Vietnam - Kambodzsa - Thaiföld - szilveszteri körutazás nyaralással Koh Changon 2022.12.29.-2023.01.13.

16 napos körutazás magyar idegenvezetővel

Ez az utazás Délkelet-Ázsia sokszínű világába repíti Önt! Első megállónk a nyüzsgő és életteli Ho Si Minh-város (ismertebb nevén Saigon), Indokína egykori fővárosa. A francia hatás tagadhatatlan – a koloniális épületek és a bagettbe töltött finomságok (banh mi) színesítik a délkelet-ázsiai forgatagot, ám Vietnam nem a múltba réved, hanem a jövőt építi. A vietnami gasztronómia világhírű, az ízletes falatok mellett kóstoljuk meg a világ egyik legjobb kávéját is. A Mekong-deltában a hagyományos falusi élettel és kézművességgel is megismerkedhetünk. Átrepülünk Kambodzsába, ahol utazásunk fénypontja, a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa bűvöl el minket, majd Kambodzsa kevésbé ismert vidékeire is eljutunk, mielőtt átlépjük a kambodzsai-thaiföldi határt. Thaiföldön kompon érjük el Koh Changot, az "elefántszigetet", ahol a sziget egyik tengerpartján pihenünk. Az utazás a mindig vibráló Bangkokban ér véget, amely kétségkívül az egyik legtöbb izgalmat és érdekességet kínáló város egész Ázsiában.

FőoldalÁzsiaVietnámVietnam - Kambodzsa - Thaiföld - szilveszteri körutazás nyaralással Koh Changon 2022.12.29.-2023.01.13.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Ho Chi Minh-város és Bangkok-Budapest útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival
Repülőjegy Ho Chi Minh-város-Siem Reap  útvonalon a Vietnam Airlines járatával
Egy db kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
Különbusz a transzferek és a kirándulások során
Szállás három éjszakára Ho Chi Minh-városban a Liberty Saigon Riverside Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás három éjszakára Siem Reapben  a Tara Angkor Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Battambangban a Classy Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás négy éjszakára Koh Changon az Awa Resort Koh Chang Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás egy éjszakára Bangkokban a Mode Sathorn Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Büféreggeli a szállodákban
Szilveszteri vacsora 
Két alkalommal ebéd
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések a szükséges belépőkkel

Alapár nem tartalmazza

Szervizdíj (javasolt borravaló): 60 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Fakultatív programokat
Biztosítások
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.
Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez , illetve a Thaiföldre való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
Ázsiában a szilveszter kisebb ünnep, mint Európában.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines lemondási szabályzata szerinti 130 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
****

december 29. csütörtök
Elutazás Budapestről a Qatar Airways járataival átszállással Ho Chi Minh-városba (Budapest-Doha 16:20-23:15, Doha-Ho Chi Minh-város 01:45-12:50).

december 30. péntek
Megérkezés Ho Chi Minh-városba (ismertebb nevén Saigonba) transzfer a szállodába, szállás: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

december 31. szombat
Délelőtt városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg és sétálunk a város nyüzsgő bevásárlóutcáján, a Dong Khoi utcán.  Délután más perspektívából ismerkedünk a várossal – vizibusszal folytatjuk útunkat a Saigon-folyón, majd a Thanh Da szigeten kiszállunk. A sziget egy zöld oázis a nyüzsgő metropolisz közepén. Visszatérünk a szállodába. Este szilveszteri gálavacsora a szállodában. Szállás Saigonban: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

január 1. vasárnap
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Az út során megismerkedhetünk a helyiek életével, a kézművesek munkájával, és ha van kedvünk, biciklizhetünk egy fél órát a rizsföldek és farmok között (vagy helyi motoros riksával is megtehetjük az utat). Ebédre helyi különlegességet kóstolunk meg, mint például az elefántfülű hal és folyami rákok. Csónakkirándulás a Mekong-folyó szigetei között, majd délután visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

január 2. hétfő
Látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába. Megérkezés után transzfer és szállás: Tara Angkor Hotel 4*

január 3. kedd
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután a varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Szállás Siem Reap-ben: Tara Angkor Hotel 4*.

január 4. szerda
Ma a helyiek mindennapi életével ismerkedünk: elkészítjük hagyományos khmer reggelinket, majd egy helyi családdal fogyasztjuk el. Továbbutazunk egy másik faluba, ahol kókusztermesztéssel, és bambuszba töltött ragacsos rizs készítésével foglalkoznak – meg is kóstolhatjuk a helyiek kedvenc édességét. Következő megállónk egy pálmacukor ültetvény, majd egy pálmalevelekből kézművestermékeket készítő családhoz látogatunk. Itt akár a saját részre is készíthetünk egy kedves kis tárgyat. Délután pihenés a szállodában Siem Reapben: Tara Angkor Hotel 4*.

január 5. csütörtök
Elutazás Battambangba. Útközben megállunk a tehetséges kőszobrászokról ismert Sisophonban. Battambangban igazán mulatságos élményben lesz részünk: kipróbáljuk a bambuszvonatot, melyen a helyiek áruszállításra használtak, manapság inkább a turisták örömére közlekednek a szép tájakon. Szállás Battambangban: Classy Hotel and Spa 4*.

