Új-Zéland kékje

Mi jut először eszünkbe Új-Zélandról? Talán a hóval fedett, elképesztő hegyóriások, a zöldellő dombok, a gleccserek, a hatalmas vízesések, a fenyegetően magasodó tűzhányók, a békés tengerszemek, a bugyogva feltörő gejzírek vagy netalán az ártatlan szemű birkák? Ezt mind-mind látni fogjuk, és még ennél is sokkal többet!

FőoldalÓceániaAusztráliaSydneyÚj-Zéland kékje

Garantált indulás!

Alapár tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
a belső repülőjegy árát illetékkel
16 éjszakai szállást, helyi szállodák, holiday parkok és lodge-ok kétágyas szobáiban
a helyszíni közlekedést
a megadott programok belépőit
Sydney-ben reggeli
a magyar nyelvű idegenvezetést
magyar nyelvő csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

a vízumügyintézési díjat (16.000 Ft)
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
Egyágyas felár 515.000 Ft
Napi reggeli keret kb. 25 NZD/fő/nap
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás

Hossz: 
19 nap
Szállás: 
szálloda
****+
Létszám: 
Kis létszámú csoport (max. 20-22 fő)

1. nap: Budapest - Dubai - Sydney
Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren a déli órákban. Elrepülés kora délután dubai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney - polinézek, maorik és a Royal Navy
Egész napos repülés (14 óra) Sydneybe, közvetlen járattal. Késő esti érkezés és transzfer a reptéri tranzit szállodánkba. Éj Sydneyben. Szállás: Holiday inn Potts Point Sydney

3. nap: Sydney
Egész napos városnézés során megismerkedés a város egyik ikonikus épületével, a Sydney-i Operaházzal (kb. 1 órás idegenvezetéssel, belülről is!). Áthaladás a Hyde Parkon, megállóval a Szent Mária Székesegyháznál, a Parlamentnél és a Művészeti Galériánál. Újabb megálló a világhírű Bondi strandon, valamint az Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Szabadidő ebédre. A program végeztével pedig transzfer a repülőtérre és folytatjuk utunkat Új-Zéland felé. Érkezés a szállásra a hajnali órákban. Éj Christchurchben (1 éj).
Szállás: Airways Motel 3*

4. nap: Séta a Kaikoura-félszigeten
Reggeli indulás a Kaikoura-félszigetre. A félsziget a Seaward Kaikoura Range-hegység 5 km hosszú, a Csendes-óceánra öltött nyelve. Üledékes kőzetekre született zöldellő rétjei valaha a maorik legfontosabb moa vadászmezői voltak – védett partjain ma számos madárritkaság él. Ez a Marlborough-törésvonal egyik góca, a partoktól induló, 60 km hosszúságú és 1.200 m mély Kaikoura kanyonnal, az óceán mélyén. Partjai állandóan változnak, a 2016. évi földrengés során 2 métert emelkedtek. Szerencsés esetben a több mint 3 méter szárnyfesztávú albatroszok fotózása, illetve az Új-zélandi medvefóka kolóniák megközelítése. Úszási lehetőség az óceánban. Késő délutáni pihenő a parton, bálna megfigyelési lehetőséggel, vagy sétával a majd 3.000 lakosú városkában. Éj Kaikourában (1 éj).
Szállás: Panorama Motel 3*

5. nap: Kaikoura - Nyugati Part
Átkelés a Déli - Alpokon.
Reggeli indulással utazás a Waipara-borvidéken át, az itteni borok sajátosságainak bemutatásával. Utazás a festői 7-es úton a Déli-Alpok hágóira. A Déli-sziget gerincét adó hegység természetföldrajzának rövid ismertetése. Rövid fotószünetek a legszebb pontokon. Átkelés a Hanmer-, majd a Lake Sumner Erdőségeken és a Lewis-hágóra vezető szerpentineken. Ez a vidék a Déli-sziget egyik legfontosabb túrázó paradicsoma. A keleti oldalon lombos erdőkkel, az éles határt jelentő Lewis-hágótól nyugatra viszont már esőerdőkkel, dzsungellel. Rövid séták Marula Springs és Springs Junction városkáiban, majd továbbutazás a Victoria Park erdőin át. Aláereszkedés a Nyugati partra, néhány szóval az előttünk elterülő Tasman-tenger végtelen víztömegéről.
Látogatás egy vadregényes tengerparton található tengeri madár és fóka kolóniánál ahol ha szerencsénk van akár delfineket vagy orca-t is láthatunk a kilátóból, ez a hely nagyszerű fotólehetőség. Szállásunk elfoglalása után szabadidő. Éj Westportban (1éj).
Szállás: Chelsea Gateway Motor Lodge 3*

