Zakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen

2 napos buszos körutazás Dél-Lengyelországban

A Tátrában található gleccser eredetű tavaknak saját megnevezésük van – tengerszem, szlovákul pleso, lengyelül pedig a staw megnevezés használatos. A Tátrában több, mint 200 tengerszem, található, általában magasabb helyeken, ahol a gleccserek katlanokat hoztak létre. Ezek legnagyobbja a lengyelországi Halas-tó (lengyelül Morskie Oko). A hatalmas fenyvesek, a kék szín minden árnyalatában pompázó tavak és színes virágok sokasága varázsolja el az ide látogatókat.

FőoldalEurópaLengyelországZakopaneZakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1.nap: Debrecen – Nyíregyháza – Késmárk  – Dunajec  – Zakopane
Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Tornyosnémetinél. A felvidék elbűvölő tájain áthaladva: Kassa, Eperjes Szepesváralja, Lőcse útvonalon érkezünk Késmárkra. Késmárk az egyik legszebb felvidéki város a Poprád folyó partján, gazdag történelmi múlttal. A régi fából készült Evangélikus templomot, XV. században épült Thököly várat, az új Evangélikus templomot, benne Thököly Imrének, a Habsburg ellenes függetlenségi harc kuruc vezérének mauzóleumát látogatjuk meg. Továbbutazunk a lengyel – szlovák határ mentén elterülő Pieninek Nemzeti Parkba, ahol lehetőség van tutajozni a Dunajec áttörésen. (A tutajokat szakavatott gorál tutajosok irányítják). Az út hossza kb. 11 km, időtartam 2 óra. Gyönyörű látvány a Kanyon völgye, és a fölötte magasodó varázslatos sziklaormok. Aki nem szeretne tutajozni, megtekintheti a Vörös Kolostort, melyet a hallgatási fogadalmat tett barátok alapítottak. Tutajozás után Zakopanéba, a „Tátra gyöngyszemeként” ismert üdülőközpontba érkezünk. Szállás elfoglalása, majd  este lehetőség van sétálni a hangulatos  belvárosban. (gorál zenés kocsmák, tipikus lengyel ízek)

2.nap: Zakopane – Morskie-Oko (tengerszem) – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után Zakopaneban a csodálatos fekvésű hegyi városban, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központjában teszünk látogatást.  A hangulatos sétáló utcán haladva, érkezünk a régi fatemplomhoz, és a régi temetőhöz, ahol híres emberek sírjai találhatóak. Innen Zakopane híres piacára indulunk. Szabadidő, vásárlási lehetőség). A piac mellől indul a fogaskerekű a  Gubalowka hegyre, (1100m) ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a városra és a Tátra vonulatára. Városnéző séta után indulunk a lengyel-szlovák határ mellett elhelyezkedő, közel 2000 méteres hegycsúcsok közé ékelődő tengerszemhez a Morskie Oko-hoz,(magyarul Halastó). A tó a Lengyel Tátra  legnépszerűbb túra célpontjainak egyike, és nem mellesleg a Tátra legnagyobb kiterjedésű tava. A tóhoz 9 km-es aszfalt út vezet, melynek meglátogatásához lovas kocsi igénybevétele szükséges. Az útvonal gyönyörű, végig patakok csörgedeznek, kristálytiszta a levegő, ritka természeti szépségű a táj. Késő délután indulunk Poprád, Lőcse, Eperjes, Kassa útvonalon haza. Érkezés Nyíregyházára, illetve Debrecenbe az esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 Zlotyi/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 Zlotyi/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 Zlotyi/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Ingyenes fel és leszállási helyek:  Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs, Miskolc.

Szállás: 

1 éjszaka panzióban Zakopanéban vagy környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!