Vadálló-kövek és Prédikálószék: a Visegrádi-hegység legszebb vidéke

1 napos ingyenes gyalogtúra

Egynapos túránkon felmászunk a Prédikálószékre a Dunakanyar gyönyörű kilátásáért, majd a Visegrádi-hegység vadonján átkelve Dömös kedves falucskájába térünk vissza. Madárdal, csodás panoráma és rengeteg erdők kísérnek végig az ösvényen.

FőoldalVadálló-kövek és Prédikálószék: a Visegrádi-hegység legszebb vidéke

Alapár tartalmazza

A túrán a részvétel ingyenes. A szervezést és a túravezetést az utazom.com vállalja.

Alapár nem tartalmazza

A túrán a részvétel ingyenes. Az odajutásról és az elemózsiáról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

Hossz: 
1 nap

Nehézség:

A túra könnyű középhegységi kirándulás.

A találkozó: Dömös, főtér, a templom előtt 9:15

Indulás: 9:30

A túra útvonala: Dömös - Szentfa kápolna - Vadálló-kövek- Prédikálószék - Király-kúti nyereg - Rám-hegy - Árpád-vár - Lukács-árok - Dömös

Dömösről a patak mentén sétálunk el a kápolnánál található piciny forráshoz, majd egy hosszabb kaptató kezdődik. Több pihenővel felérünk a Vadálló-kövekhez, ahol megismerkedünk ezen a furcsa képződmények kialakulásával, és a fűben heverészve élvezzük a Malom-patak völgyének kilátását, átnézünk Dobogó-kőre(amit direkt nem látogatunk meg, hiszen nem szeretnénk részt venni a hétvégenként itt megvalósuló tömegturizmusban) majd a Prédikálószék felé indulunk. A Dunakanyarra látunk rá felülről, Szobtól Zebegényen és Nagymaroson keresztül egészen Vácig és a Szentendrei-szigetig ellátni, a visegrádi vár apró makettként zárja a panorámát. Itt is megpihenünk, majd átballagunk a Király-kúti nyeregbe, ahonnan a Rám-hegy különleges szikláit célozzuk meg. Az Árpád-vár megkerülésével a Lukács-árkon ereszkedünk vissza a patak völgyébe, majd a már ismert útvonalon sétálunk vissza Dömösre. 

A táv: 18 km

A túra a délutáni órákban ér véget, a Lukács-árok végén lehetőség van egy fakultatív túrára a Rám-szakadékba azoknak, akik még vágynak egy kis kaland után. Reményeink szerint délutánra már nem lesznek sokan a szurdokban, ami csak egy irányban, lentről felfelé járható. A fakultatív programon részvevők plusz 5 kilométeres távra számítsanak, és arra, hogy a szurdokban vizesek és sárosak is lehetnek. 

Szintkülönbség: 650 méter

 

Aki tömegközlekedéssel érkezik, azoknak az Újpest-Városkaputól szombat reggel 7:35 kor induló távolsági buszt ajánljuk, az éppen 9:00 re ér Dömösre. Budapest felé minden óra 15 perckor indul busz Dömösről. A menetrend visszafelé: menetrendek.hu 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A túrán a részvétel ingyenes. A szervezést és a túravezetést az utazom.com vállalja.

Alapár nem tartalmazza: 

A túrán a részvétel ingyenes. Az odajutásról és az elemózsiáról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincsenek kötelező költségek
Várható költőpénz szükséglet: 
1 - 2000 Ft/fő
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!