Tisza-tó - halak, madarak, kajakok

2 napos vízitúra tengerikajakkal

Két napot töltünk hazánk egyik izgalmas mesterséges taván, kedvenc barátainkkal, a tengeri kajakokkal. A tó sajátosságai azok az apró csatorna rendszerek, amelyek összekötik a nagyobb vízfelületeket. Ezeken barangolva bejárhatjuk a tó legszebb részeit e kalandos vízitúra keretében.

FőoldalTisza-tó - halak, madarak, kajakok

Alapár tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a bográcsos vacsorát, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezést, a szállást kempingben, az utazást és az utasbiztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
15 - 27 fő

Nehézség:

Könnyű túra, napi 10-15 km evezéssel.

1. nap: Budapest, Tiszaörvényes
Találkozó reggel 9 órakor a tiszaörvényesi Kormorán kikötőben, ahonnan a túra indulni fog. Kis táborunk felállítása után vízre szállunk. Az öreg Tiszán csorogva a hatos öblítő csatornán kijutunk az ördög árokra, majd onnan a Csapói-Holt - Tiszára. A Poroszlói - medencén végig kajakozunk. Strandolás, madarászás, nádasok, apró kis csatorna rengetegek és az elmaradhatatlan tavirózsák. A távcsövét, és a madárhatározóját senki ne felejtse otthon. Az este közös főzőcske, bográcsozós.

2. nap: Tisza-tó, Budapest
Reggeli után újra kajakokba pattanunk. A nyolcas öblítő csatornán indul a kalandunk. Utunk során evezünk a Szartoson, a Hordódi - Holt - Tiszán. Nádasok, madarak, és a Tisza - tó vadregényes csatornái. Az egész napos kajakozás után visszatérünk az örvényesi kiinduló pontunkhoz. A délutáni órákban indulunk hazafelé. Várható érkezés vasárnap az esti órákban.

További információ

Szállás

Kempingeben, saját sátorban.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a bográcsos vacsorát, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, a szállást kempingben, az utazást és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Szállás: kb. 2.500 Ft/fő/éj
Kisbuszos utazás: 3.900 Ft/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
2.500 Ft/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).
Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.
Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.
Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyebek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai 5-én reggel a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 3.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.
 

Egyéni utazás esetén 5-én, reggel 9 órakor, a tiszaörvényesi Kormorán kikötőben találkozunk.

Szállás: 

Kempingeben, saját sátorban.

Étkezés: 
A bográcsvacsorán kívül egyénileg. Célszerű szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való).
A területről: 
A Tisza-tó (régi nevén Kiskörei víztározó) Magyarország legnagyobb mesterséges tava. Heves megye délkeleti szélén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán fekszik.1973-ban építették fel a Kiskörei Erőművet a duzzasztógáttal a tiszai áradások szabályozása és az Alföld jobb vízellátása végett. Feltöltése az 1990-es években fejeződött be, területe így 127 km² lett. Hossza 27 km, átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter. 43 km²-nyi sziget található benne. Az 1973-ban megkezdett duzzasztást eredetileg három lépcsőben tervezték megvalósítani, ám az időközben bekövetkezett gazdasági változások miatt az utolsó ütemet (melyben a tárolt vízmennyiséget megháromszorozták volna) elhagyták. Ennek is köszönhető, hogy így a tározón nagy sekély vízfelületek alakultak ki, olykor szigetekkel tagoltan. Ezek a feltételek kedveztek a gazdag állatvilág kialakulásának. A madarak fészkelő helyhez, gazdag élelemforráshoz jutottak itt. A tározó vízfelülete északon természetvédelmi célokat, délen üdülést, vízi sportokat, a kettő között pedig ökoturisztikai célokat szolgál. A madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, amelyet megközelíteni csak csónakkal lehet, de költési időszakban azt sem. A védelemnek köszönhetően mára itt egy európai viszonylatban egyedülálló madárvilág alakult itt ki. Számos madárfaj telepedett vissza, de a vonuló fajoknak is állomásává vált ez a terület. Az itt fellelhető madár fajok, például.: szürke gém, bakcsó, üstökös gém, a kis kócsag, kanalasgém, barna kánya, kerecsensólyom, nagy kócsag, kormorán.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!