Thaiföld - Gibbonok és vízesések - Khao Sok és Ao Phang Nga Nemzeti Parkok

15 napos kajakos expedíció

Evezés Ázsiában? Az egyik legnagyobb őrület! Légy részese ennek az egyedi hangulatú kalandnak, amelynek során gyönyörű nemzeti parkok eldugott folyóin evezünk, s különleges állatvilágot ismerünk meg. Homokos öblökben és úszó bungalókban alszunk, a hamisíthatatlan keleti természet közepén. Nem hagyjuk ki a dzsungeltúrát sem, s természetesen a thai konyha gazdagságával is nehéz lesz betelnünk.

FőoldalÁzsiaThaiföldThaiföld - Gibbonok és vízesések

Alapár tartalmazza

a szállást (guesthouse-ok 2-3 fős szobáiban, bungalókban és sátorban), a helyközi utazást, transzferek és járműbérlések díját Thaiföldön, a profi faltboat hajók bérleti díját, a hajók szállítását, a teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny stb.), a magyar nyelvű túravezetést és a túlsúlykedvezményt (30 kg feletti túlsúlydíj önköltséges, a hajók szállítása - miatt szükséges), valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegy és a reptéri illeték árát (kb. 240.000 Ft, 2013. júniusi ár), a vízum díját (jelenleg ingyenes), az étkezéseket, a belépőket, a választható fakultatív programok árát, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
115 nap
Létszám: 
8 - 10 fő

Szállás

Guesthouse-okban, 2-3 fős szobákban, bungalókban. Előfordulhat, hogy valakivel meg kell osztanod a dupla ágyad. Ha külön szállásigényed van, az árkülönbözetet magadnak kell állnod (célszerü egy vékony, nyári hálózsákot hozni, mert sok esetben csak lepedőket adnak a szállásokon takaró helyett).

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Részletes program
1. nap (dec. 27):

Találkozás a reptéren: 12:30, Indulás 14:40 Budapest, Hungary – Liszt Ferenc, Egypt Air  MS552. (repülési idő kb. 2,5 óra) Érkezés Kairóba 18:55, átszállás, továbbindulás 23:40 MS960 (repülési idő kb. 8 óra) étkezés: repülőgépen a szokásos:). Helyeskedés a repülőn, sok-sok mozi, és várakozás a kalandra.

2. nap (dec. 28.):

Érkezés 13:25 Bangkok Suvarnabhumi reptérre. Transzfer a vadonatúj metróval és SkyTrainnel a szállodába (kb. 60 perc) (taxi, opcionális: kb. 150 THB/fő). Szállás elfoglalása (guesthouse a Hua Lamphong vasútállomás mellett), tisztálkodás stb. után könnyű ebéd. Fakultatív: délután vízibuszra szállunk (kb. 14 THB/fő) és a víz felől, a Chao Praya folyóról közelítjük meg a Ko Ratanakosin negyedet, mely Bangkok régi arcát mutatja. A F: Tha Tien megállónál megtekintjük a Wat Po kolostort, mely világhírű fekvő Buddhájáról híres (50THB) és a Királyi Palotát, és az ott látható Smaragd Buddhát (400THB).vacsora a kínai negyed egyik utcai éttermében. Este ha kedvünk tartja belecsapunk a bangkoki éjszakába, Khao San road, és az izgalmas Patpong negyed... ván nájt in benkok..

3. nap (dec. 29.):

Reggeli után városnézős kaland. Délelőtt gyalogtúra a kínai negyedben (kb. 3 óra). Wat Traimit kolostor és az utánozhatatlan hangulatú piac. Fakultatív: hajókirándulás a Chao Praya mellékágaiban, látogatás egy orchidea farmon és elhajózunk úszó piacon. (3 óra, kb 400 THB/fő). Ebéd a környék valamelyik étkezdéjében. Délután: vásárlás, kijelentkezés a szállásról, indulás a vasútállomásra, ind 18.20. BKK-Surat Thani, 651 km, vonat: Rap 167, 2. osztályú hálókocsiban, vacsora a vonaton. Átszeljük az országot, éjszakai vonat, Chang sör, és party az étkező kocsiban...

