Thaiföld - Laosz - Kambodzsa 2022.02.13-28.

16 napos utazás Thaiföldön, Laoszban és Kambodzsán

Thaiföld, Laosz és Kambodzsa tájai, építményei a világ legkülönlegesebb látnivalói között vannak. Körutazásunkon elsőként a szuperizgalmas, energikus Bangkok mutatkozik be, ahol a hagyományok mellett megférnek a futurisztikus felhőkarcolók és népes lakónegyedek. Innen Észak-Thaiföldre indulunk, ahol gyönyörű hegyvidéki tájak, bájos óvárosi hangulat, kedves helyiek és gyönyörű buddhista templomok varázsolnak el.

FőoldalÁzsiaThaiföldBangkokThaiföld - Laosz - Kambodzsa 2022.02.13-28.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Bangkok és Phnom Penh-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon
Repülőjegy Bangkok-Chiang Mai útvonalon az AirAsia járatával
Repülőjegy Luang Prabang-Siem Reap útvonalon a Vietnam Airlines járatával, turista osztályon
Fejenként 1 x 20 kg tömegű feladott poggyász és 1 x 7 kg tömegű, max. 30 x 15 x 40 cm méretű) kézipoggyász
Szállás két éjszakára Bangkokban a négycsillagos Furama Xclusive Sathorn Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Chiang Maiban, a négycsillagos Empress Chiang Mai Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Chiang Raiban, a háromcsillagos Imperial Golden Triangle Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Pakbengben, a négycsillagos Grand Pakbeng Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Luang Prabangban, a négycsillagos Luang Prabang Legend Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Siem Reapben a négycsillagos Lotus Blanc Hotel kétágyas szobáiban
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, a négycsillagos Pasteur 51 Hotel & Residences kétágyas szobáiban
Reggeli, négy alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és csomagdíjak
Vízumdíj (Kambodzsa)
Vízumdíj (Laosz) 
Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő borravaló)

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő

február 13. vasárnap
Elutazás átszállással Bangkokba (Budapest-Doha 08:05-15:20, Doha-Bangkok 17:35-03:55).

február 14. hétfő
Kora hajnalban érkezünk Bangkokba. Thaiföld fővárosában a több ezer éves thai kultúra érdekes ötvözetet alkot a mai, modern, felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárossal. Transzfer a szállodába, délelőtt pihenés, majd elindulunk felfedezni Bangkokot. A Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával. 

Este fakultatív hajózás vacsorával és táncelőadással a Chao Phraya folyón: 29 000 Ft. Hajóról élvezzük a kivilágított templomok és felhőkarcolók látványát, miközben thai finomságokat szolgálnak fel. A tradicionális thai táncokból is kapunk ízelítőt vacsora közben.

Szállás Bangkokban: Furama Xclusive Sathorn 4*.

február 15. kedd
Sziám második fővárosát, Ayutthayát keressük fel. Elsőként a 17. században épült Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a korabeli kelet és nyugat építészeti stílusait vegyíti, kertje a Loire-menti kastélyok mintájára készült. Ezután a burmai hadsereg által a 18. században elpusztított város templomai és erődítményeinek romjai mesélnek nekünk a dicső múltról. Szállás Bangkokban: Furama Xclusive Sathorn 4*.

február 16. szerda
Folytatjuk Bangkok felfedezését: hosszúfarkú hajóra szállunk és Thonburi csatornáiban a híres "vízen élő emberek" életével ismerkedhetünk meg. A városnézést a Hajnal templománál fejezzük be, mely Bangkok legismertebb szimbóluma. Transzfer a repülőtérre, délután elutazás Chiang Mai városába, Észak-Thaiföld központjába.  A vizesárokkal körülvett négyszögletű óváros reneszánszát éli: hangulatos, lampionos kis utcái, tradicionális üzletei, éttermei és szórakozóhelyei vonzzák a látogatókat. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás: The Empress Chiang Mai 4*.

február 17. csütörtök
Délelőtt tuk-tukra pattanunk és felfedezzük az óvárost: a Lanna-dinasztia idejében épült csodálatos Phra Singh buddhista templomot, a Chiang Mai alapítóit ábrázoló Három király szoborcsoportot, majd belevetjük magunkat a Warorot piac forgatagába. Délután hegyes vidéken kalandozunk: felkeressük a a Doi Suthep templomot. A 14. századi építmény bejáratához 306 lépcsőfok vezet fel (felvonó igénybe vehető), a templom Buddhája pedig Chiang Mai szimbólumává vált. A komplexumban több szentély, aranyozott oszlopsorok, gongok és csengők sorakoznak. Gyönyörű kilátás nyílik innen a környező vidékre és az alattunk fekvő városra. 

