5 napos városlátogatás Portoban - Hotel ***

egyéni városnézés repülővel

A látnivalókban gazdag portugál város egész évben várja Önt! Ajánlataink tetszőleges indulási nappal és időtartamra foglalhatók. Nem kell csoporthoz alkalmazkodni,saját tempójában és érdeklődése szerint fedezheti fel a várost, de igény esetén van lehetőség a helyi magyar nyelvű idegenvezető által szervezett kirándulásokon részt venni.

FőoldalEurópaPortugáliaPorto5 napos városlátogatás Portoban - Hotel ***

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet repülőtéri illetékkel a Ryanair légitársaság menetrend szerint közlekedő Budapest-Porto-Budapest járataira, személyenként 1 db garantáltan fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyászt (Ryanair esetén max. 40x20x25 cm; a szemben lévő ülés alá el kell férnie), normál lábterű retúr fix ülőhelyet a gép hátsó részében, szállást standard kétágyas szobákban kontinentális reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást és a kötelező helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, magyar nyelvű fakultatív programokat. Igény esetén reptér-szálloda-reptér útvonalra transzfer foglalható.

Hossz: 
5 nap / 4 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 2 fő

Szállás

Hotel Tryp Porto Centro ***

Kellemes háromcsillagos szálloda Porto szívében, kb. 6 perc gyalogjárásra a Rua de Santa Catarina-tól, Porto híres bevásárlónegyedétől. Kényelmes, egyszerűen berendezett szobáinak köszönhetően kiváló kiindulópont a várost felfedezni vágyóknak.

Szobák: A standard kétágyas szobák fürdőszobásak, fürdőkáddal, hajszárítóval és piperecikkekkel felszeretlek. A vendégek részére ingyenes szélessávú Wi-Fi áll rendelkezésre. A kényelmet egyéni légkondicionálás, TV, asztal telefon, valamint felár ellenében minibár és széf szolgálja.

Szolgáltatások: Szolgáltatások széles skálája biztosítja a vendégek kényelmét, többek között szélessávú Wi-Fi, bár, mosoda szolgáltatás, konferenciatermek várják a vendégeket.

Ellátás: reggeli

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Fakultatív

Magyar nyelvű fakultatív programok
FONTOS: a program foglalásához előzetes egyeztetés szükséges. A programokat lekérésre, szabad helyek függvényében tudjuk biztosítani így kérjük igényüket minél hamarabb jelezzék felénk, hogy a helyi magyar idegenvezetőnél az adott programot le tudjuk kérni és szabad kapacitás esetén le tudjuk foglalni Önöknek. A kirándulást kizárólag a szabad férőhelyektől függően és minimum 2 fő megléte esetén tudjuk biztosítani. A programban szereplő látnivalók sorrendje változhat. A programokat lebonyolító helyszínen élő magyar nyelvű idegenvezető  csak és kizárólag a programok ideje alatt van  jelen, csak és kizárólag programokért felel!