4. nap (dec. 30.):

Érkezés Surat Thaniba, 05.43 Reggeli a páyaudvar mellett, feltankolunk a helyi boltokban a kajakozás idejére. songthaew-jal továbbindulunk délre, az Ao Phang Nga öböl felé (kb 3,5 óra). Érkezés Khlong Kien halászfaluba. Ao Phang Nga Nemzeti Park belépő (200THB/fő). Ebéd. Hajók összeszerelése, és indulás a szigetvilágba.Táborozás és thai lakoma egy lakatlan sziget homokos lagúnájában. A szigeten wc nem lesz, csodálatos szállást biztosítunk nektek a festői öbölben.

5. nap (dec. 31):

Reggeli. Egész napos tengeri kajakozás, strandolás, a környéken. Útba ejtünk több „hong”-ot is. Ezek olyan, belső tóval rendelkező karsztszigetek, melyek belsejét csak apály idején és csak a vidéket és áramlatokat jól ismerő helyi vezetők segítségével tudjuk megközelíteni. Megfigyelhetjük a hongok sajátos élővilágát, osztrigán élő majomkolóniáit. Könnyű ebéd egy útba eső homokos parton. Délután körbeevezzük Ko Tapu-t, a híres „James Bond sziklát” Utunk során örökzöld erdők, repülő gyíkok, sziklák, tenger, fürdőzés. Ismét szabadtéri vacsora a táborhelyünkön, este a repülő kutyák és szarvascsőrű madarak röptében gyönyörködünk.

6. nap (jan. 1.)

Reggeli. Magunk mögött hagyjuk szálláshelyünket és kisebb-nagyobb megállók és fürdőzések közbeiktatásával a szárazföld felé indulunk. Útközben akár delfinekkel is összehozhatnak bennünket a hullámok. Kikötés Khlong Kienben. Ebéd.  Továbbindulás songthaew-jal a Khao Sok Nemzeti Park Központjához, a gyönyörű karsztvidék medencéjébe, melynek közepén helyezkedik el dzsungelszállodánk. Vacsora a medence partján, koktélok, és minden földi jó a dzsungel közepén.

7. nap (jan. 2.):

Reggeli után a szárazföldé a főszerep. Fakultatív: Délelőtti dzsungeltúra a Sip-Et Chan vízeséshez (kb: 250 THB/fő - Belépő a Nemzeti Park látogató központjába). Fél napon keresztül bolyongunk a világ második legöregebb esőerdejében. Fürdés folyókban, medertúra, évszázados fák, madarak, majmok.  Ebéd után pihi illetve fakultatív: délután levezetésképpen gumibelső-rafting (150 THB/fő) - vagy dzsungeltúra elefántháton (900 THB/fő). Másfél-két órás túra folyókban, kaucsuk erdőkben. Vacsora és esti medence parti kifulladásig. 

8. nap (jan. 3.):

Korai reggeli után tovább állunk songthaew járművel a Khao Sok NP felé, a Chiew Lan tó partjához,a Kheuan Ratchaprapha gáthoz (kb. 1 óra). NP belépő 200THB/fő). Vízre szállunk, első napi célállomás a Putawan Raft house (2 személyes bungalók, tóra néző ablakok, életünk legszebb szállásai...). Ebéd után rövid túra a környező dzsungelben, „gibbonspotting”.Vacsora a thai gasztronómia jegyében, Chang sörrel koccintunk, majd nézzük a csillagokat és Nid barátunk andalító gitárzenéjére alszunk el. Éjszakai fürdőzés, alvás a vízen úszó bungalóinkban.

9. nap (jan. 4.):

Reggeli után továbbindulunk a tórendszeren nyugat felé, a Chiew Lan tó lélegzetelállító karsztvidékén. Célállomás: Nang Prai. Ebéd után pihi és fürdőzés az öbölben, fejesugrás-verseny a hálószobából a vízbe. Délután átevezünk a három sziklaszirt öblébe, ahol majomfalkákat lesünk a meredek sziklafalak között.Vacsora a bungallóinkban.

