Ezerarcú Bosznia

5 napos körutazás a Balkánon

"Boszniát sokan Mostarral és Szarajevóval azonosítják, pedig rengeteg kulturális és természeti látnivaló található még az országban."

FőoldalEurópaBosznia-HercegovinaSzarajevoEzerarcú Bosznia

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programok árát
 • helyszíni belépők összegét
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZARAJEVÓ
Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről, Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A magyar főváros után, Udvarnál átlépjük a határt Horvátországba, majd tovább haladva Boszniába. Délután érkezünk az ország fővárosba, Szarajevóba, ahol belvárosi sétát teszünk. Török hamam, medresze, Gazi Huszrev bég dzsámi, Török kút, Bezesztan, Zsinagóga, Jézus Szíve Katedrális, bazársor. Felkeressük azt a helyet is, ahonnan Gavrilo Princip merényletet követett el a trónörökössel szemben. Emléktábla jelzi a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án. A programokat követően szállásunkra megyünk, majd vacsora.

2. NAP: SZARAJEVÓ – VRELO BOSNE – KONJIC – MOSTAR
A mai napon először a Boszna folyó forrásánál található termé­szetvédelmi területet, Vrelo Bosnét keressük fel. Itt törnek a fel­színre azok a karsztforrások, melyek vize összegyűlik és a Boszna folyót alkotják. Programunkat Konjic közel 2.000 éves városá­ban folytatjuk. Az ország egyik legrégebbi települését a Neretva folyó osztja ketté. A hófehér mecsetek, a folyón átívelő híd cso­dás látványához a Prenj-hegység adja a lenyűgöző hátteret. A városnézés után folytatjuk utunkat Hercegovina és az ország legikonikusabb városába, Mostarba. Szállás (2 éj) és vacsora.

3. NAP: MOSTAR – BLAGAJ – POCITELJ – KRAVICA – MEDJUGORJE – MOSTAR
Reggeli után útnak indulunk Blagajba. A városkában található derviskolostort az írásos emlékek szerint a XVI. század elején ala­pították, de többszöri átépítés után csak a XIX. században nyerte el ma is látható formáját. Mivel a kolostor az egyik leglátogatot­tabb szúfi zarándokhely a világon, így a muszlim előírásoknak megfelelő viselet mindenki számára kötelező. Nem csak az épü­let, de annak környezete is páratlan, hisz a ház felett magasodó, gigantikus sziklák alatti barlangból ered a Buna folyó. Pocitelj városában folytatjuk programunkat, mely büszkén emelke­dik a Neretva folyó fölé, és joggal nyerte el a jelölést az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszíneinek listáján. Az egykor még Mátyás király által is birtokolt város a török seregek ellen folyta­tott vesztes csata után kapta meg oszmán jellegét, hisz a kopár hegytetőn álló vár mellett medresze és a mecset is színesíti a lát­nivalókat. Folytatjuk utunkat a Kravica vízeséshez, melyet a „bos­nyák Plitvicének” is szoktak nevezni. Természetesen ez jóval kisebb terület, ahol a Trebizat folyó vize kb. 120 méter szélesség­ben zúdul alá. A legmagasabb zuhatag 30 m magas. Napi progra­munkat Medjugorjéban folytatjuk, mely az egyik legnépszerűbb zarándokhely Európában. Az 1980-as évektől sorban bejelen­tett jelenések miatt hívők százezrei keresik fel évente a kegy­helyet. Utazás vissza Mostarba, ahol bemegyünk a belvárosba. Átsétálunk az Öreghídon, melyet a Délszláv háború során lebom­báztak. Mára ismét egy pezsgő hangulatú bazársor a híd és kör­nyéke. Itt is nézelődhetünk. Visszaérve szállásunkra, vacsora.

4. NAP: MOSTAR – TRAVNIK – JAJCE – BANJA-LUKA
Reggeli után Közép-Bosznia legszebb természeti tájegységen áthaladva érkezünk Travnik városába. A település egészen a XIX. század közepéig vezírszékhelyi rangban volt, melyet utána Szarajevó kapott meg. Bár a rang elveszett, de megmaradt a település ottomán jellege és különböző nevezetes épületei. Ezek közül is kiemelkedik a Sarena dzsámi, és a volt Jugoszlávia Nobel-díjas írója, Ivo Andric egykori szülőházát jelképező múzeum épülete. Folytatjuk utunkat a Jajce városában talál­ható vízeséshez, melyről Csontváry ugyancsak festett egy párat­lan festményt. Nem csak a vízesés, de az óváros is megér egy kis sétát. Tovább utazunk Banja Lukába, mely város szerb többségű, így a római katolikus és az ortodox püspökség székhelye is egy­ben. Híres épületei a 2016-ban újjáépített Ferhad pasa dzsámi és a Kastel erőd. Vacsora és szállás.

5. NAP: BANJA LUKA – ZÁGRÁB – BUDAPEST
Reggeli után a horvát főváros, Zágráb felé vesszük az irányt. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. A renoválása miatt csak kívülről tudjuk megtekinteni Kaptol városrészben a székes­egyházat, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mell­védről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk részeként tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövi­debb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Áthaladva a Száva folyó hídján, „Új-Zágrábba” jutunk. Napközben lesz szabadprogram is. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Letenyénél lépünk határt, majd az M 7-en megyünk Budapestre. Érkezés terveink szerint 21 óra körül, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Bosznia legismertebb városai, látványai
 • Medjugorje a Balkán legújabb zarándokhelye
 • Csontvári által is megfestett Jajce vízesés
 • Bosznia mellett egy csipetnyi Horvátország

Szállás

4 csillagos szállodában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programok árát
 • helyszíni belépők összegét
 • egyéb személyes kiadásokat.
Helyszíni költségek leírása: 
Mostar - mecset 6 €
Visoko helyi idegenvezetéssel 12 €
Vrelo Bosne park 2 €
Vrelo Bosne park fiáker (4 fő esetén, 20 €/fiáker)
5 €
Blagaj 5 €
Pocitelj dzsami 2 €
Kravica + shuttle busz 12 €
Jajca 5 €
Zágráb - Sikló 2 €
Belépők ára: kb.: 51 €
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Felszállási helyek:

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4:15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Dunaújváros (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Dechatlon parkoló
Nagykanizsa Leszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Pécs (Budapest után) Leszálló Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Siófok Leszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Leszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Pécs Felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szállás: 

4 csillagos szállodában

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!