Vadvízi evezés Ausztriában

2 napos evezés a Salza folyón

Egy izgalmakkal teli száguldás Ausztria vad vizeinek egyikén. Kezdőknek és haladóknak egyaránt garantált a felhőtlen kikapcsolódás. Csábít a csodálatos környezet, a friss levegő, és a kihívás: legyőzni a folyó kristálytiszt, rohanó vizét.

FőoldalEurópaAusztriaVadvízi evezés Ausztriában

Alapár tartalmazza

Két evezést (2-3 személyes kenukkal), melynek időtartama 2,5-3 óra; fertőtlenített, minden használat után kimosott neoprén ruházatot, melyet csak a túra befejezése után kell leadni; digitális fotók készítését, melyek honlapunkról letölthetőek;

Alapár nem tartalmazza

Szállást, utazást, étkezéseket, baleset, betegség, poggyász biztosítást (melynek megkötése kötelező)

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
min. 30 fő

Nehézség:

A túrák átlagos fizikai kondicóval elsajátíthatók. Előképzettség nem szükséges.

A kétnapos túra során, a Salza folyó különböző szakaszaival ismerkedhetsz meg. A vadvízi túrán a vízre szállás helyét mindig túravezetőink határozzák meg az aznapi vízállás figyelembevételével. A két- és háromszemélyes vadvízi kenukkal naponta 2,5- 3 órát evezünk - túravezetők kíséretében - a folyón. Az indulás előtt a túravezetők tartanak egy 40 perces ismertetőt, melynek segítségével biztosabb kézzel irányíthatod a hajódat, és az eveződet sem fogod elveszíteni!

Délelőtti csoport programja:

1. nap
9.00. - Találkozó
9.00-13.00. - Felszerelés kiosztása, felkészítés, balesetvédelmi oktatás, utazás saját autókkal az indulási helyre, sofőrök transzfere, majd vadvízi evezés a könnyebb szakaszon
13.30. - Fakultatív programok, kirándulások, Erdei szauna

2. nap
8.30. - Találkozó az evezés beszállóhelyénél
8.30-11.30 . - Felszerelés kiosztása, sofőrök transzfere, vadvízi evezés az alsó szakaszon
11.30-12.00. - Evezés befejezése, felszerelés leadása
12.30. - Hazautazás

Délutáni csoport programja:

1. nap
14.00. - Találkozó
14.00-17.30. - Felszerelés kiosztása, felkészítés, balesetvédelmi oktatás, utazás saját autókkal az indulási helyre, sofőrök transzfere, majd vadvízi evezés a könnyebb szakaszon
17.30. - Fakultatív programok, Erdei szauna

2. nap
13.00. - Találkozó az evezés beszállóhelyénél
13.00-16.00. - Felszerelés kiosztása, sofőrök transzfere, vadvízi evezés az alsó szakaszon
16.00-16.30. - Evezés befejezése, felszerelés leadása
16.30. - Hazautazás

A folyó átlagos vízerőssége / a VI-os fokozatú skálán / WW II-III+, ami közepes nehézségűnek mondható, rafting szempontjából kb. 60 km hosszan hajózható. A felső 10-15 km WW I-II erősségű, a középső és alsó szakaszon WW I-III+ erősségű részek váltogatják egymást. A csoportot 6 utasonként 1 túravezető kíséri szintén 2-3 személyes hajókban. Aki nem evezett még, vagy bizonytalan a vadvízi tudásában evezhet túravezetőinkkel is.

Az első napi program kiegészíthető egy gyönyörű kirándulással a palfaui vízeséshez, vagy akár egy könnyebb 3-4 órás túrával. Este pedig mindenkit ízletes vacsora vár a Kanyon Aktív bázisán. A menü általában babgulyás, vagy bográcsgulyás, de túravezetőink különböző húsokból gyakran sütnek flekkent is. Süteményként általában rétest szervírozunk. A vacsora elfogyasztása után levetítjük a túrán készített felvételeket, majd következhet az esti buli....

