El Camino zarándokút két keréken biciklitúra

14 napos kerékpártúra a Szent Jakab zarándokúton

El Camino biciklitúra, az Út! A Camino zarándokút gyalogosan is felejthetetlen élményt nyújt, ám nincs mindenkinek ideje a szerzetesek szekerén utazni. Ha két hét alatt mégis végig szeretnéd járni, akkor egy nagyszerű kerékpártúra keretében most megteheted. Zarándokolj velünk Nagy Károly, Dante, Assisi Szent Ferenc nyomában!

GARANTÁLT INDULÁS!

FőoldalEurópaSpanyolországBurgosEl Camino zarándokút két keréken biciklitúra

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős utazás Spanyolországba
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

a szállások költségét zarándokszállás/panzió többágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a kísérő autó költségét a kerékpártúra során, túravezetést, valamint teljes körű Asszisztencia szolgáltatásunkat (kerékpár-szervizelés, mentés, probléma esetén kísérő autóban utazás).

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, a szállásokat vendégház kétágyas szobáiban, az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az esetleges kerékpárbérlést, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.
A repülőjegy várható ára: 120.000 - 170.000 Ft/fő (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ). A minimális utaslétszám meglétekor kezdjük meg a repülőjegyek megvásárlását!

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
hostel/vendégház
Létszám: 
12 - 18 fő

Nehézség:

A napi távok 45-95 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A zarándokút hossza círka 800 kilométer, amely a kitérők miatt több is lehet. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, illetve az emelkedők is igénybe vehetik a szervezetet. Ha azonban valaki elfárad és szeretne egy napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni. Ha elhatározod, hogy jelentkezel, próbálj legalább heti két-három alkalommal bringázni vagy futni. Egyéb állóképességi sportok is segítik a felkészülést. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos.

1. nap -  Budapest, Pamplona
2. nap -  Pamplona, Saint-Jean-Pied-de-Port, Pamplona 
3. nap -  Pamplona, Los Arcos 
4. nap -  Los Arcos, Santo Domingo de la Calzada, Granon 
5. nap -  Granon, Burgos
6. nap -  Burgos, Castrojeriz 
7. nap -  Castrojeriz, Sahagún
8. nap -  Sahagún, León, Hospital de Órbigo
9. nap -  Hospital de Órbigo, Molinaseca 
10. nap - Molinaseca, Fonfría 
11. nap - Fonfría, Palas de Rey 
12. nap - Palas de Rey, Santiago de Compostela 
13. nap - Santiago de Compostela, Finisterre 
14. nap - Santiago de Compostela, Budapest

 

További információ

Szállás

Az utazás Alapára tartalmazza a zarándokszállások vendégházak költségét. (4-6-8-12-16 ágyas szobák)

Amennyiben kényelmesebben, vendégház kétágyas szobáiban szeretnéd tölteni az éjszakákat felárat kell fizetned.
Szállás vendégházak, panziók 2 ágyas szobáiban.  Költsége: 154.000 Ft/fő/13 éj

Mivel a szállások befogadóképessége korlátozott, előfordulhat, hogy némely szállás helyszíne nem a kiírt településen lesz. 

Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható. Érdeklődj irodánkban.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Portugál el Camino zarándokút kerékpárral - 14 nap
1. nap - Budapest, Pamplona

Korán reggel indulunk repülővel, egyénileg a Spanyolországban fekvő Pamplonába. Egy európai átszállást követően a kora esti órákban érkezünk meg Baszkföld fővárosába. A reptéren várnak ránk túravezetőink, akik egy belváros közeli  vendégházba szállítják csapatunkat. A szállás elfoglalása után megbeszéljük a Camino kerékpártúra programját, a délutánt a híres városában töltjük. Egyénileg keressük fel a város nevezetességeit.
Szállás: panzió

