Tisza-tó kerülés kerékpárral és kenuval

2 napos túra

A tó megkerülése önmagában is nagy élmény és igazi teljesítmény, melyet mi azzal koronázunk meg, hogy a Tiszán való kompátkelés helyett kenukba szállunk és a tiszavalki madárrezervátumon át evezve zárjuk a Tisza-kört.

FőoldalTisza-tó kerülés kerékpárral és kenuval

Alapár tartalmazza

a szállást reggelivel, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az utazás költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
minimum 13 fő

1.nap - Tiszafüred, Abádszalók, Kisköre, Sarud
 
Találkozó reggel 09.00 órakor a tiszafüredi vasútállomás előtti parkolóban. Miután kiosztottuk és beállítottuk a kerékpárokat, elhelyezzük csomagjainkat a kisbuszban, mely egész túránk alatt rendelkezésünkre fog állni, és megkezdjük kerékpártúránkat a Tisza-tó körül. A várost elhagyva hamarosan rátérünk a Tiszát szegélyező gát tetején kiépített kerékpárútra és teljesen sík terepen haladunk Abádszalók felé. Útközben több helyen megpihenünk, ahol fényképezőgépeinkkel is megörökíthetjük az élő folyó és a többször előbukkanó Tisza-tó páratlan szépségét. Abádszalókon hosszabb pihenőt tartunk, ahol lehetőségünk nyílik megebédelni. Ebéd után ismét felkerekedünk, és néhány kilométer múlva átkelünk a Tisza fölött a kiskörei erőmű duzzasztógátján. Itt az ellenkező irányba fordulunk és néhány kilométer múlva elérjük Sarudot, ahol a ma esti szállásunk található és ahol csomagjaink már várnak ránk. A délután hátralevő részét a tó partján pihenéssel tölthetjük.
Táv kerékpárral: 52 km
Szállás: faházakban

2.nap - Sarud, Poroszló, Tiszavalk

Reggeli után nyeregbe pattanunk és a Tisza-tavi madárrezervátum peremén kerekezve indulunk útnak. Első megállónk Poroszló lesz, ahol rövid pihenőt tartunk, lehetőség lesz fürödni is, majd egészen Tiszavalkig tekerünk, ahol kísérőbuszunk gondjaira bízzuk kerékpárjainkat. Vízre szállunk, és kenukkal hatolunk be a Tisza-tavi madárrezervátum háborítatlan természetvédelmi területére. A tó északi területén, a Tiszavalki-öbölben található madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek sorába, és része az UNESCO által adományozott "Világörökség része" megtisztelő címet elnyert Hortobágyi Nemzeti Parknak is. A csak vízi járművel megközelíthető területen európai viszonylatban is egyedülálló madárvilág alakult ki. Láthatunk itt szürke gémet, kiskócsagot, kanalas gémet, és ha szerencsések vagyunk akár kerecsensólymot, vagy a magyar természetvédelem címermadarát, a kiterjesztett szárnyakkal, szél hajtotta selyemfátyolként repülő hófehér nagykócsagot is megpillanthatjuk. Keskeny csatornákon és kristálytiszta vizű tavakon evezve érjük el az élő Tiszát, melyet átszelve a tiszafüredi strandig kenuzunk. Programunk egy levezető fürdéssel ér véget, majd a parkolóban hagyott autóinkhoz kerekezünk, ahonnan már csak a hazautazás vár ránk.
Táv: kerékpárral 25 km, kenuval 10 km

 

Szállás

kempingben faházakban, 2-4 ágyas szobákban.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállást reggelivel, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az utazás költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
2-5000 Ft/fő
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Szállás: 

kempingben faházakban, 2-4 ágyas szobákban.

Étkezés: 
A túra csak a reggeliket biztosítjuk, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron a kerékpározások alatt is mindennap lesz lehetőség vásárlásra.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!