Vízen,földön,levegőben-Florida és a Karib-tenger legszebb helyei

15 napos körutazás USA-ban

Az Egyesült Államok egyik különleges térségét járhatjuk be, a Floridai-félszigetet; megismerkedve a különleges állat és növényvilággal, az ott lakók életével, történelmével. Megnézhetjük az emberiség egyik legnagyobb vállalkozásanak, az űtkutatásnak szentelt múzeumot Cape Canaveralban. A múzeum a világ legjobb múzeuma, eredeti tárgyakkal, eredeti helyszíneken, amelyet az űkutatásnak szenteltek. Nem csak múzeum, hanem a mai napig aktív kiképző központ is. Megismerkedhetünk a Karib-tenger szigetvilágával, álomszép partokkal, nap mint nap újabb látvanyosságokkal. Mindezt, egy minden kényelemmel ellátott óceanjáró, luxushajó segítsegével.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAFloridaMiamiVízen,földön,levegőben-Florida és a Karib-tenger legszebb helyei

Alapár tartalmazza

A hajóút előtt 5 éjszaka szállást Floridában, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanzióval, 7 éjszaka szállást a hajón, választott kabin kategóriában, a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), a leírásban szereplő programokat és szükséges transzfereket, a medencék, napozóágyak és fitneszterem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyet illetékkel,a kikötői illetéket, ESTA engedélydíját, az útlemondási biztosítást, a kötelező borravalót (itthon fizetendő), a borravalót (a helyszínen fizetendő), az alkoholtartalmú italok és az üdítőitalok egy részének fogyasztását a hajón. Egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
max. 20 fő

1-2. nap: Budapest – Miami
Elutazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Miamiba. A másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a nap hátralévő részében szabadidő. Szállás Miami térségében (2 éj).

3. nap: Miami
Reggeli után megkezdjük egész napos ismerkedésünket a várossal. Miami több mint egy hosszú aranyhomokos óceánparti üdülőhely jó bárokkal, rengeteg napsütéssel és egy kis kubaikaribi hangulattal. Elsőként az Art Deco negyedet keressük fel, de természetesen nem marad ki a programból a Bayfront Park és az Ocean Drive sem. A nap hátralévő része a pihenésé.

4. nap: Palm Beach – Fort Lauderdale – Cape Canaveral
Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket és észak felé utazunk. Megnézzük a híres Flamingo Gardens-t, ahol megismerkedhetünk Florida jellemző növény- és állatvilágával. Útközben megállunk Palm Beach-en, a híres üdülőparadicsomban, majd érintjük Fort Lauderdale-t, az óceánjárók kiindulási és érkezési pontját. Délután érkezünk a szálláshelyünkre. Szállás Cape Canaveral térségében (2 éj).

5. nap. Cape Canaveral (Kennedy Űrközpont)
Reggeli után az egész napos programunkra, a Kennedy Űrközpontba indulunk. A Kennedy Űrközpont méretében és látnivalóiban is egyedülálló a világon, ráadásul nem csak egy múzeum, hanem egy élő intézmény is, hiszen mind a mai napig innen indulnak a rakéták a világűrbe. Megnézhetjük a rakétákat, komplett űrhajókat, űrsiklót, mindent, ami az űrhajózással kapcsolatos. Továbbá a múlt mellett egy kicsit a jövőbe is betekinthetünk.

6. nap: Everglades Nemzeti Park
Reggeli után az Everglades Nemzeti Park az úti célunk. A nemzeti park egy ősmocsaras terülten fekszik, megőrizve a táj arculatát, növényzetét és állatvilágát, illetve ezen a területen található a seminola és a miccosukee indiánok rezervátuma is. A táj több mint festői, és szerencsés esetben találkozhatunk aligátorokkal is. Szállás Fort Lauderdale térségében (1 éj).

7. nap: Fort Lauderdale
A reggelit követően, rövid szabadidő után transzfer a kikötőbe, csoportos bejelentkezés, ebéd a hajón, majd szabadprogram. Délután 4 órakor kihajózunk. Szállás a hajón (7 éj).

