Tour de France testközelből

5 napos kerékpártúra Franciaországban

Mi is ott leszünk, hogy szurkoljunk a királyszakaszokon a világ leghíresebb országúti kerékpárverseny résztvevőinek. De nemcsak szurkolunk, hanem kerékpározunk is a Tour de France útvonalán és az Alpok csodás tájain. Készítsétek a bringákat, hamarosan indulunk!

FőoldalEurópaAlpokTour de France testközelből

AKCIÓ!

Az első 8 fő jelentkezéséig!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős csatlakozás Genfbe
- hangulatos-kényelmes vendégházban töltjük az éjszakákat
- az idén már kétágyas elhelyezést is választhatsz
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal Franciaországban, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét, a teljes körű asszisztenciát az út során, valamit a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, az étkezéseket, a szállásokat (jelentkezéskor választható kategória), a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
8 - 14 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 40-70 km között váltakoznak, de hegyi szakaszokra kell számítani a tekerések során. A résztvevők kisebb csapatokban tekernek, a kerékpáros túravezetők segítik, koordinálják a programokat. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja. Előfordulhat, hogy valaki nem szeretne kerékpározni, de drukkolni szeretne kedvencének, vagy kedvesét, családtagját szívesen elkísérné az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A kísérőautótól a Tour de France versenyek helyszínei gyalogosan is megközelíthetőek.

1. nap: Budapest, Genf, Annecy-tó - július 16.
Kiutazás az Annecy-tó partjára. Bringázás a tóparton.
2. nap: Annecy-tó: tekerés a Tour de France útvonalán  - július 17.
Első bringázásunk a verseny útvonalán: Cluses - Col de la Columbiére (1618 m) Élőben láthatjuk a világ legjobb versenyzőit.
3. nap: Annecy-tó, tekerés a Tour de France útvonalán - július 18.
Káprázatos alpesi vidéken bringázunk és figyeljük a versenyt a Bourg-Saint-Maurice, La Rosiére szakaszon.
4. nap: Annecy-tó, tekerés a Tour de France útvonalán: Alpe d’ Huez - július 19.
A Tour de France egyik leghíresebb emelkedőjén kerékpározunk és szurkolunk kedvenc versenyzőinknek.
5. nap: Annecy-tó, Genf repülőtér, Budapest - július 20.
Hazautazás.

 

További információ

Szállás

A Tour de France utazás 4 éjszakáját egy hegyei vendégházban töltjük az Annecy-tó közelében. Szállásigényedet jelentkezéskor kell leadnod irodánk felé. Kétágyas és 3-4 ágyas szobákban történik az elhelyezés. Esetenként előfordulhat, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia!

Mivel ez egy nagyon frekventált időszaka vidéken (a Tour de France miatt) igen nehéz jó szállásokat találni, ezért mind a négy éjszakát egy szálláson töltjük majd. Minden reggel innen indulunk majd kisbuszainkkal felkeresni a Tour de France verseny szakaszait és a versenyek után ide utazunk vissza.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap: Budapest, Genf, Annecy-tó - július 16.

Egy reggeli repülőjárattal indulunk Genfbe. A Genfi repülőtéren várnak ránk túravezetőink, akik a szállásunkra szállítják a csapatot. Miután elfoglaltuk a szállásunkat egy bemelegítő kerékpártúrára indulunk. Egy jelzett kerékpáros útvonalon megkerüljük a kristálytiszta Annecy tavat. Körülöttünk alpesi csúcsok pompáznak, apró falvakat érintünk ahol megpihenünk, de ha kedvünk tartja meg is mártózhatunk a tó kellemesen meleg vizében. A Kerékpártúra után a közelben fekvő szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: 45 km, szint fel-le: 200 m.

2. nap: Annecy-tó: tekerés a Tour de France útvonalán - július 17.

Nehéz szakasz vár ma a Tour de France mezőnyére. 159 kilométeren négy komoly hegy állja útját a versenyzőknek. Számunkra ez lesz az első nap, belekóstolhatunk a Tour de France semmihez nem hasonlítható fergeteges hangulatába! Reggeli után az Annecy-tó környékéről Cluses (kb. 500 m) városkába utazunk. Itt lepakoljuk bringáinkat és becsatlakozunk a verseny útvonalába. Azon a szakaszon bringázunk, ahol hamarosan a világ legjobb versenyzői küzdenek majd. Fantasztikus alpesi környezetben kapaszkodunk fel a Col de Romme (1297m) hágóra, majd innen egy rövid gurulás után újabb emelkedő vár ránk. A Tour egyik emblematikus hágója, a Col de la Columbiére (1618 m) lesz a mai szakasz utolsó hegye. A hágó közelében keresünk egy számunkra megfelelő helyet, ahonnan figyelhetjük majd a versenyt és szurkolhatunk kedvenceinknek. Miután a mezőny elhaladt, visszabringázunk kisbuszainkhoz és a szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: kb. 50 km, szint fel-le: 1150 m. Szállás: panzió.

