Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak

Egynapos via ferrata haladóknak Ausztriában

A Hohe Wand név sokak számára ismerősen cseng. Sok via ferrata út közül válogathatunk. Ez az utunk igazi innyencség a biztosított utak kedvelőinek. Merész vonalvezetése, kitett részei, függő hídja igazi élményt jelent a kalandot keresőknek. Csak haladóknak!

FőoldalEurópaAlpokHohe WandVia ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a via ferráta felszerelést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a NP. belépőt az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
12-15 fő (5 fő - 1 vez)

Nehézség:

A túra nem kezdőknek való! Olyan jelentkezőket várunk akiknek már van gyakorlatuk nehezebb, kitett részekkel tarkított via ferratas utakon! 
További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Dolomitok via ferrata - 5 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap

Részletes program
1.nap: Budapest, Hohe Wand Nemzeti Park, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 04.45 órakor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00-kor.
Pár órás utazást követően érkezünk az Alpok keleti lábánál elterülő, a Hohe Wand Nemzeti Parkhoz. a túra kiindulási pontjára. Itt a túravezetők kiosztják a Klettersteig (Via ferrata) felszerelést és elindulunk a sziklafal felé. Kb. 3,5 km séta után érjük el a ferrata beszállását az új Gebirgsvereins Klettersteiget.  A C-D-s nehézségű ferrata nem kezdőknek való!! Ebben, az igazi élményt jelentő steigben minden megtalálható, ami egy jó kaland alapvető kelléke: függőhíd, létra, csodás kilátás. A teljesítés jutalmául a közeli Hüttében frissülhetünk. Miután kifújtuk magunkat elindulunk a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Hazaindulás előtt még rövid kitérőt teszünk a Hohe Wand egyik látványosságához a skywalk kilátóhoz! Itt találkozunk a gyalogtúrás csapattal, majd együtt  indulunk haza.
Táv: 9 km, szint: 400 méter, menetidő 6 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a via ferráta felszerelést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a NP. belépőt az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Nemzeti park belépő fizetős út: 1,8 euro/fő

Előleg: 

az utazás ára a jelentkezést követően  egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszerelésnek.

Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.
Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! Gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! A felszerelést irodánk biztosítja minden résztvevő részére. Saját felszerelés saját felelősségre használható, ám ez nem csökkenti a részvételi díj összegét! 
 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

A gyalogtúrás és a via ferrata csoport együtt utazik közös busszal.

Étkezés: 
<p>Az &uacute;tra pakolj n&eacute;h&aacute;ny szendvicset, gy&uuml;m&ouml;lcs&ouml;t, innival&oacute;t. A hegyen a turistah&aacute;zban lehetős&eacute;g van meleg &eacute;telt &eacute;s italt v&aacute;s&aacute;rolni.</p>
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized és a via ferrata felszerelésed.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott. http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
30 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Gábor
Budapest, XXI. kerület
2017. júl. 31
4.5
Hozzáértő, segítőkész, gondoskodó túravezetők, nem túl hosszú, de élményt nyújtó fal.
Tetszett.
Barbara Turai
Budapest, XI. kerület
2017. júl. 31
4.5
Jól éreztem magam! A túratársak, túravezetők nagyon jó fejek voltak! :) Az egyik túravezető kifejezetten profi volt - Mátyás -, az adott szituációban, megfelelően reagált! Ezt azért emelem ki, mert volt már rossz tapasztalatom és el is vették a kedvem a csoportos utaktól. Ugyanakkor most kellemes élménnyel tértem haza, és biztosan megyek még túrázni az Utazom.com-al!
<név nélkül>
Budapest
2017. júl. 31
4.8
A program via ferrata része egy picit rövid volt, ezt leszámítva minden szuper. Nagyon jól éreztem magam.
János
Szentendre
2017. júl. 31
5.0
Köszönöm az utat, tényleg nagyon jó, aktív kikapcsolódás volt! :)

