Via ferrata a Garda-tó környékén

6 napos barangolás Olaszország egyik legszebb területén.

Szikrázó napsütés, hegyek, via ferráta, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello. A Garda-tavi via ferráta utunkon ezek várnak rád, ha velünk tartasz! A via ferráta útvonalak technikailag nem túl nehezek, de sokszor hosszúak, a Garda-tó panorámájával a talpunk alatt azonban életre szóló élményt nyújtanak.

6 NAPOS PÜNKÖSDI PROGRAM

FőoldalEurópaOlaszországGarda-tóGardaVia ferrata a Garda-tó környékén

Miért minket válassz?
- kényelmes szervezett buszos utazás,
- kényelmes mobilházas elhelyezés,
- via ferrata felszerelés az árban,
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb!
- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5 fővel)

Ez a programunk párhuzamosan halad a Garda-tó gyalogtúra csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal,
a 5 éjszaka szállást mobilházakban,
a szervezést,
a via ferrata felszerelést,
a magyar nyelvű vezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket,
a felvonó díjakat, 
az utas biztosítást,
az útlemondási (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!.

Hossz: 
6 nap / 3 nap szabi
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
10 - 15 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra. B/C nehézségű utakkal.
A via ferrata nehézségi fokozatokat itt találod: https://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok

Szállás

4 fős, 2 hálószobás, egy fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban, ágyneműt törölközőt hozni kell.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.

Bobák Helga
Helga egész élete a sportról és a természetről szól. Gyermekkorától kezdve versenyszerűen kajakozik, mostanában fut, úszik és a kerékpározik.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
1. nap: Budapest, Garda-tó

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Szlovénián és olaszországon át utazva a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt lesz lehtőségünk egy gyors bevásárlásra, szállásunkhoz közel egy pizzériában is vacsorázhatunk..

2. nap: Sallagoni szurdok túra, M. Colodri via ferrata, Arco városnézés

Korai reggelink után ismét túrára indulunk a vadregényes Rio Sallagoni szurdokba. Túránk a patak felett kanyargó szűk sziklafalakon vezet, megfűszerezve izgalmas kis függő hidakkal, buja növényzettel. Utunk a drénai vár mellett vezet el. szint: 180 méter, menetidő: 2 óra  Túránk végeztével buszra pattanunk és rövid utazással a másik programhelyre utazunk Arcoba. Itt megmásszuk a város szélén magasodó sziklafalat, a Monte Colodri csúcsára ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Arcora és a Garda tóra. szint: 350 méter, menetidő: 2,5 óra A délután hátra lévő részét városnézéssel, vacsorázással, vásárlással töltjük.

3. nap: Biacesa, Via Ferrata Susatti/Foletti (B), Cima Capi (909 méter), Biacesa,

Első túranapunkon egy nem túl nehéz és megterhelő ferrátára indulunk, mégpedig a Garda-tó fölé emelkedő 909 méteres Cima Capi csúcsára. A túra kiindulópontja Biacesa hangulatos kis faluja. A településen több forrás is található, itt érdemes kulacsainkat feltölteni, mert a víz hideg és finom . Jó másfél órás túrával érjük el a via ferráta beszállását. A hegyoldalba vájt ösvény egyik fénypontja egy régi katonai kilátópont, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Onnan negyedóra múlva elérjük az első biztosított szakaszt, itt felvesszük a beülőket és sisakokat, majd elindulunk fölfelé. Egy rövid gyaloglós rész után hamarosan elérjük a fő sziklafalat és innentől kezdve már nem lesz más, csak mászás. Alattunk végig a Garda-tó szikrázó víztükre látszódik. A Cima Capi csúcsáról kezdetben I. világháborús lövészárkokon, majd egy rövid klettersteigen, a Folettin ereszkedünk le (amiben persze lesz egy kis felfelé mászás is) az Arcioni bivakházig. Itt megpihenünk, levesszük via ferrata felszerelést és egy kis hegyi kápolnát elhagyva kényelmes gyalogösvényen visszatúrázunk a buszunkhoz. A délután hátralévő részét Riva de Garda városában töltjük, itt lehetőség van vacsorázni, sétálgatni, felderíteni a város szépségeit. Aki szeretne megmártózhat a tó hűűűs vízében. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szint összesen: fel 600 méter, le 600 méter; menetidő: 6 óra

