Zakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen

2 napos buszos körutazás Dél-Lengyelországban

A Tátrában található gleccser eredetű tavaknak saját megnevezésük van – tengerszem, szlovákul pleso, lengyelül pedig a staw megnevezés használatos. A Tátrában több, mint 200 tengerszem, található, általában magasabb helyeken, ahol a gleccserek katlanokat hoztak létre. Ezek legnagyobbja a lengyelországi Halas-tó (lengyelül Morskie Oko). A hatalmas fenyvesek, a kék szín minden árnyalatában pompázó tavak és színes virágok sokasága varázsolja el az ide látogatókat.

FőoldalEurópaLengyelországZakopaneZakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1.nap: Debrecen – Nyíregyháza – Késmárk  – Dunajec  – Zakopane
Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Tornyosnémetinél. A felvidék elbűvölő tájain áthaladva: Kassa, Eperjes Szepesváralja, Lőcse útvonalon érkezünk Késmárkra. Késmárk az egyik legszebb felvidéki város a Poprád folyó partján, gazdag történelmi múlttal. A régi fából készült Evangélikus templomot, XV. században épült Thököly várat, az új Evangélikus templomot, benne Thököly Imrének, a Habsburg ellenes függetlenségi harc kuruc vezérének mauzóleumát látogatjuk meg. Továbbutazunk a lengyel – szlovák határ mentén elterülő Pieninek Nemzeti Parkba, ahol lehetőség van tutajozni a Dunajec áttörésen. (A tutajokat szakavatott gorál tutajosok irányítják). Az út hossza kb. 11 km, időtartam 2 óra. Gyönyörű látvány a Kanyon völgye, és a fölötte magasodó varázslatos sziklaormok. Aki nem szeretne tutajozni, megtekintheti a Vörös Kolostort, melyet a hallgatási fogadalmat tett barátok alapítottak. Tutajozás után Zakopanéba, a „Tátra gyöngyszemeként” ismert üdülőközpontba érkezünk. Szállás elfoglalása, majd  este lehetőség van sétálni a hangulatos  belvárosban. (gorál zenés kocsmák, tipikus lengyel ízek)

2.nap: Zakopane – Morskie-Oko (tengerszem) – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után Zakopaneban a csodálatos fekvésű hegyi városban, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központjában teszünk látogatást.  A hangulatos sétáló utcán haladva, érkezünk a régi fatemplomhoz, és a régi temetőhöz, ahol híres emberek sírjai találhatóak. Innen Zakopane híres piacára indulunk. Szabadidő, vásárlási lehetőség). A piac mellől indul a fogaskerekű a  Gubalowka hegyre, (1100m) ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a városra és a Tátra vonulatára. Városnéző séta után indulunk a lengyel-szlovák határ mellett elhelyezkedő, közel 2000 méteres hegycsúcsok közé ékelődő tengerszemhez a Morskie Oko-hoz,(magyarul Halastó). A tó a Lengyel Tátra  legnépszerűbb túra célpontjainak egyike, és nem mellesleg a Tátra legnagyobb kiterjedésű tava. A tóhoz 9 km-es aszfalt út vezet, melynek meglátogatásához lovas kocsi igénybevétele szükséges. Az útvonal gyönyörű, végig patakok csörgedeznek, kristálytiszta a levegő, ritka természeti szépségű a táj. Késő délután indulunk Poprád, Lőcse, Eperjes, Kassa útvonalon haza. Érkezés Nyíregyházára, illetve Debrecenbe az esti órákban.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 Zlotyi/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 Zlotyi/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 Zlotyi/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Ingyenes fel és leszállási helyek:  Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs, Miskolc.

Szállás: 

1 éjszaka panzióban Zakopanéban vagy környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
László
Nyíregyháza
2017. aug. 29
4.6
Nagyon tetszatt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!