Dél-Anglia romantikája

6 napos körutazás Angliában

Tartson velünk és ismerje meg a fennmaradt angliai világörökségi részeket, és vegyen rész egy igazán gazdag történelmi helyszíneket felkutató kulturális körutazáson. Ezen az úton a történelmi "ékszerdobozok" biztosan minden odalátogatót magával ragadnak és visszarepítik az időben egészen a középkorig.

FőoldalEurópaEgyesült KirályságAngliaLiverpoolDél-Anglia romantikája

Alapár tartalmazza

- utazást repülővel Budapestről, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- program szerint 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- program szerint 5x reggeli
- alap program szerinti programokat és városnézéseket
- magyar nyelvű idegenvezetést
- útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
- fakultatív vacsorát 5 alkalommal
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 25 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*15-24 fő esetén: 27.000 Ft / 64 EUR/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

1. nap: Budapest – London – Cambridge – Bibury – Glouchester környéke (275 km)
Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal Londonba, majd Cambridge felé indulunk! A város tipikusan angol, hangulatos kávézókkal, kanálisokkal keresztezett utcáin és parkjain sétálunk, és bepillantunk Európa legnevesebb és legerősebb egyetemének 800 éves történelmébe. Szabadidejében akár „puntingolhat” a Cam folyón, majd tovább utazunk, Bibury bájos kisvárosába igyekszünk, melyet William Morris híres festő- és iparművész egyszerűen Anglia legszebb falvának nevezett látogatásakor. Hagyományos vidéki épületeinek, teaházainak sorát biztosan meg fogják örökíteni, hiszen ez az ábrázolás szerepel a brit útlevelek belső borítóján is! Ezután Glouchesterbe érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Glouchester környéke – Tintern Abbey – Caerphilly Castle – Cardiff (120 km)
Reggelit követően a XII. században épült Tintern Abbey felé indulunk, mely a XIV. századra Wales legjelentősebb és leggazdagabb apátsága lett. Vadregényes környezet után tárulnak elénk az egykori cisztercita apátság ma is lélegzetelállító romjai, szépségét számos festmény és vers dicsőíti. Szürreális élmény zöld füvön sétálni a kőfalak között, az épület és templom belsejében, míg feltekintve rögtön az égboltot látjuk. Ezután Caerphilly méltóságteljes középkori várához vezet utunk, mely Walesben a legnagyobb, Angliában pedig a második helyen áll rögtön Windsor után. A vár délkeleti tornya egészen elképesztő, 10 fokos dőlésszöggel ma is áll (viszonyításképpen Pisa tornya jelenleg 3,99 fokkal tér el), mely a történetek szerint a 17. századi csaták során bekövetkezett károk következménye. Programunk következő állomása a walesi főváros, Cardiff, ahol városnézéssel zárjuk a napot: Cardiff vára mesés arab szobájával és könyvtártermével, Bute Park, Városháza, Nemzeti Múzeum épülete, Egyetem, Keresztelő Szent János templom, majd elfoglaljuk szállásunkat. 

3. nap: Cardiff – Bristol – Bath – Wells (135 km)
Megreggelizünk, majd Bristolon át az angol arisztokrácia fürdővárosába utazunk. Bristolnál megállunk a magaslaton fekvő Clifton Obszervatórium közelében, melynek lábánál remek kilátásunk nyílik a város szimbólumára, az Avon folyó szurdokát átíveló Clifton függőhídra. Következik Bath elegáns és pezsgő városának felfedezése, mely már több, mint 2000 éves (UNESCO Világörökség), és ahol Jane Austen írónő is öt évet élt. A várost római fürdőként tartották nyilván, de alapítása ennél korábbra tehető, kelta szentély lehetett. Legfőbb látnivalói: az Apátság, a Római Fürdő, a Szivattyú-terem és a Pultney híd. Megtekintjük a Queen teret, Circus teret és Royal Crescentet (Királyi Félhold), mely remek példája a neoklasszicista építészetnek, és melyről fenséges panorámaképeket készíthetünk – ha sikerül elég távol állnunk! A nap utolsó állomása Wells, ahol klasszikus kőépületek, macskaköves utcák, a XIV. századi Vicar's Close és a XII. században épült katedrális vár bennünket. Utóbbi homlokzata királyok, püspökök, angyalok szobraival díszítve a középkor lenyűgöző alkotása. Megcsodáljuk a cicának fenntartott „bejáratot” is, akinek fizetett (!) állása volt a katedrálisban. A püspöki palota kertje és várárok után elfoglaljuk Wells vagy környékén lévő szállásunkat.

