Clone of Kerékpártúra a Loire-völgyében

6 napos biciklitúra Franciaországban

Kerékpáros a romantika a kastélyok birodalmában, a Loire-völgyben. Könnyű, ám igen látványos kerékpártúra vár rád, ha velünk tartasz. Kezdő- és családi bringásokat is szeretettel várunk. Kalandra fel!

FőoldalEurópaFranciaországPárizsClone of Kerékpártúra a Loire-völgyében

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős csatlakozás Párizsban
- hangulatos-kényelmes vendégházban töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet vagy buszjegyet Párizsba, a személyes költségeket, a belépőket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
6 - 24 fő

Nehézség:

A kerékpártúrák során sík terepen biciklizünk, meredek emelkedőkre nem kell számítani. A napi távok nem hosszúak (15-55 kilométer). A tekerések alatt gyakran állunk meg pihenni, nézelődni, fényképezni. Mivel a kerékpározások során teljes körű asszisztencia-szolgáltatást nyújtunk, kezdő bringások is jelentkezhetnek!

 
1. nap: Budapest, Párizs, Mont-Près-Chambord
2. nap: Mont-Près-Chambord, Orleans, Meung-sur-Loire, Mont-Près-Chambord
3. nap: Mont-Près-Chambord, Chambord kastély, Cheverny kastély
4. nap: Mont-Près-Chambord, Chenonceaux, Amboise, Chaumont-sur Loire
5. nap: Mont-Près-Chambord, Blois, Mont-Près-Chambord
6. nap: Mont-Près-Chambord, Párizs
További információ

Szállás

Szállásunk 5 éjszakáját Mont-Près-Chambord település közelében fekvő vendégházban töltjük. Az egykori családi kúriát, vendégházzá alakították. Szobái 2-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Esetenként előfordul, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia. A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. A szálláson van főzési lehetőség.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
1. nap: Budapest, Párizs, Mont-Près-Chambord
Budapestről egy délutáni repülőjárattal indulunk Párizsba. Találkozó: 18 óra, Párizs Charles de Gaulle repülőtér. A repülőtéren várakozó kisbuszunkkal a Loire völgyében fekvő szállásunkra utazunk. Mont-Près-Chambord közelében egy vadregényes családi kúriában töltjük kerékpártúránk éjszakáit.
 
2. nap: Mont-Près-Chambord, Orleans, Meung-sur-Loire, Mont-Près-Chambord
Reggeli után Jeanne d’Arc várásába, Orleansba utazunk. Mintegy két óra utazást követően érjük el a Loire-folyó völgyében fekvő hangulatos várost. Jeanne d'Arc diadalmenetének állomásán felkeressük a Sainte Croix (Szentkereszt) székesegyházat, kalandozunk egy kicsit a városkában, majd elindulunk utazásunk első kerékpártúrájára a Loire mentén. A folyó parton tekerünk, jól kiépített kerékpárúton. Hangulatos vidéki falvakon haladunk keresztül, majd megérkezünk utazásunk első kastélyához, Meung-sur-Loire településre. A fantasztikusan berendezett kastélyban bepillantást nyerünk a letűnt évszázadok mindennapjaiba. A kastélylátogatás után, folytatjuk kerékpártúránkat a káprázatos francia kulturtájon. Átkelünk a Loire-fólyó bal oldali partjára, majd átkerekezünk Európa legnagyobb zárt vadászkertjén, a Chanbord kastély parkján. A kora esti órákban érkezünk vissza Mont-Près-Chambord mellett fekvő szállásunkra. 
Táv kerékpárral: 64 km, szállás: vendégház
3. nap: Mont-Près-Chambord, Chambord kastély, Cheverny kastély
Délelőtt biciklikkel keressük fel a Loire vidékének legnagyobb kastélyát. Szállásunkról indulunk, kisforgalmú mellékutakon és kerékpáros ösvényeken haladunk Chambord lenyűgöző vadászkastélyáig. Meglátogatjuk I. Ferenc uralkodó pazar rezidenciáját, amely, - bár mindezidáig vita tárgya - magán viseli Leonardo Da Vinci elképesztő fantáziáját is. A délutáni simogató napfény, újra bringáink nyergében talál minket. Kerékpártúránk következő állomása a híres családi bírtok, Cheverny. A klasszicista épület szépen berendezett szobákat rejt, ám igazi kincse a mértani pontossággal megtervezett bámulatos kert. Miután felderítettük a kastély titkait, visszabringázunk a 
szállásunkra.
Táv kerékpárral: 45 km, szállás: vendégház
4. nap: Mont-Près-Chambord, Chenonceaux, Amboise, Chaumont-sur Loire
Kisbusszal a közeli Chenonceaux-ba utazunk. A „Hat hölgy” kastélyaként is ismert épületegyüttes, talán a legszebb az egész Loire völgyben. A Cher-folyóra épült pompásan berendezett palota, a francia elegancia mellett, a mérhetetlen gazdagságról is árulkodik. Felkeressük a kastély termeit-kertjeit, majd tovább bringázunk Amboise irányába. Itt meglátogatjuk a reneszánsz kastélyt, melynek kápolnája Leonardo da Vinci utolsó nyughelye, valamint a Da Vinci házat, ahol a zseni találmányainak makettjei vannak kiállítva a kertben. A városnézés után a folyóparton bringázunk tovább Chaumont-sur Loire településig. Itt két lehetőség között tudsz választani: Meglátogatod a kisváros kastélyát és kisbusszal utazol a szállásra, vagy tovább kerékpározol Blois-ba, majd innen kisbusszal szállítunk mont-près-chambord-i szállásunkra. Táv kerékpárral: 65/85 km, szállás: vendégház
 