Egész napos portói városnézés (Óváros-Vila Nova de Gaia-Belváros):
Egész napos városnézésre indulunk Portugália második legnagyobb városába, Portóba. Kellemes séta keretében megtekinthető, látnivalókban gazdag város. Óvárosa, a Ribeira (az UNESCO világörökség része) roppant hangulatos látványos hajócskáival (barcos rabelos), melyek a híres portói bor történelmének részét képezik. Negyven perces hajóutunk során megtekinthetjük a képeslapokról is ismert csodaszép I. Lajos hidat (Ponte D. Luis I.), valamint a hat híd által átszelt Douro folyót (opcionális*). A nap fénypontjaként feltüntetett portói borospince látogatása is utunk egyik legérdekesebb, legszebb úti célja (opcionális; az idegenvezető a látnivalón belül csakis magán és nagyobb csoportokat vezethet, ill. részükre tolmácsolhat - előzetes megbeszélés szerint). Az óvárosban, ezer és ezer látnivaló mellett, megtekintjük a Tőzsdepalota (Palácio da Bolsa) történelmi épületét(opcionális; az idegenvezető a látnivalón belül csakis magán és nagyobb csoportokat vezethet, ill. részükre tolmácsolhat - előzetes megbeszélés szerint)és a 400 kiló aranydíszítéssel bevont gyönyörű Szent Ferenc templomot (Igreja de São Francisco). Feljebb haladva, láthatjuk a város legmagasabb pontján álló, szintén történelmi jelentőségű Porto Katedrálist (Sé do Porto). Következő állomásunk a csempéiről híres São Bento főpályaudvar (Estação São Bento). Tovább haladva Porto "szívében", a Szabadság téren (Praça da Liberdade) találjuk magunkat. Sétánk során a portugál történelem jelentős személyeinek szobraival és a csodálatos Polgármesteri Hivatal épületével ismerkedünk meg. A tértől nem messze a 150* éves piacot (Mercado do Bolhão), és Portugália egyik legrégebbi kávézóját tekintjük meg. Mindezek mellett, a kevésbé ismert, 100 évesnél is régebbi üzletsorokba nyerünk betekintést. Következő állomásunk, Porto legmagasabb pontja. Megtekintjük a 250 lépcsőfokkal tervezett, szinte az égig emelkedő Klérigusok tornyát (Torre dos Clérigos), és a hozzá tartozó templomot. Mindemellett ellátogatunk Portugália és Európa egyik legrégebbi és legvarázslatosabb könyvesboltjába (belépő opcionális*), amit J.K. Rowling a Harry Potter könyvek írója is nagy előszeretettel látogatott.
Időtartam: 7 óra
Közlekedés: gyalogos, villamos (opcionális), hajó (opcionális,) busz (opcionális), metró (opcionális)
Létszám: minimum 2 fő, maximum 4 fő
Minimum 2 fő együttes részvételével: 33.825 Ft/fő.
Minimum 3 fő együttes részvételével: 22.550 Ft/fő.
Minimum 4 fő együttes részvételével: 19.735 Ft/fő.

Fél napos portói városnézés (Porto belvárosa és óvárosa):
Első állomásunk, a Porto legmagasabb pontján álló Klérigos torony (Torre dos Clérigos), és a hozzá tartozó templom (Igreja dos Clérigos) megtekintése. A torony 225 lépcsővel nyúlik az ég felé és csodálatos kilátás az ajándéka annak, aki vállalkozik a megmászására. Ebben a városrészben található Portugália legszebb, legrégebbi könyvesboltja, a Livraria Lello, ahova a ’90-es években a Harry Potter könyvek írója J.K. Rowling is szívesen ellátogatott. Szűk 3,5 óránk második felében, lesétálunk (leutazunk*) a "város szívébe", a Szabadság térre (Praça de Liberdade). Itt megcsodálhatjuk a 2 részből álló hatalmas városi teret, a Polgármesteri Hivatalt (Câmara Municipal) és a téren álló, híres portugál személyeknek és eseményeknek állított szobrokat. Ezután továbbhaladunk az Avenida dos Aliados sugárúton, messziről láthatjuk a szép festett csempéiről (azulejos) híres főpályaudvart (Estação São Bento), a portói Katedrálist (Sé do Porto). Befejezésképpen pedig leérünk az Óvárosba (Ribeira), ahol a folyóparton szintén gyönyörű látvány tárul elénk...
Időtartam: 3,5 óra
Közlekedés: gyalogos, busz (opcionális), villamos (opcionális)
Létszám: minimum 2 fő, maximum 4 fő
Minimum 2 fő együttes részvétele esetén: 18.040 Ft/fő.
Minimum 3 fő együttes részvétele esetén: 12.030 Ft/fő.
Minimum 4 fő együttes részvétele esetén: 10.715 Ft/fő.

Fél napos portói városnézés (Porto óvárosa és Vila Nova de Gaia):
Porto Óvárosa, Ribeira, a város leghíresebb és egyben legismertebb része. Szemeink előtt tárul fel a Douro folyó felett csodásan ívelő kétszintes I. Lajos híd (Ponte Dom Luís I.), a vízen ringatózó (rabelos) hajócskák, amik a világhírű portói bor történetének fontos részét képezik. Hajóutunk során a Porto és Vila Nova de Gaia városát összekötő, összesen 6 hidat is megtekinthetjük. (opcionális*) A hídon átsétálunk Vila Nova de Gaia-ba, ahol egymás után helyezkednek el a világhírű portói borok pincéi. Ezen pincék közül, előre megbeszélt időpontban, meglátogathatunk egyet(opcionális; az idegenvezető a látnivalón belül csakis magán és nagyobb csoportokat vezethet, ill. részükre tolmácsolhat - előzetes megbeszélés szerint), ahol lehetőségünk akad megismerni e csodás nedű történetét, de nem utolsó sorban a látogatás végén alkalmunk adódik megkóstolni a különféle minőségű és fajtájú finom portói borokat.
Időtartam: 3,5 óra
Közlekedés: gyalogos
Létszám: minimum 2 fő, maximum 4 fő
Minimum 2 fő együttes részvétele esetén: 18.040 Ft/fő.
Minimum 3 fő együttes részvétele esetén: 12.030 Ft/fő.
Minimum 4 fő együttes részvétele esetén: 10.715 Ft/fő.