2. nap - Pamplona, Saint-Jean-Pied-de-Port, Pamplona

Reggeli után kisbusszal a Francia út kiindulópontjára, a határ túloldalán fekvő, Saint-Jean-Pied-de-Portba utazunk. Itt beszerezzük zarándok igazolványunkat, majd elindulunk Szent Jakab útján, átkelve a Pireneusok szélén Spanyolországba. Mai célunk: Roncesvalles érintésével eljutni Pamplonába.  Túlnyomórészt aszfaltozott útvonalon haladunk, ám zarándoklatunk talán legkeményebb emelkedőjével is kell megküzdnünk, fel kell kapaszkodnunk az Ibaneta-hágóba. A fáradalmakért kárpótol majd bennünket a Pireneusok hegyvonulatának gyönyörű látványa. A meredek emelkedő után jól esik a finom zöldségleves a roncesvalles-i bárban:-) Roncesvallesből lefelé ereszkedünk: a baszkok ősi, véráztatta földjét szeljük át, Navarra csodaszép tartományában. Késő délután érkezünk meg már a már ismert szállásunkra. Táv kerékpárral: 85 km, Szállás: panzió

3. nap - Pamplona, Los Arcos

Mai célunk Los Arcos. A Pamplonából kivezető zarándokút áthalad a belvároson, majd a Sierra del Perdón-hegység felé kígyózik. A tegnapihoz képest egy könnyebb emelkedő vár ránk, a Perdón-hágó, ahol Cervantes Don Quijote regénye kel életre: szélmalomerdő harcol az örökké fújó déli széllel. A gerincről egy meredek út vezet Utergába, majd egy könnyebb szakasz kígyózik Puente la Reináig. Itt találkozik az Aragón út és a Francia út. Kis pihenő után egy csodaszép középkori hídon hagyjuk el a bájos várost. Egy darabig a folyóparton, majd hegyi szakaszokon haladunk. Estella káprázatos kisvárosában újra megpihenünk, szomjunkat oltjuk a város határában lévő híres borkútnál, majd szőlőlugasok által szegélyezett úton haladva érkezünk meg szállásunkra, Los Arcosba. Táv kerékpárral: 78 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

4. nap - Los Arcos, Santo Domingo de la Calzada, Granon

Los Arcosból a bringás Camino ösvénye Logronóig kis forgalmú aszfaltúton kígyózik jól jelzett terepen. Átkerekezünk Logrono városán, majd megállunk pihenni egy aprócska tó partján. Innen a zarándokút jó része széles dózerutakon, vagy alsóbbrendű műúton vezet. Nájerrában költjük el megérdemelt ebédünket, majd újra szőlőkertek kísérnek minket Santo Domingo de la Calzada-ig. Szállásunk a várostól öt kilométerre fekvő Granon falvacska igen hangulatos zarándokszállásán lesz.
Táv kerékpárral: 85 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

5. nap - Granon, Burgos

Reggel jól fog esni a finom kávé és péksütemény a település valamelyik hangulatos kávéházának teraszán, mielőtt újra kerékpárjainkra szállnánk. A nap nagy részében aszfalt- és dózerúton haladunk, utunk során sok más zarándokkal találkozunk, akik barátságosan köszönnek felénk. A Camino ösvénye apró településeken halad keresztül, míg eléri Villafranca Montes de Oca kisvárost. Itt a hegyek felé veszi az irányt, meg kell másznunk egy kisebb hágót. A hegyvidék sűrű erdői hajdanán a tolvajok búvóhelyei voltak. A La Pedraja-hágóról leereszkedik a Francia út San Juan de Ortegába, ahol megpihenünk mielőtt folytatjuk utunkat Franco tábornok városába, Burgosba.
Táv kerékpárral: 75 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

6. nap - Burgos, Castrojeriz

Reggel bekerekezünk Burgos belvárosába, felkeressük többek között a gótikus építészet egyik leghíresebb példájaként ismert katedrálist, ahol a legendás mórverő hős, El Cid és hitvese, Jimena nyugszik. Kedvünkre sétálgathatunk a szűk, árkádos utcákon, majd elindulunk szállásunk irányába, hogy újra kerékpárra szállhassunk. A spanyol Mezeta, azaz fennsík Burgos után kezdődik. Jó minőségű murvás úton jutunk ki a városból, majd aszfaltos szakaszok következnek Rabé de las Calzadasig. A következő szakaszt széles, dimbes-dombos út jellemzi, az aranysárgába borult búzaföldek törik meg egy-egy barátságos apró falvacska sajátos hangulatát. Mai szállásunk Castrojerizben lesz, ahol a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.
Táv kerékpárral: 45 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