6. nap: A Paparoa Nemzeti Park csodái
A Tasman-tenger hullámaitól a Paparoa-hegység 1.500 m magas gerincéig emelkedő Paparoa Nemzeti Park az óceáni párák és áztató esők méregzöld világa. Kiugró mészkő szirtjei között megannyi endemikus növényritkasággal – partjain hihetetlen formavilággal. A délelőtt folyamán túra az esőerdőkben, majd rövid pihenő után aláereszkedés a világhírű Palacsinta sziklákhoz. Erőnktől függően további séta a tengerparton. Éj Punakaikiben (1 éj).
Szállás: Punakaiki Tavern 3* és/vagy Punakaiki Beachfront Motels 3*

7. nap: Hokitikától – a Westland Tai Poutini Nemzeti Parkig
Reggeli indulás Hokitika városkájába, a néhai Nyugati-parti Aranyláz (West Coast Gold Rush) központjába és aranykikötőjébe. Történetek az 1864-1867 között lezajlott aranylázról, a ma 2.900 lakosú település megalapításáról. Rövid séta a főutcán a híres Óratoronyhoz, jó látási viszonyok esetén a Mount Cook fényképezése. Rövid utazás a Hokitika folyó mentén a Hokitika swinging függőhídig, a Hokitika-szurdokban. Séta a hídon, a mélyben lévő mélykék vizek felett. Meglátogatjuk a Kiwi házat, ahol a kiwi madarakon kívül sok más érdekes helyi élővilágot is lehet látni. Továbbutazás a Nyugati parton Whataroa városkáján át. Belépés az 1.320 km2 területű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Westland Tai Poutini Nemzeti Parkba. Áttekintés a Déli-Alpok és különösképpen a felettünk tornyosuló 3.764 m magas Mount Cook természetföldrajzáról. A park az esőerdők, tengerszemek és gleccserek világa (72 megnevezett jégfolyóval), leghíresebbek a Ferenc József- és a Fox gleccserek. Rövid séták és fotószünetek a legszebb helyszíneken. Szállásaink elfoglalása. Éj Fox Glacierben (2éj).
Szállás: Sunset Motel 3*

8. nap: Mathenson
Ismerkedés Új-Zéland tetejével a terepen. A Mount Cook-hoz fűződő maori mondák – és a 3 csúcsú hegyóriás brit megmászói sztorijainak áttekintése. Egésznapos séta a Matheson-tóhoz vezető sűrű esőerdőben – sűrű imákkal, az ideális látási viszonyok érdekében. A Déli-Alpok hófödte gerinceinek fotózása – jó látási viszonyok esetén – a tó tükrében. A sok – sok természeti szépség hatására is… este nyelvoldó sörözgetési lehetőség. Éj Fox Glacierben.

9. nap: A Te Wahipounamu mélyén
Reggeli indulással utazás a 3.500 km2 méretű Mount Aspiring Nemzeti Parkba. A gleccsertavakkal és égbeszökő csúcsokkal szabdalt vidék az UNESCO világörökségi védelem alatt álló, összességében 26.000 km2 méretű Te Wahipounamu (A zöld kövek helye – maori nyelven) központi területe. Tavai és vízesései különösen híresek. Látogatás a több mint 300 m mélységű Wanaka tónál, majd séta a 400 m mély Hawea partjain. A legszebb vízesések fényképezése. Te Wahipounamu szinte teljesen lakatlan vidék, ma is a maori törzsek ősi földje. Egyetlen turisztikai kapuvárosa, a Viktória királynő tiszteletére elnevezett, 16.000 lakosú Queenstown. A Wakatipu tó partján fekvő, határozottan festői városban 250 féle (!) turisztika tevékenység között választhatunk, a műlegyes pisztrángozástól – a síelésen át – a bungy jumping-ig. Queenstown az „elérhetetlen” fjordvidékekre induló repülős kirándulások központja is. Késő délutáni megérkezés a Lakeview Holiday Parkba, szálláshelyünkre. Éj Queenstown-ban (3 éj).
Szállás: Queenstown lakeview Holiday Park 3*