A kétnapos vadvízi evezés program során gyakorlatilag a folyó teljes evezhető szakaszát teljesítjük. Az elsőn nap a könnyebb felső részen evezünk a második nap pedig a hullámosabb, izgalmasabb alsó szakaszon raftingolunk. Így a kezdő vadvízi evezősök egy könnyebb részen gyakorolhatnak, másnap pedig az izgalmasabb résznek pedig tapasztaltabban és kipihentebben vághatnak neki. Természetesen a rafting előtt minden résztvevőnek kötelező a biztonsági eligazításon részt vennie.

A vadvízi evezés során  a csapatot kísérő túravezetők is 2-3 személyes kenukban eveznek (6 utasonként egy túravezető garantált!), ezért minden csoportban 3-6 utasnak lehetősége van túravezetővel evezni. Ezt általában a gyengébb fizikumú résztvevőknek, vagy rosszabbul úszóknak javasoljuk. A túra időtartama csoporttól függően 2,5-3 óra. Az egy egy éjszakás szállást foglalókat igyekszünk délutáni csoportba osztani, hogy ne kelljen hajnalban utazniuk. Az időbeosztás tervezéséhez a következő táblázatot javasoljuk.

További információ

Szállás

A szállás árát a részvételi díj nem tartalmazza.

A különböző típusú Salza túrákhoz a környező falvak kempingjeiben, magánpanzióiban, szállodáiban tudunk szálláshelyet biztosítani.

Salza bázis, 4-6 ágyas szobákban: 5.900,- Ft / fő / éj

A Salza folyótól és Wildalpentől 7 km-re, találhtó a Kanyon Aktív új bázisa, ahol 2012 év második felétőltől várjuk a rafting szerelmeseit. Figyelem! vadvízi bázisunk 2012. július 1-től Hinterwildalpenbe költözött!

A házban a rafting szezonban szezonban 3 db 4-5 ágyas szobát tudunk vendégeink számára biztosítani! Vendégeink számára az utas tájékoztatóban pontos címet és térképet is mellékelünk!

Kemping, matractábor
Saját sátorban              3.200,- Ft / fő / éj
20 fős matractáborban 4.500,- Ft / fő / éj

Salza matractáborA Salza folyó mellett található kempingben egy többágyas szobában, úgynevezett matractáborban is lehet aludni, ha valaki nem szeret sátrazni. Saját hálózsákot itt is szükséges hozni!  

Magánpanziók, 2-3 ágyas szobákban reggelivel: 8.900,- Ft / fő / éj

A panziók Palfauban a bázisunk közelében, vagy Lassingban (6-8 km), Göstligben (10-12 km), illetve Wildalbenben (15 km) találhatóak. Általában kisebb családi házak, ahol 3-4 vendégszoba található, de vannak tágasabb panziók, ahol 20 fő is elfér. Természetesen mindíg a közelebbi panziókban foglalunk először vendégeink számára.    

 Szállodák *** , 2 ágyas szobákban reggelivel: 13.500,- Ft / fő / éj

A Salza folyó közelében, Palfau - Wildalpen térségében néhány barátságos szálloda is található, melyek általában wellnes részleggel is rendelkeznek. Szállodákban nagyobb csoportok, akár 50-60 fő elhelyezése is megoldható.

A panziók és szállodák árai 305,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek! 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

 

