Túra az Ötschergrabenben és a Salza völgyben

3 napos gyalogtúra és rafting Ausztriában

Az Ötschergraben látványos szurdokvölgye, a Hochkar gyönyörű karsztfennsíkja, izgalmas vadvízi evezés a Salza folyón, biztosítja, hogy egy fantasztikus aktív hétvégét tölts velünk pünkösdkor.

FőoldalEurópaAlpokTúra az Ötschergrabenben és a Salza völgyben

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást turistaházban, egy bogrács vacsorát, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a választható vadvízi evezést, a választható, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

A három nap során csak a második nap, a Hochkar túrán van nagyobb szintemelkedés, de ha sportosabb lendületű vagy ez sem fog problémát jelenteni. Ezen a hétvégi programunkon inkább a természeti látnivalókon van a hangsúly.
A vadvízi evezés kezdőknek is ajánlott, hisz gyakorlott vezetőktől részletes oktatást kapunk a felszerelések használatáról.

 

Szállás

A turistaház egyszerű, de tiszta 4-6 ágyas szobákkal rendelkezik, minden szobához saját fürdőszoba tartozik. Ágynemű huzat vagy hálózsák szükséges.

Lehetőség van korlátozott számban kétágyas szobákat foglalni. Ennek felára a 18.000 Ft/2fő (a jeletkezéskor kérjük jelezni az igényt!).

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1 nap: Budapest, Wienerbruck, Ötschergräben, Wienerbruck, Wildalpen

Reggel,05.00-kor találkozunk a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor. Pár órás utazást követően a délelőtti órákban érkezünk Ausztriába, hogy az Ötscher-Tormauer Nemzetipark bejáratánál elkezdjük a mai túránkat. Rövid összekészülődés után elindulunk Ausztria legszebb és egyben leghíresebb szurdokába. Kezdetben jól kiépített, könnyen járható úton haladunk miközben körülöttünk meseszép vízesések, kisebb zuhatagok futnak lefelé a hegyoldalból. Utunk további szakaszát hatalmas fenyvesek közt tesszük meg, hogy egy kisebb tisztásra érve tartsunk pihenőt. Túránk tovább folytatva jól rögzített pallókon haladunk néhol az alattunk csobogó patak fölött néhány méterrel. Az Ötscherhias turistaházat elérve lesz lehetőségünk megkóstolni a helyi specialitásokat vagy inni egy jóféle osztrák sört. Innen tovább indulva kisebb erdei ösvényen kapaszkodunk fel néhány kilométert, hogy a túra kiinduló pontjára már egy hangulatos kisvasúttal térjünk vissza. Feltöltődve, csodás élményekkel indulunk szállásunkra, ahová a kora esti órákban érkezzünk.
Menetidő: 4-5 óra, táv: 11 kilométer, szint: 250 méter fel/le.
Szállás: turistaház

2. nap - Wildalpen, Lassing (684 méter), Hochkar csúcs (1808 méter), Wildalpen

Ezen a napon rövid utazással érjük el az ismert síparadicsom, a Hochkar magashegyi útjának beléptető kapuját. Innen felszereléseinket magunkhoz véve indulunk neki a völgy fölé magasodó hegyoldalnak. Útközben a sífelvonó-központ melletti menedékháznál megpihenünk, majd egy meredek gerincen felkaptatva érjük el a csúcsot. Lélegzetelállító panoráma kíséri utunkat, belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok magas bérceit, például a Reichensteint (2165 méter) és a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy másik túraösvényen visszaereszkedünk a sífelvonóknál várakozó autóbuszunkhoz, amivel a szállásunkra utazunk.
Táv: 17 km, szint: fel: 1150 méter, le: 400 méter , menetidő: 6-6,5 óra
Szállás: turistaház
 

3. nap – Wildalpen, vadvízi evezés, Wasserloch vízesés, via ferrata, Budapest

Összepakolás után a délelőttöt -a vállalkozó kedvűekkel- vadvízi evezéssel töltjük, szakképzett vezetőkkel a Salza folyó biztonságos szakaszán.
Délután két javaslat közül választhatunk:
-meglátogathatjuk a környék legszebb vízesését, a Wasserlochot. Az ösvény kiépített pallókon, falépcsőkön és hidakon mintegy 300 méteres szintkülönbséget tesz meg, útba ejtve 5 vízesést. A célnál lévő kilátóból megcsodálhatjuk a vízesés forráspontját, megpihenünk, majd visszatérünk a völgybe.
Táv: 2,5 km, szint: fel 300 méter, menetidő: 2,5-3 óra
-vagy egy izgalmas klettersteig, a Kaisergams ösvényét járjuk végig a Mendlingstein 983 méteres csúcsáig. Bár a biztosított út nem túl hosszú, de kitett részei próbára tehetik a mászókat, miközben bámulatos kilátásban gyönyörködhetünk. A már ismert úton ereszkedünk vissza a völgybe. Ezt a lehetőséget csak azoknak ajánljuk, akiknek már van tapasztalatuk klettersteig utakon!
Táv: 3 km, szintemelkedés fel/le: 350 méter, menetidő: 2,5 óra, nehézsége C/D
A késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást turistaházban, egy bogrács vacsorát, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a választható vadvízi evezést, a választható, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Wasserloch vízesés belépő: 5 Euro/fő
További vadvízi evezés szombat vagy vasárnap: 9.000 Ft/alaklom/fő
 

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
5 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
30-40 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. Jó, ha kerül a zsákba egy lámpa (fejlámpa) is.
A vadvízi evezéshez szükség lesz fürdőruhára, és egy pólóra, amit a neoprén ruha alá veszünk.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. Menet közben autópálya parkolóban tartunk rövid pihenőt. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

A turistaház egyszerű, de tiszta 4-6 ágyas szobákkal rendelkezik, minden szobához saját fürdőszoba tartozik. Ágynemű huzat vagy hálózsák szükséges.

Lehetőség van korlátozott számban kétágyas szobákat foglalni. Ennek felára a 18.000 Ft/2fő (a jeletkezéskor kérjük jelezni az igényt!).

Étkezés: 
Az utazás során két vacsora biztosított. A napi túrákhoz és reggelire valót célszerű otthonról hozni, mert helyben a vásárlási lehetőség korlátozott. A hozott élelmiszereket hűtőben tárolhatod.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!