Fél napos portói városnézés (Matosinho):
Sétánk során, Foz-on keresztül Matosinhos óceánpartjára érkezünk, ahol megtekinthetjük a Sajt várat (Castelo de Queijo), ami ma múzeumként működik és rejtelmes, szórakoztató történelemmel rendelkezik. Alkalmunk adatik Portó óriás akváriumát felfedezni (Sea Life), ahol az óceán világába nyerünk betekintést. Túránk végén az óceánparti sétány mentén felsétálunk a kikötőbe, ahol a páratlan látványon túl frissen kifogott óceáni halakat vásárolhatunk vagy kóstolhatunk.
Időtartam: 3,5 óra
Közlekedés: gyalogos
Létszám: minimum 2 fő, maximum 4 fő
Minimum 2 fő együttes részvétele esetén: 18.040 Ft/fő.
Minimum 3 fő együttes részvétele esetén: 12.030 Ft/fő.
Minimum 4 fő együttes részvétele esetén: 10.715 Ft/fő.

Fél napos vagy egész napos Gasztro-túra Portóban:
Ételek árai Külön fizetendők!
Fél napos városnézésre indulunk a különleges portugál ízek és világhírű borok városában. Porto Portugália második legnagyobb és legismertebb városa, ami legfőképpen világhírű "nektárjáról", a portói borról (vinho do Porto), a pacalról (tripas à moda do Porto), és a különleges szósszal leöntött gazdagon tálalt szendvicséről (francesinha) ismert. Utunk során lehetőségünk lesz mindezeket megkóstolni. Meglátogatunk továbbá egy olyan különleges fagylaltozót is, ahol portói boros fagyit is kóstolhatunk. A 150 éves portói piacon tovább ismerkedhetünk a kolbász és sajt különlegességekkel és elvegyülhetünk a kedvesen nagyszájú kofák pultjai és portékái között, melyek vásárlásra csábítanak. Túránk végén meglátogatunk egy portói borospincét, ahol a látogatás során borkóstoláson vehetünk részt.
Belváros-Vila Nova de Gaia
Időtartam: 3,5 óra / v. 7 óra
Közlekedés: gyalogos
Létszám: minimum 2 fő, maximum 3 fő
A kóstolások opcionálisak-áruk külön, a helyszínen fizetendők

Fél napos városnézés:
Minimum 2 fő együttes részvétele esetén: 18.040 Ft/fő.
Minimum 3 fő együttes részvétele esetén: 12.030 Ft/fő.
Az ételek árai KÜLÖN fizetendők!

Egész napos városnézés:
Minimum 2 fő együttes részvételével: 33.825 Ft/fő.
Minimum 3 fő együttes részvételével: 22.550 Ft/fő.
Az ételek árai KÜLÖN fizetendők!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet repülőtéri illetékkel a Ryanair légitársaság menetrend szerint közlekedő Budapest-Porto-Budapest járataira, személyenként 1 db garantáltan fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyászt (Ryanair esetén max. 40x20x25 cm; a szemben lévő ülés alá el kell férnie), normál lábterű retúr fix ülőhelyet a gép hátsó részében, szállást standard kétágyas szobákban kontinentális reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást és a kötelező helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, magyar nyelvű fakultatív programokat. Igény esetén reptér-szálloda-reptér útvonalra transzfer foglalható.

