Világörökségek Lengyelországban (Krakkó - Zakopane)

4 napos buszus körutazás Lengyelországban

A magyarok és a lengyelek között különös kapcsolat alakult ki az évszázadok során, főleg közös történelmünk, királyaink, fejedelmeink, királynéink okán. Nem csoda, hogy honfitársaink körében mindig kedvelt úticélnak számított Lengyelország.

FőoldalEurópaLengyelországKrakkóVilágörökségek Lengyelországban

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok árát. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1.nap: Budapest-Donovaly-Árva vára-Kalwaria Zebrzydowska-Wadowice-Krakkó
Indulás a kora reggeli órákban. Rövid pihenő a szlovák síparadicsomban, Donovaly-ban majd utazás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva várához, mely a középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében. A várat még a Balassák ősei emeltették, a XIII. sz.-ban épült, mint határvár. Továbbutazás az UNESCO által védett Kalwaria Zebrzydowska kisvárosába, mely régóta Lengyelország egyik legfontosabb zarándokhelye, s egyben Európa egyik legszebb kálváriája.Kezdetei a XVII. század elejéig nyúlnak vissza, amikor Mikołaj Zebrzydowski, az akkori krakkói vajda, itt alapított kolostort és Krisztus Szenvedésének emlékére több kápolnát építtetett a jeruzsálemi Kálvária mintájára. Továbbutazás Wadowice-be, Karol Wojtyla, II. János Pál pápa szülővárosába. Esti érkezés a krakkói szállodába.

2. nap: Krakkó-Wieliczka
Városnézés Krakkóban. Ez az évszázados történelmű, ódon várfalakkal teli, megszámlálhatatlan múzeumú város volt valaha a lengyel királyok székhelye. Elsőként a Wawelhez látogatunk, mely a lengyel királyok koronázó és lakhelye volt. Séta az Óvárosban és a Főtéren, mely a legnagyobb Európában. A Mária templom megtekintése, mely Európa egyik legnagyobb gótikus oltáráról híres. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás az Unesco Világörökségek listáján szereplő Wieliczkai sóbányába. Wieliczka a természet és az ember műve. A természet műve – a só és kristályai, valamint az emberi kéz alkotásai – a sóban kivájt folyosók, kápolnák, szobrok és csillárok.   (Ár: 6.000 Ft/fő)

3.nap: Auschwitz-Czestochowa
Délelőtt látogatás Auschwitz-ban. Az egykori koncentrációs táborban tett látogatásunk után továbbutazás Lengyelország zarándokok által leglátogatottabb helyszínére, az ország „lelki fővárosába”, Czestochowa-ba. A Pálosok Kolostorának megtekintése, ahol a határon túl is magasztalt Czestochowai Szentanya képét őrzik. A Jasna Gora kolostor ad otthont a csodálatos "Fekete Madonna" ikonnak, mely Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása. A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette egy cédrustáblára, amely a Szent Család otthonából származott. Visszaérkezés a krakkói szállásra az esti órákban.

4.nap: Zakopane-Debno-Dunajec 
Reggeli a szállodában majd látogatás a Tátra fővárosában Zakopane-ban, mely a legmagasabban fekvő város Lengyelországban. A több, mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó hangulatos település olyan, mint egy ékszerdoboz. Vásárlási lehetőség a helyi termékekből, majd továbbutazás.Következő megállónk Debno a XIV.században alapított falu melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az Unesco Világörökség listáján is szerepel. Délután látogatás a festői környezetben, a Dunajec folyó fölött, sziklára épült gótikus nedeci várban, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Kirándulás a Wieliczkai sóbányába - 6.500,- Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok árát. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Árva vára: 10,-EUR
Mária templom: 10,-PLN
Wawel: 30,-PLN
Auschwitz: 5,-PLN
Nedeci vár: 12,-PLN

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!