Toszkána kerékpártúra

8 napos biciklitúra Toszkánában

Kerékpártúra Toszkánában, a világ egyik legszebb vidékén. Toszkána a történelmi levegővel átitatott, levendulaillatú, isteni ételeket, italokat rejtő mediterrán gyöngyszem. Mondják, titkainak felfedezéséhez öt élet sem lenne elég. Itt az ideje megkóstolni a napfény ízét, járd be biciklivel e káprázatos tájat.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaToszkána kerékpártúra

 

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat farmház két-három ágyas fürdőszobás szobáiban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, egy kísérő autó költségét a kerékpározások során, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
8 - 15 fő

Nehézség:

A napi kerékpározások során nem kell hosszú kimerítő szakaszokra számítani, de egy-két meredekebb emelkedővel számolni kell. A bringázások során sokszor állunk meg nézelődni, fotózni, így mindig jut idő pihenésre. A kerékpáros csapatunkat folyamatosan egy kisbusz kíséri, amely biztonságos háttérként szolgál, ha valaki elfárad, s ki szeretne hagyni egy-egy szakaszt, lehetőség van a kisbusszal utazni.

1. nap - Budapest, Toszkána
2. nap - Montepulciano
3. nap - Montepulciano, kerékpártúra S. Giovanni d’ Asso környékén
4. nap - Montepulciano, San Quirico d’Orcia, Pienza, Montefollonico bringatúra
5. nap - Montepulciano, Assisi, Monte Subasio kerékpártúra
6. nap - Montepulciano, Trasimeno-tó kerékpártúra
7. nap - Montepulciano, Perugia, Siena
8. nap - Montepulciano, Budapest 

További információ

Szállás

Montepulciano kisváros közelében lesz a szállásunk: egy káprázatos környezetben fekvő, autentikus toszkán farmházban (http://utazom.com/cikk/toszkana-szallas-az-agriturismo). A teljes ház a csoportunk rendelkezésére áll. Két-három ágyas, fürdőszobás szobákkal rendelkezik, a szobák egy része franciaággyal felszerelt (a szobabeosztás a jelentkezés sorrendjében történik), valamint jól felszerelt konyhák, nappalik, étkezők találhatóak benne. Előfordul, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia! A farmházunk csodálatos kertjében egy medence is van.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Részletes program
1. nap - Budapest, Róma, Montepulciano

Egy menetrend szerinti repülőjárattal utazunk Rómába. A Róma Fiumicino repülőtéren várnak ránk túravezetőink és kisbuszaink, Rövid utazás vár ránk a napsütötte Toszkánába. Szállásunk Montepulciano szomszédságában egy fantasztikus mediterrán farmház szobáiban lesz. Siena városától mindössze 60 kilométerre fekvő település, Toszkána egyik leghíresebb borvidéke.
Elfoglaljuk szállásunkat, majd megpihenünk farmházunk káprázatos kertjében. Szállás: farmház

 
2. nap - Montepulciano kerékpártúra

Reggeli után eldöntheted, mihez van kedved: pihenhetsz a medence mellett a tájban gyönyörködve vagy kerékpározni indulsz a káprázatos vidéki tájon: farmunkról indulunk Montepulciano kisvárosba. A vulkanikus sziklára épített település Valdichiana csodálatos völgyére néz. Toszkána egyik legszebb városkája gyönyörű palotákat, elegáns épületeket és templomokat rejt. Murvás és aszfaltozott vidéki utakon haladunk, apró falvakat érintünk. A szivárvány ezernyi árnyalatában pompázik a tavaszi toszkán táj. Sokszor állunk meg pihenni, fotózni. Torrita di Siena érintésével délután érkezünk vissza a szállásra. Táv kerékpárral: 28 km Szint fel-le: 450 méter. Szállás: farmház

3. nap - Montepulciano, S. Giovanni d’ Asso, Torrenieri, Siena

Reggel buszra szállunk és mai kerékpártúránk kiindulópontjára, S. Giovanni d’ Asso településre utazunk. Itt újra felnyergeljük drótszamarainkat és egy feledhetetlen kerékpártúrára indulunk, Toszkána meseszép, eldugott falvait járjuk be. Műúton és murvás utakon egyaránt haladunk, farmok és falvak kísérik utunk.  Ebédünket egy hangulatos cukrászdában fogyaszthatjuk el Torrenieri kisvárosban. Ebéd után Siena híres városát keressük fel. Gótikus, történelmi belvárosa számtalan gyönyörű műkincsével méltán híres világszerte, s 1995 óta a UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Közösen teszünk egy sétát Siena belvárosában, felkeressük a híres látnivalókat, majd szabadprogram. Estefelé utazunk vissza szállásunkra. 
Szállás: farmház. Táv kerékpárral: 35 km, Szint fel-le: 300 méter