Helyszíni költségek leírása: 

Üdülőhelyi díj kötelezően fizetendő: kb. 3 EUR/fő/éj. A szállodák esetenként depozitot kérhetnek.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, elsőbbségi beszállás, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK WIZZAIR JÁRATTAL TÖRTÉNŐ UTAZÁS ESETÉN:
A Wizzair poggyásszabályzatának megfelelően díjmentesen személyenként egy darab max 40x30x20 cm-es kézipoggyász vihető fel a fedélzetre. (csak a szemben lévő ülés alatt helyezhető el). Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén a részvételi díjban szereplő 40x30x20 cm méretű kézipoggyászon kívül személyenként további 1 darab 55x40x23 cm méretű (max 10 kg súlyú) szintén garantáltan fedélzetre felvihető kézipoggyász is vihető.
Feladott poggyász a weboldalon szereplő díj ellenében csak a megrendeléssel egy időben történő vásárlás esetén érvényes,  utólagos megrendelés esetén ennek díja a légitársaság aktuális díjszabása szerint változik! A repülőgépen fedélzeti ellátás térítés ellenében kérhető. 

A Wizzair légitársaság üzleti szabályzatát ide kattintva olvashatja.

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK RYANAIR JÁRATTAL TÖRTÉNŐ UTAZÁS ESETÉN:
A Ryanair poggyász szabályzatának megfelelően díjmentesen, személyenként egy darab max. 40x20x25 cm méretű kézipoggyász vihető fel a fedélzetre (csak a szemben lévő ülés alatt helyezhető el). Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén az 40x20x25 cm méretű kézipoggyászon kívül további 1 darab 55x40x20 cm méretű (max. 10 kg súlyú) kézipoggyász is vihető személyenként, mely az utasok feje felett lévő tartóban helyezhető el.  Az árkalkulációban feltüntetett elsőbbségi beszállás felára kizárólag abban az esetben érvényes, amennyiben a többi szolgáltatással egy időben megrendelésre kerül. Utólagos megrendelés esetén a szolgáltatás díja a légitársaság aktuális díjszabása szerint változik! A részvételi díjban szereplő feladott poggyászon túl, extra poggyász vásárlása esetén a weboldalon szereplő díjak csak a megrendeléssel egy időben történő vásárlás esetén érvényesek, utólagos megrendelés esetén ennek díja a légitársaság aktuális díjszabása szerint változik! A repülőgépen fedélzeti ellátás térítés ellenében kérhető. 

A Ryanair légitársaság üzleti szabályzatát ide kattintva olvashatja.

Szállás: 

Hotel Tryp Porto Centro ***

Kellemes háromcsillagos szálloda Porto szívében, kb. 6 perc gyalogjárásra a Rua de Santa Catarina-tól, Porto híres bevásárlónegyedétől. Kényelmes, egyszerűen berendezett szobáinak köszönhetően kiváló kiindulópont a várost felfedezni vágyóknak.

Szobák: A standard kétágyas szobák fürdőszobásak, fürdőkáddal, hajszárítóval és piperecikkekkel felszeretlek. A vendégek részére ingyenes szélessávú Wi-Fi áll rendelkezésre. A kényelmet egyéni légkondicionálás, TV, asztal telefon, valamint felár ellenében minibár és széf szolgálja.

Szolgáltatások: Szolgáltatások széles skálája biztosítja a vendégek kényelmét, többek között szélessávú Wi-Fi, bár, mosoda szolgáltatás, konferenciatermek várják a vendégeket.

Ellátás: reggeli

A területről: 
Az ország Atlanti-óceáni partvidékén, a fővárostól, Lisszabontól északi irányban mintegy 300 km-re, a Douro folyó tölcsértorkolatának északi partján fekszik. A város történeti múltja a 4. századig és a római időkig nyúlik vissza, mindazonáltal kelta és elő-kelta ősi erődítmények maradványait is megtalálták a város mostani központjában. Portugália megalakulása előtt a város neve Portus Cale volt. A környező területek elnevezése pedig Condado Portucalense, azaz "Portugál megye" volt. Később ez a megye Portugália néven független királysággá vált, miután végül visszaszerezte az ország jelenlegi déli területeit a betolakodó móroktól.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Vélemények, értékelések
4.9
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
<név nélkül>
Hódmezővásárhely
2018. már. 12
4.8
Nagyon jó volt a szálloda,a transzfer,minden zökkenőmentesen ment.Portó nagyon romantikus,szép,élhető,tiszta város.Jók voltak az ételek,a közlekedés.Kedvesek az emberek! Egyszóval szuper volt!
Mihály
Székesfehérvár
2017. ápr. 19
5.0
Csodás napokat töltöttünk portoban!A szervezés és a szálloda is kiváló volt!Köszönjük!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!