5. nap: Mont-Près-Chambord, Blois, Mont-Près-Chambord
Kerékpárral indulunk szállásunkról a közeli Loire parti kisvárosba. Elsőként a település kastélyát keressük fel. A Blois királyi kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt a századok során. A francia királyi reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét ismerhetjük meg, miközben sétálgatunk a bebútorozott és sokféle dísszel berendezett királyi apartmanokban. A látogatás után megebédelünk, sétálgatunk a hangulatos belvárosban, majd visszatekerünk szállásunkra. Táv kerékpárral: 50 km, szállás: vendégház
Este egy búcsú kerti partit szervezünk! Roston sütögetünk, az ízletes étkeket, finom francia borokkal öblíthetjük le.
 
6. nap: Mont-Près-Chambord, Párizs

Reggel összepakolunk, búcsút mondunk a Loire völgynek, és a Párizs Charles de Gaulle repülőtérre utazunk. Egy menetrendszerinti járattal repülünk Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet vagy buszjegyet Párizsba, a személyes költségeket, a belépőket, valamint az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Takarírás, üdülési adó a helyszínen: 25 euró/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Árak (teljes árú felnőtt belépők, 2013-es árak):

Párizs, Louvre múzeum: 10 € 
Meung-sur-Loire kastély: 8,5 €
Chambord kastély: 7 €
Cheverny kastély: 8,7 €
Fougères-sur-Bièvre kastély: 5,50 € 
Amboise kastély: 10,2 €
Blois kastély: 9,5 €
Várható költőpénz szükséglet: 
120-250 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezen kívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, pumpa. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt bringát biztosítani!
Részletekért kattints ide!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Franciaországba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.
 
Egyebek
Kiutazás: 

Az Easy Jet fapados légitársaság délutáni járat a legalkalmasabb a kiutazásra Budapestről, a hazautazásra Párizsból pedig a délutáni. A repülőjegy irodánknál is elintézhatő.

Menetrend

Budapest - Párizs Charles de Gaulle
Ind K, 24 június 2014 15:40
Érk K, 24 június 2014 18:00
 
Párizs Charles de Gaulle - Budapest
Ind V, 29 június 2014 12:55
Érk V, 29 június 2014 15:05
 

Aktuális ára illetékkel: 49.000 Ft (Változhat a jelentkezés idejétől függ!)

Két kényelmes, modern, kilencfős kisbusszal utazunk Franciaországban. Az párizsi repülőtéren várják utasainkat a kisbuszok. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, a csapat felszerelését. A túra végén az párizsi repülőtérre fuvarozza a csapatot.
Korlátozott számban lehetőség van irodánk kisbuszával is kiutazni Franciaországba. Így viszont két extra nappal kell számolni! 
Ennek felára: 80.000 Ft/fő (tartalmazza a kiutazást és két tranzitéjszaka költségét).
Szállás: 

Szállásunk 5 éjszakáját Mont-Près-Chambord település közelében fekvő vendégházban töltjük. Az egykori családi kúriát, vendégházzá alakították. Szobái 2-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Esetenként előfordul, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia. A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. A szálláson van főzési lehetőség.

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, a müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérjük, ne hozz az utazásra.
A szállásunkon reggeli rendelhető.

Időjárás: 
Enyhe időjárásra kell számítani (20-25 C)
Csomagolás: 
Irodánk maximum 20 kilogrammig vállalja a csomagok kiszállítását Magyarországról Franciaországba és vissza. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást!
Vízum: 
Érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik, a nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!