Ciprus, a szerelem szigete

6 napos körutazás Cipruson

Aphrodité szigetének nevezik, mert a görög mitológia szerint a szépség istennője innen származik. A ciprusiak a mitológia szerint tőle nyerték gondtalan és vidám természetüket. A pihenés mellett lesz időnk a legfontosabb látnivalókat megtekinteni. Ciprus fenséges sziget, élvezzen minden percet Cipruson!

FőoldalEurópaCiprusLarnacaCiprus, a szerelem szigete

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a szállodai elhelyezést fél­pan­zi­ó­val, az útlemondási biztosítást, a fenti prog­ra­mo­kat belépődíjakkal, a cso­port­kísérőt (a budapesti indulástól a buda­pesti érkezésig) és a helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, transzfereket, belépőket (kb,12 EUR), fakultatív programot a 4.napon, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. NAP: BUDAPEST – LARNACA

Menetrend szerint, várhatóan az esti órákban utazás Ciprusra. Larnacába érve transzfer a szállodába, mely a tengerparton, Ayia Napa városánál lesz. A település Ciprus keleti részén fekszik, nép­szerű üdülőváros tele éttermekkel és szórakozóhelyekkel. Nevét az egykor a város központjában álló azonos nevű kolostorról kapta. A szálloda nagy parkkal, medencével és fürödhető tengerparti szakasszal rendelkezik, továbbá ingyenesen használható a szál­loda melletti vízipark. A szobák aparthotel jellegűek, hűtővel is felszereltek. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: LIMASSOL – APHRODITÉ SZIKLA – PAPHOS (370 km)

Reggeli után egy vallástörténeti, régészeti, mitológiai kirándulásra indulunk, elsőként Limassol városába. A történelmi városrészben teszünk egy sétát, majd a közeli ókori romváros, Kurion követke­zik. Az ősi város egykor virágzó római település volt, itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és számos köz­fürdő is. Továbbutazva megnézzük Aphrodité szikláját egy tenger­parti megállóval Petra tou Romiouban. A monda szerint itt lépett ki a habokból az istennő, és amerre járt, lába nyomán csodás növé­nyek, fák bújtak elő a földből. Jó idő esetén itt lesz lehetőség egy rövid ideig megmártózni a tengerben. A nap utolsó megállója Paphos lesz. Az UNESCO Világörökség részét képezi az archeológiai park a római kor villák maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően megnézzük Szent Pál oszlopát, ahova kikötözték és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresztény módon imádkozott. Délután visszatérünk a szállásra, este vacsora.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap pihenés és fürdőzés a szállodában. Este vacsora.

4. NAP: PIHENÉS VAGY TROODOS-HEGYSÉG – KYKKOS MONOSTOR (340 km)

Reggeli után aki szeretne, azzal egész napos fakultatív kirán­dulásra megyünk. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Nicosia mellett elhaladva a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyet. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik legfontosabb állomása a Kykkos monostor híres aranymozaikos falfreskóinak megtekintése. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Lesz rövid szabadidőnk is hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronaban, melynek különleges templomáról készíthetünk fényképet. Esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Aki nem akar jönni a fakultatív kirándulásra, az egész nap pihenhet a szállodában, vagy jó idő esetén fürödhet is. Fakultatív kirán­dulás (Troodos-Kykkos): 50 €.

5. NAP: PIHENÉS – ÉSZAK-CIPRUS

Egész nap pihenés és fürdőzés a szál­lodában. Ezen a napon megfelelő számú jelentkező esetén egész napos észak-ciprusi (török-ciprusi) kirándu­láson vehetnek részt. Ennek szerve­zése és a jelentkezési lehetőség a nyaralás helyszínén. Az egész napos program során a következő nevezetességeket tekintjük meg: Szent Hilarion vára, Kyrenia csodás kikötővárosa az erőddel, Bellapais Kolostor, Famagusta és a Holtváros. Este vacsora.

6. NAP: NICOSIA – LARNACA (150 km)

Reggeli után a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó meg­osztott fővárosába érve megnézzük a „Zöld vonal” egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja a fővárost görög és török Ciprusra. Elhaladunk a Velencei fal mentén, amely az óvárost és az új város­részt választja el. Programunkban szerepel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid séta a belváros han­gulatos sikátoraiban. Ezt követően szabad program, vásárlási lehetőség. Ezután átsétálunk Nicosia északi, a törökök által meg­szállt részére megtekinteni a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Délután Larnacaban tartunk egy rövid városnézést, mely során meg­nézzük az Óvárost és a Szt. Lázár templomot. Az egykori Kition az egyik legősibb települése a szigetnek, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A Szent Lázár templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid megállás a Larnaca külső részén lévő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, mely a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhe­lye. Ezt követően transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazautazunk Budapestre.

Min. létszám: 20 fő

 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Troodos-Kykkos fakultatív kirándulás: 50,00 Euro

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a szállodai elhelyezést fél­pan­zi­ó­val, az útlemondási biztosítást, a fenti prog­ra­mo­kat belépődíjakkal, a cso­port­kísérőt (a budapesti indulástól a buda­pesti érkezésig) és a helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, transzfereket, belépőket (kb,12 EUR), fakultatív programot a 4.napon, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték 34.000 Ft/fő, transzfer díj 12.000 Ft/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Larnacára és vissza. Cipruson légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

4 csillagos szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete ki­vá­ló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, remek szállodák, finom ételek, jó köz­biz­tonság és nagyon kelle­mes ég­hajlat. A szep­tem­beri és októberi nappali csúcs­hőmér­sék­le­tek 25-30 Celsius fok körül várhatóak, a ten­gervíz hő­mérsék­lete pedig még október­ben is általában eléri a 24 Celsius fokot. A három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) talál­kozá­sánál fek­vő sziget ókori és középkori emlékeinek szo­kat­lan gaz­dagsága, az elbű­völő hegyi fal­vak a kulturális kör­uta­zások kedvelőinek is elsőrangú látnivalókkal szol­gálnak. Az idegen­for­galom fellen­dülése elle­nére Ciprus ma is őrzi eredeti báját, szépségét. Sokan mondják: nem véletlen, hogy Aphrodité, a szépség és szerelem istennője a sziget partjainál született a tenger habjaiból.
Időjárás: 
Szeptemberben a nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlaga még 30 °C felett van valamivel, októberben pedig 25 és 30 °C között. Az esőnek kicsi az esélye. A tenger vize általában még októberben is 24 °C körül van. Áprilisban a nappali csúcshőmérsékletek 20-25 °C körüliek. Eső esetleg előfordulhat, de áprilisban már nem nagy az esélye. A parkok, a kertek, a mezők a téli esős évszak után sokkal szebbek, mint nyáron. A tenger vizének hőmérséklete áprilisban nagy eséllyel már 20 °C felett van.
Vízum: 
Új típusú személyigazolvány vagy érvényes útlevél szükséges a kiutazáshoz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!