Este fakultatív élménytúra a városban: 45 USD/fő (helyszínen fizetendő). Songthaew-re ülünk, ami egy pados, átalakított kisteherautó, a helyi közlekedés legfontosabb eszköze. A Ping-folyó partján megállunk, megkóstolunk néhány helyi csemegét a naplementében. Ezután ellátogatunk egy parkba, ahová a helyiek munka után sportolni járnak. Visszatérünk a folyópartra, egy étteremben megtanuljuk elkészíteni a som tamot (papaja saláta), amit el is fogyasztunk más fogások társaságában. 

Szállás Chiang Maiban: The Empress Chiang Mai 4*.

február 18. péntek
Elinduluk az Arany háromszög felé. Első megállónk a Mae Khachan melegvizű forrás, ahol felfrissülhetünk. Felkeressük a Wat Rong Khunt, a csodálatos fehér templomot, amely Észak-Thaiföld egyedülálló építészeti alkotása. A teljes egészében fehér és apró üvegdarabokkal, gazdag díszítőelemekkel kirakott épületet a „thai Gaudi”-ként is emlegetett Kostipipat tervezte a 20. század végén. A thai-laoszi-burmai határvidékre érkezünk, ahol megtekintjük az Ópium Múzeumot: a hagyományos kiállítás multimédiás elemekkel elegyítve nyújt átfogó ismeretet, kezdve az Arany Háromszög történetével és az ópium eredetével, az ópiumháborúkon, a drogcsempészek történetein át, egészen az ellenük való küzdelemig és az ópium hatásáig. A program zárásaként egy hegyoldalról csodáljuk meg a Mekong folyóra nyíló kilátást. Szállás az Arany háromszögben, a Mekongnál: Imperial Golden Triangle Resort 3*.

február 19. szombat
Kora reggel átlépjük a laoszi határt, majd tradicionális hajóban folytatjuk útunkat a Mekong folyón.  A hét milliós népességű "millió elefánt királysága" a térség legkevésbé ismert országa, sokáig nem volt nyitva a turisták előtt. Nyugalmas mederben zajlik az élet, az emberek legendásan barátságosak, itt megismerhetjük a modernizáció előtti Ázsiát. A hajón ebédelünk, majd megállunk egy faluban, mielőtt tovább folytatjuk utunkat Pakbengbe, ahova késő délután érkezünk meg. Pakbeng, az álmos kisváros, a helyi hegyi törzsek találkozóhelye és menetrendszerinti hajók kikötője. Itt töltjük az estét és az éjszakát: Le Grand Pakbeng 4*. 

február 20. vasárnap
Reggel ismét hajóra szállunk. Élvezzük ki a változatos táj látványát, ahogy lassan Luang Prabang közelébe érünk! Az ebédet is a hajón szolgálják fel. Első megállónk a Mekong és a Nam Ou folyók találkozásánál a drámai mészkőcsúcs alján található Pak Ou barlangszentély.  A két barlangban több száz buddha szobor látható - a szobrokat az itt élők és a zarándokok hozták ide az évszázadok alatt. Innen már csak 25 km Luang Prabang, ahova késő délután érkezünk meg. Szállás Luang Prabangban: Luang Prabang Legend Hotel 4*.

