Zagyva vízitúra - Tavasz, Zöldár, Kajakok

2 napos vízitúra tengerikajakkal

Hazánk kis folyója tökéletes evezést kínál a májusi zöld ár megérkezésekor. A folyó karakterét és szépségét a sok kis kanyar, adja, amely minden pillanatban más és más arcát mutatja. A folyón lefelé haladva, átemelve megismerhetjük a szabályozások előtti folyót. Kalandra fel a vízitúra szerelmeseinek!

FőoldalZagyva vízitúra - Tavasz, Zöldár, Kajakok

Alapár tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a bográcsos vacsorát, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezést, a szállást, az utazást és az utasbiztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
15 - 27 fő

Nehézség:

Könnyű túra, bárki számára teljesíthető.

 

1. nap: Budapest, Szászberek
Találkozó reggel Szászbereken, ahonnan a túra indulni fog. Bepakolunk kajakjainkba és indulhat a csorgás. Az első napon néhány erdős sáv, és a rétek váltakozó képe kíséri a kajakosokat. A vízállástól függően tudunk majd mozogni, de kis víznél is izgalmas napot ígér a folyó. Az éjszakát valahol Zagyvarékás közelében töltjük, rögtönzött kis sátor táborunkban. Az este a gasztronómiájé a főszerep. Főzünk, kerepelünk és szerepelünk.

2. nap: Zagyvarékás, Budapest 
A reggeli pakolászás után vízreszállunk és irány a Zagyva torkolata. Pár kilométer csorgás után átemelünk az Öreg-Zagyvára. Végig evezünk a holtágban, majd Szolnok felé vesszük az irányt. Érkezés a Tisza parti kis városba a délutáni órákban. Gyors pakolás és irány az édes otthon. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

További információ

Szállás

Vadkempingezés keretében, saját sátrainkban alszunk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a bográcsos vacsorát, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, a szállást, az utazást és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Kisbuszos utazás: 3.900 Ft/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyebek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai 12-én reggel a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 3.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.

Egyéni utazás esetén 12-én, reggeli órákban Szászbereken találkozunk.

Szállás: 

Vadkempingezés keretében, saját sátrainkban alszunk.

Étkezés: 
A bográcsvacsorán kívül egyénileg. Célszerű szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való).
A területről: 
A Zagyva a Tisza jobb oldali mellékfolyója. Az Északi-középhegység részét képező Karancs hegységben ered, Salgótarjántól keleti irányban, Zagyvaróna határában a Medves hegy déli lejtőjén, a tengerszint felett mintegy 600 méter magasságban.A Cserhát és a Mátra hegységek között hosszan elnyúlóan, széles völgyben halad, közelítően déli irányban, megkerüli a Mátra tömbjét, érinti Pásztót, Lőrincit és Hatvan városán átfolyva eléri az Alföldön a Jászságot. Az Alföldön folyási sebessége lassul, délkeleti irányba fordul, áthaladva Jászberényen, Szolnoknál torkollik a Tisza folyóba.A hossza a forrásától a torkolatáig: 179 km. Szabályozása során Besenyszögnél egy patkó-kanyar lefűzése során keletkezett az 5 km hosszú Holt-Zagyva.A Mátra és a Cserhát legjelentősebb vízgyűjtője. Felső folyásánál tiszta vizű. Alsó folyásában több helyen kiszélesedik, halban gazdag, kedvelt horgászhely. Jellemző halfajai: csuka, ponty, domolykó, jászkeszeg, dévérkeszeg, harcsa, törpeharcsa, busa, balin, fogassüllő és a compó.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!