Villányi kerékpártúra

2 napos túra

A mondák szerint az 1800-as években élt betyárok Baranya dimbes-dombos, lankás vidékén kerestek rejtekhelyet maguknak. Nem véletlen, hisz ez a táj tiszta patakjaival, napsütötte tisztásaival ma is lenyűgöz és maradásra csábít. A lankákon szőlőtőkék sorakoznak, a pincékben pedig a borospalackok arra várnak, hogy bebizonyítsák: egy pohár villányi vörösbor hiányzik még a tökéleteshez.

FőoldalVillányi kerékpártúra

Alapár tartalmazza

a szállást reggelivel, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az utazás költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
minimum 13 fő

Nehézség:

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani, valamint a kerékpár szervizelést is megrendelheted irodánknál. Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.

1.nap - Pécs, Harkány, Siklós, Villány

Reggel 10:00 órakkor találkozunk Pécs vasútállomásán, majd miután átvettük kerékpárjainkat, nekivágunk a mai első szakasznak. A várost elhagyva először a közeli Malom-tó völgyét keressük fel, ahol felfrissítjük magunkat, majd dimbes-dombos tájon, hangulatos apró falvak érintésével kerekezünk Harkány településéig. A városka helyén már a XIV-ik században éltek emberek, igazi jelentőségét azonban a Batthány család uralma alatt nyerte el, mikor a környéken gyógyvizet találtak. A 180 esztendős fürdő kénes vizének gyógyító hatását magunk is kipróbálhatjuk, ebédelni is lesz lehetőségünk a „Reumások Mekkája”-ként is emlegetett városban. Harkányt elhagyva néhány kilométert kerekezünk, majd megtekintjük Máriagyűd búcsújáróhelyét. A kegytemplomot 1805-ben VII. Pius pápa is hivatalos zarándokhelyként ismerte el, évente többször szerveznek egyházi összejöveteleket. Innen újabb néhány kilométert gurulva érünk el Siklósra, ahol Malkocs bej dzsámiját keressük fel. Ezután nekivágunk a környező Siklós-Villány borvidék szőlőkkel borított domboldalainak. Pici falvak érintésével, párhuzamosan haladunk a Villányi-hegységgel, majd egy nagyobb emelkedőt leküzdve a délutáni órákban gurulunk be Villány hangulatos településére. Először meglátogatjuk a szársomlyói szoborparkot, melyet egy felhagyott mészkőbánya területén alakítottak ki, majd betekerünk Villányba, ahol a délután hátralévő részét a pincesor felfedezésével töltjük.
Táv: 60 km, szint 200 méter fel, 200 méter le.
Szállás: apartman

2.nap - Villány, Bóly, Pécs

A mai nap inkább a kerékpározásról fog szólni. A délelőtti órákban forgalomtól teljesen elzárt kerékpárutakon, hangulatos dombok között tekerünk. Első állomásunk Bóly, ahol először a békáspusztai Mezőgazdasági Múzeumot keressük fel. A magyar mezőgazdaság egyik volt fellegvárában ma tenyészlovak istállói és helytörténeti, valamint mezőgazdasági múzeum van berendezve. Következő megállónk Bóly központjában lesz, a hajdani Batthyány-Montenuovo kastély árnyas parkjában teszünk egy rövid sétát, majd a pincesor egyik hangulatos éttermében megebédelhetünk. Délután a zöld minden színében pompázó dombok között, aprócska halastavak érintésével, piciny falvakon át kerekezünk. Utunk többnyire a természetben, gyér forgalmú aszfaltutakon és a helybéliek által a mai napig gyakran használt földutakon vezet. A falvakban lehetőségünk nyílik egy-egy frissítő ital elfogyasztására. A késő délutáni órákban érünk vissza Pécs városába.
Táv: 50km, 100 méter fel, 100 méter le.
 

Szállás

apartmanban, 2-4 ágyas szobákban.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállást reggelivel, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az utazás költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
2 - 4.000 Ft/fő
Előleg: 

12.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

19.200 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

egyénileg.

Szállás: 

apartmanban, 2-4 ágyas szobákban.

Étkezés: 
A túra csak a reggeliket biztosítjuk, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron a kerékpározások alatt is mindennap lesz lehetőség vásárlásra.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!