Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

14 napos Körutazás Dél-Amerikában

Aki szeretnék más szemszögből megismerni a világ egyik legősibb kultúrájának leszármazottait, magukba szívni az ősi tudást, részt venni a már-már elfeledett rituáléikon, meglátogatni szent helyeiket, azok ezen a programon mindezt megtalálják. Gondosan kialakított útvonalat járunk végig a helyi sámánok és az ősi tudás képviselőinek a segítségével.

FőoldalDél-AmerikaPeruLimaAz inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Alapár tartalmazza

Utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal, szállásokat 3 - 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanziós ellátást (reggeli + 8 főétkezés), a megadott programokat, a belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyet és a repülőtéri illetéket,, a fakultatív Nasca repülést 130 USD/fő, Cuzco, Katedrális: 25 új sol/fő a borravalókat, útlemondási biztosítást (1,5%) betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Lima
Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállásunk Mirafloresben, 3*-os szállodában lesz (1 éj).

2 nap: Lima – Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (ellátás: reggeli)
Elhagyva Limát pár órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Paracas-félsziget egyik domboldalában megformált rejtélyes gyertyatartónál, melynek eredete a mai napig is tisztázatlan. Egy motoros kishajóval indulunk a Ballestas-szigetek felé, ahová fél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, flamingókat és egy sor más ritka madarat. Továbbutazás Nazcába. Útközben megtekintünk egy tengerparti "hacienda"-t, majd tovább utazás Huacachinaba. Reggeli után az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról. Szállásunk Nazcaban, 4.5*-os szállodában lesz (1 éj).

3 nap: Nazca – Arequipa (reggeli, ebéd csomag)
Reggeli után az UNESCO Világörökség részét képező Nazca-vonalak fölé repülünk.  A Nazca- fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivatagában több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz, több mint ezer éve. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Délután folytatjuk utunkat az Andok irányába. A Pánamerikai országút gyönyörű tájakon át vezet minket. A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedülálló. Ezen a tágas, vad vidéken egymást érik a szemet gyönyörködtető természeti tájak. Célállomásunk Arequipa, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés a szállásra a késő esti órákban. Szállás Arequipaban.

4 nap: Arequipa (reggeli, vacsora)
Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majd 5 822m magas csúcsa. Kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide várost. A városnézés során megnézzük a XVII. században épült katedrálist, a Fő-teret, majd a barokk stílusban épült XVII. századi templomot. Délután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes fotóhely. A három vulkán látványát fogad bennünket: a Misti (5821m), a Chachani (6075m) és a Pichu Pichu (5664m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabad idő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipaban.

5 nap: Arequipa – Puno (reggeli)
Mai napon, privát busszal, az Andok hegyláncain keresztül utazunk Punóba: a perui folklór fővárosába, mely a Titicaca- tó partján fekszik. Utunk során vikunya-, láma- és alpaka csordákat csodálhatunk meg.
A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 8 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legnagyobb magas kultúráját és birodalmat építsenek. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le ezen a tájon, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült úszó-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Érkezés a szállodába.

6 nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)
Reggeli után az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba utazunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát. Útközben megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba. Szállás Cusco-ban.

7 nap : Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)
Reggeli után indulunk a szent Völgy felé. Lehetőségünk nyílik lámát, alpakát simogatni és egy kondor keselyűreptetést is megcsodálni. Ezt követően indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Ellátogatunk a Pisaci Nap Templomhoz és a Pisaci inka ösvényhez, két nagyon érdekes látnivalóhoz ahová nem szoktak turistákat vezetni. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket vegyes perui zenével, tánccal. Utána visszatérés a szállodába.

8 nap: Cusco (reggeli)
Reggel közös városnézésre indulunk. Először az inkák egyik legfontosabb archeológiai területe, a város felé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe, majd elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Városnézésünket a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő óvárosban folytatjuk. Megnézzük a Katedrálist, Kenqo szakrális központját, a Naptemplomot és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután megismertük a várost, napunk hátralévő részében szabadprogram keretében érdemes a főtér környékén barangolni. Délután ellátogatunk a Cuscoi indián piacra. Szállás Cuscoban.

9 nap: Korikancha – Chincheros (reggeli, ebéd)
Reggeli után ellátogatunk a Koricancha nevű inka lelőhelyet (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált munkái között. Majd indulunk Chincherosba, a textil népművészeti készítők településére. Ezen a napon egy 3 800 méter magasan fekvő apró falucskát látogatunk meg, Chincherost, mely ősi hagyományairól, kézművességéről nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelyre, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük majd termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat, szokásaikat. Másrészt alkalmunk nyílik majd kipróbálni a falusiak meleg andoki főztjét is; lehetőségünk lesz megkóstolni az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Szállás Cuscoban.

10 nap: Maras – Moray – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)
Reggeli után megtekintjük Maras híres sómezőit. Ezután folytatjuk utazásunkat buszunkkal az Urubamba- folyó völgyében, hófödte hegycsúcsok, mezőgazdasági teraszok és színes cseréptetős indián falvak között. Délután érkezünk az inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent-Völgyben.

11 nap: Machu Picchu (Vistadome vonattal) (reggeli, ebéd)
Kora reggel vonattal utazunk a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2 200 méter).  Itt buszra szállunk, így érkezünk a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez.
Az Urubamba-folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban.

