Velence és Dolomitok

3 napos buszos körutazás Észak-Olaszországban

Utazás az UNESCO Világörökségéhez tartozó festői Dolomitokhoz. Az egyedülálló hegycsoport égig érő csúcsai, meredek sziklafalai felfedezése.

FőoldalEurópaOlaszországVelenceVelence és Dolomitok

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, kötelező útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót. BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Velence
Indulás a kora hajnali órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Utazás a Velence környéki szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása, majd kirándulási lehetőség Velencébe (Ár: 30EUR/fő). Elutazás bérelt hajóval az Úszó városba. Városnézés a különleges hangulatú városban a legfontosabb látnivalókkal. Belvárosi sétánk során láthatjuk a híres Sóhajok hídját, a Szent Márk tér nevezetességeit, majd rövid szabadidő a Rialto hídjánál. Félpanzió esetén vacsora egy belvárosi étteremben, majd búcsú a cölöpökre épült mesevárostól és visszautazás a szálláshelyre.

2. nap: Belluno-Pieve di Cadore-Cortina d’Ampezzo
Egész napos kirándulásra indulunk a magas hegyek, sziklaormok mesebeli vidékére (Ár: 25EUR/fő). A mai napon a 2009 óta az UNESCO Világörökségéhez tartozó festői Dolomitok felfedezésére indulunk. Az egyedülálló hegycsoport égig érő csúcsai, meredek sziklafalai lenyűgöző látványt nyújtanak. Első megállónk Belluno városa, ahol rövid belvárosi sétát teszünk, majd folytatjuk utunkat a magas hegycsúcsok varázslatos világába. Pieve di Cadore városába érkezve megtekintjük Tiziano szülőházát, majd utazás a festői Misurina tóhoz. Séta az 1750 méter magasan fekvő tó partjánál, mely a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye, majd délután látogatás Cortina d’Ampezzo-ban. Cortina Olaszország leghíresebb és legismertebb síparadicsoma, gyönyörű fekvésű, patinás téli üdülőhely. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Duino-Trieszt-Budapest
Reggeli a szállodában, majd Friuli tartomány lenyűgöző fekvésű kastélyához kirándulunk. Látogatás az 1300-as években épült Duino várkastélyban, ahol többek között Sissi királyné és Liszt Ferenc is vendégeskedett. Megismerkedünk a kastély romantikus történtével, majd látogatásunk alkalmával megcsodálhatjuk a grignanoi öbölre nyíló páratlan kilátást is. Séta a kastély parkban, ahol megtekinthetünk egy második világháború nyomait őrző bunkert is. Ezt követően rövid belvárosi séta Friuli Venezia Giulia tartomány fővárosában, Triesztben. Átsétálunk a Piazza Unitá d’Italia impozáns terén, majd a Borgo Teresiano és a Canal Grande megtekintése után hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

3*-os szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, kötelező útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót. BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Velence hajójegy 30 EUR
Dózse palota 18 EUR
Campanile 8 EUR
Akadémia Képtár 14 EUR
Bazilika Tesoro 5 EUR
Pala dOro 2 EUR
Tiziano szülőháza 3 EUR
Duino kastély 8 EUR

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.

A területről: 
Olaszországban terül el Belluno, Bolzano (Bozen) és Trento megyék területén. Hagyományos határai nyugaton az Adige (Etsch) folyó völgye, keleten pedig a Piave völgye (Pieve di Cadore) határolja. Északon a Puster völgye (Val Pusteria, Pustertal) választja el az olasz-osztrák határt átszelő Tauerntől, délen a Sugana völgye (Val Sugana) választja el a Lombard-Venetói-síkság felé átmenetet képező Elő-Alpoktól. A Dolomitok hegycsoportja azonban túlnyúlik ezen hagyományos határokon, kelet felé a Piave folyón túl terül el a Dolomiti d’Oltrepiave (Piavén-túli Dolomitok), nyugat felé pedig az Adige völgyén túl terülnek el a Nyugati-Dolomitok, más nevén a Brenta-csoport vagy Brentai-Dolomitok.A Dolomitok vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Ilona
Miskolc
2015. jún. 19
5.0
Minden nagyon jó olt de az idegenvezető, aki mindenről tudott valami kis történetet külön élmény volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!