(.... ha esetleg lehetne egy kis észrevételem, akkor jó lenne, ha a honlapon bankkártyával lehetne fizetni...)
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2017. máj. 5
4.5
Nagyon szuper volt minden, de ez tényleg haladóknak van és nem árt jó kondiban lenni.
Adrián
Valkó
2017. máj. 3
5.0
Szuper volt!Még több kép.....
W. Adrián
Valkó
2017. máj. 1
5.0
Csak szuperlatívuszokban tudok erről a túráról nyilatkozni. Remek túravezetők , kitűnő túratársak,ideális időjárás egy fantasztikusan jól kiépített ferrata... tényleg minden volt benne aminek lennie kell egy igazi ferratan, és külön ki kell emelnem, hogy a humor sem hiányzott...Köszönöm ezt a remek napot nektek :Regina, Magdi, Mátyás és Csongor !
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2017. máj. 1
5.0
Nagyon szép helyen, egy jól szervezett, élvezetes ferrata volt. Csak ajánlani tudom.
<név nélkül>
Budapest, XIX. kerület
2017. máj. 1
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. A szervezés remek volt, a túravezetők felkészültek és nagyon jó fejek voltak! :) A ferrata gyönyörű volt és valóban nem kezdő, nagyon élveztük. Mindenki csak ajánlani tudom ezt az utazást! Az idővel is szerencsénk volt, kellemes tavaszias időjárás fogadott minket.
Ágnes
Fót
2016. okt. 10
5.0
Szuper időben, szuper csapattal másztuk meg ezt a kihívásokkal teli steiget. Megismertem két hihetetlenül kedves embert Cinó és Piri személyében! Köszönöm nekik a remek túravezetést, kedvességet és türelmet!
András
Budapest, VI. kerület
2016. okt. 10
5.0
Kifogástalan, mint mindig, egyben nagyszerű élmény.
Külön köszönet a bónusz mászásért!

Üdv,
András
Lucia
Budapest, III. kerület
2016. máj. 4
5.0
Szeretem a kihívásokat. Gebirgsvereins az volt. Teljesíthető kihívás. Örülök, hogy ott lehettem.
<név nélkül>
Budapest, XII. kerület
2016. máj. 2
5.0
Minden remek volt
Gábor
Budapest
2015. szep. 4
4.5
Én még a túra végén el tudtam volna viselni egy 20-25 km-es gyalogtúrát, de végülis így lett meghirdetve, úgyhogy nem panaszkodom. Az autóbuszban az ülés nagyon egyenes volt, így fájt is a fenekem meg a vállam az katonás ülésben, de amúgy minden rendben volt. Összességében én szeretnék megint veletek túrázni.
enikő
Bp
2015. szep. 1
5.0
Csodàs túra volt. Nagyon élveztem!
Eva
Budapest
2015. aug. 31
5.0
Nagyon szep volt az ut az ido kedvezett neki en kitunoen ereztem magam. Varom a kovetkezot. Szivesen elmennek az el caminito del ray utra ha lenne.
Zsuzsanna
Budapest, IX. kerület
2015. aug. 31
5.0
Jól éreztem magam nagy élmény volt Köszönöm.
Mónika
Budapest
2015. máj. 15
4.8
A túravezetők felkészültek és nagyon profik. Sokat köszönhetek Nekik.
Attila
Tabajd
2015. ápr. 20
4.5
A túravezetők jól oldották meg a felmerülő problémákat (időjárás, illetve az előrejelzések bizonytalansága, csúszós sziklák), láthatóan felkészültek voltak. Köszönet a túráért.
Adrienn
Budapest, XVI. kerület
2015. ápr. 20
5.0
Nagyon jól éreztem magam,köszönöm a lehetőséget h kipróbálhattam magam ebben a túrában is.Ha alkalmam nyílik akkor máskor is fogok menni hasonló túrákra
Üdv.:Adrienn
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!