4. nap - Montepulciano, San Quirico d’Orcia, Pienza, Montefollonico, Montepulciano

Egész napos kerékpártúra vár a bringásokra, méghozzá Toszkána legszebb tájain. Felpakoljuk kerékpárjainkat és San Quirico d’ Orca kisvárosba utazunk. Innen indul mai kerékpártúránk. Kisforgalmú útvonalon haladunk Pienzába. A hangulatos kisváros a UNESCO védettsége alatt áll. Barangolunk a hangulatos kisvárosban, megkóstolhatjuk a helyi sajtkülönlegességeket, majd folytatjuk kerékpártúránkat a káprázatos toszkán vidéken. Műúton és murvás utakon egyaránt haladunk, farmok és falvak kísérik utunk. Egy kísérőautó folyamatosan követ minket, biztonságos háttérként szolgálva az út során, igény szerint utazhatsz ezzel is. A késő délután érkezünk vissza farmházunkhoz. Táv kerékpárral: 48 km, Szint fel-le: 380 méter. Szállás: farmház

 
5. nap - Montepulciano, Assisi, Monte Subasio kerékpártúra, Montepulciano

Ma egy nagyobb lélegzetű buszos utazás vár ránk Assisibe. Assisi Szent Ferenc szülővárosa, itt mintha megállt volna az idő.
Assisi középkori hangulatba varázsol bennünket a szűk utcáival, patinás épületeivel. Egy rövid városnézés során fedezzük fel a későn ébredező várost. Majd indul a mai kerékpártúra a bringásoknak: felderítjük Umbria tájait. De ha úgy szeretnéd, maradhatsz ebben a csodás városban, este itt találkozunk. A város fölé magasodó Monte Subasio-hegy panoráma útvonalát járjuk végig. A túra Assisi belvárosából indul, és ide érkezik vissza, érintve békés hegyi falvakat, farmokat és erdős vidékeket. A kerékpártúra után visszautazunk szállásunkra, Montepulcianoba. Táv kerékpárral: 46 km, Szint fel-le: 450 m.  Szállás: farmház

 
6. nap - Montepulciano, Trasimeno-tó, Cortona

A reggelit követően, buszunkkal a Trasimeno-tó partjára, Passignano kisvárosba utazunk. Észak - Itália legnagyobb tava Perugia közelében fekszik. Lepakoljuk kerékpárjainkat és útra kelünk, hogy átkerekezzünk a túlparton fekvő történelmi kisvárosba, Castiglione del Lagoba. Kerékpártúránk során alsórendű utakon, többnyire a tóparton haladunk, sok apró települést érintve. A déli órákban érjük el, a tó nyugati partján található kisvárost, ahol egy rövid városnézést követően megebédelhetünk. Táv kerékpárral: 40 km Szállás: farmház Innen a közeli Cortona településre utazunk. A hangulatos városka utcáin forgatták a Napsütötte Toszkána című film több jelenetét. Egy rövid városi sétát követően búcsúzunk el a vidéktől. 

 
7. nap - Montepulciano, Róma, Budapest

Reggel elbúcsúzunk farmházunktól Kisbusszal utazunk a római repülőtérre, majd egy menetrend szerinti repülőjárattal hazautazunk.

 

 
8. nap - Montepulciano, Budapest

Korán reggel búcsút mondunk Toszkánának, és hazafelé vesszük az irányt. A késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat farmház két-három ágyas fürdőszobás szobáiban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, egy kísérő autó költségét a kerékpározások során, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

25 Euro/ fő a kötelező takarítás + 8 euró/fő/8 nap üdülési adó. (megérkezést követően a helyszínen fizetendő!). 

Helyszíni költségek leírása: 

25 Euro/ fő a kötelező takarítás + 8 euró/fő/8 nap üdülési adó. (megérkezést követően a helyszínen fizetendő!)
Opcionális belépők összköltsége az út során: kb.20 euró/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
33 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200 - 300 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa. Mivel a szállásunk kertjében medence is található, ezért csomagolj be törölközőt, papucsot és fürdőruhát.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárra van szükség, mert utunk egy része erdei vagy murvás utakon vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Toszkánába, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyebek
Kiutazás: 