10. nap:  A Központi-Otago aranymezők
Délelőtti látogatás az Old Gold Mining Town-ban (Öreg Aranybányász város). Ismerkedés a Központi-Otago-ban lezajlott aranyláz históriájával, a korabeli utcákon, vásárlási lehetőséggel. Utazás a Kawarau folyó völgyében a Kawarau-hasadék felett magasodó függőhídhoz. A Kawarau Gorge Suspended Bridge 1880-ban épült, az aranyszállítás biztosítására, majd amikor az 1960-as években kivonták a gépjárműforgalomból, nemzeti építészeti műemlékké vált. A világhírű függőhíd a Queenstown Trail túraútvonal része, így minden látogató szabadon eldönti, hogy a széléről nézelődik, átsétál- netán leugrik… Délutáni visszaérkezés a szállásra, szabadidő. Éj Queenstownban.

11. nap: Pihenő – vagy Fakultatív Milford Sound berepülés
Reggeli látogatás a város botanikus kertjében. A tipikus angolpark növényei a néhai Brit birodalom megannyi tájáról kerültek ide, Indiától Kanadáig. Az első két elültetett fa, az 1866-ban itt „új életet kezdett” két angol tölgy, de a park számos további Örökségfával is büszkélkedik. Látogatás Robert Falcon Scott kapitány (1868–1912), a szerencsétlenül járt brit Antarktisz expedíció parancsnoka emlékművénél. Közös visszatérés a szállásra. Pihenő – vagy fakultatív program.

Fakultatív berepülési lehetőség az UNESCO világörökségi Fiordlands Nemzeti Parkba, 1,5 órás hajózással a Milford Sound Fjordban. (Részvételi díj: 525,-NZD)
Csak néhány a további fakultatív lehetőségekből: 1./ Jetboat kirándulás; 2./ Vadvízi evezés a Skippers kanyonban; 3./ Sky Gondola felvonó; 4./ Gőzhajózás – vagy szabadesés, ejtőernyőzés, bungee jumping. Éj Queenstonban.

12. nap: A Mount Cook Nemzeti Park napos oldalán
Reggeli indulással utazás a Déli-Alpok déli, napos oldalán. Rövid pihenők és fotószünetek a legszebb helyszíneken. Látogatás egy lazac-neveldében a Pukaki-tónál. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Mount Cook Nemzeti Park rövid bemutatása, délről közeledve, jó látási viszonyok esetén fényképszünetekkel – felejthetetlen panorámákkal. A nemzeti park a Déli-Alpok főgerincének 60 km hosszúságú szakasza. 19 db 3.000 m feletti csúcsának koronája a  3.764 m magas Mount Cook. Itt kígyóznak alá a szigetország legnagyobb gleccserei, a park területének 40%-át jég borítja. Utazás a 80-as út legvégéig, Mount Cook village turisztikai központjába. Túra az időjárási viszonyoktól függően. „Bevezetés” a kiwi életérzés világába, az eddig megéltek – és helyi kísérőnk tapasztalatai alapján. Visszatérés szállásunkra. Éj Mount Cookban (1 éj).
Szállás: Hermitage Mt Cook Moters 4*

13. nap: Az Északi-sziget hívó szava
Reggeli indulással utazás Tekapo gleccsertó déli oldalán, majd átkelés a Két hüvelykujj-hegység (Two Thums Range) hegyi útjain – búcsúzással a Déli- Alpok hegyeitől, s vele a Déli-sziget természeti szépségeitől. Áttekintés Christchurch múltjáról, jelenéről. A Déli-sziget legnagyobb és legrégebbi városa az oxfordi Christ Church College-ről kapta nevét. A Cantenbury régió fővárosa ma több mint 400.000 lakos otthona, óvárosában megannyi viktoriánus épülettel, brit hangulattal. Séta az Avon folyó partján, az Oxford Terrace parkjainál és a legfontosabb, ma is helyreállítás alatt álló épületeknél: Katedrális-tér, Isaac Királyi Színház, Művészeti Galéria, Cantenbury Múzeum. A híres öreg Christchurch villamos fényképezése, majd rövid séta a New Regent Street bevásárló utcán.  Elrepülés az Északi-szigetre, Aucklandba városába. Éj Aucklandban (2 éj).
Szállás: Copthorne Hotel Aucland 4*