A kiérkező vendégeket a túravezetők fogadják, akik információkkal látják el, valamint végig kísérik a túrázókat a felkészülés különféle fázisain. A résztvevők mindkét nap két csoportban eveznek. Valamint az élményeket fényképen is megörökítjük, amelyek a túra után letölthetőek az Internetről.
Jelentkezéskor lehetőség van délelőtti vagy délutáni evezés igénylésére, természetesen az egyenlő létszám függvényében. (így alakul ki az "A" és a "B" csoport)
A Salza meghódítására vállalkozók mindegyike az első napon részt vesz egy kb. 45 perces elméleti- és gyakorlati oktatáson. A csapat először a folyó felső, könnyebb részével ismerkedik meg, ami ideális terep kezdők számára is. A szempont az, hogy a bemelegítő szakaszokon a résztvevők minél inkább elsajátítsák a hajó irányításának módszereit, és kialakulhasson a két evezős közötti szoros együttműködés. A második evezés alkalmával a folyó izgalmasabb, lenti szakaszát ismerjük meg (mindig az adott vízálláshoz igazítjuk az indulási pontot), ahol az előző napon megszerzett tapasztalatok, és a gondos túravezetés garantálja a biztonságos és élvezetes vadvízi kalandokat. De az evezés mellett számos, izgalmas „fakultatív” programokat is kínálunk: biciklizés, hegymászás, kirándulás, erdei szauna., és még számos egyéb aktív pihenésre van lehetőség.


Wildalpen és környéke szabadidős program lehetőségek:

Gyalogos túrák a környező látnivalókhoz:
Wildalpen a Salza völgy középpontjában fekszik, a magas hegyek közé beágyazott szűk völgy mely a mai napig megőrizte a természet egykori érintetlenségét. Hatalmas hegyek ölelik körül -mintegy védelmezően- a romantikus völgyet. A várost és környékét felölelő természetvédelmi terület magánya számos lehetőséget kínál a túrázók és hegymászók számára.

 
Víziváros gyerekeknek és szüleiknek:
St. Gallen-ben található vízi-park egyaránt kikapcsolódás és nagyszerű program azoknak, akik jobban szeretik a kényelmes megoldásokat. A közel 10 hektáros területen található játékok segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a vízerőművek jelenével és múltjával. A játékok interaktív módón szemléltetnek. Van itt minden, ami csak ahhoz kell, hogy a gyerekek nagyon jól és biztonságosan tudjon „rosszalkodni”. Garantált, hogy az egész napos játék után a kicsiket nem kell altatni és olyan élményekkel lesznek gazdagabbak amik a későbbi tanulásaik során hasznosak lehetnek.

Palfau-i vízeséstúra:
Palfau közelében található Ausztria legnagyobb vízelevező barlangja. Az óriásforrás a Hochkar déli lejtőjén fekszik és egyike Ausztria még felfedezetlen karsztjelenségeinek. A szurdok délkeletre található a Hochkar csúcstól, 800 méter magasban. A 900 méter hosszú hasadék mentén, falépcsőkön mászhatunk fel, megtekintve az egymásba ömlő 5 vízesést, majd leküzdve a 300 méteres szintkülönbséget gyönyörködhetünk a csodálatos tájban.

Medlingvölgy "élménytúra":
Lassingból induló kirándulóút, amely kb. 2,5 km hosszú és nagyjából 1,5 órát vesz igénybe. Hasonló ácsolt hidakon és utakon lehet menni, mint a vízeséshez. A túra folyamán a bemutatják, hogy hogyan használták a vízenergiát a fafeldolgozáshoz. (sajnos még nincs teljesen lefordítva az info anyag, ezért egyelőre nem tudok bővebbet erről, de amin megvan kiegészítem a leírást)

Hochkar túra:
Az igazi Hochkar túra kb. 7 órát vesz igénybe csak felfelé, tehát oda-vissza ez egy egész napos, meglehetősen nehéz és megerőltető túra. Van viszont egy másik lehetőség is: fel lehet menni a sílifttel egészen a csúcs alá, és onnan kb. 20-30 perces túrával lehet elérni a csúcsot.

 

Kraus barlang:
A Kraus barlang Palfautól néhány km-re található cseppkőbarlang, ahol kb. 1 órás sétát lehet tenni.