január 6. péntek
Reggel meglátogatjuk a helyi piacot, majd megnézzük a folyóparti francia koloniális épületeket és a Fehér Elefánt templomot. Az ősi Balat templomhoz is elmegyünk – a környéken az élet az elmúlt évszázadokban keveset változott, ugyanazokat a termékeket készítik a helyiek mint régen: ragacsos rizs, füstölt banán, rizsbor, rizspapír. A program végén megnézzük az Angkor korabeli Ek Phnom templomot, melyet a 11. században emeltek. Szállás Battambangban: Classy Hotel and Spa 4*.

január 7. szombat
Reggel elutazunk a Ban Pakkad határátkelőhöz, ahol átlépünk Thaiföldre. Transzfer busszal és hajóval Koh Changra, megérkezés kora este. Koh Chang – magyarul az Elefántsziget – a harmadik legnagyobb thaiföldi sziget. A sziget nyugati partját homokos strandok szegélyezik, a sziget belsejében hegyek, esőerdők, vízesések találhatók. A sziget egy 50 szigetből álló tengeri nemzeti park legnagyobb tagja. Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 8. vasárnap
Egész nap pihenés a tengerparton. Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 9. hétfő
Pihenés a tengerparton

Fakultatív hajós kirándulás négy szigetre:  60 USD/fő (helyszínen fizetendő). A Koh Chang környéki korallszigetekhez hajózunk, fürdünk és sznorkelezünk a kristálytiszta vízben. Barbecue ebéd a hajón. Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 10. kedd
Egész nap pihenés a tengerparton.Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 11. szerda
Átkelünk komppal a szárazföldre és folytatjuk útunkat Bangkokba (kb. 5-6 óra). Megérkezés után szabadidő.

Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 120 USD/fő. Belekóstolunk az igazi bangkoki életstílusba és belevetjük magunkat a nagyvárosi éjszakába. Felpattanunk a tuk-tukra majd a kínai negyed szívét, a Yaowarat utcát fedezzük fel, ahol a neonfények világítják meg a régi üzleteket, családi kifőzdéket Megkóstoljuk a legnépszerűbb helyi ételeket, majd a virágpiacot is meglátogatjuk. A nyüzsgés után jólesik a csend: a kivilágított sztúpák látványa végtelen nyugalmat sugároz, így fejezzük be a mozgalmas estét. Szállás Bangkokban: Mode Sathorn Hotel 4*.

január 12. csütörtök
Thaiföld fővárosában a több ezer éves thai kultúra érdekes ötvözetet alkot a mai, modern, felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárossal. Reggeli után elindulunk felfedezni Bangkokot. A Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával. Ebéd után folytatjuk Bangkok felfedezését: hosszúfarkú hajóra szállunk és Thonburi csatornáiban a híres "vízen élő emberek" életével ismerkedhetünk meg.  A városnézést a Hajnal templománál fejezzük be, mely Bangkok legismertebb szimbóluma. Visszatérés a szállodába, pihenés (a szoba a kijelentkezésig rendelkezésre áll), majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Bangkok-Doha 20:25-23:50).

január 13. péntek
Továbbutazás Budapestre (Doha-Budapest 02:40-06:20).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az út kiemelt értékei:

  • Látnivalókban gazdag utazás Délkelet-Ázsia három országába, tengerparti kikapcsolódással
  • Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Utazás Ázsiába és vissza kedvező menetrenddel, egy európai átszállással
  • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Fakultatív

Fakultatív hajós kirándulás négy szigetre:  60 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 120 USD/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Ho Chi Minh-város és Bangkok-Budapest útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival
Repülőjegy Ho Chi Minh-város-Siem Reap  útvonalon a Vietnam Airlines járatával
Egy db kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
Különbusz a transzferek és a kirándulások során
Szállás három éjszakára Ho Chi Minh-városban a Liberty Saigon Riverside Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás három éjszakára Siem Reapben  a Tara Angkor Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Battambangban a Classy Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás négy éjszakára Koh Changon az Awa Resort Koh Chang Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás egy éjszakára Bangkokban a Mode Sathorn Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Büféreggeli a szállodákban
Szilveszteri vacsora 
Két alkalommal ebéd
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések a szükséges belépőkkel

Alapár nem tartalmazza: 

Szervizdíj (javasolt borravaló): 60 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Fakultatív programokat
Biztosítások
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.
Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez , illetve a Thaiföldre való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
Ázsiában a szilveszter kisebb ünnep, mint Európában.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines lemondási szabályzata szerinti 130 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek
Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa)
Kötelező szilveszteri vacsora

Helyszíni költségek leírása: 

Szervizdíj (borravaló): 45 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
45 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti Tirkish Airlines járattal, turista osztályon Budapest - Hanoi útvonalon.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, a hajóút során a Halong-öbölben reggelit, ebédet és vacsorát.

A területről: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik.Laosz tengerektől elzárt, szocialista köztársaság Délkelet-Ázsiában. Északnyugatról Mianmar és Kína, keletről Vietnam, délről Kambodzsa, nyugatról pedig Thaiföld határolja.Az ország hosszú függetlenséggel és megszállásokkal egyaránt tarkított történelme után 1949-ben vált teljesen függetlenné. Húszévnyi polgárháború után a kommunisták vették át a hatalmat. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!