Téli túra a Lengyel Tátrában

4 napos téli gyalogtúra

Havas fenyvesek, 2000 méter fölé nyúló hófödte hegycsúcsok, alattuk téli álmukat alvó mély völgyek, téli arcukat mutató hatalmas tengerszemek, szarlotkát és forralt bort kínáló hangulatos menedékházak. Ugye csábító ajánlat? Akinek mindez nem elég, annak a túrák után esti séta Zakopane sétálóutcájában, a mindig turistáktól nyüzsgő Krupówkin. Ezzel a programmal várjuk a téli Tátra szerelmeseit ezen a hosszú hétvégén, gyere velünk Lengyelország téli fővárosába, a vendégszeretetükről híres góralok hazájába!

FőoldalEurópaTátraTéli túra a Lengyel Tátrában

Alapár tartalmazza

Az utazást, a szállást panzió 2 és 3 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel (vacsora igény szerint helyben rendelhető), a szervezést, valamint a túravezetést. 

Alapár nem tartalmazza

Az egyéb étkezéseket, a nemzeti park belépőket, a minibusz az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

A túrák nem nehezek, azokat átlagos erőnléttel, némi kitartással és téli tapasztalattal bárki teljesítheti. Kirándulásunkat azoknak ajánljuk, akik ezt a téli hétvégét túrázással szeretnének eltölteni a Magas-Tátra völgyeiben, tavai partján, menedékházaiban. A túrák hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk erre a programunkra. A túrák nem hótalpas túrák, és csak a téli körülményeknek megfelelő túrabakancsban hajthatók végre. A második és harmadik napon a túra opciós részének feltétele a bakancsra felcsatolható tüskés, karmos csúszásgátló.

Szállás

Szállásunk egy új építésű panzióban lesz Zakopanéban, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban félpanzióval. A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik, a rendelkezésre álló szobákról kérdezd irodánkat!

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest – Tátralomnic. Fehér-víz – Zöld-tavi menedékház – Fehér-víz. Tátralomnic - Zakopane

Hajnalban találkozunk (04.45-kor) Budapesten a Hősök-terén a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Besztercebányán és Poprádon keresztül a délelőtti órákban érkezünk meg a Tátralomnic közelében található Fehér-víz (Biela voda) parkolóhoz. Első napi túránk a Magas-Tátra déli oldalának egyik legszebb részére, a Zöld-tavi-völgybe vezet. Kezdetben fenyves erdőben túrázunk, majd törpefenyők között kígyózik ösvényünk. Kb. 2,5 óra gyaloglás után érkezünk meg a káprázatos hegyi környezetben fekvő Zöld-tavi menedékházhoz, ahol megpihenünk és megebédelünk. Körös-körül meredek sziklafalak törnek az ég felé, a menedékházzal szemközt emelkedik a Weber-csúcs, a Magas-Tátra legmagasabb függőleges sziklafala (900 méter), a Zöld-tóból szinte kinőni látszik a legendákkal övezett Karbunkulus-torony. A hegyek energiájával feltöltődve a felfelé megtett úton indulunk lefelé, a túránk kiindulópontjához. Buszra szállunk és elindulunk szállásunkra, Zakopanéba.
Az este folyamán lehetőség van Zakopane belvárosában egy nagyon hangulatos "bulin" részt venni, vacsorázni, kikapcsolódni!!
Túratáv: 15 km, Szintkülönbség: kb. 660 méter fel és le, menetidő 6 óra.

2. nap: Zakopane – Lysá Polana. Bialkai-szénégető – Halastó. Lysá Polana – Zakopane.

Pénteken már a Tátra lengyel oldala következik, reggeli után autóbuszunkkal Lysá Polanára indulunk, ahonnan a Lengyel-Tátra legnépszerűbb völgyébe, a Halastavi-völgybe indulunk, amely kellemes téli időben különösen vonzó arcát mutatja. A parkolóból (984 m) indulva aszfaltozott úton kb. 2,5 óra alatt érünk fel a Halastóhoz (Morskie Oko, 1395 m), amely az egész Tátra legnagyobb, és ötödik legmélyebb tava. A tó partján álló Halastavi menedékházban lehetőség lesz ebédelni, felfrissülni. Kedvező téli körülmények esetén a csoport megfelelő téli felszereléssel ( csúszásgátló, túrabot) rendelkező tagjaival megkísérelhetjük elérni a Tengerszemet, míg a többiek a hatalmas tó befagyott jegén történő sétával tölthetik az idejüket. A jóleső ebéd és a kristálytiszta levegőn történő séta után visszafelé a felfelé már megtett útvonalat követjük, vagyis a néhány, erdőben vezető rövidítéstől eltekintve aszfaltozott úton jutunk vissza a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz, majd visszautazunk a szállásunkra.
A túra távja 17 km, szintkülönbsége 435 m, menetidő 5-6 óra.
A Tengerszemig 19,5 km, szintkülönbsége 635 m, 6-7 óra.

