Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

15 napos körutazás Dél-Amerikában

A legnépszerűbb látványosságok és az inka emlékek bemutatásában a legalaposabb és leggazdagabb program a magyar utazási kínálatban.
Egyedülálló műemlékek, égbeszökő hegyek, az Andok csúcsai, titkok, misztikumok és a Titicaca-tó világa várják a vendégeket.
A gazdag program mellett, különleges kulináris élményeket is nyújtunk a vendégeinknek. Indián családoknál alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel.
2024. évi őszi csoport egyikét Magyarországon egyedülálló módon, perui származású idegenvezető kíséri. Zea Javier megismerteti velünk országát, amelynél autentikusabb élményt nehezen találni. Elkalauzol minket olyan helyekre is, amelyre az átlag turista nem biztos, hogy eljutna, illetve történész révén az andoki kultúrát is részleteiben megismerhetjük.
2021-ben jelent meg az „Inkák visszatérnek” című könyve, amely az andoki életről és történelemről szól. Részt vett idegenvezetőként és tolmácsként abban a programban is, amelyet Kepes András „Világfalu” címmel televízióra vitt.

FőoldalDél-AmerikaPeruLimaAz inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Garantált indulással

Alapár tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
13/10 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
az utazást privát autóbusszal
az utazást privát hajóval a Titicaca-tavon 
vonatút Machu Picchura panorámás, tetőablakos vonattal
reggelit, 10 alkalommal főétkezést, italok nélkül - 1 alkalommal csomagolt ebéd
júliusban 7 alkalommal főétkezés
a megadott programokat
a belépőket
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

a borravalót kb. 90 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
Amazónia dzsungel előtartózkodás (4 nap/3 éj, min 2. fő) + belső repülőjegy + nemzetközi repülőjegy módosítási díja
Előtartózkodási lehetőség júliusban:
Peru – Nasca vonalak repüléssel (min. 2 fő)
1 nap (+1 éj Limában) 290.000 Ft-tól
+ repülőjegy különbözet (szabad helyek függvényében)

+ egyágyas szobában, egyágyas felár

BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 20-22 fő

1. nap: Budapest - Lima 
Menetrend szerinti járattal, európai átszállással repülünk Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Jose Antonio

2. nap: Lima - Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (reggeli és vacsora)
Kora reggel elhagyjuk Peru fővárosát, Limát, három és fél órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba. Reggeli után motoros kishajóval a Ballestas-szigetek felé indulunk, ahová másfél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, oroszlánfókákat és egy sor más ritka madarat is. Ezt követően fakultatív programként Pisco felé vesszük az irányt, hogy a Nazca-vonalak felett repülhessünk.

Az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról, majd repülőgépre szállunk, és fakultatív programként megtekintjük a sivatag különleges ábráit. A különböző alakokat formáló ábrákat leginkább kisrepülőgépről csodálhatjuk meg. A Nazca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több mint ezer éve több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, sétálhatnak a paracasi kikötőnél vagy pihenhetnek a szálloda medencéjénél. Szállás Paracasban (1 éj).

Szállás: HSA Paracas

3. nap: Paracas Nemzeti Park - Arequipa (reggeli)
Reggeli után kirándulást teszünk a paracasi sivatagban, amíg el nem érünk a gyönyörű Yumaque partra. Meglátogatjuk a Paracasi kilátót, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett "La Catedral" sziklaképződményre. Délután visszautazunk Limába és repülés Arequipaba (2 éj). 

Tervezett szállás: San Agustin Monasterio Arequipa

4. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)
Arequipa Peru egyik legszebb városába, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés után városnézésre indulunk. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, keretek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Ezután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes fotóhely. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5.821m), a Chachani (6.075m) és a Pichu Pichu (5.664m). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabadidő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. 

5. nap: Titicaca-tó – Puno (reggeli, csomagolt ebéd)
Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Royal Inn

6. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)
Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4.313 m). Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscoban (4 éj).

Tervezett szállás: Hotel San Agustin PLAZA

7. nap: Cusco (reggeli, ebéd)
Reggeli után városnézésre indulunk. Először felkeressük a Koricancha nevű inka lelőhelyet (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe, majd ha időnk engedi elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézzük, sétát teszünk a San Blas negyedben, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

Késő délután szertartás egy qechua samannal. 

8. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)
Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót.  Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével.

9. nap: Cusco (reggeli) 
Ideális nap arra, hogy inka múzeumokat és emlékhelyeket látogassunk meg Cuscoban, vagy részt vegyünk a fakultatív Szivárvány - hegy túrán: kb. 10 órás program, utazás autóbusszal (2 óra oda és 2 óra vissza), 1,5 óra túrázás oda, és ugyanennyi vissza, kb. 3 óra pihenés és szabadidő (reggeli és ebéd ideje is beletartozik).

10. nap: Ollantaytambo - Aguas Calientes (reggeli)
Reggeli után, kb. 7 órakor folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Ollantaytamboba, amely az egyik legfontosabb szakrális hely volt az Inka Birodalomban. Ebédelési lehetőség a főtéren. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Kora délultán vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Szállás Aguas Calientesben (1 éj).

Tervezett szállás: Hatun Inti Boutique Hotel 

11. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)
Reggeli után buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás órás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (2 éj).

