Téli kalandok finn Lappföldön - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel - 2024.12.05-08.

Csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Látogasson el velünk Lappföldre, a Mikulás hazájába! Csoportos programunkkal finn Lappföld központjába látogatunk, ahol lehetőségünk lesz kipróbálni a kutyaszánt, a rénszarvasszánt, a hómobilt és - nem utolsósorban - privát találkozó keretében, személyesen is találkozhatunk a Mikulással! Szállásunk Rovaniemiben lesz, közel az Északi-sarkkörhöz és a Mikulás falujához.

FőoldalEurópaFinnországRovaniemiTéli kalandok finn Lappföldön - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel - 2024.12.05-08.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon, a Finnair menetrend szerinti járataival
Repülőtéri illetékek
Utasonként 1 db feladható poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász
Szállás három éjszakára a központi elhelyezkedésű Arctic City Hotel 4*
Bőséges skandináv büféreggeli
Látogatás az Arktikumban
Repülőtéri transzferek Rovaniemiben
Magyar csoportkísérő az út teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

Baleset- betegség, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Ajánlott szervizdíj: 10 EUR/fő
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
Minimum létszám a fakultatív programokon: 20 fő
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Amennyiben egy utas veszi igénybe a hómobilt 60 EUR felár fizetendő.
A junior lakosztályban max. 2 felnőtt és két 13 év alatti gyermek elhelyezése lehetséges.
Az összenyitható szobákban max. 4 felnőtt és 2 gyerek elhelyezése lehetséges.
A programok nagyon kedvezőtlen időjárás esetén módosulhatnak!
A privát találkozó a Mikulással programunkra való jelentkezést a foglalás leadásakor tudjuk fogadni. A program nem lemondható.
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől. Hátralékfizetési határidő: 2024. október 5.
Kötbérsávok: június 20-tól 40 000 Ft/fő; indulás előtt 90 nappal 70 000 Ft/fő, hátralékfizetés után 70 %, 30-0 nap között és no show esetén 100%.
A kötbér alapja a részvételi díj, az illetékek, illetve a fakultatív kirándulások.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő.

december 5. csütörtök
Elutazás Budapestről helsinki átszállással Rovaniemibe a Finnair járataival (11:40-15:00, 19:40-21:05).
Fakultatív látogatás a Fazer Csokoládégyár látogatóközpontjában az átszállás idejére: 19 000 Ft/fő Érkezés után transzfer a Fazer Csokoládégyár látogatóközpontjába. Ismerkedés a csokigyártás történetével, érdekességeivel, ízeivel. Lehetőség Fazer különlegességek kóstolására, vásárlására. 

Transzfer vissza a repülőtérre, majd elutazás Rovaniemibe.Érkezés után transzfer a szállodába és a szállás elfoglalása.

december 6. péntek
Szabadprogram, fakultatív programlehetőségekkel:

Délelőtt: családi hómobil szafari (3 órás program, helyszínen fizetendő): 160 EUR/felnőtt, 220 EUR/felnőtt (egy fő/hómobil), 80 EUR/gyermek (4-14 éves  korig)
Ez a hómobiltúra minden korosztály számára igazi kikapcsolódást ígér! A program során hómobilokkal utazunk a hófödte tájon, majd a táborba érkezve lehetőség adódik a gyerekek számára is a kikapcsolódásra: a legkisebbek megfelelő biztonságban is kipróbálhatják a felnőtt járművek tökéletes hasonmását. A táborhelyen tábortűz, sült virsli és forró kávé, áfonyalé várja a vendégeket.

Délután felkeressük Lappföld legszínvonalasabb múzeumát, az Arktikumot, mely a szállodánktól kb. 800 méterre található. Itt megismerkedhetünk a számik múltjával és jelenével, valamint az Északi-sarkkör élővilágával.

Este: Esti kaland a sarki fény nyomában (3 órás program, transzferekkel): 80 EUR/felnőtt, 60 EUR/gyermek (4-14 éves korig). Vacsora után buszra szállunk, hogy a várostól távolabb eső, fényszennyezettségtől mentes táborhelyünkre induljunk. Idegenvezetőnk a tábortűz mellett mesél az északi fény kialakulásáról, az azt körülvevő helyi mítoszról, hiedelmekről. A túra során korlátozott számban hótalpak is rendelkezésre állnak, aki szeretné, rövid séta erejéig kipróbálhatja. A gyerekek pillecukrot sütögethetnek, miközben mi forró italunkat kortyolgatjuk. Megfelelő időjárási viszonyok esetén megcsodálhatjuk a téli égbolton táncoló zöld fényeket. Életreszóló élmény! Ha az északi fényt  - természeti jelenség lévén – garantálni nem is tudjuk, ez a program kiválóan alkalmas azoknak, akik természetközelben szeretnék élvezni a csodás sarki éjszakát.