3. nap: Kużnice – Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó – Kużnice.

Szombati túránkra Zakopane egyik legforgalmasabb turistaközpontjából, Kużnicéból (1010 m) indulunk, úticélunk pedig méltán népszerű Gąsienica-völgy. Körülbelül 2 óra elteltével érkezünk meg a hangulatos Murowaniec menedékházhoz (1500 m). Amennyiben lehetőség lesz rá – az aktuális lavinahelyzettől függően – tovább megyünk a hatalmas völgy keleti részében fekvő Gąsienicai-Fekete-tóhoz (1620 m). A befagyott tó partjáról megcsodáljuk a legendás Sas útra, annak csúcsaira és hágóira nyíló szemet gyönyörködtető kilátást, majd visszaindulunk a menedékházhoz, ahol annak éttermében elfogyaszthatjuk aznapi ebédünket. Az előző naphoz hasonlóan – kedvező körülmények esetén – a csoport megfelelő téli felszereléssel (csúszásgátló, túrabot) rendelkező tagjaival felmegyünk a Gáspár-csúcsra (1987 m), majd onnan a kabinos felvonóval ereszkedünk le Kużnicéba. Akik nem vállalják ezt az 500 méteres szintemelkedést, ők a felfelé megtett úton indulhatnak vissza Kużnicéba, ahonnan immár mindannyian Zakopane sétálóutcájába indulunk. Lengyelország „téli fővárosával” szabad program keretében ismerkedhetünk meg, majd az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.
A túra távja 11 (max. 14) km, szintkülönbsége 555 (max. 680) m, menetidő 6-7 óra.
A Gáspár-csúcsra +2,5 km, +450m szintkülönbség, +1,5 óra.

4. nap: Zakopane – Chochołowi-völgy. Szürke-rét – Chochołowi menedékház – Szürke-rét. Chochołowi-völgy – Budapest.

Vasárnap reggel, miután elhagytuk a szállásunkat, a Nyugati-Tátra lengyel oldalának legnyugatibb völgyébe, a Chochołowi-völgybe indulunk. A völgy kellemesen emelkedő turistaútja hangulatos erdei tisztásokon, érdekes formájú sziklaalakzatok között a Chochołówi-tisztáson található Chochołówi menedékházig vezet. A tisztás szélén álló menedékházban kellemes környezetben pihenhetünk és ebédelhetünk, illetve a megfelelő téli felszereléssel rendelkező, vállalkozó kedvű túratársainkkal tehetünk egy rövid, meredek kitérőt a Rét-hegy felé. Ezt követően a felfelé megtett úton jutunk vissza a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz, és elindulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 15 km. szintkülönbségű 300 m, menetidő 4-5 óra.

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a szállást panzió 2 és 3 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel (vacsora igény szerint helyben rendelhető), a szervezést, valamint a túravezetést. 

Alapár nem tartalmazza: 

Az egyéb étkezéseket, a nemzeti park belépőket, a minibusz az utas és útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

1. nap: nincs költség
2. nap: nemzeti park belépő (5 złoty/fő). Fakultatív: Lovasszán (egyénileg fizetendő, 2018-ban 50 złoty/fő).
3. nap: minibusz Kużnicéba (10 złoty/fő), nemzeti park belépő (5 złoty/fő).
4. nap: nemzeti park belépő (5 złoty/fő).
Felvonó a Gáspár-csúcsról Kuizncéba 55 zoty/fő (fakultatív).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Milyen felszerelést vigyek?
Kis hátizsák a napi túrákhoz, élelemnek, személyes holmiknak.
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságának megóvása érdekében) a váltócipő, ruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!

