Zakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen

2 napos buszos körutazás Dél-Lengyelországban

Utunk során kirándulunk a Pieninek Nemzeti Parkba, ahol lehetőség van tutajozni a Dunajec áttörésen, aki nem szeretne tutajozni, megtekintheti a hallgatási fogadalmat tett barátok híres kolostorát (Vörös Kolostor). Ellátogatunk Zakopanéba, majd elutazunk Morskie Oko-hoz, a közel 2000 méteres hegycsúcsok közé ékelődő tengerszemhez.

FőoldalEurópaLengyelországZakopaneZakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1.nap:Debrecen – Nyíregyháza – Késmárk– Dunajec – Zakopane

Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Tornyosnémetinél. A felvidék elbűvölő tájain áthaladva: Kassa, Eperjes Szepesváralja, Lőcse útvonalon érkezünk Késmárkra. Késmárk az egyik legszebb felvidéki város a Poprád folyó partján, gazdag történelmi múlttal. A régi fából készült Evangélikus templomot, XV. században épült Thököly várat, az új Evangélikus templomot, benneThököly Imrének, a Habsburg ellenes függetlenségi harc kuruc vezérének mauzóleumát látogatjuk meg. Továbbutazunk a lengyel – szlovák határ mentén elterülő Pieninek Nemzeti Parkba, ahol lehetőség van tutajozni a Dunajec áttörésen. (A tutajokat szakavatott gorál tutajosok irányítják). Az út hossza kb. 11 km, időtartam 2 óra. Gyönyörűlátvány a Kanyon völgye, és a fölötte magasodó varázslatos sziklaormok. Aki nem szeretne tutajozni, megtekintheti a Vörös Kolostort, melyet a hallgatási fogadalmat tett barátok alapítottak. Tutajozás után Zakopanéba, a „Tátra gyöngyszemeként” ismert üdülőközpontba érkezünk. Szállás elfoglalása, majd este lehetőség van sétálni a hangulatos belvárosban. (gorál zenés kocsmák, tipikus lengyel ízek)

2. nap: Zakopane – Morskie-Oko (tengerszem)– Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után Zakopaneban a csodálatos fekvésű hegyi városban, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központjában teszünk látogatást. A hangulatos sétáló utcán haladva, érkezünk a régi fatemplomhoz, és a régi temetőhöz, ahol híres emberek sírjai találhatóak. Innen Zakopane híres piacára indulunk. Szabadidő, vásárlási lehetőség.  A piac mellől indul a fogaskerekű a Gubalowka hegyre, (1100m) ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a városra és a Tátravonulatára. Városnéző séta után indulunk a lengyel-szlovák határ mellett elhelyezkedő, közel 2000 méteres hegycsúcsok közé ékelődő tengerszemhez a Morskie Oko-hoz, (magyarul Halastó). A tó a Lengyel Tátra legnépszerűbb túracélpontjainak egyike, és nem mellesleg a Tátra legnagyobb kiterjedésű tava. A tóhoz 9 km-es aszfalt útvezet, melynek meglátogatásához lovaskocsi igénybevétele szükséges. Az útvonal gyönyörű, végig patakok csörgedeznek, kristálytiszta a levegő, ritka természeti szépségű a táj. Késő délután indulunk Poprád, Lőcse, Eperjes, Kassa útvonalon haza. Érkezés Nyíregyházára, illetve Debrecenbe az esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Csoportkísérő, helyi idegenvezető díja, belépődíjak kb. 150 Zloty/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Modern, légkondicionált autóbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. 
Csatlakozási lehetőség mindkét programhoz: Nyíregyháza, Debecen, Tokaj, Szerencs, Miskolc
 

Szállás: 

1 éjszaka panzióban (Zakopane-ban).
A szobákban fürdőszoba, WC, TV található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!