7. nap - Castrojeriz, Sahagún

A Camino ösvénye a főút mellett kígyózik egészen Carrion de los Condesig. A kedves kisvárosban megebédelünk, majd haladunk tovább Sahagúnig. Utunk sík terepen, köves úton halad: a zarándokok számára épített zarándoksztrádán. A mai nap utunk fordulópont, hiszen áthaladunk a Camino képzeletbeli felezővonalán. Késő délután érkezünk meg Sahagúnba, amely hajdan Spanyolország egyik legbefolyásosabb apátságainak egyike volt. Az éjszakát egy hangulatos vendégházban töltjük. Táv kerékpárral: 90 km Szállás: zarándokszállás / panzió

 
8. nap - Sahagún, León, Hospital de Órbigo

Sahagúnból hosszú, széles, többnyire lapos út vezet Észak-Spanyolország egyik legszebb városába, Leónba. A keresztény Spanyolország egykori központja minden bizonnyal a mai zarándokokat is leveszi a lábukról! Kiemelkedő építészeti alkotásai között a Szent Izidor templom a román festőművészet Sixtusi kápolnája. A Fehér Szűz Mária katedrális tekintélyt, dicsőséget áraszt, a spanyol gótika legszebb alkotása. Felkeressük a város látnivalóit, sétálunk a macskaköves, régmúltat idéző utcákon, majd egy étteremben megkóstolhatjuk a helyi ételkülönlegességeket. Ebéd után egy viszonylag  könnyű tekerés vár ránk mai szállásunkig.
Táv kerékpárral: 90 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

9. nap - Hospital de Órbigo, Molinaseca

 Hospital de Órbígo középkori hídját magunk mögött hagyva a hegyek felé vesszük az irányt. Apró falvakon áthaladva érjük el Astorgát. A város káprázatos: látványos katedrálisa és Gaudí által tervezett palotája sok látogatót vonz. Innen az út meredeken emelkedni kezd. Csodálatos vidéken, bájos, apró falvakon haladunk keresztül, átkelünk a Cruz de Ferro (1504 méter) hágón, majd leereszkedünk egy nagy, termékeny völgybe, ahol egy gyönyörű hegyi városkában, Molinasecában lesz a szállásunk.
Táv kerékpárral: 80 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

10. nap - Molinaseca, Fonfría

Molinasecából leereszkedünk a lovagváráról híres Ponferradába, ahol megreggelizünk, majd szőlőskertek mellett kerekezünk tovább Szent Jakab útján. Mikor elérjük Villafranca del Bierzót, emelkedni kezd az ösvény, követve a Valcarce-folyó völgyét. Az út a galíciai hegyek árnyékában kígyózik. Elhagyva a völgyet felkapaszkodunk az O Cebreiro - szoroshoz, amely arról nevezetes, hogy itt létesítették a legelső zarándokszállások egyikét. Galícia csodás vidék, a zöld ezernyi árnyalatában pompázik a táj, az út menti bájos falvak minden háza kőből épült, a vidék szorgos emberei pedig a helyi nyelvet, a galegot beszélik. A hegyi szakasz után fáradtan, de mosolygósan érjük el mai szállásunkat egy kis faluban, Fonfríában.
Táv kerékpárral: 80 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

11. nap - Fonfría, Palas de Rey

Reggel legurulunk Tricastelába, ahol a Camino ösvénye kétfelé ágazik. Mi a Samos felé vezető utat választjuk, hogy útba ejtsük a város Benedek-rendi kolostorát. A mai nap is sok apró települést érintünk, vidéki farmok mellett vezet az utunk. A galíciai táj látványa megédesíti utunk még akkor is, ha az itt oly gyakori égi áldás zúdul is a nyakunkba. Kellemes, dimbes-dombos vidéken haladunk. Késő délután érjük el utolsó előtti szállásunkat Palas de Rey kisvárosban. Holnap vár ránk a Camino végállomása: Santiago!
Táv kerékpárral: 85 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