 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Szállásunk egy új építésű panzióban lesz Zakopanéban, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban félpanzióval. A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik, a rendelkezésre álló szobákról kérdezd irodánkat!

Étkezés: 
A részvételi költség reggelit tartalmaz. Vacsorát szállásunkon külön lehet rendelni (30 Zlty/nap). Az egyéb étkezés önellátó, mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 20-25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét ami a szálláson marad.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
48 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
Gabi
Kecskemét
2018. már. 11
5.0
Köszönöm szépen ezt szép túrát. Jó program és nagyon jó túra vezetés és a szállás is szuper volt :-) !!!
Tóth Dániel
Pécs
2018. már. 8
5.0
A táj gyönyörű volt Árpi és Csongor jól felkészültek , rengeteg érdekes információt és történetet mondtak el a bejárt helyekről és környékükről.Ahogy időm engedi legközelebb egy másik túrán is velük tartanék.
<név nélkül>
Kesztölc
2018. már. 1
5.0
Fantasztikus szervezés és túravezetés (Árpi és Csongor), felejthetettlen élményekkel.
Köszönjük!!!!
Szilveszter
Budapest, VIII. kerület
2018. feb. 28
4.6
A sokéves véleményem mit sem változott. Az iroda által szervezett túrák - ahogy
ez is - minden igényt kielégítenek. A túravezetők felkészültsége és az emberekkel való viszonya nagyon jó. További sok sikert kívánok.
ENIKŐ
BUDAPEST
2018. feb. 27
5.0
Fantasztikus túra,szívet melengető fenséges táj.
Igazi téli túra,téli körülményekkel ami varázslatosabbá és hangulatosabbá tette azt a szépséget amiben részünk lehetett:)
És nagyszerű túravezetők!!
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2018. feb. 27
5.0
Köszönöm Árpinak és Csonginak ezt a mesés téli túrát! Zakopane télen is pont olyan szép mint nyáron, igazán megérte elmenni. A túrák nagyon kellemesek voltak és mindig volt lehetőség egy kis vagy nagyobb ráadásra. A panzió nagyon kényelmes, szép és tiszta. A reggeli bőséges és a vacsora is remek volt. Csak ajánlani tudom:-)
Móni
Budapest, IX. kerület
2018. feb. 27
5.0
Rengeteg hó, igazi téli körülmények vártak ránk. Nagyon tetszett, hogy minden nap volt lehetőség komolyabb kihívásokra. Így aki elfáradt, a menedékházban megpihenhetett, aki pedig érzett magában kellő energiát, feljebb mászhatott még a hegyen. Jó volt az is, hogy kötelezővé tettétek a hágóvas vagy hómacska használatát egyes szakaszokon. Nagyon jó hangulatú túra volt, kellemesen elfáradtunk, és már várjuk a következő túrás kalandokat :-) Köszönjük ezt a fantasztikus 4 napot Árpinak és Csonginak!!!
Németh Zsófia
Budapest, III. kerület
2018. feb. 27
4.6
Igazi téli túra volt, jól kitalált, kényelmes távokkal. A túrákon útba ejtett menedékházak a nagy hidegben is kellő ellátást és melegedési lehetőséget biztosítottak. A túravezetők profik, Árpi tudása, helyismerete, precíz pontossága lenyűgöző. A szállás kellemes volt, a szobák komfortosak, egyedül az ágyak minősége csapnivaló. Barátságos az új szaunaház is a panzió mellett! Jól éreztük magunkat, köszönjük a gondos szervezést!
Szabolcs
Budapest, XIII. kerület
2017. már. 7
5.0
Fantasztikus élményben volt részünk a havas Magas-Tátrában. A túravezetők tudása és tapasztalata minden igényt kielégítő volt. Nagyon jól éreztük magunkat végig!
Eszter
Gödöllő
2017. már. 1
4.8
Szép természeti környezet, gondos túravezetők és kiváló ellátás.
Ábrahám Ági
Kiskunhalas
2017. feb. 28
5.0
Több csillagot nem tudtam adni ;) Jó szervezés, kiváló túravezetők, élménydús utazás, hihetetlen táj. A szállás teljesen jó, kényelmes, a félpanziós ellátás során feltálalt ételeket pedig nem lehetett felülmúlni, kiváló volt. Árpád révén egy új Lengyelországot ismertem meg. Egy rövid idézet pedig összefoglal mindent : "Csak szimbólum a hegy és a hegymászás; minden valamire való embernek kell hogy legyen egy Matterhornja, amit tűzön-vízen keresztül meg akar mászni." /Benedek István. Csavargás az Alpokban/ -ezért a könyvért külön köszönet Mátyásnak ....már megtaláltam a saját "Matterhornjaimat"......
Krisztina anna
Budapest
2017. feb. 28
5.0
Tökéletes és kifogástalan volt minden. Precíz és pontos turavezetok és csapat. Csodálatos élmények és szállás. Köszönjük!
Márta
Dunakeszi
2017. feb. 28
5.0
Minden tökéletes volt, s még az időjárás is megkegyelmezett nekünk, a szél is szelídült, s a jeges út is járhatóvá vált. A szállást, s az étkeket emelném ki, messze meghaladva a megszokott színvonalat. Árpi pedig most is elkápráztatott minket a hatalmas tudásával, emberségével, figyelmességével, s türelmével. Most is sikerült egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva hazatérni.

