Ciprus, a szerelem szigete

6 napos körutazás Cipruson

"Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!"

FőoldalEurópaCiprusDél-CiprusLarnacaCiprus, a szerelem szigete

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat..
Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – KURION – LIMASSOL
Menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban indu­lás Ciprusra. Megérkezés után transzferbuszunkra szállunk. Első megállónk Paphos történelmi városában lesz, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz római villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresz­tény módon imádkozott. Ezután Geroskipouban meglátogat­juk a Agia Paraskevi bizánci templomot, amely a IX. században épült. Utunkat folytatjuk Limassol fele. Útközben rövid meg­állót tartunk Aphrodité legendás szülőhelyénél, a Petra tou Romiou-nál. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habok­ból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó görög-római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és az Eustolius háza a korábbi nyilvános fürdő maradványaival. Tovább indulva Limassolban sétálunk egyet az óváros nyüzsgő bevásárló utcáin, majd a szállodában elfoglaljuk szobáinkat. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS
Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirán­dulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, ahol először a Szent Lázár templomot látogatjuk meg. Lázár által vezetett püspökség székhelye az egykori Kitionban volt található, amely Larnaka elődvárosa volt. A legenda szerint Kitionban temet­ték el Lázárt. Ezután megpihenünk Larnaka gyönyörű pálmafás sétányán. Továbbutazunk a város küldő részén fekvő Sós-tónál lévő Hala Sultan Tekke mecsethez, a muzulmánok egyik leg­fontosabb zarándokhelyéhez. Ezután Nicosiába utazunk, amely a sziget kettéosztott fővárosa, egyben a köztársaság pénz­ügyi és kulturális központja. Először a Ciprusi Múzeumot keres­sük fel, amely a sziget fő és legnagyobb régészeti múzeuma. Programunkban szerepel még a Szent János Katedrális nevet viselő ortodox templom meglátogatása. Ezután amennyiben az aktuális szabályok megengedik, Nicosia északi, a törökök által megszállt területére sétálunk. Itt meglátogatjuk a piaccsarno­kot és a Büyük Hant karavánszerájt, az 1572-ből származó Nagy Fogadót. Ma kulturális központnak ad otthont, számos hagyo­mányos és modern kézműves és művész található itt, akiket munka közben figyelhetünk meg. Este érkezünk vissza szállá­sunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia: 50 €.

3. NAP: PIHENÉS
Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A szálloda környékén több kitűnő strand is található. Aki inkább nézelődni szeretne, annak javasoljuk, hogy a szálloda mellől induló busszal menjen be Limassol történelmi központjába. Mivel kirándulásunk első nap­ján már megtekintettük a város legszebb látnivalóit, így már ismerős lesz a lovagvár, a régi kikötő, a nagy mecset és az Agia Napa katedrális. Érdemes a magas pálmákkal övezett tenger­parti sétányon is sétálni. Este vacsora.

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS
Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvo­nulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Utunk először Troodos település főterére vezet, ahol hagyományos ciprusi terméke­ket áruló boltok és piaci árusok találhatóak. Rövid pihenő után következő megállónk a sziget leghíresebb, 1.200 m magasan fekvő Kykko kolostora. A XI. században alapított bizánci kolos­tor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Ezután tovább indulunk és egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, Ciprus „nyári üdülőhelyén” rövid pihe­nőt tartunk. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos: 50 €.

5. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK-CIPRUS KIRÁNDULÁS
Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Aki pedig szeretne, az a mai napon ellátogat­hat Ciprus északi részére (török Ciprus) egy egész napos fakulta­tív program keretében. Először a Szent Hilarion várhoz jutunk, amely egy hegyen, különböző magasságokban helyezkedik el. A vár három részből áll: a várőrségből, a középső várból és a felső udvarból. Ha tiszta az idő, a középső várból a Kyrenia-hegység és a Földközi-tenger térsége is látható. Következő megállónk Kyrenia, Ciprus legészakibb kikötővárosa, ahol először a várat látogat­juk meg. A várban található múzeumban megtekinthetünk egy 2.000 éves hajóroncsot rakományával együtt, amelyet Kyrenia partjainál találtak meg. A vár megtekintése után rövid pihenőt tartunk a kikötőben, mielőtt továbbutazunk a festői Bellapais kolostoregyütteshez, amely a gótikus építészet remekműve. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Kint tar­tózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitvatartások függvényében. Aki nem jön a fakulta­tív kirándulásra, az pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €.

6. NAP: LIMASSOL – PAPHOS/LARNAKA – BUDAPEST
A szállodából reggel kicsekkolás és transzfer a paphos-i repü­lőtérre, majd onnan menetrend függvényében várhatóan kora délután szállunk fel. A Július 25-én induló csoport repülőgépe este indul vissza Budapestre Larnakáról.  

A Július 25-én induló csoportnál a repülőgép esti hazaindulása miatt a programok sorrendje felcserélődik! 

Az út kiemelt értékei:

 • Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
 • Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
 • Aranymozaikok Kykkos monostorában
 • A két részre szakadt főváros: Nicosia

Szállás

4*-os szállodában.

Fakultatív

Belépő nincs, csak fakultatív programok, melyeknek ára összesen: 175 €

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat..
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel

Szállás: 

4*-os szállodában.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete ki­vá­ló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, remek szállodák, finom ételek, jó köz­biz­tonság és nagyon kelle­mes ég­hajlat. A szep­tem­beri és októberi nappali csúcs­hőmér­sék­le­tek 25-30 Celsius fok körül várhatóak, a ten­gervíz hő­mérsék­lete pedig még október­ben is általában eléri a 24 Celsius fokot. A három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) talál­kozá­sánál fek­vő sziget ókori és középkori emlékeinek szo­kat­lan gaz­dagsága, az elbű­völő hegyi fal­vak a kulturális kör­uta­zások kedvelőinek is elsőrangú látnivalókkal szol­gálnak. Az idegen­for­galom fellen­dülése elle­nére Ciprus ma is őrzi eredeti báját, szépségét. Sokan mondják: nem véletlen, hogy Aphrodité, a szépség és szerelem istennője a sziget partjainál született a tenger habjaiból.
Időjárás: 
Szeptemberben a nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlaga még 30 °C felett van valamivel, októberben pedig 25 és 30 °C között. Az esőnek kicsi az esélye. A tenger vize általában még októberben is 24 °C körül van.
Áprilisban a nappali csúcshőmérsékletek 20-25 °C körüliek. Eső esetleg előfordulhat, de áprilisban már nem nagy az esélye. A parkok, a kertek, a mezők a téli esős évszak után sokkal szebbek, mint nyáron. A tenger vizének hőmérséklete áprilisban nagy eséllyel már 20 °C felett van.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Mária
Nyíregyháza
2017. okt. 12
4.2
Az idegenvezetés kíváló volt! Nagyon jól éreztem magam!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!