12. nap - Palas de Rey, Santiago de Compostela

Nagy napra virradtunk! Utunk utolsó szakasza vár ránk, hogy elérjük célunk, megérkezzünk Szent Jakab városába, Santiago de Compostelába. Kényelmes lesz a mai kerékpározás, megmásszuk utunk utolsó nagyobb dombját, a Lavacollát a Monte do Gozo-hegy lábánál, majd eukaliptusz erdőben vezet az ösvényünk Santiagóig. A város a világon a legszebb települések között is szerepelhetne. Szent Jakab útja a Plaza de Obradoiro téren ér véget, ahol a Szent Jakab székesegyház tekintélyt és isteni erőt sugárzó épülete tör az ég felé. Mi is ide érkezünk legelőször, hogy hosszú utunk végén elégedetten adjuk át magunkat a hely különleges szellemének. Bejárjuk a katedrálist, majd ellátogatunk a zarándokirodába, ahol kiállítják a névre szóló diplomát, amely bizonyítja utunk, a Camino végigjárását. Persze mindenki tudja, ez csak egy emlék, s az igazi értéket a szívünkben hordozzuk, míg élünk.
Táv kerékpárral: 65 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

13. nap - Santiago de Compostela, Finisterre

Reggel túravezetőink a kerékpárokkal és a csomagokkal elindulnak Magyarországra. A csoport egy éjszakát még Santiagoban tölt, így még van időd sétálgatni Santiago de Compostela hangulatos, szűk sikátoraiban és  részt venni a híres zarándokmisén. Az utazás opcionális programjaként helyi kisbusszal vagy taxival elutazhatsz a közeli óceánpartra, Finisterrába. Szállásunk ismét Santiagóban lesz. Szállás: zarándokszállás /panzió

14. nap - Santiago de Compostela, Budapest

A kalandutazás utolsó reggelén a santiagói repülőtérre utazunk és hazarepülünk.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállások költségét zarándokszállás/panzió többágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a kísérő autó költségét a kerékpártúra során, túravezetést, valamint teljes körű Asszisztencia szolgáltatásunkat (kerékpár-szervizelés, mentés, probléma esetén kísérő autóban utazás).

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, a szállásokat vendégház kétágyas szobáiban, az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az esetleges kerékpárbérlést, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.
A repülőjegy várható ára: 120.000 - 170.000 Ft/fő (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ). A minimális utaslétszám meglétekor kezdjük meg a repülőjegyek megvásárlását!

Helyszíni költségek leírása: 

Spanyolországban az árak hasonlóak az itthonihoz. Egy átlagos éttermi étkezés ára átlagosa 15-25 Euro. 

Várható költőpénz szükséglet: 
400- 500 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő + repülőjegyek.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Az utazás részvételi díját 420 Ft/Euro árfolyamig tudjuk garantálni! Amennyiben az Euro árfolyam a kalkulált árfolyamnál magasabb, áremelésére kényszerülhetünk!

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem¬üveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: hálózsák, polifoam(matrac), napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs, esetleg esernyő. Mivel májusban még hűvösek is lehetnek az éjszakák, meleg hálózsákot hozz.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide:
Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárra van szükség, mert utunk egy része erdei vagy murvás utakon vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, pumpát, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. 
A kerékpárokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A szervizautó április 26.-én indul Budapestről, ide kell a kerékpárokat eljuttatni. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat május elején értesítjük.

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Madrid - Pamplona és a Santiago - Madrid - Budapest útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető.
Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
A repülőjegy várható ára: 120.000 - 170.000 Ft/fő (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ). A minimális utaslétszám meglétekor kezdjük meg a repülőjegyek megvásárlását!

A túra kiindulópontján, a pamplonai repülőtéren a túravezetők várják a résztvevőket.

