a barlangi félhomályban. Innen Aucklandbe utazunk ahol városnézés busszal, majd séta a kikötőben. A város különleges fekvésű: öblök és félszigetek sokasága, vulkáni mezőkön. Két kikötője (Manukau és Waitamata) két tengerre nyílik, a Tasman-tengerre és a Csendes-óceánra. A Vitorlák városának klímája a szubtrópusi és az óceáni keveréke, nem csoda, hogy évtizedek óta földünk 3 legélhetőbb metropolisza közé sorolják. Szállás Aucklandban.

20-21. nap: Auckland – Budapest   
Délelőtt szabadidő és vásárlási lehetőség Új-Zéland leghosszabb bevásárló utcáján. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap.

Előre nem látható események, természeti katasztrófák vagy szélsőséges időjárás esetén az útvonal, a szállások és a programok változtatásának a jogát fenntartjuk.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Melbourne – Royal Exhibition Buildinget, Királyi botanikus kert
  • Ayers Rock
  • Nagy Korallzátony 
  • Sydney - Kék-hegység, Operaház
  • Fiordlands Nemzeti Park

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodák, kétágyas szobáiban.

Fakultatív

A fakultatív programok díja a helyszínen fizetendők, de előzetes jelentkezés szükséges irodánkban. Az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak. Az indulás előtt kb. 2-3 héttel tudunk tájékoztatást adni a végleges díjakról.

AUSZTRÁLIA
Sydney Opera ház

1 órás program, ahol lehetőségünk van a koncert termekbe látogatni és belülről megismerni az Opera házat.

Kb. 60 AUD (min. létszám 10 fő)

8 fő esetén a várható összeg kb. 75 AUD

Korallzátony
Luxus, külső Nagy - korallzátony körút, Mit jelent ez? A korallzátony sajnos haldoklik és a legtöbb helyen ahova a turisták tömegeit viszik szinte már nincs látnivaló. A túrák 95%-a belső korallzátonyban történik. Ellentétben a mi programunkkal, ami a külső korallzátony, ahol még egészséges az ökoszisztéma. Csak egy pár cégnek van erre engedélye. Nem tömegturizmus, nem több száz emberrel leszünk egy fedélzeten. Egész napos kb. 7 órás program, a szállásunkhoz közel vesz fel bennünket a katamarán.

A csomag tartalma:

  • Reggeli és délutáni tea
  • Svédasztalos ebéd
  • Búvárkodáshoz szükséges felszerelések
  • Mellény
  • Vezetett snorkeling túra

Kb. 292 AUD (min. létszám 10 fő)

8 fő esetén a várható összeg kb. 365 AUD

ÚJ-ZÉLAND
Milford Sound Helikopter

Privát transzferrel elutazás, majd a program a Milford Sound repülőtérről indul. Elrepülünk a híres Milford Track felett, az Arthur-völgy és az Ada-tó felett, hogy megkerüljük a hihetetlen Sutherland-vízesést.

A vízesés Új-Zéland és a világ egyik legmagasabb vízesése, 580 méter magas. Leszállunk ebben a fenséges környezetben és belélegezzük a frissítő hegyi levegőt.

Kb. 895 NZD

Jetboat
A világ legizgalmasabb jet-hajózásaként, közel 4 millió embert nyűgözött le az 1965-ös indulása óta, még az angol királynő is kipróbálta és most Önön a sor!

A nagy teljesítményű csónakok, akár 90 km/óra sebességgel is száguld, helyenként 15 cm-es vízen. 

Útközben keskeny kanyonfalak tornyosulnak fölénk, miközben profi sofőrjeink a legmodernebb sugárhajtású csónakot pörgetik a zuhatagokon. Mindeközben gravitációt meghazudtoló mutatványokat hajt végre. (Komoly hát és gerinc panasszal rendelkező utasoknak a programot nem ajánljuk.)

Kb. 149 NZD

Helikopteres gleccser látogatás, Fox Glacier (kb. 30 perc)

Fedezze fel a Fox és a Franz Josef gleccser csodáit egy festői repüléssel. A szubtrópusi esőerdővel körülvett városból felszállva csak néhány perc múlva máris élvezhető Új-Zéland legmagasabb hegyeinek, Fox és a Franz Josef gleccserek látványa. Az ár tartalmaz helikopteres leszállást a gleccserre.

