A Misztikus Skócia nyomában - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.07.27.-08.03.

8 napos körutazás Skóciába

FőoldalEurópaEgyesült KirályságSkóciaEdinburghA Misztikus Skócia nyomában - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.07.27.-08.03.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh-Glasgow-Budapest útvonalon a KLM járatával amszterdami átszállással 
Repülőtéri illeték
Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
Büféreggeli 
Utazás különbusszal a program szerint
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.
Ajánlott szervizdíjat (helyben fizetendő): 20 GBP/fő
Egyéb személyes kiadásokat

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 28 fő.
Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
Kétágyas szoba pótággyal: csak 2 felnőtt és 1 gyermek (12 év alatt) elhelyezésére van lehetőség, 3 fő felnőtt egy szobában történő elhelyezése nem megoldott.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 28 fő.

július 27. szombat
Elutazás Budapestről a KLM járatával Edinburgh-ba amszterdami átszállással (06:35-08:40;12:15-12:40). Érkezést követően panoráma vároznézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban. Szállás: Holiday Inn Express Edinburgh - Leith Waterfront.

július 28. vasárnap
Mai napunk a főváros felfedezésével telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town, Holyroodhouse palota, Canongate. Fakultatív program keretében a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg.  A program ára: 11 900 Ft/fő. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás Edinburgh-ban.

július 29. hétfő
Első megállónk alkalmával Nagy-Britannia legnagyobb művészeti alkotásaival, a Kelpies szobrokkal ismerkedünk. A szobrok a skót folklór kelpie-jének tiszteletére készültek, egyúttal bemutatják ezt a mitikus vízi lényt, amely ló alakjában jelenik meg és a kelta hiedelmek szerint természetfölötti erővel rendelkeznek. Ezt követően az Ivararay kastély felé vesszük az irányt, mely Skócia egyik legjelentősebb történelmi épülete a skóciai Argyll grófságban. Az épület egyike a skót reneszánsz építészet kiemelkedő példáinak, és a helyi hercegek, az Argyll hercegeinek hivatalos rezidenciájaként is funkcionált. További érdekessége, hogy az Inveraray kastély a Downton Abbey című televíziós sorozat egyes jeleneteinek helyszíneként is szolgált, ami tovább növelte hírnevét és népszerűségét. Napunk a „szigetek kapujának” is nevezett forgalmas kikötővárosban, Obanban ér véget. Szállás Obanban: Muthu Alexandra Hotel.

július 30. kedd
Kompra szállunk és a lenyűgöző környezetéről ismert Mull szigetére kirándulunk. A skóciai partoktól északra található sziget a Belső-Hebridák egyik legnagyobb szigete. Mull lenyűgöző tájakkal kecsegtet, beleértve hegyeket, tavakat, völgyeket, sziklás partokat és homokos öblöket. Ezen felül gazdag történelemmel rendelkezik, beleértve a kelta és viking időket is. Érdemes megemlíteni, ez a kis sziget nagy elismerést szerzett magának azzal, hogy a legnagyobb biodiverzitással rendelkező helyek közé tartozik Nagy-Britannia területének hasonló méretű területei között. A kanyargós utak és lankás dombok között haladva, felejthetetlen látványban lesz részünk, minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében. Út közben megállunk a sziget népszerű partjánál, a Calgary-öbölnél, mely gyönyörű homokos strandjáról, türkizkék vízéről és festői környezetéről vált ismertté. Ezt követően Tobermory felé vesszük az irányt, mely a sziget fővárosa is egyben. A kis halászfalu színes, kikötőre néző házairól ismert, mindenképpen elidőzünk itt, átadjuk magunkat a falu régi kis utcáskáinak bájos hangulatának. Ellátogatunk a Tobermory lepárlóba is, melynek története több mint két évszázadra nyúlik vissza. Megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, mely Mull szigetének helyi jellegét, a tengeri levegőt és a környező terület ízeit tükrözi. Természetesen kóstolót is kapunk. Visszautazás Obanba.

július 31. szerda
Reggeli után a történelmi és kulturális értékekkel rendelkező Dunkeld kisvárosába látogatunk, mely egyben szorosan kapcsolódik Shakespeare "Macbeth" című drámájához is. Könnyű túra keretében megnézzük a híres Dunkeldi Bükköt, mely a Dunkeld Hermitage nevű erdős területen található. Érdemes megemlíteni, ez a fa az egyik legnagyobb és legmagasabb fajtájú bükkfa az Egyesült Királyságban. Délután a középkori hangulatot idéző Stirlingbe utazunk és ellátogatunk a a 19. század végén épült William Wallace-emlékműhöz, melyet William Wallace, a híres skót hős emlékére emeltek. Az emlékmű nemcsak Wallace emlékét őrzi, hanem a skót nemzeti büszkeség jelképe is. Szállás: The Golden Lion Hotel.

