Vadregényes Tájakon - Király-hágó, Békás-szoros, Gyilkos-tó

6 napos aktív pihenés Erdélyben

Felejthetetlen élmény megismerkedni a Hargita lábánál élő magyarok kultúrájával, mindennapjaival, élvezni híres vendégszeretetüket. Igazi aktív feltöltődést jelent romantikus szekértúrára indulni a fenyvesek közé, vagy gyalogosan bebarangolni a környező vidéket - a városokban megfáradt lélek menedéke ez.

FőoldalEurópaRomániaErdélyKorondVadregényes Tájakon

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 5 éjszakára szállást teljes panziós ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, valamint az útlemondási biztosítást.. Az ár a szekerezést nem tartalmazza!  (Erre kb. 6000 HUF/fő szükséges.)

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
panzió

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad – Király-hágó (rövid pihenő) – Kolozsvár – Nyárádtő – Ákosfalva – Balavásár – Szováta – Székelyudvarhely – Fenyéd – Zeteváralja – szállás Hargita megyében, Székelyvarságon (fogadás a panzióban székely módra házipálinkával).

2. nap: Pihenés és séta vezetővel a környék csodálatos lombos és fenyves erdeiben. Gombaszedés, erdei gyümölcsök és gyógynövények gyűjtése. Ismerkedés a havasi településsel, este bográcsozás, flekkensütés,tábortűz.

3. nap: Szekerezés Székelyvarságon, az erdőkkel szabdalt hegyi szórványtelepülésen a falut alkotó tanyabokrok között. A csapat közben megtekinti a kicsi, de vadregényes székely vízesést és ismerkedik az ősi mesterségekkel (zsindelykészítés, posztóványoló, kádározás, vízimalom, stb.)

4. nap: Délelőtt nosztalgikus szekértúra a Hargita hegyei között megbúvó, sűrű erdőségekkel körülvett kristálytiszta vizű tározótóhoz, ahol mindenki kedvére pihenhet, sétálhat, jó idő esetén napozhat és fürödhet, déltájban pedig falatozhat egy jót a Varságról kosarakban hozott házi finomságokból. Ebéd után ismét szekerekre száll a csoport, hogy izgalmas túrát tegyen a fenyvesek között fel az esztenákra, a birkanyájakhoz, hogy ott kóstolással egybekötve a juhsajt, juhtúró és orda készítésének rejtelmeivel ismerkedjék.

5. nap: Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) – Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszőtt tónál) – Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár grófok reneszánsz kastélya, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) – vacsora után a panzióban színes népzenei kalandozás és táncház kezdődik, melynek része az udvarhelyszéki népviselet bemutatása.

6. nap: Búcsú Székelyvarságtól, hazautazás. Korond (vásárlási lehetőség a helyi székely fazekasság termékeiből) – Ákosfalva – Nyárádtő – Kolozsvár – Nagyvárad – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás

5 éjszaka Székelyvarságon a Csorgókő Panzióban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 5 éjszakára szállást teljes panziós ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, valamint az útlemondási biztosítást.. Az ár a szekerezést nem tartalmazza!  (Erre kb. 6000 HUF/fő szükséges.)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a szekerezést nem tartalmazza! (Erre kb. 6000 HUF/fő szükséges.)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). 

További felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út (OMV), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 

5 éjszaka Székelyvarságon a Csorgókő Panzióban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Teljes panzió; reggeli és vacsora a panzió éttermében, ebédidőben a négy ott töltött napon hideg élelem kosárból a kirándulások alatt. Az étkek főleg házi termékekből készülnek a helyi hagyományok alapján.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Gábor
Esztergom
2014. aug. 24
4.2
Nagyszerű program és Kovács Jenő fantasztikus vezető!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!