10. nap (jan. 5.):

Reggeli után irány a tavon nyugat felé. Célállomás: Tone Toey RH. A táj megváltozik, az éles karsztokat lágyabb ívű hegyek, dzsungelfolyók, öblök, kanyarok váltják fel. Ebéd után pihi, szusszanás az árnyékban. Délután kajakozás a környéken. Fakultatív: Tham Nam Thalu barlangkirándulás (kb. 200 THB/fő).  Egy hatalmas barlangrendszer, folyóval. Barlangtúra egy folyóban, kúszva, úszva, mászva. Majd rövid dzsungeltúra.Vacsora a bungikban.

11. nap (jan. 6.):

Reggeli után észak felé vesszük az irányt. A tó legtávolabbi és legkevésbé látogatott környékére érünk. Célállomás Krai Sorn. Ebéd. Délutáni kirándulásunkon szerencsés esetben nemcsak a vidék flórájának, hanem a faunájának képviselőit is láthatjuk: elefántok, langurok, szarvascsőrű madarak, tapírok, gibbonok stb. Vacsora és sötétedés előtt éjszakai dzsungel evezés. Denevérek, szarvascsőrüek, tapírok.

12. nap (jan. 7.):

Reggeli, majd visszafelé indulunk a tavon. A tó közepén található szorosban kajakjainkkal bekúszunk a karsztvidék szűk réseibe, barlangjaiba, és közelről figyeljük a vízbe szakadó sziklákat. Cél: Putawan RH. Ebéd után evezünk a közeli öblökben. Vacsora, csendes sörözés, pihi. 

13. nap (jan. 8.):

Reggeli után a hajókat szétszereljük. Visszaérkezés motorcsónakkal a Kheuan Ratchaprapha gáthoz. Gyors ebéd. Songthaew-jal elindulunk kelet felé. (kb. 3 óra). Délután érkezünk Surat Thaniba, a vasútállomásra, ahonnan 17.20-kor indulunk tovább vonattal. Surat Thani- BKK, 651 km, vonat: Rap 168, 2.osztályú hálókocsiban, vacsora a vonaton és az elmaradhatatlan vonatparty.

14. nap (jan. 9.)

Érkezés Bangkokba 05:20. Reggeli. Fakultatív: az utolsó napra is bérelhető szoba, hogy a holmikat ne kelljen cipelni és az utazás előtti tisztálkodás is megoldható legyen (kb 200 THB/fő). Csomagok lerakása, szabad program, vásárlás, ajándékok beszerzése, városnézés, Chatuchak piac. Ebéd. Szabad program, vásárlás, városnézés. Vacsora. Este transzfer a reptérre (kb. 60 perc) (taxi, opcionális: kb. 150 THB/fő)

15. nap (jan. 10.):

Indulás 00:55 Bangkok, Suvarnabhumi, MS961, (repülési idő kb. 9 óra). Érkezés Kairóba 05:45, átszállás. Továbbindulás Bp-re: 11:30, MS551, (repülési idő kb. 2,5 óra) 13:55 Érkezés Budapestre - Liszt Ferenc.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállást (guesthouse-ok 2-3 fős szobáiban, bungalókban és sátorban), a helyközi utazást, transzferek és járműbérlések díját Thaiföldön, a profi faltboat hajók bérleti díját, a hajók szállítását, a teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny stb.), a magyar nyelvű túravezetést és a túlsúlykedvezményt (30 kg feletti túlsúlydíj önköltséges, a hajók szállítása - miatt szükséges), valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegy és a reptéri illeték árát (kb. 240.000 Ft, 2013. júniusi ár), a vízum díját (jelenleg ingyenes), az étkezéseket, a belépőket, a választható fakultatív programok árát, valamint az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Bangkok vízi busz: kb.14 THB/fő
Wat Po kolostor: 50 THB/fő
Királyi Palota, Bangkok: 350 THB/fő
Hajókirándulás a Chao Praya mellékágaiban: 400 THB/fő
Nemzeti Park belépő 200THB/fő
Nam Thalu barlangkirándulás: kb. 200 THB/fő
Sip-Et Chan vízesés: kb: 500 THB/fő
Gumibelső rafting: 150 THB/fő
Dzsungeltúra elefántháton: 900 THB/fő
Ao Phang Nga Nemzeti Park belépő: 200 THB/fő

A vízen töltött napokon napi háromszori étkezésre 10 Euro/fő/nap, amelyet egy összegben, Bangkokban kell a túravezetőnek adni.