Kb. 415 NZD

Bálnales hajóról, Kaikoura (kb. 3-4 órás program)

Kaikoura azon kevés helyek egyike a világon, ahol az Ámbrás Ceteket egész évben és a part közelében lehet látni. Azért gyűlnek itt össze, mert az 1200 méter mély Kaikoura-kanyon közvetlenül a tengerparton fut, és egy ritka tengeri áramlatrendszert hoz létre, amely hihetetlenül gazdag tengeri táplálékláncot tart fenn.

Túránként átlagosan 1-2 bálnaészlelést tapasztalunk. A világ bálna- és delfinfajainak kb. 80% a partvonalunkon vándorol, így bármikor lehetőség nyílik más tengeri emlősfajok megfigyelésére, mint például a kék bálna, púpos bálna, orka, közönséges és palackorrú delfinek és fókák.

A Kaikoura a világ nyílt tengeri madárfajainak kb. 75%-ának ad otthont, ideértve a vándor- és király albatroszt, a mollymawk albatroszt, a cséreket és a gémeket.

Kifejezetten bálnalesre tervezett modern katamaránjaink olyan motorokkal vannak felszerelve, amelyek minimálisra csökkentik a víz alatti zajt.

Kb. 200 NZD (min. létszám 10 fő)

8 fő esetén a várható összeg kb. 255 NZD

Horgászat Hajóról (kb. 3-4 órás program)

95% esély a kapásra. Red Ruby - tengeri sügér fajta, ami a helyiek kedvence. A kifogott halakat kifilézve el lehet vinni, sőt ha szerencsénk van még homárt is viszünk haza a varsákból.

Kb. 165 NZD (min. 6fő)

Maori Falu (kb. 4 órás program)

Új-Zéland legtöbbet díjazott kulturális látványossága a maori faluban 4 órás esti program.

Ismerje meg az ősi kultúrát és szokásokat az eredeti helyszíneken.

Lakomázzon a maori szezonális kai (konyha) ízeit megismerve, amely a maramatakához (maori holdnaptár) igazodik és azzal változik.

Mindez az erdei Pā (faluban), magas Tawa fák alatt és az erdő alkotta amfiteátrumán belül.

A Hākari (lakoma) az erdei horotaival kezdődik és egy pazar, 3 fogásos fúziós vacsorában csúcsosodik ki, amelyeket díjnyertes maori szakácsok készítenek.

Kb. 320 NZD (min. létszám 10 fő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet és belső jegyet illetékkel 
18 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, kétágyas szobáiban
reggelit
a helyszíni közlekedést légkondicionált, kényelmes autóbuszokban 
a megadott programok belépőit
a helyi magyar nyelvű idegenvezető várja a csooportot Ausztráliában

Alapár nem tartalmazza: 

a vízumügyintézési díjat 23.000 Ft
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
További étkezések (a megfelelő hely kiválasztásában idegenvezetőink segítséget nyújtanak) 
kb. 30-40 NZD vagy AUD/fő/nap
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Elutazás Budapesstről menetrend szerinti repülőjárattal, dubai átszállással. 

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodák, kétágyas szobáiban.

Étkezés: 

Az alapár reggelit tartalmazza a program szerint.

A területről: 
Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben "végzetes" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja. Új-Zéland valamennyi ide látogató turista szerint nyugodt, barátságos és varázslatosan szép ország. A nagyságát tekintve Anglia területének megfelelő ország fantasztikus életstílusáról és természeti szépségéről híres. A szubtropikus északi térségtől a hegyvidéki déli területekig minden megtalálható Új-Zélandon: napos tengerpartok, hófedte hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, füstölgő vulkánok, gleccserek, ... sőt még ősi fjordok is. A polinéziai hatás mindenhol érezhető, emellett a maori hagyományok is jelentős mértékben hozzájárulnak a lebilincselő kulturális dimenzióhoz. A vásárlástól a síelésig, a sétálgatástól a bálnanézésig mindig lehet valami újat és izgalmasat felfedezni a világ legtisztább és legzöldebb országában!
Időjárás: 
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani. Az eddig mért legmagasabb hőmérsékletet 53 fok volt 1889-ben Cloncurryban, észak-keleti szigeten, és a legalacsonyabb hőmérsékletet - 23 fokot - Charlotte Passban mérték Koscisuszko hegységben 1994-ben.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!