Két modern kilencfős kisbusszal utazunk Magyarországról. A kisbuszokban a helyek elfoglalása jelentkezés sorendjében történik. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Montepulciano kisváros közelében lesz a szállásunk: egy káprázatos környezetben fekvő, autentikus toszkán farmházban (http://utazom.com/cikk/toszkana-szallas-az-agriturismo). A teljes ház a csoportunk rendelkezésére áll. Két-három ágyas, fürdőszobás szobákkal rendelkezik, a szobák egy része franciaággyal felszerelt (a szobabeosztás a jelentkezés sorrendjében történik), valamint jól felszerelt konyhák, nappalik, étkezők találhatóak benne. Előfordul, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia! A farmházunk csodálatos kertjében egy medence is van.

Étkezés: 
A túra alapjában véve önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Az utazás alatt egy vacsorát kapsz a hetedik napon. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Szállásunkon főzésre is van lehetőség, csak az alapanyagról kell gondoskodnod, amit a helyszínen is beszerezhetsz.
Időjárás: 
Bár tavasszal kelünk útra, de a mediterrániumba utazunk, így melegebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. Az utazás alatt napközben 25-28 C fok várható. Esetenként előfordulhat hűvösebb, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A csomagok szállítása a kisbuszokban, a kerékpárok szállítása egy kerékpárszállító tréleren történik. Mivel a kisbuszok befogadó képessége korlátozott, maximum, fejenként 20 kilogramm súlyú csomagot tudunk elszállítani. Kérünk, vedd komolyan a korlátozást! A kerékpározás során a kis hátizsákod, vagy a kerékpáros táskád lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
47 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Tündi
Szekszárd
2017. jún. 2
4.8
Minden nagyon hibátlan volt a Toszkánai túrán. A szervezés szuper volt.
Frankó Kata
London
2017. máj. 30
4.2
Fantasztikus élményben volt részem a toszkánai bicilitúrán. Attól a pillanattól kezdve, hogy felvettek minket egészen a visszaérkezésig minden szuper volt. Lélekben még most is ott vagyok.

A két túravezetőnk Cini és Gyuri volt akik azon túl, hogy nagyon jó fejek, profin vezették le az egész nyaralást még akkor is amikor váratlan nehézségekbe ütköztek.

Nagyon tetszett az út folyamán, hogy mindent ki lehetett élvezni - természetesen a biciklizést, túrákat, amik úgy voltak felépítve, hogy bár kihívást jelentettek főleg egy-egy emelkedősebb részen, mégsem érezte azt az ember, túl megerőltetőek lettek volna. Ezen kívűl volt szabad program is amikor bőven volt idő és lehetőség városlátogatásra vagy ha valakinek ahhoz nem volt kedve, akkor egyszerűen beülni egy étterembe vagy cukrászdába és élvezni az olasz nyüzsgést. Rengeteget voltunk a természetben is - hegyvidéken, a klasszikus toszkán vidéken, tópart körül.

A szállásunk az egyik fénypontja volt a nyaralásnak, tágas farmház gyönyörű vidéken, medencével amit ki is élveztünk.

Az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő társaság lehet, hiszen ez az amit nem nagyon lehet befolyásolni, de szerencsére ezen az úton nagyon jó kis csapat jött össze, sokat nevettünk, beszélgettünk az egy hét alatt és barátságok is szövődtek.