február 21. hétfő
Hajnalban elindulunk a városba, hogy tanúi legyünk a Tak Bath ceremóniának. Ennek során a helyi buddhista hívők térdepelve várják a szerzeteseket és rizst, gyümölcsöt, édességeket adományoznak számukra. A különleges ceremónia után egy piacot nézünk meg, majd elfogyasztunk egy levest vagy kávét és visszatérünk a szállodába reggelizni. Városnézés a hangulatos Luang Prabangban. A város a buddhista hagyományok, a laoszi építészet és a 19-20. századi európai gyarmati építészet stílusjegyeinek egyedülálló kombinációja. Meglátogatjuk a 18. század végén épült Mai templomot, melynek tetőszerkezete különösen látványos, majd az egykori királyi palotát, ami ma nemzeti múzeumként működik. Itt található a város névadója, az ország legfontosabb szobra, a Phrabang buddha. A Xieng Thong templom a királyi épületkomplexum része, díszítése a laoszi művészet legszebb példája. A város legősibb templomával ér véget a program. Szállás Luang Prabangban: Luang Prabang Legend Hotel 4*.

február 22. kedd
Elutazunk egy khmu kisebbség által lakott faluba, majd könnyű, két órás séta vár ránk a Kuang Si vízeséshez. Erdők, ültetvények között gyaloglunk Ban Thapene faluig, ami a vízesés bejáratánál található.  A Kuang Si Luang Prabang szimbóluma, a mészkőalakzatok és a hűs, robogó víz mesebeli látványt nyújtanak a türkizkék vizű természetes medencékkel. Megfürödhetünk a számtalan medence egyikében, élvezzük ki hogy a világ egyik legszebb helyén vagyunk. Visszatérünk Luang Prabangba, szabadidő. Feltétlenül fedezzük fel a francia gyarmatosítás idején épült villákat, a klasszikus laoszi oszlopos házakat. Este az számos utcai étkezdében csaphatunk egy igazi lao lakomát, majd választhatunk egy szimpatikus kávézót, ahol igazi francia péksüteményeket is kóstolhatunk. Szállás Luang Prabangban: Luang Prabang Legend Hotel 4*.

február 23. szerda
Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazunk Kambodzsába, Siem Reap-be (Luang Prabang-Siem Reap 13:55-15:55). Megérkezés után transzfer a szállodába: Lotus Blanc Resort 4*.

február 24. csütörtök
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután a varázslatos Angkor Watot látogatjuk meg, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik, majd a 12-13. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve.

Este fakultatív vacsora apsara show-val: 14 000 Ft/fő.  Az apsarák eredetileg égi táncosok, nimfák, a khmer művészetben az istenek és az istenkirály kedvesei voltak. A tradicionális khmer tánc napjainkig is fejlődik, változik, a kecses mozdulatokat a táncosok gyermekkoruk óta tanulják. A táncelőadás közben vacsora, kambodzsai különlegességeket kóstolhatunk.

Szállás Siem Reap-ben: Lotus Blanc Resort 4*.

február 25. péntek
Délelőtt a Tonle Sap-tó partján cölöpökön álló falut, Kompong Khleangot fedezzük fel, és hajóról is ismerkedünk a helyiek mindennapjaival, majd elindulunk a főváros, Phnom Penh felé. Útközben a 12. században épült Kompong Kdei hidat, majd Sambor Prei Kukban, a Chenla királyság egykori fővárosának régészeti területén a pre-angkori templomegyüttes maradványait nézzük meg. A következő megálló Skun, ami a sült, grillezett tarantulákat kínáló piacáról ismert település. Szállás Phnom Penh-ben: Pasteur 51 Hotel & Residence 4*.

február 26. szombat
Egész nap a Mekong folyó partján fekvő Phnom Penh-el, becenevén "Ázsia gyöngyével" ismerkedünk. Első látnivalónk a Királyi palota területén található, a király kincseit örző Ezüstpagoda. Láthatunk itt tömör aranyból készült, majdnem 10 000 gyémánttal kirakott Buddha szobrot és egyéb, a királynak ajándékozott műtárgyat. A Nemzeti Múzeumban a khmer művészet emlékeivel ismerkedünk, majd a város névadóját, a dombra 1372-ben épült Phnom pagodát látogatjuk meg. Következő megállónk az egykori iskola, a Tuol Sleng, melyet a vörös khmerek börtönnek használtak és uralmuk alatt elképzelhetetlen szörnyűségeket követtek el saját népük ellen.  A városnézés az orosz piacon ér véget  - nevét onnan kapta, hogy ide jártak a '80-as években itt állomásozó katonák.  A piac rendkívül gazdag választéka vásárlásra csábít - szép kézműves tárgyakat és szuveníreket találhatunk itt. Szállás Phnom Penh-ben: Pasteur 51 Hotel & Residence 4*

