Túra a Nagy-Szénásra

1 napos ingyenes gyalogtúra

Könnyű és nagyon látványos túra a Budai-hegység legértékesebb területére. A fokozottan védett növényeknek és állatritkaságoknak menedéket biztosító Nagy-Szénás hegycsoport rétekkel borított csúcsairól tekintünk szét, bejárjuk a lejtőit és karsztbokor-erdeit.

FőoldalTúra a Nagy-Szénásra

Alapár tartalmazza

A program ingyenes. Az utazom.com vállalja a szervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A program ingyenes. Az odajutásról és az elemózsiáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Hossz: 
1 nap

Találkozó: 9:00, Nagykovácsi, a 63-as busz Községháza megállójában. A busz menetrend itt található.

Indulás: 9:30,

A túra útvonala: Nagykovácsi – Nagyszénási tanösvény – Nagy-szénás (550 méter) – Kutya-hegy oldala – Mária-völgy – Nagykovácsi

 

A faluból kiértve a tanösvényre kanyarodunk, majd több kilátást is kínáló pihenő után a volt turistaház romjai mellett felkaptatunk a Nagy Szénás csúcsára. Szinte hihetetlen, hogy a főváros tőszomszédságában ilyen csodálatos vadon rejtőzik. A fátlan gerincről messze ellátni, itt üldögélünk egy kicsit élvezve a nyugalmat és a szabadságot. Majd árnyas erdőkön keresztül barangolunk tovább, az ösvényt rétek és madárdal kíséri. Még egy kis dombocskát megmászunk, majd  egy hangulatos völgyön keresztül térünk vissza Nagykovácsi rendezett falucskájának főterére. Innen busszal vagy saját autóval térünk haza.

Táv: 16 km

Szintkülönbség: 500 méter

Megközelítés:

Autóval: Moszkva tér – Szilágyi Erzsébet fasor – Hűvösvölgyi út – Nagykovácsi út (15 km)

Gyalog: oda: 61-es villamossal Hűvösvölgy – 63-as busz indul 8:40-kor vissza: a 63-as busz Nagykovácsiból Hűvösvölgy felé negyed óránként indul vissza

Figyelem: A budapesti bérlet és vonaljegy csak Budapest határáig érvényes

Útvonaltervező

Késői ebédre is lehetőségünk nyílik Nagykovácsiban

 

Néhány fontos információ a területről, a DINPI honlapjáról:

Hazánk flórájának talán leghíresebb tagja a pilisi len, e kicsinyke de gyönyörű sárga virág, mely az egész világon egyedül a Szénások fokozottan védett lejtőin él. A Pilisi len élőhelye - mutatva e növény európai fontosságát - elnyerte az Európa Tanács által adományozott Európa Diplomát is. E fokozottan védett ritkaság azonban csak egy a számtalan védett növény- és állatfaj közül, mely megtalálható e területen. Programunk állomásait végigjárva többféle orchideafajban gyönyörködhetünk (fehér madársisak, vitézkosbor), láthatjuk a kizárólag a Kárpát-medence dolomitlejtőit díszítő Szent István király szegfűjét és szélben hullámzó árvalányhaj-mezőket, hallhatjuk a területen újra megjelent holló károgását, megismerkedhetünk a Budai-hegység legfontosabb természetvédelmi problémáival, s a hegyormokról egyedülálló kilátásban gyönyörködhetünk. Világviszonylatban is ritkaság, hogy egy nyüzsgő kétmilliós város közvetlen szomszédságában ilyen változatos, értékes ritkaságokban bővelkedő természeti területet találjunk, melynek megismerése mindenki számára egyedülálló élményt jelent. A 2 km hosszú tanösvény másfél óra alatt bejárható. A füzet végén található rejtvény helyes megfejtői között értékes ajándékot sorsolunk ki. A megoldás a tanösvény végén található levélszekrénybe dobható be.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A program ingyenes. Az utazom.com vállalja a szervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A program ingyenes. Az odajutásról és az elemózsiáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!