12 nap: Cusco- Lima (ellátás: reggeli)
Reggelit követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Városnézés Limában, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota. Ebéd a Limai fő téren. Az étterem kiváló fekvésű és nagyon ízletes perui ételeket kínálnak. A délutánt a tengerparton töltjük. Megtekintjük a „Salto del Fraile”, vagyis az „Ugró Szerzetes” nevezetű sziklát és megcsodáljuk a lenyugvó nap sugarait. Szállás Limában.

13 nap: Lima (ellátás: reggeli)
Szabad délelőtt. Délután repülés európai átszállással Budapestre.

14 nap: Érkezés Budapestre

 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal, szállásokat 3 - 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanziós ellátást (reggeli + 8 főétkezés), a megadott programokat, a belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyet és a repülőtéri illetéket,, a fakultatív Nasca repülést 130 USD/fő, Cuzco, Katedrális: 25 új sol/fő a borravalókat, útlemondási biztosítást (1,5%) betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és a repülőtéri illetékek.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.
Nazca-vonalak: 90 perces sétarepülés: 130 USD/fő,
Cuzco, Katedrális: 25 új sol/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
500 USD + fakultatív programok árai.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást (reggeli + 8 főétkezés) tartalmaz.
Időjárás: 
Peru 3 fő időjárási zónára oszlik, a tengerparti, hegyvidéki és az őserdei. Az alapprogram az első kettőt érinti, az év ezen szakában a hegyekben már nincsen esős évszak de a klíma így is hirtelen változik, előfordulhatnak záporok és éjjelre lehűl a levegő, azonban napközben a napon meleg van és könnyen megégünk. A tengerparti szakaszokon és a sivatagban napközben meleg száraz idő, estére kissé hűvös várható. Az andok-beli esős évszakot, ami egyúttal a tengerparti részen a nyár része, érdemes elkerülni. Ez novembertől február végéig tart.
Csomagolás: 
Öltözködés: Mivel a hűvösebb hegyektől és Colca-kanyontól a forró sivatagokig mindent bejárunk, javasolt a strapabíró réteges öltözködés, póló, polár pulcsi, laza "lélegző" esődzseki a záporok ellen, bokát védő nem túl nagy és nehéz túracipő sétákhoz, a melegbe pedig kényelmes szandál vagy papucs, rövid nadrág, kényelmes oldalzsebes nadrág, póló, napellenzős sapka/kalap, napszemüveg a magas sugárzás miatt, és magas faktorszámú napkrém. Egyéb felszerelés: Fejlámpa nem árt, vagy elemlámpa, jól jöhet kisebb távcső. Pót akkumulátor fényképezőgépbe/kamerába nem árt, ha nem lesz töltési lehetőség. Szúnyogriasztó! Repülőutak során szinte mindenhol befóliáztathatjuk a csomagot, így akár egy kényelmes hátizsákkal is utazhatunk, nem feltétlenül kell az óriási hajókoffer. Mivel nagyobb távon nem kell a csomagotokat magatokkal cipelni, bőrönddel is lehet jönni, de ezek lépcsőn fel, le cipeléséről, és az autókba ki,be,fel,le pakolásáról mindenki maga kell, hogy gondoskodjon. Legjobb a gurulós hátizsák, és javasolt mellé egy kis hátizsák is, a napi túrákoz amibe a legfontosabb dolgokat rakod és amit az öledben is vígan elcipelsz. Repülőre nemzetközi járatokon folyadékot, zselét max. 100ml-ig, de összesen is max. 1000 ml-ig lehet kis átlátszó fóliázott tasakban az utazótérbe vinni, a többit a csomaggal együtt fel kell adni. Ezt sokszor a dél-amerikai belső járatokon azonban nem figyelik. Áram, Telefon, Internet: Az otthoni szolgáltatótól indulás előtt kell kérni roamingot, de szállásaink nagy részén wireless internetet (WiFi) biztosítanak. Argentínában az áram 220 V és a feszültség 60 Hz.
Vízum: 
Mindkét országba max. 90 napos kint tartózkodás esetén magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek be, az útlevélnek a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Peruba történő belépéshez nem kérnek kötelező oltást. Javasolt azonban a Hepatitis A-B, illetve a Tetanusz ismétlő oltás beszerezése esetleg veszettség elleni oltás a dzsungelbe utazóknak pedig malária ellen. Bővebb információt itt kaphatnak: Nemzetközi Oltóközpont: 1097 Budapest Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől. Rendelés: H-CS 09:00-14:00 óra. Telefon: 476-1364 Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Valuta
Peru hivatalos fizetőeszköze az új sol (PEN). 1 új sol = kb. 85-90 Ft. Új solt a limai repülőtéren és a bármelyik városi pénzváltónál és bankban válthatunk. Az amerikai dollár vagy euro kivitelét javasoljuk. A perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Ajánlott költőpénz
500 USD + fakultatív programok árai. Peru közepes árfekvésű ország, a turisták által látogatott helyszínek kifejezetten drágák.

Étkezés és ivóvíz
Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. A program minden esetben lehetőséget biztosít arra, hogy étteremben ebédeljünk és vacsorázzunk, idegenvezetőnk ajánlásával. Kizárólag a palackozott ásványvíz fogyasztását javasoljuk.

Tengerszint feletti magasság
Az utazásunk programja könnyű sétákat tartalmaz. Utazásunkat a tengerparton kezdjük és fokozatosan emelkedünk egyre magasabbra, hogy megkönnyítsük az tengerszint feletti maggassághoz való alkalmazkodást.

Időeltolódás: -6 óra

Kommunikáció
Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul.

Mobiltelefon
A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!