A kísérő autó a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a csapat felszerelését a napi távok között.
 

Szállás: 

Az utazás Alapára tartalmazza a zarándokszállások vendégházak költségét. (4-6-8-12-16 ágyas szobák)

Amennyiben kényelmesebben, vendégház kétágyas szobáiban szeretnéd tölteni az éjszakákat felárat kell fizetned.
Szállás vendégházak, panziók 2 ágyas szobáiban.  Költsége: 154.000 Ft/fő/13 éj

Mivel a szállások befogadóképessége korlátozott, előfordulhat, hogy némely szállás helyszíne nem a kiírt településen lesz. 

Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható. Érdeklődj irodánkban.

Étkezés: 

A túra alatt étkezést nem biztosítunk, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron a kerékpározások alatt is mindennap lesz lehetőség vásárlásra, illetve néhány szállásokon főzésre is.

Időjárás: 
A tavaszi utunkon változékony, enyhe időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg, illetve nagyon meleg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. A tavaszi út során napközben 15 - 25 C fokra kell számítani.
Csomagolás: 
Irodánk vállalja a csomagok szállítását maximum 20 kilogrammig Magyarországról a túra kiindulópontjára, majd a kerékpártúra végén haza. Mivel a kísérő autó befogadó képessége korlátozott kérlek, a súlykorlátozást vedd komolyan! A jelentősen nagyobb csomagokat nem áll módunkban elszállítani! A csomagokat a napi távok között is a kísérőautó szállítja. A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni. A kerékpárokat egy speciális kerékpárszállítón utaztatjuk ki a túra helyszínére, majd haza.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
21 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
István
Budapest
2018. máj. 20
5.0
Az Útról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne kicsit kimozdulni a hétköznapok rohanásából, és egy életre szóló élményt szerezni. A túra nagyon jól szervezett, ezért külön köszönet Cininek és Petyának! Kétségkívül vannak az átlagosnál kissé nehezebb napok, de az élmények, tájak, hangulatok mindenért kárpótolnak. Aki egyszer rálép az Útra, az mindig vissza fog vágyni...
Hargitai János
Budapest, XVII. kerület
2018. máj. 17
5.0
Nagyom köszönöm az irodának, és a szervező, túravezetőknek ezt a fantasztikus élményt.
Abszolút profi szervezés, mindent megtett István és Petya, hogy a lehető legjobb élményekkel gazdagodva csináljuk végig ezt a nem mindennapi túrát.
A társaság is remek volt.
Köszönöm,
János
Edit
Budapest, XXI. kerület
2018. máj. 16
5.0
Újra végigbicajoztam az UTAT, és most élveztem a legjobban. Ebben szerepe volt a nagyszerű időjárásnak is. Cini csodás túravezető, mindig vidám és türelmes és mindig segít. Petya remek társ, mindig lehet rá számítani, örülök, hogy így együtt vezették az utat.

Az út nem könnyű túra, de olyan sokat fejlődünk minden szempontból ezen két hét alatt, hogy átlagos képességű embereknek jó szívvel javaslom.
Tóth Attila
Nyíregyháza
2018. máj. 15
5.0
Köszönet Cininek és Petyának! Nagyon jól szervezet út volt, remek túravezetőkkel! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Nagy-Czirok László
Budapest, XVIII. kerület
2018. máj. 14
4.8
Rendben ment minden; a srácok, Czini és Petya nagyon felkészültek és segítőkészek voltak végig.
Csaba
Nyíregyháza
2017. máj. 21
4.8
Köszönöm a lehetőséget. Nagy élmény volt.
Edit
Budapest
2017. máj. 14
4.8
Cini és Petya minden elvárást felülmúlva segítették ezt a nem könnyű túrát végigcsinálni. Hálás köszönet ezért!!!
Nagyon tetszett minden.
Ha lehet javaslatom: kicsit rövidebb távok (pl. Ponferrada érintésének napján) több értékes látnivalót lehetne felkeresni, és a könnyebb napok kis pihenést adnának. Igaz, hogy így több nap lenne.
Oda-vissza saját magam szerveztem a repülőutat, ezért azt nem értékeltem.
László
Budapest, XIV. kerület
2017. máj. 14
4.6
73 éves megszállott bringás vagyok,az út csodálatos,de embert próbáló.Vannak komoly emelkedők és az időjárás sem mindig kegyes van erős szembe szél és
eső is előfordul.A látnivalók és az élmény mindenért kárpótol,vezetőnk Czinke és kisérönk Petya tapasztalt segítőkész kedves emberek jó hangulatban összefogták
a csapatunkat,köszönet jár nekik!
Csak ajánlani tudom ezt a csodás programot.

