Az Azúr-part csodái

4 napos buszos körutazás Franciaországban

A francia Riviéra vagy Azúr-part a Földközi-tenger partvidékének Marseille-től Mentonig terjedő kb. 120 km hosszú szakasza. Kivételes klímáját annak köszönheti, hogy észak felől hegykoszorú védi a hideg légtömegek ostromától, a tenger víztömege télen mérsékli a hideget, nyáron pedig a kánikulát. Száz esztendeje még csak téli üdülőhely volt sok angol vendéggel, majd a két világháború közt fejlődött idegenforgalmi központtá. A francia Riviéra igazi kulturális központ: több mint 100 múzeum, művészeti kiállítások százai, 2 operaház, 25 színház, évente kb. 3200 rendezvény várja az ideérkezők millióit. Elszórtan az azúri vidéken 120 magasban megbúvó kis falucskát számolhatunk meg, ahol még őrzik a kézművesség, fazekasság, parfümkészítés rejtelmeit.

FőoldalEurópaFranciaországNizzaAz Azúr-part csodái

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást két csillagos szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, belépőket, fakultatív programokat

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Nizza
Elutazás Budapestről kora hajnali órákban. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Szlovénián, és Olaszországon keresztül Franciaország déli partvidékére. Vár a napsütötte Cote d' Azur lenyűgöző szépségű régiója. Esti érkezés a Nizza mellett található szálláshelyre (ezen a napon a késői érkezés miatt nincs vacsora). 

2. nap: Monaco-Monte Carlo–Eze–Cap Ferrat- Nizza
A reggeli órákban Monacoba látogatunk. Megcsodáljuk a hercegi palotát és az innen nyíló felejthetetlen kilátást a luxus yachtok kikötőjére. Az Oceanográfiai Múzeumban fantasztikus utazást tehetünk a tengerek és óceánok élő világába. Buszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán. Ezután Eze faluba látogatunk. A helyszín egy középkori tündérmese, ahol a sziklákkal egybeolvadt, futónövények mögé bújt házikók és a minden irányba lejtő utcácskák hálószerű szövevénye egyre beljebb csábítja a távoli utazót. Itt látogatást teszünk Franciaország legnagyobb parfümgyárában. Ezután ellátogatunk a millárdosok egyik félszigetére, a francia világhírességek kedvelt helye ez: Cap Ferrat. Pálmafái mögött húzódik meg az Ephrusi villa, amely több évezredet felölelő berendezésével és lélegzetelállító botanikus kertjeivel garantáltan ámulatba ejti a látogatót. Ezután átfogó gyalogos és buszos városnézésen veszünk részt Nizza-ban (régi kikötő, óváros, Promenade des Anglais, orosz negyed). Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Cote D'Azur - Antibes - Cannes
Szabadidő Nizzában vagy fakultatív kirándulás. Az Azúr part egyik legfestőibb kisvárosába a Nizza és Cannes között fekvő Antibes városába utazunk. A város népszerűsége rohamosan megnőtt az elmúlt évtizedek folyamán. A hajdani Grimaldi birtok kikötője, tengerpartja, és a leghíresebb provanszál piac töretlen vonzerővel bír. Séta a hangulatos belvárosban majd délután kirándulás a Côte d’Azur világhírű üdülővárosába,  Cannes-ba, ahol sétánk folyamán megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel (palota, La Croisette sétány, filmpalota), de felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi. Visszautazás a szállásra az esti órákban. (Ár: 20 EUR/fő)

4. nap: Nizza-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

További információ

Szállás

3* szállodákban 2 ágyas szobákban.

Részletek

1. nap - Budapest, Sirmione
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Ausztrián átutazva a délutáni órákban érkezünk Olaszországba. Pihenő a Garda tónál, rövid városnézés Sirmione hangulatos kisvárosában, majd utazás a Milánó környéki szállásra.

2. nap - Monaco, Nizza
Reggeli után indulás Franciaországba. Dél felé érkezünk Monacoba, ahol az Óceánográfiai múzeum, a Hercegi palota és a Bazilika megtekintése következik a hercegi sírokkal. Városnézésünk után továbbindulunk Nizzába, ahol buszos és gyalogos városnézést teszünk: Promenade des Anglais, orosz negyed, római városrész, várdomb, ó Nizza és a régi kikötő. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

3. nap - Aix-en-Provence, Marseille
Utazás Aix-en-Provence-ba. Cézanne szülővárosát a XVII-XVIII sz.-i klasszicista hangulatával akár a provence-i Párizsnak is nevezhetnénk. A hűsítő szökőkutak, hangulatos sétányok hosszan marasztalják az ide látogatót. Délután Marseille, Franciaország második legnagyobb városa következik. Mindenre kiterjedő panorámát élvezhetünk a Notre-Dame de la Garde bazilikától. A délután folyamán áthajózunk If várába, melyet Alexandre Dumas hősei; a Vasálarcos és Monte-Cristo grófja tettek világhíressé. Szálláshely elfoglalása Marseille környékén az esti órákban.

4. nap - Arles, Camargue, Avignon
Mai programunk első állomása Arles, a Rhone folyó partjára épült ékszerdoboz, az Ókor és román kor építészeti kincsestára. Utunkat folytatva Camargue-ba látogatunk. Só lerakatok, gyönyörű természetvédelmi övezet, mely egyben a rózsaszínű flamingó egyetlen fészekrakó helye Franciaországban. Késő délután Avignon városát, a pápák és a legnagyobb volumenű európai színházi játékok városát keressük fel. Itt a kereszténység kettészakadásának emlékét őrző pápai palotát tekintjük meg, majd utazás az Avignon melletti szállásunkra.

