Vajasfok, vízitúra a titokfolyón

2 napos tengerikajak túra

Az ősi Duna-ágat követve, változatos, kanyargós mederben és fákkal sűrűn benőtt partok között, kristálytiszta vizeken visz utunk. Egy olyan hazai vízitúrára kalauzolunk el, amely kevésbé ismert a természetbarátok körében, pedig eldugott, titkos kis csatornája és a környék hagyományőrző jellege kivételes hangulatot kölcsönöz e tájnak. Itt biztosan nem zavar meg bennünket a város zaja! Csavarogj velünk ezen a májusi hétvégén, távol a bevásárlóközpontoktól, de közel a vízhez, s a földhöz.

FőoldalVajasfok, vízitúra a titokfolyón

Alapár tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést és a bográcsos vacsorát.

Alapár nem tartalmazza

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket és az utazást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
15-27 fő

Nehézség:

A túra mindenki számára teljesíthető, a napi táv az első nap 10 km, a második nap kicsit több, 15-18 km. Egy átemeléssel.

1. nap – Dusnok
Találkozó 9:30 órakor Dusnokon Kipakolás után vízre szállunk és elindulunk egész napos túránkra. A falun átevezve csorgunk dél irányba. Galériaerdők, nádasok, madarak és a zöldülő erdő kísér bennünket. A folyó vize kristálytiszta. Az estét egy kis erdei réten töltjük rögtönzött táborunkban. Tüzet rakunk, bográcsgulyásozunk.
Szállás: vadkemping
Ellátás: bográcsvacsora

2. nap - Dusnok, Érsekcsanád
Ébredést követően délnek vesszük az irányt. Két óra lapátolás után átemelünk és nádasok, apró tanyák között vezet az utunk egészen a Dunáig, Érsekcsanádig. Kikötés a délutáni órákban, felpakolás, majd hazaindulás, várható érkezés Budapestre az esti órákban.

További információ

Szállás

Az éjszakát a szabadban, sátrainkban töltjük. Vadkempingezünk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést és a bográcsos vacsorát.

Alapár nem tartalmazza: 

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket és az utazást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
1 - 2000 Ft/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Mit hozz magaddal?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.
 

Egyebek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai reggel 5:30 órakor a Római parti bázisunkról, a Budapest, III. ker. Nánási út 53. szám alól indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé.
A kisbusz ára: 4.500 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.

Egyéni utazás esetén 9:30 órakor Dusnok, Vajasfokon, ( maps.google.com/maps/ms) találkozunk.

Szállás: 

Az éjszakát a szabadban, sátrainkban töltjük. Vadkempingezünk.

Étkezés: 
A bográcsvacsora kivételével egyénileg. Célszerű a két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Javasoljuk, hogy hozz magaddal műanyag tányért, bögrét, evőeszközt, bicskát és kulacsot.
A területről: 
A Vajasfok medre valószínűleg egy ősi Duna-ág vonalát követi. Megoszlanak a vélemények a kialakulását tekintve. A folyó, csatorna változatos, kanyargós mederben, erdővel sűrűn benőtt partok között folyik. Az áramlás gyakorlatilag elhanyagolható, a meder szélessége 10 - 50 méter között változik. A vízmélység 1 - 2 méter. A víz kristálytiszta.
A környező települések életében jelentős szerepet töltött be a víz. Régen Foktőnél még hajókikötő is volt. Sok kofa vizí úton szállította fel áruját a pesti piacra. Régi foglalkozások Foktőn: hajózás, halászat, csónakkészítés, hálószövés, kosárfonás és természetesen a földművelés és állattartás. Sajnos ezek nagyrészt kihaló félben vannak a környező községekben, de néhány halász, hálókötő és kosárfonó van még a községben. (Forrás: tengerikajak.hu)
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!