Üdülés és kultúra Dalmáciában

8 napos üdülés és körutazás Horvátországban

Dalmácia fő vonzereje az egyedülálló tenger, partvidék és a számos, összesen 1208 szigetből álló szigetvilág, a gyönyörű természetes és kiépített strandok nemzeti parkok, valamint a part mentén elterülő gyönyörű városok; Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Dubrovnik. Ezért, és sok más miatt is Dalmáciát sokan az Adria igazgyöngyének nevezik.

FőoldalEurópaHorvátországDalmáciaTrogirÜdülés és kultúra Dalmáciában

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 7 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat (a fakultatívok kivételével) és az ide­gen­ve­ze­tő­t az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyek, fakultatív programok árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. nap: Zadar
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pálya­udvartól. Székesfe­hérvárról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagyka­nizsa – Letenye – Varasd – Zágráb – Karlovac – Zadar útvonalon Dalmáciába. Ismer­kedés Zadarral (magyarul Zára), Dalmácia legészakibb váro­sával, melynek ola­szos hangu­latú törté­nelmi belvárosa egy kis félszi­geten talál­ható. 
Szállás egy szép, tenger­parti kisvá­rosban, Bio­grad­ban (7 éj).

2. nap: Krka Nemzeti Park
Félnapos kirándulás a Šibenik melletti Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik kihagy­hatatlan látni­valója. A legszebb része a Skradinski Buk vízesés­rendszere (17 kisebb-nagyobb zuhatag), ahol a folyó feletti fahidakon sétálva gyönyör­ködhetünk e különös természeti csodában.

3. nap: Dubrovnik
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás Dubrovnikba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás buszozás nagy­részt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. Az út egy 9 kilométeres szakasza Bosznia-Hercegovinán vezet keresztül. 
Dubrovnik a Földközi-tenger térsé­gének műem­lékekben egyik leggaz­dagabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros sikátorai, közép­kori épületei, temp­lomai, kolostorai igazi csemegét jelentenek a kultu­rális köruta­zások kedve­lőinek. A város­nézés csúcs­pontját a várfa­lakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erőd­rendszer, a tenger és a környező szigetek legkü­lönbözőbb pano­rámájában gyönyör­ködhetünk. A várfalak összhosszú­sága közel 2 kilo­méter. 
A fakultatív program ára: 11 200 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

4. nap: Šibenik, Primošten
Félnapos kirándulás. Utazás a szép fekvésű Šibe­nik­be. Ismer­kedés a velencei uralomra emlé­keztető óvárossal, melynek igazi gyöngy­szeme a késő gótikus, kora rene­szánsz kated­rális. Ezután séta a hangu­latos Primoštenben. A szép­ségével nyaranta ezreket vonzó városkát egy part­közeli szigeten alapí­tották, melyet a későb­biekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz.

5. nap: Split, Trogir
Egész napos kirándulás. Délelőtt város­nézés Split­ben, Dalmácia főváro­sában, ahol Horvát­ország egyik legér­de­kesebb törté­nelmi neve­zetes­sége talál­ható. Itt építtette fel Diocletianus római császár gigan­tikus méretű palo­táját. A hatalmas kövekből álló, négyszög alaprajzú épület­együttes minden oldala kb. 200 méter hosszú. Split közép­kori óvárosa tulaj­don­kép­pen a palota belse­jében épült, jórészt a palota köveiből. Egészen egyedül­álló élményt jelent az óvárosban sétálni, ahol a közép­kori össze­zsúfolt házak és siká­torok világában lépten-nyomon elő­bukkannak az egykori császári palota monu­mentális marad­vá­nyai. Jellemző módon Diocletianus császár mauzó­leuma lett a VII. században Split székes­egyháza.
A követ­kező állomás Trogir, amely egykor a tatárok elől mene­külő IV. Béla kirá­lyunknak is mene­déket nyúj­tott. Ez a 10.000 lakosú kisváros valaha Splittel vetél­kedett, azóta Csipke­rózsika álmát alussza, az ember úgy érzi, itt megállt az idő. Séta a kis szigetre épült olaszos műemlék­városban (paloták, temp­lomok, kolostorok, városkapuk, városháza, erőd stb.).

6. nap: Kornati-szigetek
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Egész napos hajó­kirán­dulás az UNESCO világ­örökséghez tartozó Kornati-sziget­világba (több mint 140 kisebb-nagyobb sziget). A kék Adria vizéből előbuk­kanó különös alakú mészkő­szigetek látványa felejt­hetetlen élményt nyújt. 
A fakultatív program ára: 11 700 Ft – ebéddel (garantált indulás). 12 éves kor alatt a fakultatív program ára: 5 900 Ft.

7. nap: Horvát Adria
Pihenés a ten­ger­parton.

8. nap: Plitvicei-tavak
Utazás a Plitvicei-tavakhoz. A Plitvicei-tórendszer Európa egyik legszebb természeti csodája – kristály­tiszta vizű tavak, vízesések, zúgók, források, erdők káprá­zatos együttese. Baran­golás a nemzeti parkban, majd haza­utazás a Karlovac – Zágráb – Letenye – Nagyka­nizsa – Siófok – Székesfe­hérvár útvo­nalon. Érkezés Buda­pestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Egész napos kirándulás Dub­rov­nik­ba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás bu­szo­zás nagyrészt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. Az út egy 9 kilométeres szakasza Bosznia-Hercegovinán vezet keresztül. Dubrovnik a Földközi-tenger térségének mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros siká­torai, kö­zép­ko­ri épületei, temp­lomai, kolos­torai igazi csemegét jelen­tenek a kultu­rális köru­ta­zások kedve­lőinek. A vá­ros­né­zés csúcs­pontját a várfa­lakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erőd­rend­szer, a tenger és a környező szigetek leg­kü­lön­bö­zőbb pano­rá­má­já­ban gyö­nyör­köd­he­tünk. A várfalak össz­hosszú­sága közel 2 kilométer. 
A fakultatív program ára: 11 200 Ft + belépők (garantált indulás).

Egész napos hajókirándulás az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó Kornati-szi­get­vi­lág­ba (több mint 140 kisebb-nagyobb sziget). A kék Adria vizéből előbuk­kanó különös alakú mész­kő­szi­getek látványa fe­lejt­he­tet­len élményt nyújt. 
A fakultatív program ára: 11 700 Ft – ebéddel (garantált indulás). 12 éves kor alatt a fakul­tatív program ára: 5 900 Ft.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 7 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat (a fakultatívok kivételével) és az ide­gen­ve­ze­tő­t az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyek, fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!
Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Krka Nemzeti Park
HRK 150,-
Split katedrális HRK 25,-
Trogir katedrális HRK 20,-
Dubrovnik séta a várfalakon HRK 200,-
Plitvicei-tavak (szezontól függően) HRK 150-250,- 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

7 éjszaka a 4 csillagos, tengerparti Hotel Kornatiban, Biograd na Moru település központjában; kétágyas, pótágyazható, légkondicionált, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, minibár, hajszárító). A szomszéd szállodához tartozó úszómedencét, wellness-részleget és sportcentrumot a Hotel Kornati vendégei is díjmentesen használhatják. A tengerparti strand kb. 50 méterre van a szállodától.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy csak a tengerre néző szobák pótágyazhatóak, tehát 3 fő elhelyezésére csak tengerre néző szobában van lehetőség, bár 3 felnőtt számára a szoba kissé szűkös.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!