december 7. szombat
Szabadprogram, fakultatív programlehetőségekkel:

Délelőtt: kutyaszánozás, látogatás egy kutyafarmon (2,5 órás program): 80 000 Ft/felnőtt, 50 000 Ft/gyerek (4-12 éves korig)
A szánhúzókutyák csodálatos birodalmába nyerhetünk betekintést ezen a programon. Először megtanuljuk a kutyaszán vezetést, majd közel egyórás kutyaszán kirándulásra indulunk a hófödte tajgán. Miután visszaérkeztünk a farmra, kávé és forró áfonyalé mellett ismerhetjük meg a szánhúzókutya-tartás rejtelmeit.

Este: Privát találkozó az igazi Mikulással - erdei kaland manókkal, rénszarvasokkal és vacsorával: 85 000 Ft/felnőtt, 65 000 Ft/gyerek (4-12 éves korig) - Kérjük részvételi igényét már foglaláskor jelezze!
Esti transzferünkön manók kalauzolnak minket a városon kívül, a vadonban található rénszarvas farmra, ahol érkezés után gyertyák övezte úton érjük el az erdőben megbúvó kis faházakat. Az érkezés után finn forralt borral (glögi), meleg áfonyalével várnak minket, majd elkezdődik a készülődés: kipróbáljuk, milyen rénszarvasszánon utazni, a manók segítségével karácsonyi süteményt díszítünk, amit hazavihetünk emlékbe, vagy rögtön a sütőből, melegen csemegézhetünk és saját kívánságainkat rejtő üzenetekkel feldíszítjük a karácsonyfát. Mindeközben megkeressük Mikulás kunyhóját, ahol mindenkinek lesz alkalma privát időt tölteni a Mikulással, beszélgetni vele, közös fényképet készíteni. A program ára welcome drinket, sütemény és karácsonyfa díszítést, privát találkozót a Mikulással, gyermekenként egy kis meglepetést  és kétfogásos vacsorát (leves és sütemény) tartalmaz.

december 8. vasárnap
Délelőtt utazás Mikulásfalvára. Lehetőség levélfeladásra a Mikulás hivatalos postahivatalában és szuvenír vásárlásra, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Budapestre (14:20-15:40, 17:05-18:30).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Kényelmes utazás a Finnair légitársaság járatain
  • Szállás színvonalas négycsillagos szállodában Rovaniemi központjában
  • Tartalmas programok
  • Magyar nyelvű utaskísérő a teljes utazás során
  • Thermoruha és csizma az utazás teljes időtartamára
  • Egyedülálló lehetőség privát találkozóra a Mikulással

Szállás

Arctic City Hotel 4*
Kellemes hangulatú szálloda Rovaniemi központjában. Étterem, bár és szaunák állnak a szállóvendégek rendelkezésére. A szobák komfortosan berendezettek, tv-vel, telefonnal, vízforralóval és minibárral felszereltek. Standard szobái (BETELT!) két fő számára, a 2020-ban frissen felújított Style szobái három fő számára nyújtanak kényelmes elhelyezést. Négyfős családok számára egymás melletti, vagy összenyitható szobákat , illetve lekérésre saját szaunával rendelkező junior lakosztályt (BETELT!) ajánlunk.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív

Fakultatív látogatás a Fazer Csokoládégyár látogatóközpontjában az átszállás idejére: 19 000 Ft/fő 
Délelőtt: családi hómobil szafari (3 órás program, helyszínen fizetendő): 160 EUR/felnőtt, 220 EUR/felnőtt (egy fő/hómobil), 80 EUR/gyermek (4-14 éves  korig)
Este: Esti kaland a sarki fény nyomában (3 órás program, transzferekkel): 80 EUR/felnőtt, 60 EUR/gyermek (4-14 éves korig). 
Délelőtt: kutyaszánozás, látogatás egy kutyafarmon (2,5 órás program): 80 000 Ft/felnőtt, 50 000 Ft/gyerek (4-12 éves korig)
Este: Privát találkozó az igazi Mikulással - erdei kaland manókkal, rénszarvasokkal és vacsorával: 85 000 Ft/felnőtt, 65 000 Ft/gyerek (4-12 éves korig) - Kérjük részvételi igényét már foglaláskor jelezze! A program ára welcome drinket, sütemény és karácsonyfa díszítést, privát találkozót a Mikulással, gyermekenként egy kis meglepetést  és kétfogásos vacsorát (leves és sütemény) tartalmaz.