Wildalpeni vízvezeték múzeum:
A bécsi lakosság számának 1890 utáni ugrásszerű növekedése szükségessé tette az új ivóvízforrások bevonását. Így a bécsi községi tanács 1900-ban elhatározta a II. bécsi vízvezeték megépítését, Karl Kinzer mérnök fedezte fel a Hochschwab terület forrásait. A vízvezeték az 1910-es megnyitása óta naponta 200 millió liter vízzel látja el Bécset. Ennek a vízvezetéknek a történetét és a bécsi vízellátást, mutatja be a Múzeum.
NYITVA TARTÁS: hétfőtől-péntekig: 10-12-ig és 13-15-ig., szombat-vasárnap: 10-12-ig

Waldbad / Erdei fürdő:
Egyedülálló élmény a romantikus erdei fürdő és a szauna felkeresése. A fürdő Wildalpentől kb. 10 km-re a hegyek között található. Jelentkezés és foglalás a Café Grabnerben.
Nyitva tartás: kedd, szerda, péntek: 16:00 - 21:00 Szombat:14:00 - 21:00

Mariazell:
Az Észak Stájerországi Alpok térségében fekvő Mariazell a leghíresebb Máriaszentély Közép-Európában. Itt található a 17. században épült Bazilika, amely a keresztény művészet egyik legszebb barokk alkotása. További érdekesség lehet a Helytörténeti Múzeum, mézeskalács és viaszkészítő műhelyek megtekintése.

Túrázás a hegyekben:
A környék hegyeiben számos kijelölt túraútvonal várja a kirándulni vágyókat, az utak nagy része jól karban tartott, könnyen járható, de hegymászó bakancs ajánlott.

A belépők minden esetben a helyszínen fizetendők.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Két evezést (2-3 személyes kenukkal), melynek időtartama 2,5-3 óra; fertőtlenített, minden használat után kimosott neoprén ruházatot, melyet csak a túra befejezése után kell leadni; digitális fotók készítését, melyek honlapunkról letölthetőek;

Alapár nem tartalmazza: 

Szállást, utazást, étkezéseket, baleset, betegség, poggyász biztosítást (melynek megkötése kötelező)

Helyszíni költségek leírása: 

Szállás, étkezés, erdei szauna, valamint a további szabad programok díja.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Amit hoznod kell magaddal:
Esőkabát, fürdőruha, törülköző, pamut póló és zokni (melyet a neoprén ruha alá javasolunk, tehát vizes lehet) meleg holmi, sportfelszerelés, edző vagy túracipő
Kempingezőknek: sátor, polifoam v. matrac, hálózsák, elemlámpa

Amit a helyszínen kapsz:
A túrákon minden résztvevőnek teljes vadvízi felszerelést biztosítunk, mely a következőkből áll:
• kétrészes ruha: 3 mm vastag un. félszáraz neoprén nadrág és kabát ( a ruha átnedvesedik, de a testhőmérsékletet átvéve hőszigetelővé válik), és neoprén cipő
• fejvédő sisak, mentőmellény,
• kétszemélyes vadvízi kenu, evezőlapát.
• A túrán 6 utasonként egy túravezető kíséri a csapatot, akik természetesen utasokat is visznek a vadvízi kenuban.

Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás egyénileg történik.
Budapest - Palfau távolsága kb. 430 km, ebből 330 km autópálya
A bázis megközelítése: Palfau 80. Kanyon Aktív bázis, (25-ös út 75,4 km). Palfau elején található „Y” elágazásnál balra – 500 m után Salza hídon át – a híd után kb. 300 m-rel balra kell fordulni, és kb. 150 m-t haladni.

A Salza folyó javasolt megközelítése Budapestről:

Budapest (M1) - Hegyeshalom (A4) - Bécs (S1, A1) - Wieselburg (25) - Göstling - Lassing - (24) - Wildalpen - Hinterwildalpen.

A kocsival érkezők a nemzetközi járműbiztosítási zöldkártya nélkül nem léphetik át a határt. FIGYELEM!! Ha az autó tulajdonosa nem utazik a gépkocsiban, akkor kétnyelvű meghatalmazás ajánlott. Elöl / hátul kötelező a beszerelt biztonsági öv használata. Kötelező az autópálya-matrica használata, beszerezhető itthon a határ előtti benzinkutaknál vagy az Autóklubnál, Ausztriában pedig a határnál lévő illetve az autópálya való felhajtás előtti benzinkutaknál.