14. nap: Esőerdők emlékezete; Új-Zéland metropolisza: Auckland
Kb. 2 órás utazás északra az egyik legszebben megmaradt esőerdőbe. Útközben ismertető a „csak” 114.000 km területű, de jóval sűrűbben lakott Északi-sziget (Te Ika Maui) természeti- és társadalmi viszonyairól. A vulkánosságáról és maori szent helyeiről ismert sziget népessége 3,8 millió fő, vagyis itt él az ország lakosságának több mint 75%-a. Nem csoda, hogy néhai esőerdői drámaian megfogyatkoztak. A legendás kauri fák tüzetes megtekintése, majd séta az esőerdőben. Visszaúton látogatás egy Manuka méz üzletben, kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Frissen vásárolt, különleges mézeink birtokában immár – felkészülés Auckland, Új-Zéland metropolisza látnivalóiból. A különleges fekvésű helyszínt William Hobson kormányzó választotta az ország fővárosául 1841-ben. Igaz, az adminisztrációs funkciókat 25 év elteltével átköltöztették Wellington-ba, de továbbra ez maradt az ország legnagyobb városa, gazdasági és kulturális központja. A ma 1,7 millio lakosú metropolisz két kikötője (Manukau és Waitemata), két tengerre nyílik, a Tasman-tengerre és a Csendes-óceánra. Egyik becenevén, a Vitorlák Városa (City of Sails), több mint 130.000 regisztrált, szerencsés helyi jacht tulajdonos otthona. Klímája a szubtrópusi és az óceáni keveréke, rengeteg napsütéssel, ahol a legzordabb júliusi télben is ritka a 15ºC-os „hideg”. Parkjai Nagy-Britannia vagy Kanada parkjaival vetekednek, mint ahogy rugby és cricket csapata is Commonwealh (Brit Nemzetközösség) szerte „rettegett.” Nemzetközi hírű egyeteme 1883 óta működik, középiskoláinak száma több mint 100. Nem csoda, hogy évtizedek óta Földünk 3 legélhetőbb metropolisza közé sorolják. Ráadásul a legnagyobb polinéz lakhely, 300.000 maori őslakossal. Délutáni közös városnézés busszal és gyalog. Éj Aucklandban.

15. nap: Waitangi nap – Rotorua
Elutazás Rotoruába, az Északi-sziget geotermikus turista-paradicsomába. Útközben ismertető a Waitangi napról (minden év február 6.), a Waitangi szerződésről, amit 1840-ben írt alá a Brit korona és 540 maori törzsfő). Eklektikus összefoglalás a maori háborúkról – és arról, hogyan, miért kapták meg az őslakosok a brit jogokat. Rotorua egyszerre három dolgot jelöl: 1./ a 22 km átmérőjű Rotorua caldera szupervulkán; 2./ a sziget második legnagyobb tava, a 80m2 méretű Rotorua-tó; 3./ a tó déli partján található 60.000 lakosú Rotorua üdülő-város. A város egyben a maori kultúra egyik központja is, az itt élők több mint 35%-a maori. A különleges, forró-vizes tavak, iszapvulkánok, kénes kigőzölgések és gejzírek megfigyelése, közös sétával. (A csoport döntése alapján közös fakultatív látogatási lehetőség Hobbitonban – s néhány szó a Gyűrűk ura forgatásokról.) Éj Rotoruában (2éj).
Szállás: Copthorne Hotel Rotorua 4*

16. nap: Wai–O–Tapu az óriás Taupo-tó és Tarawera vulkán
Mai napunk a Taupo Vulkáni Zóna óriásaihoz vezet. Séta Wai-O-Tapu különleges vulkáni tavainál (Pezsgő Medence, Művészek Palettája, Visszhang-tó) és a Lady Know gejzírnél. Utazás az óriási Taupo-tóhoz. (A 616 km2 területű tó csak kicsivel nagyobb, mint a Balaton, de mivel az azonos nevű vulkán kürtőjét töltötte fel, átlagos mélysége 110 m – közepén pedig mélyebb, mint 180 m.) Látogatás a Waikato folyó 15 m-re szűkülő, „brutális” vízhozamú vízesésénél, a Huka Falls-nál. A Kék– és Zöld-tavak (Tikitapu és Rotokakahi) megtekintése. A távoli Tongariro vulkáncsoport fotózása. Szemtől – szembe nézés Új-Zéland valaha legnagyobb robbanásait előidéző vulkánóriásával, a ma 1.111 m magas Tarawera vulkánnal, az azonos nevű tó partjáról. Statisztikák, maori legendák, s megtörtént rémtörténetek felelevenítése a néhai kitörések erejéről. Éj Rotoruában.