Kiss László
pul
Debrecen
2017. máj. 13
4.8
Harmadjára is rendkívüli élmény. Köszönöm!
Edit
Békéscsaba
2017. máj. 12
4.4
Külön a két kisérőnket emelném ki- Cini és Petya -mind végig maximális segítséggel, empátiával, vidámsággal a csapat lelkei voltak!!!
Pista
Baja
2016. júl. 16
4.4
73 évesen is sikerült végigtekerni, köszönet a kísérőknek, különösen Cininek és Ilinek. Fantasztikus élmény az ÚT, és a célbaérés... Ajánlom mindazoknak, akik szeretnének "feltöltődni" és egy kicsit újjászületni...
Sándor
Fertőrákos
2016. máj. 17
4.8
Remek szervezés, gondos mindenkire odafigyelés! Csillagos 5-ös a túravezetőknek!
Jó szívvel ajánlom az utat bárkinek!
Edit
Budapest
2016. máj. 15
4.8
Csodálatos volt az út, bár nehezebb volt, mint amire előtte számítottam. De az élmény maradandó.
Cini nagyon sokat segített azoknak (egyik nap nekem is), akik a nagy erőpróbát nehezebben vették: velük maradt, biztatta őket.
A panziós szállás többségében magas színvonalú volt, egy-kettő azonban nem érte el az elvárt szintet.
Az utazás egyénileg történt, de ebben is kaptam segítséget az Utazom.com-tól, nagy köszönet érte!
László
Szeged
2015. jún. 11
4.8
Kedves Czini, Attila, szervező munkatársak!
Személyesen sokat kaptam az úttól, biztosan elkísér az életemben.
A fenti értékelésből láthatóan most is magas szinvonalat biztosítottatok a részünkre. Ez mind a szervezésre, lebonyolításra, odafigyelésre igaz, de "Czini"-vel és Attilával való közvetlen, személyes beszélgetésekre, kapcsolatra is. Külön örömömre szolgált a reggeli "eligazítások" hasznos infoi után a nagyfokú szabadság. Az is pozitív, hogy volt lehetőség a szállás megválasztásában.
Jobbító szándékú megjegyzésem: 8 főnek az iroda intézte a repülő jegyeket, melyből egyikünknek (nem nekem!!) a 4 repülő útból az utolsó más járatra szólt. Nem felejtve az Ő figyelmetlenségét, az irodának is érdemes lett volna felhívnia a figyelmét arra, hogy bár a csoporttal utazik, de az utolsó fázisban a csoporttól külön, korábban induló járattal fog utazni. Így el lehetett volna kerülni egy elég kellemetlen szituációt, ami rontott az egyébként nagyon pozitív megitélésen.
Üdvözlettel:Laci
<név nélkül>
Budaörs
2015. jún. 8
4.8
Nagyon jó túra,egy örökre szóló emlék, ajánlom mindenkinek. Köszönet Ciniéknek a szervezésért és a vezetésért.
Zsolt
Kisvarda
2015. jún. 3
5.0
Szuper volt.
Emília
2013. júl. 10
4.6
Nagyon jól érezte magát az egész család !
Köszönet a túra vezetőknek, hogy elviseltek minket !
üdv: a család
Anna
Budapest
2016. júl. 21
4.6
<szöveg nélkül>
Péter
Budapest, XXI. kerület
2015. jún. 14
5.0
<szöveg nélkül>
Csaba
Szigetszentmiklós
2015. jún. 14
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!