Márti
Erzsébet
Budapest, XXI. kerület
2017. feb. 28
4.8
Három fantasztikus napot töltöttünk a Lengyel Tátrában, köszönhető a két felkészült és nagyon kedves Túravezetőnek. A távot, időt tökéletesen felmérték, pedig ismeretlen volt a Csoport felkészültsége és a terep jeges volt. Árpád tudása hihetettlen, Matyi humora és segítőkészsége pedig igen jó hangulatot teremtett.Köszönet Nekik a felejthetettlen élményért!! Biztos találkozunk még Velük!!
Egyetlen kellemetlen dolog történt, DE az nem a Túravezetők hibája volt, hogy a szállás szobaelosztásánál anya-lánya külön került, pedig utazás előtt ezt külön jeleztük. Szerencsére Árpiék ezt is megoldották!! Az Irodában kellene erre jobban figyelni!
Anikó
Budapest
2017. feb. 28
5.0
Mindennel elégedettek voltunk, Árpival bármikor szívesen túrázunk a jövőben is.
Tímea
Budapest
2017. feb. 28
5.0
A szervezés szokás szerint tökéletes volt, Árpi tudása és odafigyelése ismét lenyűgözött minket. Külön köszönet Matyinak a második napon lefelé történő támogatásért.
A szállás kellemes és tiszta, a reggeli választék nem panzió, inkább szállodai szintű, minden nagyon finom volt, a vacsora kitűnő.
Tamás
Fót
2017. feb. 28
5.0
mindent egybevetve nagyszerű élmény volt, kiváló túra vezetéssel :)
Beáta
Érd
2017. feb. 28
4.8
Sokszor jártam már a Tátrában, de ennyire szuper túravezetéssel, sok információval még nem találkoztam. Mindenre odafigyeltek a vezetőink, kérdezni sem kellett, maradéktalanul tájékoztattak Bennünket mindenről.

A buszút is gyors volt, köszönhető a profi sofőrünknek.

Ami a programot illeti, az első napi aszfaltos gyaloglás nagy tömegben nem tetszett annyira, én ezt a túrát biztos, hogy kicserélném egy másikra. A másik kettő kifogástalan volt.
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2017. feb. 28
4.8
Nagyon jól szervezett, minőségi utazáson vehettem részt. A szállás, étkezés kiváló volt, a reggelik bőségesek és nagyon finomak. Az időjárás kegyes volt hozzánk és a két tapasztalt, gondos túravezető (Árpi, Matyi) segítségével csodás tájakban, hegycsúcsokban gyönyörködhettünk! A második napon a túra igen fárasztó volt a jeges ösvények, emelkedők miatt, külön köszönet annak a kedves túratársnak, aki a túrabotjait kölcsönadta, anélkül nem jutottam volna fel a tóhoz! Biztosan lesz még folytatás!
Évi, Gábor
Székesfehérvár
2016. már. 2
5.0
Az Utazom.com-tól elvárható maximális kiszolgálást kaptuk! Mind a túrák során mind a szállással,utazással kapcsolatban.Ismét egy szuper túrán vettünk részt egy jó csapattal!Köszönünk mindent. Éva & Gábor
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!