17. nap: Waitomo és a Glowworn Caves barlang
Reggeli utazás Waitomo – „A lyukon átfolyó vizek” barlangjaihoz. Túra az esőerdőben, a különleges, kasztvizek által kialakított boltívek alatt, majd látogatás a három szintes, a világon egyedülálló Waitomo Glowworm Caves barlangban, a Világító férgek (parázsférgek) barlangjában. Rácsodálkozás a különleges földalatti világra, s a hihetetlen neon jelenségre… (a szkeptikusok fakultatív elektromos vezeték és kapcsoló nyomozásával). Búcsú a szigetország mesés természeti ritkaságaitól, s visszautazás Auckland metropoliszába. Este a mögöttünk álló hosszú utazás értékelése – fakultatív kocsmázással. Éj Aucklandban (1 éj).
Szállás: Copthorne Hotel Aucland 4*

18. nap: Auckland szabadidő – egy kis hazautazással
Egész napos szabadidő és vásárlási lehetőség Aucklandban. Kérés esetén közös programok a magyar szakvezető részvételével, fakultatív belépőkkel. Néhány ajánlott helyszín: Albert Park – Új Zéland Tengerészeti Múzeum. Látogatási lehetőség a 328 m magas Sky Towerben (Égbolt torony), a metropolisz szimbólumában, ahol a 60. emeleti Sky Deck-ből (Ég terasz) az egész város, s annak 80 km távolságú körzete is belátható. Vásárlási lehetőség a Queen Street üzleteiben. Koraesti utazás a reptérre, esti elrepüléssel.
Éj a repülőn, hazaérkezéssel a 19. napon Budapestre a déli órákban.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  •     Westland Tai Poutini Nemzeti Park
  •     Mount Aspiring Nemzeti Park
  •     Mount Cook Nemzeti Park

A fenti árakat min. 20 fő részvétele esetén tudjuk biztosítani. Min. 15 fő estén, 120.000 Ft a felár/fő. Az árat 240 NZD - ig tudjuk garantálni!

A beutazáshoz jelenleg teljeskörű Covid-19 elleni oltottság szükséges. Minden oltás elfogadott.

Szállás

Szállodák, holiday parkok, lodge-ok kétágyas szobáiban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

Fakultatív programok, amelyek a helyszínen fizetendők, de előzetes jelentkezés szükséges irodánkban.

Helikopteres gleccser látogatás (kb. 30 perc) 
A világon csak 3 ilyen különleges gleccser található. Az ár tartalmazza a helikopteres leszállást a gleccserre. Kb. 385 NZD

Milford Sound Helikopter
Talán a legszebb helikopteres repülés, két leszállással a Nemzeti Park lélegzetellálító hegyein. 2 órás sétahajózással a kihagyhatatlan Milford Soundon. Kb. 1125 NZD

Jetboat
Új-Zéland szabadalom. Ez a kanyon adja a legnagyobb élményt, amit még az angol királynő is kipróbált.  Kb. 155 NZD

Farm kirándulás hajóval (kb. 4 óra)
Egy 100 éves gőzhajóval jutunk el egy tipikus Új-Zélandi alpesi farm bemutatóval és fantasztikus Kiwi lakomával kényeztetnek. Kb. 149 NZD

Hobbiton
A Gyűrűk Ura és Hobbit filmek eredeti helyszíne és díszletei, amit nem szabad kihagyni! Kb. 89 NZD

Kaituna Vadvízi evezés (kb. 3-4 óra)
Minimum 6 fővel indul a program. Nemcsak a világon a legmagasabb 7 méteres vízesés adrenalinja, de a kanyon szépsége is hihetetlen élmény a vizek szerelmeseinek. Kb. 119 NZD

Tamaki Maori Falu 
Ebben a skanzen faluban megismerhetjük a Maorik ősi életét és átélhetjük a híres Haka táncot is amit a Maori lakoma követ. Kb. 135 NZD