február 27. vasárnap
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás átszállással Budapestre (Phnom Penh-Doha 17.05-23:45, Doha-Budapest 01:50-05:40).

február 28. hétfő
Megérkezés Budapestre kora reggel.

Az út kiemelt értékei:
Utazásunk változatos látnivalókat, tájakat és a világ leglátogatottabb nagyvárosát, Bangkokot érinti
A turisták által kevésbé látogatott Laosz titokzatos szépsége
Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Utazás Ázsiába és vissza kedvező menetrenddel, az ötcsillagos Qatar Airways járataival
Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel
Világörökségi helyszínek: Ayutthaya, Luang Prabang, Angkor, Sambor Prei Kuk

Szállás

Szállás két éjszakára Bangkokban a négycsillagos Furama Xclusive Sathorn Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Chiang Maiban, a négycsillagos Empress Chiang Mai Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Chiang Raiban, a háromcsillagos Imperial Golden Triangle Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Pakbengben, a négycsillagos Grand Pakbeng Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Luang Prabangban, a négycsillagos Luang Prabang Legend Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Siem Reapben a négycsillagos Lotus Blanc Hotel kétágyas szobáiban
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, a négycsillagos Pasteur 51 Hotel & Residences kétágyas szobáiban
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív
Hajózás vacsorával és táncelőadással a Chao Phraya folyón
Esti élménytúra Chiang Maiban
Helyszínen fizetendő 45 USD /fő
Vacsora apsara show-val
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Bangkok és Phnom Penh-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon
Repülőjegy Bangkok-Chiang Mai útvonalon az AirAsia járatával
Repülőjegy Luang Prabang-Siem Reap útvonalon a Vietnam Airlines járatával, turista osztályon
Fejenként 1 x 20 kg tömegű feladott poggyász és 1 x 7 kg tömegű, max. 30 x 15 x 40 cm méretű) kézipoggyász
Szállás két éjszakára Bangkokban a négycsillagos Furama Xclusive Sathorn Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Chiang Maiban, a négycsillagos Empress Chiang Mai Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Chiang Raiban, a háromcsillagos Imperial Golden Triangle Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Pakbengben, a négycsillagos Grand Pakbeng Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Luang Prabangban, a négycsillagos Luang Prabang Legend Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Siem Reapben a négycsillagos Lotus Blanc Hotel kétágyas szobáiban
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, a négycsillagos Pasteur 51 Hotel & Residences kétágyas szobáiban
Reggeli, négy alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és csomagdíjak
Vízumdíj (Kambodzsa)
Vízumdíj (Laosz) 
Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő borravaló)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj (Kambodzsa)

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíj (Laosz): 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Ajánlott szervizdíj: 60 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Ajánlott szervizdíj: 60 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-Bangkok és Phnom Penh-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines és az AirAsia légitársaságok  lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Szállás: 

Szállás két éjszakára Bangkokban a négycsillagos Furama Xclusive Sathorn Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Chiang Maiban, a négycsillagos Empress Chiang Mai Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Chiang Raiban, a háromcsillagos Imperial Golden Triangle Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Pakbengben, a négycsillagos Grand Pakbeng Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Luang Prabangban, a négycsillagos Luang Prabang Legend Hotelben, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Siem Reapben a négycsillagos Lotus Blanc Hotel kétágyas szobáiban
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, a négycsillagos Pasteur 51 Hotel & Residences kétágyas szobáiban
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.

Étkezés: 
Reggeli, négy alkalommal ebéd
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

A kambodzsai és laoszi vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség. A laoszi vízumkérelemhez két útlevélkép szükséges, kérjük vigyenek magukkal az utazásra.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!