augusztus 1. csütörtök
Délelőtt Skócia történelmének egyik legfontosabb csatahelyszínéül szolgáló Stirling várat keressük fel. A 15. században épült, stratégiailag fontos erődítmény több skót király és királynő koronázási helyszínéül is szolgált (többek között e vár falai között koronázták meg Stuárt Máriát is), mindemellett William Wallace és Robert Bruce győzelmi sikere is ide köthető. Délután szabadidő Stirlingben.

augusztus 2. péntek
Ma Skócia legnagyobb városával, Glasgow-val ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship. Szállás Glasgowban: The Argyll Hotel.

augusztus 3. szombat
Szabadprogram Glasgowban, majd délután transzfer Glasgow repülőterére és hazautazás amszterdami átszállással Budapestre (16:55-19:30, 20:55-22:55).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
  • Büféreggeli 
  • Barangolás Mull-szigetén
  • Városnézés Edinburgh-ban és Glasgow-ban

Szállás

Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív

Fakultatív program keretében a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg.  A program ára: 11 900 Ft/fő.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh-Glasgow-Budapest útvonalon a KLM járatával amszterdami átszállással 
Repülőtéri illeték
Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
Büféreggeli 
Utazás különbusszal a program szerint
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.
Ajánlott szervizdíjat (helyben fizetendő): 20 GBP/fő
Egyéb személyes kiadásokat

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 28 fő.
Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
Kétágyas szoba pótággyal: csak 2 felnőtt és 1 gyermek (12 év alatt) elhelyezésére van lehetőség, 3 fő felnőtt egy szobában történő elhelyezése nem megoldott.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervizdíj 20 GBP/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről kedvező menetrenddel a Lufthansa járataival
Poggyászinformációk: Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)

Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Lufthansa légitársaság lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Szállás: 

Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában.

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelit és vacsorát tartalmaz.

 

A területről: 
Skócia az Egyesült Királyság második legnagyobb országrésze terület és népesség alapján. Nyugat-Európában található, a Brit-sziget északi harmadát foglalja el. Délről Anglia, nyugatról és északról az Atlanti-óceán, keletről az Északi-tenger határolja. Mintegy 800 sziget tartozik hozzá. Fővárosa, Edinburgh Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja. A skót felségvizek nagy területet szakítanak ki az észak-atlanti vizekből és az Északi-tengerből, és alattuk rejlik az Európai Unió egyik legnagyobb nyersolaj tartaléka. A Skót Királyság 1707. május 1-ig független állam volt, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik. A skót törvények, a skót oktatási rendszer és a Church of Scotland (Skót Egyház) volt az a három sarokkő, amelyek biztosították a skót kultúra és a skót nemzeti öntudat fennmaradását. A 2014. szeptember 18-án tartott referendumon a résztvevők 55%-a az Angliával, Walessel és Észak-Írországgal való unió fenntartása mellett tette le voksát.
Időjárás: 
Skócia éghajlata mérsékelt, óceáni és igen változékony. Az Atlanti-óceán Golf-áramlata melegítő hatást fejt ki, emiatt a hasonló szélességi fokon elhelyezkedő más területekhez képest (mint Oslo vagy Moszkva sokkal enyhébb a tél (de a nyár hűvösebb és nedvesebb). A hőmérséklet általában alacsonyabb, mint a Brit-szigeten. Az Egyesült Királyságban a legalacsonyabb hőmérsékletet, -27,2 °C-ot, Skóciában mérték: Braemarban, a Grampian-hegységben 1895. február 11-én és 1982. január 10-én, illetve Altnaharrában 1995. december 30-án. Az alföldeken a téli legmagasabb átlaghőmérséklet 6 °C, a nyári maximum átlag 18 °C. A legmagasabb hőmérsékletet, 32,9 °C-ot Skóciában 2003. augusztus 9-én mérték Greycrookban. Általában véve Skócia nyugati része melegebb a keletinél, az óceáni áramlatok, illetve az Északi-tenger hidegebb felszíni hőmérsékletének hatására. Tiree a Belső-Hebridákon az ország egyik legnapsütöttebb helye: 1975-ben 300 napfényes napot számoltak. Skócia a csapadék megoszlását tekintve sem egységes. A legnedvesebb részben, a nyugati felföldeken az évi csapadékmennyiség meghaladja a 3000 millimétert. Az alföldek nagy része viszont kevesebb csapadékot kap 800 milliméternél. Az alföldeken nem általános az erős hóesés, a magasabban fekvő helyeken azonban gyakoribb. Braemarban például átlagosan 59 a havas napok száma egy évben, a part menti területeken azonban kevesebb mint 10.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!