4.nap: M.Albano, Malcesine,

Mai napunkon egy közeli via ferrata utat látogatunk meg. A Monte Albano vasalt utja egy igazi kalandpálya a kihívást kedvelőknek. Izgalmas kitett részekkel, párkányokkal, látványos részekkel várja a vállakozókat!
Délutáni programként meglátogatjuk Malcesine kisvárosát. Barangolhatunk az ódon hangulatu szűk utcácskákban, beülhetünk hangulatos éttermeiben, meglátogathatjuk látványosságait.
Szint: 520 méter, menetidő: 3,5-4 óra

5.nap: Brenta dolomitok, Molveno

Ezen a napon két ferratas nap között átkalandozunk a Brentai Dolomitok csúcsai közé egy fantasztikus gyalogtúrára. Miután buszunkkal megérkeztünk a csodálatos környezetben található Molveno településre, felvonóval folytatjuk utunkat, amely a Pradel állomásig, 1350 méter magasra repít minket. Innen rövid gyaloglást követően elérjük a Montanara menedékházat (1530m), ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Brentai-Dolomitok impozáns csúcsaira. Következő célpontunk a Croz dell'Altissimo menedékház, melyet egy csodás panorámaúton közelítünk meg. 1-1,5 óra múlva meg is érkezünk az 1435m-en fekvő, hegyek által körülölelt házhoz. Azok, akik nem jönnének tovább a túrán, lehetőségük van a menedékháznál maradni és bevárni a csoportot. Akik még szeretnének tovább túrázni, azokkal megcélozzuk a kb. 3/4 órányira fekvő Selvata menedékházat is (1683m). Itt tartunk egy hosszabb pihenőt és kiélvezzük a csodálatos környezet nyújtotta szépségeket. Visszafelé a már megtett úton indulunk el, és érkezünk vissza a felvonó állomásáig.
Táv: 8km; szint: 300m fel, 300 m le; a Selvata menedékházig +3,2km oda-vissza , szint:+250m fel és le
Túraidő: 6-7 óra

6. nap: Arco, Verone vízesés, Budapest

Reggel össze csomagolunk, és elhagyjuk szállásunkat. Egy rövid utazást követően meglátogatjuk még a közeli Verone vízesést. A különböző színekkel megvilágított barlangban dübörgő zuhatag fantasztikus élménnyel várja az idelátogatókat.
Programunk után buszra szállunk és hazafelé vesszök az irányt, Budapestre az esti órákban érkezünk.

Képek szállásunkról:
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal,
a 5 éjszaka szállást mobilházakban,
a szervezést,
a via ferrata felszerelést,
a magyar nyelvű vezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket,
a felvonó díjakat, 
az utas biztosítást,
az útlemondási (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túra bakancs; esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen; fejlámpa, napvédő krém; fürdőruha (közel a Garda-tó).

Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

 A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja, saját felszerelés saját felelősségre használható, ez a részvételi díjjat nem befolyásolja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok és a Garda-tó környéke a via ferráták paradicsoma, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
A túrák nehézsége: A mászóutak sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezetnek, csak azok számára teljesíthetők, akik nem szédülnek, nincs tériszonyuk! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális utak nehézségét a napi programoknál találod.

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében illetve a leadott igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

4 fős, 2 hálószobás, egy fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban, ágyneműt törölközőt hozni kell.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.

Étkezés: 

Önnelátás. Vacsorázni a helyi pizzériában vagy a városi éttermekben lehetséges. A napi programokra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, vásárlási lehetőség naponta lehetséges. Felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Vásárolni a városlátogatások alkalmával tudsz. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrákra egy kissebb, kb.25-30 literes hátizsák szükséges, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét. Az autóbuszra nincs lehetőség bepakolni: kempingfelszerelést, kartonos ásványvizet, sört, üdítőt.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
36 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Cili
Szentendre
2018. máj. 24
5.0
Köszönöm, hogy Veletek lehettem ismét. Felejthetetlen élmény volt.
Színes programok, profi túra vezetőkkel. Várom a következő túrát. (lehet, hogy Ti nem,- de el kell hogy viseljetek).
További sok sikert a munkátokban és nem utolsó sorban a magánéletben.
Hajrá utazom.com