4. nap: Wells – Glastonbury – Durdle Door – Lulworth Cove – Southampton (185 km)
Ez a nap páratlan történeteket és természeti látványt tartogat számunkra! Programunk első állomása a délnyugaton fekvő Glastonbury kisvárosa, ahol ősi és lovagkori mítoszok és legendák kelnek életre! A város szívében magasodik hatalmas apátsága, ahol az elbeszélés szertin Arthur király és Ginevra királyné nyugszik. Az angol szerzetesrendek feloszlatása után ugyanúgy pusztulásnak indult, mint a Tintern Abbey, romjai és hatalmas területe azonban ma is élénk és látványos képet fest elénk. Nem mehetünk el anélkül, hogy felkeressük a Glastonbury Tort (kelta eredetű szó, dombot jelent), hiszen a hagyomány szerint ez a helyszín lehet Avalon - akkoriban valóban egy elmocsarasodott vidék közepén magasodó sziget lehetett. Ma a helyi tájkép ikonszerű formálója a tetején álló Szt. Michael toronnyal. Buszunkkal érkezünk Anglia déli partjához, a „Durdle Doorhoz”, a Jurassic Coast egyik legtöbbet fotózott látványosságához. Ezt a szikla boltívet a tenger a mai napig formálja és a geológusok szerint hamarosan el is fogja mosni. Mivel Dorset grófságának déli partja a Világörökség része, itt mindenkit egy különleges, fotószünetekkel teli part menti sétára invitálunk Lulworth Cove-ig (kb. 2,4 km), majd az öbölnél buszunkra visszaszállva élményekkel telve robogunk tovább Southamptonba, szállásunkra.

5. nap: Southampton – Portsmouth – Chichester – Brighton (110 km)
Reggelit követően megtekintjük a Titanic történetét feldolgozó informatív kiállítást (részvételi szándékát kérjük előre jelezni), ugyanis 1912. április 10-én Southampton kikötőjéből hajózott ki a korában a világ legnagyobb hajójának számító luxusgőzös és kezdte meg sorsszerű útját. 897 fős személyzetének háromnegyede a városban élt, így a túlélők története, tragédiája szorosan összefonódik a kiállítás anyagával. Portsmouthba utazunk tovább, ahol a történelmi kikötőben megtekintjük VIII. Henrik zászlóshajójának roncsait és az égbe szökő, 170 méteres Spinnaker Towert (kívülről). Ezután West-Sussex grófság egy szeletét csodálhatjuk meg Chichester kisvárosában, ahol a 900 éves katedrális tornya a mai napig uralja a város látképét, melyet helyes kis boltok, élénk zöld parkok és eldugott angol kertek szegélyeznek. Késő délután érkezünk a tengerparti Brightonba, Dél-Anglia leghíresebb üdülőhelyére. Megfordulunk a város késő délutáni forgatagában, és elsétálunk óriáskereke közelében a Brighton Pier-hez, mely a partképet meghatározó mólóra épített vidámpark. Szállásunk a városban lesz.

6. nap: Brighton – Jurassic Coast – Hever Castle & Gardens – London – Budapest (125 km)
Reggelinket elfogyasztva sétálunk Brighton piacán, ahol rengeteg ötletes és bohókás portékából és régiségből válogathatunk, miközben a hangulatos utcákat járjuk. Menetrendtől függően a rendelkezésre álló időben akinek van kedve, a IV. György által építtetett, indiai paloták stílusában létrejött királyi pavilont is megnézheti belülről. A meglepő, tornyos és kupolás épület ma múzeumként működik, a kínai művészet kellékeivel rendezték be. Elköszönünk Brightontól, utunkat pedig egy rövid kitérővel szakítjuk meg Beachy Head fenséges hófehér szikláinál. A tengerszinttől 162 méterre emelkedő csúcsa jó időben a keleti Dungeness-től a nyugati Wight-szigetig nyújt kilátást a délkeleti partra. Ezzel a tökéletes látvánnyal eltelve szállunk vissza buszunkra és érkezünk a mesés Hever-kastélyhoz, ahol Boleyn Anna nevelkedett, VIII. Henrik tragikus sorsú második felesége. A ma már magántulajdonban lévő kastélyban a kor mindennapjaiba nyerünk bepillantást, majd a minden évszakban gyönyörű kertjében sétálunk, mely különösen a júniusi rózsák idejében csalogatja látogatóit. A park romantikus képével búcsúzunk, és Londonból menetrend szerinti járattal érkezünk Budapestre.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Szállás

5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- utazást repülővel Budapestről, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- program szerint 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- program szerint 5x reggeli
- alap program szerinti programokat és városnézéseket
- magyar nyelvű idegenvezetést
- útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
- fakultatív vacsorát 5 alkalommal
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 25 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*15-24 fő esetén: 27.000 Ft / 64 EUR/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 185 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 GBP

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

menetrendsz. repülővel, helyben autóbusszal

 

Szállás: 

5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!