Tehát csak ajánlani tudom az utazási irodát és ezt a túrát - fantasztikus élmény volt. Köszönöm.
Péter
Szekszárd
2017. máj. 30
5.0
Nagyon szép és csodálatos tájakon voltunk felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.
<név nélkül>
Tolna
2017. máj. 29
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Szuper jó volt a szervezés. Köszönjük.
András
Budapest, XI. kerület
2016. okt. 17
4.8
Mindenkinek szívesen ajánlom.
Dóri
Győr
2016. okt. 14
4.8
Nagyon szép helyeken jártunk , a szervezés tökéletes volt . Köszönet Cininek és Petyának a profi munkáért , a segítőkészségért . Igazi élménytúra volt .
András
Budapest, XI. kerület
2016. okt. 14
4.8
Nagyon jó volt a szervezés, a túravezetők maximális odafigyeléssel dolgoztak. Minden túrázóra figyeltek, minden igényt maximálisan kielégítettek. A program összeállítása igazán változatos volt, nagyon sok látnivalót sikerült megtekinteni. Toszkánán kívül még egy kis ízelítőt kaptunk Umbriáról is. Cini földrajzi, történelmi előadásait élvezet volt hallgatni. A farmház csodálatos helyen fekszik, minden irányba különlegesen szép kilátással. Petya bámulatos nyugalommal, türelemmel vezetett végig a hosszú utakon és a helyszíni túrák során is nagyon sokat segített a kis csapatnak. Köszönet a finom vacsoráért is.
Zita, Gabi, István, András
nélkül>
Pécs
2016. okt. 11
4.8
Mindenkinek csak ajánlani tudom:)
Johanna
Pécs
2016. okt. 10
4.8
Profi túravezetők, maximális odafigyelés, kedvesség, rugalmasság, segítőkészség. Csodálatos helyszínek, tájak, jól átgondolt programok, rengeteg élmény! Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
<név nélkül>
Pécs
2016. okt. 10
4.8
Mindenkinek csak ajánlani tudom...
<név nélkül>
Budapest
2016. jún. 12
4.8
Gyönyörű tájakon jártunk, feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk! A farmház kényelmes és esztétikus, autentikus környezetben, mesés kilátással a több 10 km-re elnyúló toszkán dombokra. Igazi kikapcsolódás! Ugyan a "toszkán síkság" kis testedzés elé állított minket, de minden kihívás "belefért". A túrák jól szervezettek, átgondoltak, a kellő infrastruktúra biztosított, a programok közel visznek a helyi mindennapok világához, és a toszkán tájhoz. Az elhangzott történelmi-kultúrális-gasztronómiai ismeretek hozzájárultak Toszkána varázsának átéléséhez.
<név nélkül>
Budapest, III. kerület
2016. máj. 30
5.0
Kitűnően szervezett utazás, túrák voltak Toszkána csodás tájain. A túravezetők Cini és Petya lelkesen, segítőkészen, jól felkészülten és nagy rugalmasságot tanúsítva kísérték a csipet-csapatot, nem volt olyan kérés, amit ne teljesítettek volna. Köszönet érte! Nagyon élveztem minden pillanatát, mindenkinek szívből ajánlom ezt a hangulatos, csodás vidéket, természetesen kerékpárral.
<név nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
2016. máj. 30
4.8
Tisztelt Utazási Iroda!

Harmadik alkalommal voltam kerékpártúrán Önökkel, ugyanazzal a túravezetővel.
Mindhárom alkalommal a visszaút során apró sérülést szenvedett a kerékpárom.
Ilyenkor a javítás költsége kit terhel?
Süli Mária
Budapest, III. kerület
2016. máj. 29
5.0
A program összeállításán túl a két vezető összehangolt munkája, figyelmessége, mindenkivel való törődése nagyon megragadott. Több külföldi kerékpártúrán voltam már (más szervezésben), ez volt a legprofibb. Köszönöm Cini és Petya!
Tünde
Budapest, XIX. kerület
2015. okt. 13
4.8
Szép tájakon kerekeztünk, megtapasztalva a kultúrát, konyhát, történelmet.
"Egy szippantás a jóból" volt ez!
Levi
Budapest
2015. okt. 13
5.0
Toszkánát ebben a formában érdemes meglátogatni.
<név nélkül>
Budapest, XIV. kerület
2015. okt. 12
4.6
Az eddigi legjobb szervezésű biciklitúra volt, amin részt vettem az utazom.com-mal.
Veronika
Budapest, XIV. kerület
2015. okt. 12
5.0
Szerintem az ország legjobb utazási irodája, remek programokkak és szervezéssel!
A túravezetők maximálusan felkészültek, profik, és JÓ EMBEREK!
Örülök, hogy részese lehettem ennek a túrának! Nagyszerűen éreztem magam! Valóban kikapcsolódtam, a hétköznapi gondokat hátrahagytam. Köszönöm!
Márta
Budapest, III. kerület
2015. okt. 12
4.8
Nagyon jól állították össze a programot. Változatos volt, szép helyeket néztünk meg. A túravezetők jól felkészültek és készségesen álltak a rendelkezésünkre.
Tünde
Tárnok
2015. okt. 12
4.8
Csodálatos hetünk volt, ami nemcsak a gyönyörű olasz tájnak, remek programoknak és jó társaságnak köszönhető. Külön ki szeretném emelni a két túravezető profizmusát, segítőkészségét, hozzáállását. Hála és köszönet érte!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!