B. Eszter
Zsira
2018. máj. 23
4.6
Szuper via ferrata szuper vezetőkkel! Köszönjük!
Erika
Pécs
2018. máj. 23
5.0
Minden szempontból szuper volt. Felejthetetlen élmény egész életre!!
Lambert Emese
Budapest, VIII. kerület
2018. máj. 23
4.6
Nagyon jó szervezés, gyönyörű helyre, mindenkinek ajánlani tudom!
<név nélkül>
Babót
2018. máj. 23
4.8
Csodás helyeken jártunk, figyelmes, segítőkész túravezetők kiséretében.
Galbács Réka Anna
Dunakeszi
2018. máj. 23
4.2
A programok szuperek voltak, kezdő via ferratásként is végig lehetett csinálni. A csoportvezetők segítőkészek voltak és mindig odafigyeltek ránk.
Erzsébet
Békéscsaba
2017. szep. 29
4.4
Bár az időjárás átszervezte a programot, ennek ellenére jól éreztük magunkat. Köszönjük a túravezetőknek ezt a szép kirándulást!
<név nélkül>
Szentendre
2017. szep. 21
4.6
Szuper túravezetők, akik gondoskodtak rólam és teljes mértékben kikapcsolódtam.
Regi, Ákos, Magdi, CinóBá, Erik...... szóval MINDENKI, aki nagyon sok energiát, türelmet, szakmai tudást fektetett ebbe a négy napba.
Várom a hótalpas túrát.
Tóthné F.Erzsébet
Budapest, XXI. kerület
2017. szep. 19
4.4
Örülök, hogy ismét az Utazom. com irodával utaztam! Az időjárás sajnos nem kedvezett az via ferrata csapatának, de ennek ellenére fantasztikus programot találtak ki a Túravazatők!! Nem unatkoztunk, tartalmasan töltöttük ki az időt.
Csak köszönni tudom Ákosnak és Csapatának !!!
Zsuzsa
Győrújbarát
2017. ápr. 20
5.0
Az előző túrákhoz hasonlóan most is profi szervezésben és maximális figyelmességben volt részünk a szervezők, túravezetők által. Szuper volt, köszönjük!
Gábor
Budapest, IV. kerület
2017. ápr. 19
4.8
Hatalmas, életreszóló élmény, a ferrata pedig teljesen "megfertőzött", már nézem is a következő utakat!
Gábor
Békésszentandrás
2016. szep. 30
4.6
nagyon jó volt az út! :)
MÁrta
Nagymaros
2016. szep. 29
4.8
Profi szervezés, kiváló terep! Kalandvágyóknak erősen ajánlott :-) Nagyon jó volt, máskor is szívesen mennénk. Köszönjük, hogy vigyáztatok ránk!
Ervin
Nagymaros
2016. szep. 23
4.8
Nevettem, amikor az egyik régebbi kommentnél olvastam, hogy még a jó időt is elintézték. És tényleg megcsinálták :) !
Kíváló vezetés volt, maximális biztonsággal!
Mària
Pécs
2016. szep. 22
5.0
Kivàlò volt minden tekintetben.
Köszönöm minden tùra vezetőknek!
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2016. szep. 21
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Örülök, hogy a változatos időjárás ellenére is sikerült minden tervezett progarmot teljesíteni. Tetszett a részletes tájékoztatás és oktatás.
Nagyon szép helyeket ismerhettem meg.
Franciska
Budapest, XII. kerület
2016. szep. 20
4.8
Nagyon élveztem a via ferratat, jól felépített program volt, mindennap más miatt volt izgalmas, és újszerű! Köszönöm a remek szervezést! :)
Isza
Budapest, X. kerület
2016. máj. 29
5.0
Meg a szep időt is elintéztétek :)

Köszönöm Matyi a figyelmességed !
Mariann
Budapest, XIV. kerület
2016. máj. 19
4.4
Csodálatos táj, remek túravezetés. Az utolsó napon jó lett volna még egy kicsit mászni.
Ági
Solymár
2016. máj. 18
5.0
Csak ismételni tudom magam, megint 5 csillagos volt ez a hétvége, ahogy ez lenni szokott Utazom.coméknál:-)))
És még a szuper időjárást is elintézték valahogy!!
Remekül éreztem magam, köszönöm a túravezetőknek!!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!