Tirol, Bajor kastélyok és a Dolomitok II.

8 napos buszos körutazás Bajorországban

Tirol egy közép-Európai terület, mely ma Ausztria és Olaszország része. Barangolás Tirolban láto­gatás Schwaz egykori ezüst­bá­nyá­jában. Kirándulás a Bajor-Alpokba, a II. Lajos bajor király által épít­tetett alpesi álom­kas­télyok meg­te­kin­té­se. Köru­tazás fotó­szü­ne­tekkel a Dolo­mi­tokban a Karer-tó – Ka­rer-há­gó – Pordoi-hágó – Grödner-völgy út­vo­na­lon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét.

FőoldalEurópaAusztriaTirolInnsbruckTirol, Bajor kastélyok és a Dolomitok II.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, az 7 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Berchtesgaden – Sasfészek
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Salzburg – Berchtes­gaden út­vo­na­lon. Láto­gatás a Sasfé­szekben, Hitler egykori vendég­há­zában. Az épület egy olyan hegy­csú­cson talál­ható, melyet csak a hegy belse­jében közle­kedő liften lehet meg­kö­ze­lí­te­ni. Csodá­latos a körpa­no­ráma a környező alpesi hegy­vi­lágra. Délután to­vább­uta­zás az Innsbruck környéki szállodába (7 éj).

2. nap: Innsbruck, Farkas-szurdok, Alpbach
Délelőtt vá­ros­né­zés a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fő­vá­ros­ban, Innsbruckban (Mária Terézia utca, diadalív, Arany­tető, város­torony, Hofkirche, Hofburg). A vá­ros­né­zés után szabad program, majd lehe­tő­ség egy-két órás túrá­zásra a vad­re­gé­nyes Farkas-szurdokban. A késő délu­táni órákban séta Alp­bach-ban. Ezt a tiroli tele­pülést Ausztria leg­szebb falu­jának választották.

3. nap: Bajor kastélyok (Neuschwanstein, Linderhof)
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpokba, a II. Lajos bajor király által építtetett alpesi álomkastélyok megtekintése.
Első megállónk Neuschwanstein kastélya. A kastélyok kastélyának (vagy az építészet és álom keverékének) nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása, majd továbbutazás II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhofi kastélyhoz. A kastély és a szép park megtekintése után visszautazás Garmisch-Partenkirchenen keresztül a tiroli szállodába.

4. nap: Dél-Tirol, Brixen, Dolomitok
Utazás az Európa hídon és a Brenner-hágón ke­resz­tül az Olasz­or­szághoz tartozó Dél-Tirolba. Is­mer­ke­dés Brixennel (olaszul Bressanone), a tarto­mány ősi püspöki szék­vá­ro­sával, majd köru­tazás fotó­szü­netekkel a Dolo­mitokban a Karer-tó – Ka­rer-hágó – Pordoi-hágó – Grödner-völgy út­vo­na­lon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét, mely a világ egyik leg­szebb hegyi útja.

5. nap: München, Kufstein
Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: Kirándulás Münchenbe, a bajor fő­vá­ros­ba. Vá­ros­né­zés (Isar-kapu, Városháza, Szt. Mihály-temp­lom, Dóm, Residenz, Udvari serfőzde stb.). Kora délután szabad program, majd vissza­útban a szál­lo­dához lehe­tő­ség Kufstein várának meg­te­kin­té­sé­re, mely vár komor falai között valaha sok magyar szabad­sághős is rabos­ko­dott. Az egykori börtön celláin kívül a vár látvá­nyos­sága egy érdekes néprajzi múzeum is.
A fakultatív program ára: 6 500 Ft (garantált indulás).

6. nap: Schwaz – ezüstbánya, Tratzberg várkastély, Wattens – Swarovski kristályvilág
Barangolás Tirolban. Látogatás Schwaz egykori ezüst­bá­nyá­jában, a kü­lön­le­ges föld alatti bánya­mú­zeum meg­te­kin­té­se. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa leg­je­len­tő­sebb ezüst­bá­nyája volt, Schwaz pedig Ausztria második leg­na­gyobb városa. To­vább­uta­zás az Inn völgyében. A völgy felett már messziről jól látszik Tratzberg gyönyörű fekvésű rene­szánsz várkas­télya. Láto­gatás a gaz­dagon beren­dezett belső termekben. A nap zárá­saként Wattens-ben a meg­hök­ken­tően érdekes Swarovski kristály­vi­lágot te­kint­jük meg.

7. nap: Alpesi túra
Pihenés az Alpokban. Idegenvezetőnk segítségével lehe­tő­ség könnyű túrá­zásra a szálloda kör­nyé­kén.

8. nap: Krimmli-vízesés
Búcsú Tiroltól. Elutazás a szállodából a Ger­los-hágón keresztül Salzburg tarto­mányba. Európa egyik leg­ma­ga­sabb víz­esé­sének, a Krimmli-víz­esés­nek a meg­te­kin­té­se. A víz 3 lépcsőben, 380 méter magasból zúdul le hatalmas robajjal. Külön­leges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kiala­kí­tott turis­ta­út­vo­na­lon fel lehet menni a vízesés felsőbb szint­jeihez. 
To­vább­uta­zás a Salzach folyó gyönyörű völgyében, majd haza­uta­zás a Keleti-Alpokon keresztül a Schlad­ming – Liezen – Semmering – Wiener Neu­stadt – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya – Buda­pest – Székesfe­hér­vár út­vo­na­lon. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje az időjárás függ­vé­nyé­ben felcserélődhet.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Kirándulás Münchenbe, a bajor fővárosba. Vá­ros­né­zés (Isar-kapu, Város­háza, Szt. Mihály-templom, Dóm, Residenz, Udvari serfőzde stb.). Kora délután szabad program, majd vissza­útban a szállo­dához le­he­tő­ség Kufstein várának meg­te­kin­té­sé­re, mely vár komor falai között valaha sok magyar szabad­sághős is rabos­kodott. Az egykori börtön celláin kívül a vár látvá­nyos­sága egy érdekes néprajzi múzeum is. A fakultatív program ára: 6 500 Ft (garantált indulás).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, az 7 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

A BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Berchtesgaden  Hitler-vendégház EUR 15,60
Innsbruck Hofkirche EUR 5,-
Farkas szurdok EUR 3,-
Neuschwanstein kastélya EUR 13,50
Linderhofi kastély EUR 7,50
Kufstein vára EUR 11,50
Krimmli-vízesés EUR 4,-
Schwaz ezüstbánya EUR 15,- 
Tratzberg várkastély EUR 11,- 
Swarovski kristályvilág EUR 17,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

7 éj­sza­ka egy han­gu­la­tos alpesi szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban (műholdas tv, telefon). A szobák többsége erkélyes. A szál­loda egy Innsbruck környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között, nagy­szerű kilátással az Inn völgyére. A szállo­dához egy kis szabadtéri úszómedence is tartozik. Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz a szállásokon. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!