5. nap - Pont du Gard, Nîmes, Aigues-Mortes, Montpellier
Pont du Gard: Az antik világ egyik csodájaként számon tartott grandiózus római vízvezetéket látogatjuk meg, majd továbbutazunk Nîmes-be. Ez a város sokak számára a francia Róma. Itt nézzük meg az Arénát és a legjobb állapotban megmaradt templomot, a Négyszögű Házat. A szabadidőt érdemes lesz a pókhálóként elterülő középkori utcácskákban eltölteni. Délután látogatás a Szent Lajos által alapított Aigues-Mortes erődvárosában. "Part menti lápon megfeneklett hajó, vagy furcsa délibáb" - Chateaubriand szavaival így írhatnánk le a XIII. sz.-i katonai építészet eme kimagasló példáját, a francia Mediterráneum elsô kikötôjét. Languedoc-Roussillon régió fővárosának, Montpellier-nek a felfedezésére indulunk. Szűk sikátorok, hangulatos kis terecskék adják a város jellegzetes hangulatát. Szabadidő, majd a szálláshely elfoglalása.

6. nap - Carcassonne, Biarritz
Reggeli után a XII. sz. legismertebb eretnek mozgalmának, a kathárok erődítmény városával Carcassonne-nal ismerkedünk. Ezután a Pireneusok vonulatai mentén tovább utazva érkezünk a francia baszk hon szívébe. Szállás Biarritz környékén.

7. nap - Biarritz, Bordeaux
Utazás Biarritz városába. III. Napóleon, kedvenc fürdőhelye ma a szörfösök európai fővárosa. A délelőtt folyamán mindenki kedvére hűsítheti magát a hatalmas baszk hullámokban, vagy a part menti sziklákon élvezheti az óceán végtelen látványát. Délután indulunk Bordeaux-ba. A közelmúltban felavatott villamos, a modernizált hajdani rakpartok, a párizsi Operának alapot adó Nagy Színház, a Bordeaux-ra oly jellemző, homlokzatdíszítő groteszkek, a "mascaron" ok és persze a kétezer éves borkultúra - egyszóval: az állandó metamorfózis városa. Szállás Bordeaux környékén.

8. nap - Lascaux, Auvergne, Lyon
Reggel indulunk tovább Európa talán leghíresebb őstörténeti emlékéhez, a Lascaux-i barlangba, ahol 17000 éves rajzok láthatók. Ezután Auvergne felé vesszük utunkat, és Puy-de-Dome lenyűgöző vulkánikus emlékeinek érintésével érkezünk meg Lyon melletti szállásunkra.

9. nap - Lyon, Genf
Reggeli a szállodában, délelőtt városnézés Lyonban. A világörökségbe feliratkozott város fejlődése majdhogynem páratlan. Szinte minden korszaknak önálló negyede van. Így maradtak fent, folyamatosan egymás mellé épülve eredeti állapotukban a galloromán kor emlékei (10000 fős színház), a középkor templomai (ó Lyon), az árkádos folyosókkal (les traboules) határt páratlan reneszánsz udvarok és a kortársak alkotásai, a háromdimenziós házfal festmények, Lyon mai jelképei. Lyont elhagyva Franciaországot is elhagyjuk, és indulunk Genfbe. A tó partján elterülő város éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Mindezek tükrében próbálunk egységes képet kialakítani a Svájc és Franciaország határán fekvő városról. Késő délután indulunk Luzern környéki szállásunkra.

10. nap - Luzern, Budapest
Rendszeres pihenőkkel utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Fakultatív

Az Azúr part egyik legfestőibb kisvárosába a Nizza és Cannes között fekvő Antibes városába utazunk. A város népszerűsége rohamosan megnőtt az elmúlt évtizedek folyamán. A hajdani Grimaldi birtok kikötője, tengerpartja, és a leghíresebb provanszál piac töretlen vonzerővel bír. Séta a hangulatos belvárosban majd délután kirándulás a Côte d’Azur világhírű üdülővárosába,  Cannes-ba, ahol sétánk folyamán megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel (palota, La Croisette sétány, filmpalota), de felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi. Visszautazás a szállásra az esti órákban. (Ár: 20 EUR/fő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást két csillagos szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, belépőket, fakultatív programokat

Kötelező költségek: 

Audio-guide: 2.200,- Ft
 

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen felmerülő belépőkről:
Ephrussi villa 13 EUR (min. 20 fő)
Monaco Hercegi palota  9 EUR
Oceánográfiai Múzeum  14 EUR
Monaco, kötelező regisztrációs adó és behajtási díj 10 EUR
Idegenforgalmi adó: 1,5 EUR/fő/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek. A Budapesti indulásoknál a találkozóhely programtól függően a Déli Pályaudvarnál, a Hotel Mercure Buda bejáratánál vagy a Hősök terén található, a részvételi jegyeken (3-4 nappal indulás előtt küldjük ki) megadott gyülekezési illetve indulási időpont szerint. (Fontos: Az adott indulási időponttól az utazások zavartalan bonyolítása érdekében eltérni nem tudunk!) Hosszabb autóbuszos utazások esetében a rendszeres időközönként (3-4 óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához , másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele.

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 05:00
Székesfehérvár - Shell kút M7 59km: 05:50
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:10
Balatonlelle - Marche: 07:05
Nagykanizsa - TESCO parkoló: 07:50 

Szállás: 

3* szállodákban 2 ágyas szobákban.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van vacsora igénylésére.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!