Autópályadíj:
Ausztriában - 10 napos matrica: 8,50 Euro
Magyarországon M1-es - 10 napos matrica: 2990 Ft

Szállás: 

A szállás árát a részvételi díj nem tartalmazza.

A különböző típusú Salza túrákhoz a környező falvak kempingjeiben, magánpanzióiban, szállodáiban tudunk szálláshelyet biztosítani.

Salza bázis, 4-6 ágyas szobákban: 5.900,- Ft / fő / éj

A Salza folyótól és Wildalpentől 7 km-re, találhtó a Kanyon Aktív új bázisa, ahol 2012 év második felétőltől várjuk a rafting szerelmeseit. Figyelem! vadvízi bázisunk 2012. július 1-től Hinterwildalpenbe költözött!

A házban a rafting szezonban szezonban 3 db 4-5 ágyas szobát tudunk vendégeink számára biztosítani! Vendégeink számára az utas tájékoztatóban pontos címet és térképet is mellékelünk!

Kemping, matractábor
Saját sátorban              3.200,- Ft / fő / éj
20 fős matractáborban 4.500,- Ft / fő / éj

Salza matractáborA Salza folyó mellett található kempingben egy többágyas szobában, úgynevezett matractáborban is lehet aludni, ha valaki nem szeret sátrazni. Saját hálózsákot itt is szükséges hozni!  

Magánpanziók, 2-3 ágyas szobákban reggelivel: 8.900,- Ft / fő / éj

A panziók Palfauban a bázisunk közelében, vagy Lassingban (6-8 km), Göstligben (10-12 km), illetve Wildalbenben (15 km) találhatóak. Általában kisebb családi házak, ahol 3-4 vendégszoba található, de vannak tágasabb panziók, ahol 20 fő is elfér. Természetesen mindíg a közelebbi panziókban foglalunk először vendégeink számára.    

 Szállodák *** , 2 ágyas szobákban reggelivel: 13.500,- Ft / fő / éj

A Salza folyó közelében, Palfau - Wildalpen térségében néhány barátságos szálloda is található, melyek általában wellnes részleggel is rendelkeznek. Szállodákban nagyobb csoportok, akár 50-60 fő elhelyezése is megoldható.

A panziók és szállodák árai 305,- Ft / Euro árfolyamig érvényesek! 

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.

A területről: 
Az elmúlt években Palfau Steiermark legszebb vadvízi paradicsomává nőtte ki magát. A rafting programon, vadvízi evezésen kívül kirándulásra, hegymászásra, biciklizésre, erdei szaunázásra és még számos egyéb aktív pihenésre van lehetőség. A falut átszelő Salza folyó, az őt körülvevő hegyek gleccser vízéből táplálkozik. A folyón a könnyű szakaszoktól az igazán izgalmasakig minden átmenet megtalálható, ezért bátran ajánljuk minden evezős számára az abszolút kezdőktől a legtapasztaltabbakig.
A Salza folyó evezős körökben Ausztria egyik legkedveltebb folyója. Stájerország legszebb folyóvölgyében található, mely ideális vadvízi paradicsom kezdők és haladók számára is. A folyó átlagos vízerőssége (a VI-os fokozatú skálán) WW II-III+, ami közepes nehézségűnek mondható. A folyó kb. 60 km hosszan hajózható, a felső 10-15 km WW I-II erősségű, a középső és alsó szakaszon WW I-III+ erősségű szakaszok váltogatják egymást. Egy izgalmasabb hullámosabb szakasz után mindig, szelídebb szakasz következik.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban is kedvezményesen meg tudod kötni.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezetők kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Süle Bernát
Vác
2015. aug. 11
4.8
szuper volt maskor is megyunk :-)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!