Kaikoura - Bálnales hajóról (kb. 3-4 óra)
85% esély bálnát látni, mivel ezek a bálnák itt élnek az öbölben. Többnyire Ámbrás cetet lehet látni de sok más faj is megtalálható. A bálnán kívül sok delfin (többszáz tagú falkák) és albatrosz madár is él itt és jó eséllyel látható a programon. Kb. 165 NZD

Wenderholm tengerpart és történelmi PUB látogatás (kb. 4 óra)
Minimum 10 fővel indul. A Keleti Part egyik legszebb partvonala, ahonnan a szigetvilág is látható. Tengerparti és Pohutukawa erdő séta, fürdési lehetőség. Majd egy történelmi “bohém” faluban látogatás a 100 éves PUB-ban ahol közösen megebédelünk az utolsó napon. Megkóstoljuk az új-zélandi tradicionális halászlét, ami nagyon finom és laktató. Kb. 30 USD

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
a belső repülőjegy árát illetékkel
16 éjszakai szállást, helyi szállodák, holiday parkok és lodge-ok kétágyas szobáiban
a helyszíni közlekedést
a megadott programok belépőit
Sydney-ben reggeli
a magyar nyelvű idegenvezetést
magyar nyelvő csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

a vízumügyintézési díjat (16.000 Ft)
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
Egyágyas felár 515.000 Ft
Napi reggeli keret kb. 25 NZD/fő/nap
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek díját illetékkel, vízumdíj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Kiutazás repülőgéppel átszállással. Az utazás turista osztályon történik.

Tervezett menetrend (változhat)

November 2.    Budapest-Dubai  15:10 - 23:25   EK112 / kb.5 óra 20 perc
November 03.  Dubai-Sydney  02:00 - 22:30   EK414 / kb.13 óra 30 perc
November 04. Sydney-Christchurch 19:25 - 00:35   QF139 / kb. 3 óra

November 19. Auckland-Dubai  18:15 - 04:45 (másnap)   EK449 / kb. 17 óra
November 20. Dubai-Budapest 10:35 - 13:35   EK111  / kb.5 óra 55 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Beutazási szabályok
Új beutazási feltételek: 2019.október 1-től azon magyar és egyéb EU állampolgárok, akik eddig vízum mentesen utazhattak Új-Zélandra a jövőben elő-regisztrációval – az ún. NZeTA (New Zealand Electronic Authority) kell, hogy rendelkezzenek.
Ennek hiányában a légitársaságok az utasokat nem veszik fel, ami az utazás meghiúsulásához vezet. Ezzel egyidőben bevezetésre kerül egy környezetvédelmi adó International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL), amely minden, az országba látogató turistának kötelező.
A beutazáshoz jelenleg teljeskörű Covid-19 elleni oltottság és egy indulás előtt 24 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges. Minden oltás elfogadott.
16 éven aluli személyek esetén nem szükséges az oltás.  

Szállás: 

Szállodák, holiday parkok, lodge-ok kétágyas szobáiban.

Étkezés: 

önellátás (reggeli és vacsora minden nap megoldható).

A területről: 
Új-Zéland a ter­mé­szet­ked­ve­lők igazi paradicsoma, bolygónk természeti szépségekben egyik leggazdagabb országa. A Déli-szigeten tett körutazásunk során csodálatos tájakat láthatunk: különleges formájú hegy­csú­cso­kat, kristálytiszta vizű tavakat, vízeséseket, gleccsereket, vadregényes tengeröblöket, lát­vá­nyos természeti képződményeket, és az egészet megkoronázza a fjordvidék, melynek páratlan szépségére egy életen át emlékezni fognak. Időeltolódás: Plusz 11 óra Új-Zélandon. A tényleges időeltolódásnál még figyelembe kell venni, hogy nálunk alapjában véve áprilistól októberig, náluk pedig októbertől márciusig van nyári időszámítás (plusz egy óra).
Időjárás: 
Az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Amikor itt tél van, ott akkor van nyár. A sokéves átlagok alapján a legnagyobb esély csapadékra a következő helyeken van: Új-Zélandon a Déli-sziget nyugati partvidékén (ezen belül is elsősorban a fjordvidéken). Itt évente 3-4-szer annyi eső hullik, mint például Queenstownban vagy Te Anauban, mely kisvárosok már az Alpok keleti oldalán vannak. Ausztráliában Cairns környékén, ami nagyon közel van az Egyenlítőhöz. Ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!