8. nap: Bahama-szigetek
Érkezés reggel a Bahamákra, Princess Cays-re, mely terület a hajótársaság által üzemeltett üdülőparadicsom. Élvezhetjük a napsütést, a pihenést, mindezt úgy, hogy előttünk a türkiz minden árnyalatában pompázó óceán, felettünk pedig az árnyékot nyújtó pálmafák. Délután folytatjuk az utunkat.

9. nap: Tengeren
A mai napot a tengeren töltjük, kipróbálhatjuk a hajó számtalan programját és kikapcsolódási lehetőségét.

10. nap: Ocho Rios – Jamaika
Ocho Rios, a „nyolc folyó városa”. Jamaika a napsütés, a reggie zene és a rum hazája. A várost James Bond tette ismertté és híressé a Dr. No című filmben. Ha mindez nem elég, akkor a közelben található Dunn folyó édesvízi mészkő teraszos vízesésében akár fürödni is lehet. Délután továbbhajózunk.

11. Nagy Kajmán-sziget – Kajmán-szigetek
Ma Nagy Kajmán-szigetén kötünk ki, amely alig 300 kilométerre található Kubától. A Hétmérföldes strand, a páratlan szépség és a tengeri teknősök mind felejthetetlenné tehetik az itt tartózkodásunkat. Délután kihajózunk és továbbutazunk Mexikóba.

12. nap: Cozumel – Mexico
A délelőtti órákban érkezünk Mexikóba, Cozumelbe. A maják hite szerint Cozumel az istenek otthona volt. Akár a híres Playa del Carmen parton akarunk fürdeni, vagy felfedezni a maja romokat, a múlt emlékeit, vagy Henry Morgan, a híres kalózkapitány búvóhelyét és elrejtett kincseit, Cozumel az ideális hely. Este búcsút veszünk Mexikótól, és kihajózunk végállomásunk, Fort Lauderdale felé.

13. nap: Tengeren
A mai napot a tengeren töltjük, élvezhetjük a hajó számtalan programját és kikapcsolódási lehetőségét.

14-15. nap: Fort Lauderdale – Miami – Budapest
Reggeli után búcsúzunk a hajónktól, kiszállás Fort Lauderdale kikötőjében. Napközben szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés másnap.

A hajótársaság az útvonal változtatás jogát mindenkor fenntartja! A körutazás és a hajóút külön-külön is foglalható, erről bővebb tájékoztatást a kollégáink adnak.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A hajóút előtt 5 éjszaka szállást Floridában, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanzióval, 7 éjszaka szállást a hajón, választott kabin kategóriában, a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), a leírásban szereplő programokat és szükséges transzfereket, a medencék, napozóágyak és fitneszterem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyet illetékkel,a kikötői illetéket, ESTA engedélydíját, az útlemondási biztosítást, a kötelező borravalót (itthon fizetendő), a borravalót (a helyszínen fizetendő), az alkoholtartalmú italok és az üdítőitalok egy részének fogyasztását a hajón. Egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
ESTA engedély.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalót (itthon fizetendő) kb. 31 000 Ft, a borravalót (a helyszínen fizetendő) 60 USD/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, a helyszínen autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

5 éj Floridában 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban, 7 éj a Princess Cruises kétágyas kabinjaiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziót a körutazáson (italok nélkül), teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással) tartalmaz.
Vízum: 
Magyarország része a vízummentességi programnak, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. 2009. január 12-től a vízummentességi program kellékévé vált az elektronikus beutazási engedélyezés (ESTA). Az ESTA engedély nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy az országba utazhassanak. Egy jóváhagyott ESTA kérelem még nem garantál belépést az Egyesült Államokba. A vízum nélküli utazás nem vonatkozik azokra, akik tanulni vagy dolgozni szeretnének az Egyesült Államokban, illetve 90 napnál hosszabb időt szándékoznak ott tartózkodni. Ezeknek az utazóknak szükségük van vízumra. Ha a bevándorlási tisztviselőnek oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni ill. dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni, megtagadhatja a belépést.
Szükséges iratok: elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevél. Az útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazástól számított legalább még 6 hónapig. (A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot.) Ennek az e-útlevélnek bordó a borítója, ellentétben a régebbi nem-elektronikus kék borítójú útlevéllel.
Érvényes USA vízummal rendelkezők továbbra is utazhatnak azzal, részükre külön ESTA engedély igénylése nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!