3. nap: Annecy-tó, tekerés a Tour de France útvonalán - július 18.

A peloton ma Alberville hegyi kisvárosból indul. Rövid 108 kilométeres szakasz következik a versenyzők számára, ám négy kemény emelkedővel kell megküzdeni a mezőnynek. Nekünk csak eggyel! 
Bourg-Saint –Maurice kisvárosba utazunk, majd innen bringával kapaszkodunk fel, a La Rosiére sí központba (1850 m). A kisvárosból indulva kb. 25 kilométer alatt több, mint 1000 méter szintkülönbséget kell leküzdenünk. Káprázatos alpesi tájon bringázunk a csúcsig, majd visszagurulunk, keresünk egy megfelelő kanyart, ahonnan élőben figyelhetjük majd a Tour de France show műsorát! Miután az utolsó versenyző is elhaladt és feloldották az útzárakat, visszabringázunk kisbuszainkhoz. Élményekkel megrakottan utazunk vissza szállásunkra. Táv kerékpárral: kb. 45 km, szint fel-le: 1.000 m. Szállás: panzió.

4. nap: Annecy-tó, tekerés a Tour de France útvonalán: Alpe d’ Huez - július 19.

Ma talán a Tour legizgalmasabb napja vár ránk! A mezőny bár csak 175 kilométert teker, ám két első kategóriás hegyet kell megmásznia. A szervezők kitettek magukért! A versenyzők Bourg-Sant-Maurice kisvárosból indulva, felkapaszkodnak a Col de la Madeleine  hágóra, majd innen 1500 métert ereszkedve érkeznek La Chambre kisvárosba, hogy újra megküzdjenek egy igen meredek emelkedővel, a Col de Croix de Fer hágóval. Innen ismét gurulás vár a versenyzőkre, Le Bourg D’ Oisans kisvárosokat érintve a Tour France leghíresebb hegyéhez,  Alpe d' Huez-hez érkezik a peloton. Kis csapatunk a mai napon itt csatlakozik a Tour de France-hoz! 1952 óta 29 alkalommal látogatott ide a karaván, legutoljára 2013-ban. A 21 hajtűkanyar mindegyike egy-egy legendás versenyzőről van elnevezve, akik itt diadalmaskodtak. Mivel a Tour történetében ez a leghíresebb szakasz, így Alpe d'Huez-re mindig több százezer ember látogat ki, fantasztikus, semmivel össze nem hasonlítható hangulatot teremtve. Mi is itt leszünk! Korán reggel indulunk szállásunkról Le Bourg D’ Oisans kisvárosba, majd innen kapaszkodunk fel az emelkedőn. Egy életre szóló élmény vár rád! A verseny után a kisbuszunkhoz gurulunk és szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: kb. 50 km, szint fel-le: 1100 m. Szállás: panzió.

5. nap: Annecy-tó, Genf repülőtér, Budapest - július 20

A reggelit követően a Genfi repülőérre utazunk és egy menetrend szerinti repülőjárattal utazunk Magyarországra.

 
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal Franciaországban, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét, a teljes körű asszisztenciát az út során, valamit a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, az étkezéseket, a szállásokat (jelentkezéskor választható kategória), a személyes költségeket, és a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Turistaadó és végtakarítás a helyszínen: 32 euró/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Franciaország hazánknál drágább ország, néhány alapvető élelmiszer átlagára a következő: 1.5 l ásványvíz: 1 Euro; fél kg kenyér: 3 Euro; korsó sör: 5 Euro; ebéd: 20-25 Euro.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
32 euró/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
80-150 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem­üveg, napvédő krém, két kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Az Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! Jó szolgálatot tehet egy távcső, a verseny eseményeinek figyelemmel kísérése során.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán. Amenyiben szükséges, úgy tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Országúti, Mountain Bike,  vagy Trekking típusú kerékpárral is részt vehetsz a túrán!  Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat és szervizpumpát biztosítunk a kísérőautóban.

Egyebek
Kiutazás: 
A kerékpárokat  és egy max. 20kg-os csomagot 2018. július 14.-én gyűjtjük össze Budapesten a Lurdy ház parkolójában. A pontos időpontról később küldünk információkat.
 
