Velence, a tengerek királynője II.

4 napos buszos utazás Velence és környékén

Velence minden évszakban megannyi színben játszik, mint az egykor itt alkotó festők képei. Tengerzöld, homokbarna, galambszürke, márványfehér… a színek mögött megannyi érzés rejlik, amely a várost világszerte egyedülállóvá teszi.

FőoldalEurópaOlaszországVelenceVelence, a tengerek királynője II.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a belépési illetéket Ve­len­cébe, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, fakultatív programokat, helyi költségeket, velencei vaporettojegyet a 2. napra és a 3. napi bérelt hajó árát, és az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Aquileia
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana útvonalon. Ismerkedés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Birodalom legjelentősebb települései közé tartozott, majd a korai kereszténység egyik bástyája volt (ókori lakóházak, mauzóleum, fórum, ókeresztény bazilika híres mozaikpadlóval stb.). A bazilika és a régészeti körzet része az UNESCO világörökségnek. Szállás Padova környékén (3 éj).

2. nap: Velence
Egész napos kirándulás Velencébe. Velencéről már mindenki hallott. Egy mese­város, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék. 
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges hangu­latával és leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-szé­kes­egy­ház, Campanile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére baran­gol­hasson a siká­torok és csatornák vilá­gában. A velencei program zá­rá­sa­ként hajózás a Canal Grandén, a város főút­vonalán, ahol a leg­szebb paloták talál­hatóak.

3. nap: Velence, Murano, Burano
Egész napos kirándulás Velencébe. Szabad prog­ram, lehe­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re, illetve ba­ran­go­lásra Velence siká­torain és csator­náin keresztül. Idegen­ve­ze­tőnkkel ki­rán­du­lá­si lehe­tő­ség Murano és Burano szige­teire. Murano a híres velencei üveg­gyártás központja, Burano pedig egy bűbájos halász­falu a velencei lagúnában.

4. nap: Padova (Szent Antal-bazilika és óváros)
A délelőttöt Padovában, Szent Antal városában töltjük. Miután megnéztük a város monumentális díszterét, a Prato della Vallét és a híres Szent Antal-bazilikát (gyönyörű freskók, szobrok, domborművek stb.), egy óvárosi sétára indulunk, ahol számos szép épületet, palotát csodálhatunk meg: Pedrocchi kávéház (Olaszország egyik legelőkelőbb kávézója), Palazzo della Ragione (a régi városháza), Palazzo del Capitanio (a velencei helytartó palotája), Palazzo del Bo (a nagy múltú egyetem épülete), a dóm a keresztelőkápolnával stb.
Rövid szabadidő után indulás hazafelé. Utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Karnevál a kalmárok városában - 3nap/1éj - 3 nap
» Hétvége Velencében - 3 nap
» Hétvége Velencében - 3 nap
» Velence ünnepei - 3 nap
» Velence, a tengerek királynője I. - 3 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a belépési illetéket Ve­len­cébe, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, fakultatív programokat, helyi költségeket, velencei vaporettojegyet a 2. napra és a 3. napi bérelt hajó árát, és az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó: kb 6 EUR/fő
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Elképzelhető, hogy Velencében májustól bevezetik a személyenkénti „napi beléptidíjat”, melynek összege 3 és 10 euro között várható (szezontól függően). Kérjük, figyeljék honlapunkat!

Aquileia bazilika EUR 2,50
Velence Campanile (min.25 fő esetén) EUR 4,-
vaporetto (egy útra) EUR 7,50
bérelt hajó (a 3. napon) EUR 19,- 
Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 6 EUR
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Olaszországi idegenforgalmi adó: kb. 6 EUR
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

3 éjszaka Padova környékén (Velence kb. 45 perc autóbusszal) egy 4 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban (tv, telefon, hajszárító, széf, minibár). A szálloda a Fehérvár Travel értékelése szerint inkább erős 3 csillagosnak felel meg. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Ibolya
Pécs
2017. ápr. 13
4.6
Kedves Utazás Szervezők!

Hatalmas meglepetést szereztek a születésnapomon a figyelmességükkel az utazáson, igazán nem számítottam a felköszöntésre hát még arra,hogy a reggeli felköszöntés után az esti vacsoránál még tortával is készülnek.
Persze kellően zavarban voltam,de nagyon jólesett.Nagyon köszönöm a szervezőknek, a szálloda dolgozóinak és idegenvezetőnknek is.
További sikeres munkát és sok utast kívánok Önöknek!
Amúgy a teljes program jól szervezett és nagyon szép volt,Velence csodálatos!
Nagyon remélem, hogy módunkban áll majd az elkövetkezendő időkben is utazni, biztos vagyok benne, hogy keresni fogom az ajánlataikat.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk Önöknek!

Üdvözlettel: Ibolya és József
Angelika
Tápiószecső
2016. jún. 5
4.6
Padován tett látogatásunkkor egy picit több időt lehetne tölteni a Szent Antal templomában, kb. 10 perc szabad mozgást adni annak, aki esetleg imádkozni szeretne.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!