USA - Nemzeti Parkok (Yellowstone, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce Canyon)

14 napos buszos körutazás az USA-ban

A 14 napos utazás alatt San Francisco-ból indulva körutunk során 5 nemzeti parkot látogatunk meg. A túra során a parkok természeti szépségei tárulnak fel: gejzírek,vízesések, kanyonok, sziklák és a változatos állatvilág.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAKaliforniaLos AngelesUSA - Nemzeti Parkok (Yellowstone, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce Canyon)

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban; autóbuszos utazást; az említett programokat a szükséges belépőkkel; adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő); angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet és reptéri illetéket, a fakultatív programok árait; a nem jelzett programok árait, belépőket; útlemondási biztosítást; baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda

1.nap San Francisco
Este találkozás a partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével. Szállás: Hotel Fusion.

2.nap San Francisco
Városnézés az ismertebb részek érintésével: Civic Center, Union Square, Fisherman's Wharf. Délután felfedezhetjük „San Francisco utcáit", végigsétálhatunk a ködbe burkolózó Golden Gate hídon, utazhatunk a világhírű Cable Car-on, vásárolgathatunk a Union Square butikjaiban. Szállás: Hotel Fusion.

3.nap San Francisco - Lake Tahoe - Sierra Nevada Mountains - Reno
Továbbutazunk California állam fővárosának, Sacramento-nak az érintésével. Rövid pihenő az óvárosban. Indulás a Sierra Nevada-hegység legnagyobb édesvizű tava a Lake Tahoe felé. Délután látogatás Virginia City-ben, mely a 19 században bányászati központ volt. Rövid utazás után érkezünk Reno-ba, ahol egy kaszinóban kipróbálhatjuk a szerencsénket is. Szállás: Harrah's Reno.

4.nap Reno - Black Rock Desert - Twin Falls
A Black Rock sivatagon keresztül folytatódik az utunk, Nevada állam északi részén zsályaültetvények mellett haladunk el. Következik egy időszakos folyó a Humboldt, majd Elko városa, mely a Central Pacific vasútvonal építésénél élte virágkorát. Jackpot városánál elhagyjuk Nevada államot és belépünk Idaho államba. Érkezés Twin Falls városba, Idaho állam fővárosába. Szállás: Shilo Inn Twin Falls.

5.nap Twin Falls - Craters of the Moon - Yellowstone N.P.
Utunk keresztezi a Snake-folyót, érkezés a Craters of the Moon Nemzeti Emlékhelyhez, mely a legnagyobb vulkanikus terület az USA kontinentális részén. Ez egy holdbéli táj, ahol az Apollo űrprogram asztronautái is gyakorlatoztak. Délután érkezés USA legelső, Ulysses S. Grant által, 1872-ben alapított nemzeti parkjába a Yellowstone-ba. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandin Iron Inn.

6.nap Yellowstone National Park
A túra során a park természeti szépségei tárulnak fel: gejzírek, vízesések, kanyonok és a változatos állatvilág. A program érinti a park legismertebb pontjait, mint Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, Hayden Valley. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandin Iron Inn.

7.nap Yellowstone N.P. - Grand Tetons - Jackson - Salt Lake City
Továbbutazás a Grand Teton Nemzeti Parkba, mely egy törésvonal mentén fekszik, különleges sziklaformáit földrengések alakították ki évmilliók során. Érkezés a Sziklás-hegység „koronagyémántjának" is nevezett Jackson Hole-ba. Ebéd után ndulás Utah állam fővárosába, Salt Lake City-be, a Mormonok hazájába. Városnézés a nevezetességek megtekintésével: Parlament, Temple Square, Mormon székesegyház. Szállás: Red Lion Hotel Salt Lake Downtown.

8.nap Salt Lake City - Moab
Délelőtt szabadprogram. Utazás Moab városába, ahol különleges tájkép fogadja a látogatókat: hatalmas hegycsúcsok és mély kanyonok látványos kontrasztja teszi érdekessé a tájat. Szállás: Super 8 Moab.

9.nap Moab - Arches N.P. - Canyonlands N.P. - Moab
A mai napon az USA két leglátványosabb nemzeti parkjában teszünk látogatást. Az első az Arches Nemzeti Park melynek különlegességét a több mint 2000 természet formálta homokkőív adja. Közülük is a leglátványosabb a hatalmas Delicate Arch. Mellettük óriási sziklák és hegycsúcsok váltakoznak. A Canyonlands Nemzeti Parkban a Coloradi folyó által kivájt kanyonok százai nyújtanak felejthetetlen élményt. Fakultatív program: esti hajókázás a Colorado folyón a Jet Boat Float fedélzetén. Szállás: Super 8 Moab.

10.nap Moab - Capitol Reef N.P. - Bryce Canyon N.P.
Látogatás a különleges állat- és növényvilággal rendelkező Capitol Reef Nemzeti Parkban, ahol egy, a pionírok idejéből származó település maradványait is metekintjük. Délután érkezés a népszerű Bryce Canyon Nemzeti Parkba, mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak. Este szabadprogram. Szállás: Bryce View Lodge.

11.nap Bryce Canyon - Lake Powell - Grand Canyon - Flagstaff
Következik USA második legnagyobb mesterséges tava a Lake Powell, melynek kristálytiszta vizében tükröződnek a vörös sziklás kanyon falai. A Colorado folyót elhagyva megérkezünk a Navajo indiánok rezervátumába, majd átutazunk a Painted Desert ( színes sivatag ) eróziós, terméketlen vidékén mely a rendkívüli színeivel bűvöli el a látogatókat. Továbbutazás a világ hét természeti csodájának egyikébe, a Grand Canyon-ba. Rövid pihenő a kanyon déli pereménél , hogy gyönyörködhessünk a lélegzetelállító panorámában. Éjszaka Flagstaff-ban. Szállás: Days Hotel Flagstaff.

12.nap Flagstaff - Seligman/Route 66 - Las Vegas
A Coconino-fennsíkról leereszkedünk a Mojave sivatagba és elérjük a híres-hírhedt 66-os út egyik állomását Seligman városát, mely fölött szinte megállt az idő, ugyanúgy néz ki mint 60 évvel ezelőtt. Továbbutazás a „Szerencsjátékok fővárosába" Las Vegas-ba. Szállás: Luxor Las Vegas - Pyramid Tower.

13.nap Las Vegas (Death Valley)
Egésznapos szabadprogram. Kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok. Séta a híres Strip-en, a látványos szállodák között. Fakultatív program: látogatás a Death Valley-be, a Földünk egyik legforróbb, legszárazabb és legalacsonyabban fekvő területére. Szállás: Luxor Las Vegas - Pyramid Tower.

14.nap Las Vegas - Los Angeles
A Mojave-sivatagon keresztül utazás Los Angeles-be, rövid városnézés: Hollywood, Beverly Hills, Sunset Boulevard. A program vége 17:00 körül. Hazautazás. (lehetőség van hosszabbítani Los Angeles-ben)

Szállás

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban; autóbuszos utazást; az említett programokat a szükséges belépőkkel; adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő); angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és reptéri illetéket, a fakultatív programok árait; a nem jelzett programok árait, belépőket; útlemondási biztosítást; baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyénileg, Amerikában légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)

Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!