Menetrend szerinti repülőjárattal utazunk ki a kerékpártúra színhelyére. A Genfi repülőtéren várjuk utasainkat majd az Annecy-tó közelében fekvő szállásunkra a csapatot.
Ajánlott repülőjáratok:
Budapest-Genf
Easy Jet
Járatszám: EZS1334
Indulás: 2018. július 16. /08:15-10:10/
Találkozó: Genf repülőtér, időpont: 10.30
 
Genf-Budapest
Easy Jet
Járatszám:EZS1333
Hazautazás: 2018.július 20. /14:05-15:50/
 
Aktuális ár: 25.000 Ft/fő (az ár változha a jelentkezés idejétől függ!)
A repülőjegyet beszerezzük utasainknak a jelentkezéskor. Amennyiben önállóan szeretnéd megvásárolni a repülőjegyet, kérünk előzetesen konzultálj irodánkkal.

Két 9 fős kisbusszal utazunk Franciaországban. A Tour de France helyszíneit busszal közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpáros kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén busszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

A Tour de France utazás 4 éjszakáját egy hegyei vendégházban töltjük az Annecy-tó közelében. Szállásigényedet jelentkezéskor kell leadnod irodánk felé. Kétágyas és 3-4 ágyas szobákban történik az elhelyezés. Esetenként előfordulhat, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia!

Mivel ez egy nagyon frekventált időszaka vidéken (a Tour de France miatt) igen nehéz jó szállásokat találni, ezért mind a négy éjszakát egy szálláson töltjük majd. Minden reggel innen indulunk majd kisbuszainkkal felkeresni a Tour de France verseny szakaszait és a versenyek után ide utazunk vissza.

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Érdemes hoznod néhány "sport élelmiszert". Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
A területről: 
Tour de France vagy más néven Le Tour, a világ legismertebb kerékpár körversenye. Az elsőt 1903-ban rendezték.
Hagyományosan a mezőny bejárja Franciaországot és érinti a környező országokat is. A táv szakaszokra tagolódik, mindegyik szakasz külön verseny. Az időeredményeket összesítve állapítják meg a végső győztest. A Touron vezető versenyző viseli a sárga trikót, ami nagy elismerést jelent. Az első Tour de France 1903-ban 6 szakaszból és 2428 km összesen távolságból állt. 2013-ben 21 szakaszon és 3360 kilométeren versenyeznek a résztvevők. Páros években az óramutató járásának megfelelően, páratlan években óramutató járásával ellenkezőleg halad a mezőny. A versenyen 20-22 kilenc fős csapat indul meghívás alapján, így csak a világ legjobb kerekesei versenyezhetnek. A szakaszok között lehet prológ, egyéni/csapat/hegyi időfutam, hegyi vagy sík szakasz.
Tour de France 2018.
2018. július 07.-én rajtól el a Nantes közelében fekvő Noirmoutier-en-l'Île-ből és július 29.-én ér véget hagyományosan, Párizsban. Csapatunk szokásához híven az Alpok hegyi szakaszain csatlakozik a Tour programjához. A klasszikus hegyi emelkedőkön nagy küzdelem várható. A verseny itt ér a hajrájához, nagy küzdelem várható!
Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
7 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Sándor
Fertőrákos
2018. júl. 24
4.8
Nagyon jó program aki műveli vagy szereti az országúti kerékpározást. A túravezetők ismertem magas szinten álltak mint szervezésben, mint hozzáállásban. 5 * Ennyi!
<név nélkül>
Budapest, V. kerület
2018. júl. 22
5.0
Minden rendben zajlott, szuper szervezés és társaság.
Gabriella
2013. júl. 26
4.4
Külön köszönet a fiúknak azért, hogy engem, az egyetlen kerékpár nélkül utazót is mindig eljuttattak az események közelébe!
A szállás csak az első 3 nap esőzései miatt kapott közepest :) Az utazásnál az egyetlen negatívumot a klíma hiánya jelentette.
Attila és Réka
2013. júl. 25
4.4
Az időjárással nem volt szerencsénk, az esőben sátorozás kellemetlen volt.
A túravezetők igyekezete, teljesítménye és türelme igazán elismerésre méltó.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, feledhetetlen élményben volt részünk, köszönjük

Attila és Réka
<név nélkül>
2013. júl. 23
4.6
Minden nagyon jó volt, rég voltam ilyen jól szervezett és vezetett túrán. Az időjárást leszámítva tökéletes volt minden, külön köszönet a túravezető fiúknak!
Veronika
2013. júl. 22
4.8
A szállást én választottam, tehát nem negatív...
ha szállodát szerettem volna, más áron, akkor más utazást választottam volna...
Esős időben a sátorhely helyett gyorsan szerveztek mobil házas szállás lehetőséget! Le a kalappal a túravezetők rugalmassága és a probléma megoldásuk előtt!
Kimondhatatlanul jól éreztem magamat! Köszönöm!
Zoltán
2013. júl. 22
5.0
A túra vezetőire a "nagyon jó" értékelés nem elég. Az út során Cininek, Petinek, Sanyinak is köszönhetően baráti hangulat alakult ki, ami még a borús időt is megszépítette. Biztos, hogy visszatérek még. Köszönök mindent! Üdv: Zoltán
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!