A külföldi kártyákat sok bank ATM-je elfogadja. A hivatalos fizetőeszköz a baht (THB), 1THB=kb. 6,5 Ft. Pénzt szállodákban, bankokban, hivatalos pénzváltóknál lehet váltani, utcán nem érdemes a sok hamis pénz miatt! Euros árakhoz kb. 40-nel kell osztani a baht árakat.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
80 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő + a repülőjegy.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

A túrán a szétszerelhető és hátizsákban szállítható tengeri kajakjainkat használjuk. A többi, szokásos kajakos felszerelést is minden résztvevő megkapja.

Egyebek
Kiutazás: 

Kiutazás menetrend szerint közlekedő repülőjárattal átszállással. Helyben metró, hálókocsis vonat, songthaew, motorcsónak, busz stb. Ha külön komfortigényed van, az árkülönbözetet magadnak kell állnod.

Szállás: 

Guesthouse-okban, 2-3 fős szobákban, bungalókban. Előfordulhat, hogy valakivel meg kell osztanod a dupla ágyad. Ha külön szállásigényed van, az árkülönbözetet magadnak kell állnod (célszerü egy vékony, nyári hálózsákot hozni, mert sok esetben csak lepedőket adnak a szállásokon takaró helyett).

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz, önköltségen kell megoldani a helyszínen. A thai konyha világhírű ágai mellett helyi jellegzetességekkel is megismerkedhetünk. A költségek attól függően változhatnak, hogy 100 Ft-os Phad Thait vagy 100 dolláros homárt rendelsz, de átlagos fogyasztás mellett napi 3500 Ft-ból bőségesen jól tudsz lakni (szeszesitalokat nem számítva:). A csapvíz nem fogyasztható, a mindenütt olcsón kapható palackozott ivóvizek fogyasztását ajánljuk. A vízen töltött napokra napi háromszori, bőséges étkezést biztosítunk, melyekre 15 euro/nap (9 napra összesen 135 euro/fő) költséget a helyszínen szedünk be. Ezeket az étkezéseket a programban álló, míg az önállóan intézendő étkezéseket dőlt betűvel szedtük. Thai szakácsaink mindent elkövetnek, hogy ne csak a táj, hanem a thai gasztronómia is lenyűgözzön bennünket. A napos befizetések rendszere miatt előfordulhat, hogy egy-egy étkezésről az időbeosztás miatt lemaradunk, ezekben az esetekben az így kieső étkezéseinkért a többinél mind mennyiség mind minőségben kárpótolnak bennünket helyi barátaink.
A területről: 
Elektromos hálózat: 220V 50Hz (átalakító nem kell). Borravaló: Éttermekben, taxikban általában a következő egész egységig felkerekítve. Helyi idegenvezetőknek általában 1-2 euro/fő/nap; Nyelv: thai, isani (lao), kínai, burmai, szanszkrit, karen, viet, yawi, hmong, khmer, angol. Időeltolódás: nyáron +5, télen +6 óra.
Időjárás: 
Thaiföldön meleg, várhatóan 30-35 fok lesz. Esténként sincs hideg, egy-két hosszú ujjú pólónál vagy egy vékony pulóvernél több meleg ruha nem szükséges ( célszerű ebben a repülőn utazni). A tengerparton különösen ajánlott a sapka, naptej és a jó minőségű napszemüveg használata. Az országban jellemzően két évszak van, októbertől áprilisig a száraz, ezután az esős évszak.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 30 kg, míg a kézipoggyászé 10 kg (38 x 28 x 15cm) lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj. Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a sportcipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod. A városnézések során javasoljuk a kényelmes utcai viseletet, míg a gyalogtúrák során jól bejáratott cipő, kis hátizsák, sportos viselet és esőkabát szükséges. A kajak felszerelés felső súlya: kb. 25 kg, ezt kalkuláld bele a súlykeretedbe. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a feladható súlykorlát az interkontinentális szakaszon 30 kg/fő, ebből kb. 25 kg -t foglal el a kajak és a felszerelés. A 30 kg feletti túlsúlydíj önköltséges!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, a kiutazástól még legalább hat hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak jelenleg Thaiföldre. A vízum jelenleg ingyenes.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. Javasoljuk, hogy utazás előtt keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra között. Telefon: 476-1364), vagy a háziorvosodat.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!