Tervezett szállás: Hotel San Agustin PLAZA

12. nap: Maras – Moray – Chincheros (reggeli, ebéd)
Korai reggeli után, 7 órakor indulunk Moray-ba, ahol kör alakú, teraszos ültetvényeket láthatunk. Ezt követően megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sóbányákat. Ezután egy 3.800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherost látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel.

13. nap: Cusco - Lima (reggeli, ebéd)
Transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába.

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota. Közös ebéd a kolonális városrészben a főtér mellett. 

Majd megtekintjük a szerelem parkot, mely a modern városrészben található. Innen  gyönyörű kilátás nyílik Lima városára és a Csendes-óceánra. 

Szállás Limában (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Jose Antonio 

14-15. nap: Lima (reggeli, ebéd) - Budapest
Reggeli után látogatást teszünk a Larco Múzeumban. Ebéd után transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. A 15. napon érkezés Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek Peruban

  • Lima történelmi óvárosa
  • Nazca-vonalak 
  • Arequipa óvárosa
  • Cuzco óvárosa
  • Machu Picchu

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Fakultatív

A programokon való részvétel minimum létszáma 8 fő. 

Nasca vonalak feletti repülés (őszi csoprtban): kb. 150 USD/ fő  (fizetés a helyszínen, viszont előzetes jelentkezés szükséges!)

A repülés Pisco-ból indul, amely egy új repülőtér és a repülőgép flottája is új. 

Szivárvány hegy: kb. 70 USD/ fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
13/10 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
az utazást privát autóbusszal
az utazást privát hajóval a Titicaca-tavon 
vonatút Machu Picchura panorámás, tetőablakos vonattal
reggelit, 10 alkalommal főétkezést, italok nélkül - 1 alkalommal csomagolt ebéd
júliusban 7 alkalommal főétkezés
a megadott programokat
a belépőket
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a borravalót kb. 90 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
Amazónia dzsungel előtartózkodás (4 nap/3 éj, min 2. fő) + belső repülőjegy + nemzetközi repülőjegy módosítási díja
Előtartózkodási lehetőség júliusban:
Peru – Nasca vonalak repüléssel (min. 2 fő)
1 nap (+1 éj Limában) 290.000 Ft-tól
+ repülőjegy különbözet (szabad helyek függvényében)

+ egyágyas szobában, egyágyas felár

BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegy, repülőtéri illeték 
 

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalót kb. 90 USD/fő

Előleg: 

Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.

Hátralék: 

60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel

Tervezett menetrend (változhat):

Budapest - Amszterdam    06:35 08:40   KL 1972
Amszterdam - Lima          12:35 18:05   KL 743
Lima - Amszterdam          19:55  15:10 (másnap) KL 744
Amszterdam - Budapest    20:55  22:55 KL 1981

A menetidő a hosszú szakaszon kb. 12 óra. 
Az indulási/érkezési időpontok helyi időben értendők. A légitársaság fenntartja a jogot a változtatásra!  
Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást és 8 alkalommal főétkezést tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.8
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Mark
Debrecen
2018. júl. 22
4.8
Tisztelt Iroda!

Eredetileg én a Machu Picchu miatt választottam az utat, de ennél sokkal többet kaptam.
Ez főleg Javier Zeának köszönhető, aki az előírt programokon felül, sok kiegészítő programot/infot ajánlott és mondott.
Az egész program úgy volt összerakva, hogy volt elég szabadidő mégis mozgalmas volt összességében.
Javier mivel onnan származott, nagyon sok érdekes infoval látott el. Én az indiános nap helyett, egy másik csoporttal a Szivárvány hegyre akartam menni, segített elintézni.
Egyedüli negatívumként, talán az internetet tudnám mondani, mert ugyan nem netezni megy ki az ember, de jó ha ezt azt meg tud nézni. A 4 csillagos hotelekben is akadozott. Illetve az egyik utas a végén szinte megszabta, hogy kinek mennyi borravalót kell adni az idegenvezetőknek (4 usd-t írt a katalógus) és elkezdte szedni (javier, buszsofőr). Ez kisebb feszültséghez vezetett de nem volt belőle gond. Összességében többet kaptam mint amire számítottam, ez főleg Javier Zeának köszönhető, szeretném ha minél magasabb szintre eljutna ez az információ. Köszönettel, Nemes Márk
Amália
Piliscsaba
2018. máj. 7
4.8
Összességében nagyon pozitív élményt nyújtott az út. Ez jellemzően a túravezetőnknek, Zea Javiernek tudható be. Még a kicsit egyhangú részeket, mint pl. a hosszú busz út, igyekezett változatossá, érdekessé tenni. Részemről Cuscoban (magában a városban) több időt töltöttem volna. Nagyon lenyűgözött a hangulata, pezsgése, vidámsága és persze a környező táj is. Ami kicsit művinek hatott, az az Uros szigetek, mármint nem kivülről, mert az szép. Azonban az, hogy a kis szigeten, ahol kiszálltunk, a rövid ismertető után a termékeket kínálgatták, számomra kínos volt. Ráadásul, mikor már visszafele mentünk, több szigeten is láttuk, hogy zárják be a kunyhókat, pakolnak a csónakokba és mennek be a városba.

Ettől eltekintve csodás a táj, jól, körültekintően szervezett és érdekes út volt, egy remek idegenvezetővel.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!