Vadregényes túrák a Kárpátokban

Ezt az utazást azoknak ajánljuk, akik szeretnének a Kárpátok szépségeivel közelebbről megismerkedni, és örömmel vágnak neki kisebb túráknak. Az utat és a túrákat Gyergyó vidékét különösen jól ismerő vezető kalauzolja.

FőoldalEurópaRomániaErdélyGyergyószentmiklósVadregényes túrák a Kárpátokban

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, szállás faluturizmusban félpanziós ellátással, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, belépők összegét.

Hossz: 
5 nap

1. nap:
Indulás kora reggel Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel Szatmárnémetin, Désen, Szeretfalván át a Maros felső folyásáig. Innen az Istenszéke alatt haladunk a Wass Albert által oly sok regényben megrajzolt festői völgyben. Érkezés estefelé Gyergyószárhegyre.

2. nap:
Kirándulás a Görgényi-havasokba. Utunk fő célja az 1481 m magas Kecske-kő, mely Európa legnagyobb, 10 km átmérőjű egykori, mára kialudt vulkánjának az egyik szélén lévő sziklacsúcs. A hegyről fenséges kilátás nyílik a Gyergyói-medencére, a Görgény-völgyére és a Kelemen-havasokra. A túránk hossza kb. 14 km. Kora estére visszatérünk Gyergyószárhegyre, szállásunkra. Gyaloglás közben lehet gombát szedni és erdei gyümölcsöket kóstolgatni az illatos fenyőerdőkben. Ebédkor tüzet gyújtunk erre kialakított helyen és szalonnát vagy éppen gombát sütünk. Este egy nyári kertben kis „házibuli” helyi zenekar részvételével.

3. nap:
Reggel indulás Borszékre, ahol bejárjuk a világhírű ásványvíz kutakat, borvizet iszunk és megtekintjük a borvíz múzeumot is. Aki szeretné, ez alatt megfürödhet az osztrák-magyar időket idéző Ósáros fürdőben is. Ezután megtekintjük az Árpád-vonalnak nevezett, második világháborús erődrendszer maradványait a város határában, hagyományőrző bemutató az egykori sáncoknál. Délután Gyergyóremetére érkezünk. Ebéd a közösségi házban, utána az End-Ibo házicsokoládé gyárhoz megyünk, megkóstoljuk a frissen készült csokoládéból készült termékeket a csokoládékészítés helyi jellegzetességeinek bemutatása mellett, majd mindenki kedvére vásárolhat a gyár bemutatóüzletében. Szekerekkel elindulunk a festői Eszenyő völgyébe, ahol megtekintjük Góga Rózsika néni vízi malmát, szőnyegmosóját és ki lehet próbálni a szövőházában lévő osztovátákat is (szövőszék) vagy meg is lehet vásárolni szőtteseit. A 82 éves Rózsika néni egy 150 éves malom utolsó molnárasszonya, aki élete során férjével együtt működtette a malomszerkezetet. A közelben található egy teljesen felújított vízimalom is, melyet szintén megtekintünk a malomházzal együtt. A környező esztenáról hozott sajtot, ordát és más helyi, tejből készült terméket kóstolhatunk meg. Este Rózsika néni vízimalmának kertjében pisztrángos vacsorával tábortűznél zárjuk a napot (itt megkóstolhatunk egyéb helyi termékeket is), majd visszaindulunk szállásunkra

4. nap:
A Keleti-Kárpátokba kirándulunk. Gyergyószentmiklóson át felmegyünk a Pongrác-tetőre, majd le a Gyilkos-tóhoz. Innen kirándulunk a Mária-kőhöz. Itt három kilátóról nézhetünk le a Békás- és a Kis-Békás-szoros sziklafalai közé. A két szoros találkozási pontjánál található az Őrtorony nevű szikla. A gyalogtúra folyamán megtekintjük a Virágos mezőt, mely egy illatozó, szinte csak virágokból álló rét a sziklás hegyek által körbevéve. Délután kirándulás a Békás-szorosba, majd szállásunkra utazunk.

5. nap:
Reggeli után búcsút veszünk az ekkorra már mindenki által nagyon megszeretett Gyergyótól és a Maros-völgyén át hazaindulunk. Rövid pihenőkkel utazva estére elérjük Budapestet.

Szállás

Faluturizmusban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, szállás faluturizmusban félpanziós ellátással, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, belépők összegét.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Szállás: 

Faluturizmusban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.2
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
3.7
Túravezetők értékelése
4.3
Utazás értékelése
4.0
Vilmos
Budakeszi
2018. júl. 5
5.0
Nagyon jól éreztem magam a Kárpátaljai utazáson,a szervezéstől kezdve,a szállásig mindennel meg voltam elégedve,az idegenvezetők felkészültek voltak,sok értékes információval lettem gazdagabb. Az ukrán-magyar határnál összesen négy órát kellett várakoznunk, de ennek nincsen köze az utazás szervezéséhez, állítólag ezeken a határszakaszokon megszokott a hosszabb várakozási idő. Minden köszönök még egyszer :)
Teréz
Budapest, III. kerület
2018. jún. 29
3.6
A 3.napon az idegenvezető Mátyási Dávid nem vette figyelembe az utasok idős korát. Nem tájékoztatott a kirándulás nehézségi fokáról a szinevéri tengerszemnél,
Nem közölte, hogy 2,5 km gyaloglás lesz hegynek felfelé. Emiatt többen rosszul lettek, vagy visszafordultak. Ezt a programot ki kellene hagyni, mert nem érte meg a fáradtságot.
A 3.4. napi szállás szervező Visken nem volt eléggé felkészült, mert a kívánságunk a két külön ágyas szobára nem teljesült. /Már februárban lekötöttük és a megrendelő lapon is szerepelt./ A szálláson a házigazdákkal egy közös fürdőszoba és WC volt, ami a nem felelt meg az elvárásoknak.

A 2.3. napi idegenvezető Molnár László kimagasló tájékozottsággal bírt és érzelmileg is sok élményt adott át.
Egészében az út többet adott mint vártuk. Köszönjük!
nélkül>
Újvidék
2017. aug. 28
4.0
Jól szervezett körút, jó programmal, kiváló szálláshelyekkel, kedves, profi vendéglátókkal és finom ételekkel. Talán egyik nap lehetett volna valamilyen ukrán vagy ruszin ételt is felszolgálni, már a helyszín miatt is.
A nap folyamán kellene egy kétórás szünetet tartani, ebédre vagy falatozásra.
Az utolsó napon kellemes lenne egy társas est az egész csoporttal és a vendéglátókkal, talpa alá valóval.
Ami nem tetszett, az út kimondottan és hangsúyozottan református jellegű, mintha minden magyar református vallású lenne.
A buszban nem működött a légkondi, ami főleg az első és az utolsó napon nagyon hiányzott, már a többórás határátkelőhelyi várakozás miatt is.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!