A fakultatív programokkal kapcsolatos tudnivalók:
A thermoruhákat és csizmákat a fakultatív programokhoz a programszervezők biztosítják.
A fakultatív programok ára minden esetben tartalmazza az oda-vissza transzfereket, a leírásban szereplő programot és a magyar nyelvű idegenvezetést.
A hómobilt 18 éves kortól lehet vezetni érvényes jogosítvánnyal.
Egy hómobilon két fő utazik. Egy utas esetén a felár 60 EUR.
Egy kutyaszánon min. 2 fő utazik.
Hómobilon csak 140 cm-nél magasabb gyermek utazhat (ez esetben felnőtt áron), a kisebbeket a helyi túravezető hómobilja által húzott szánra ültetik (gyermek ár alkalmazható).
A programok nagyon kedvezőtlen időjárás esetén módosulhatnak!

Egyéni programajánlataink a programok közötti szabadidőkre:
Santa Park: Élménypark Mikulásfalvától 2 km-re. Nyitva: 10:00-18:00, felnőttjegy 42, gyermekjegy 36 EUR, 3 éves kor alatt ingyenes. Santa Park show, manóiskola, jég galéria, gyömbéres sütemények, ajándékboltok. Taxival vagy menetrend szerinti busszal célszerű megközelíteni. Menetidő a belvárostól kb. 10 perc.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon, a Finnair menetrend szerinti járataival
Repülőtéri illetékek
Utasonként 1 db feladható poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász
Szállás három éjszakára a központi elhelyezkedésű Arctic City Hotel 4*
Bőséges skandináv büféreggeli
Látogatás az Arktikumban
Repülőtéri transzferek Rovaniemiben
Magyar csoportkísérő az út teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset- betegség, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Ajánlott szervizdíj: 10 EUR/fő
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
Minimum létszám a fakultatív programokon: 20 fő
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Amennyiben egy utas veszi igénybe a hómobilt 60 EUR felár fizetendő.
A junior lakosztályban max. 2 felnőtt és két 13 év alatti gyermek elhelyezése lehetséges.
Az összenyitható szobákban max. 4 felnőtt és 2 gyerek elhelyezése lehetséges.
A programok nagyon kedvezőtlen időjárás esetén módosulhatnak!
A privát találkozó a Mikulással programunkra való jelentkezést a foglalás leadásakor tudjuk fogadni. A program nem lemondható.
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől. Hátralékfizetési határidő: 2024. október 5.
Kötbérsávok: június 20-tól 40 000 Ft/fő; indulás előtt 90 nappal 70 000 Ft/fő, hátralékfizetés után 70 %, 30-0 nap között és no show esetén 100%.
A kötbér alapja a részvételi díj, az illetékek, illetve a fakultatív kirándulások.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervizdíj: 10 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon, a Finnair menetrend szerinti járataival
Utasonként 1 db feladható poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász

Szállás: 

Arctic City Hotel 4*
Kellemes hangulatú szálloda Rovaniemi központjában. Étterem, bár és szaunák állnak a szállóvendégek rendelkezésére. A szobák komfortosan berendezettek, tv-vel, telefonnal, vízforralóval és minibárral felszereltek. Standard szobái (BETELT!) két fő számára, a 2020-ban frissen felújított Style szobái három fő számára nyújtanak kényelmes elhelyezést. Négyfős családok számára egymás melletti, vagy összenyitható szobákat , illetve lekérésre saját szaunával rendelkező junior lakosztályt (BETELT!) ajánlunk.

Étkezés: 

A részvételi díj bőséges skandináv büféreggelit tartalmaz.

A területről: 
Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő, fehér éjszakák és sarki fény - Finnországban a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata vagy a lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élményeket ígér, amelyeket máshol aligha élhetünk át. Az "ezer tó országáról" tudnunk kell, hogy legalább 190 ezer tava van. Finnországban mindenki megtalálhatja a neki tetsző úticélt. Az imponálóan jól szervezett városok kulturális és szabadidős létesítményei óriási választékot és világviszonylatban is magas színvonalat nyújtanak. Mégis azok fogják leginkább megtalálni a számításukat, akik a rohanó hétköznapok, a városok zaja elől akarnak elvonulni, hiszen a védett természet különleges lehetőséget kínál az aktív pihenésre.
Időjárás: 
Helsinkiben nyáron 21, télen -3, Észak-Finnországban nyáron 14, télen -12 fok az átlagos napi csúcshőmérséklet. Nyáron rövidujjú inget és pulóvert, illetve esőkabátot egyaránt érdemes vinni. Télen a normál téli utcai ruházat elegendő. A programokhoz (pl. hómobilozás) a szervezők biztosítják a különleges ruhát. Nyáron délen napi 20, északon 24 órán át van világos. Decemberben Helsinkiben kb. napi 4 órán át van világos, míg északon néhány héten át nem kel fel a nap. Csapadék bármikor előfordulhat.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!