Tanzánia és Zanzibár

11 napos körutazás Big Five safarival és tengerparti pihenéssel

Tanzánia a „fekete kontinens” talán legizgalmasabb országa. Földrajzi formációi, a vegetáció és az állatvilág gazdagsága páratlan a világon. Kenyához viszonyítva sikerült megőriznie „érintetlenségét” mind a mai napig. Zanzibár egy időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat.

FőoldalAfrikaTanzániaZanzibárStone TownTanzánia és Zanzibár

Alapár tartalmazza

Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban
Transzferek a safari során terepjárókban
Elhelyezés 4/5* szállodákban, lodge-okban
A safari során teljes ellátás, Stone Town városban félpanzió
A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás
Magyar idegenvezető- csoportkísérő költségei

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek
Belföldi repülőjegy + illetékek
Tanzán vízum (helyszínen fizetendő)
Storno biztosítás+BBP biztosítás
Borravaló a sofőröknek 
Személyes jellegű kiadások, pld. italok

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Maximum: 13 fő

1. nap: Budapest - Arusha
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, majd isztambuli átszállás után indulás Arushába.

2. nap: Arusha Nemzeti Park
Érkezés a Kilimanjaro reptérre a reggeli órákban. Transzfer az arushai szállodába, rövid pihenés, majd indulás az Arusha Nemzeti Parkba. A Meru hegy lábánál található park állatvilága gazdag, és ami a hely különlegességét adja, az az, hogy itt nem csak autós vadnézésre nyílik lehetőségünk, hanem fegyveres vadőr kíséretében kisebb túrát is teszünk. Az állatok megszokták az ember jelenlétét, a hegy lábánál legelésző kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák akár 40-50 méterre is megközelíthetők. A program után utazás a Manyara Nemzeti Parkhoz.

Szállás: Manyara Nemzeti Park (1 éj)

3. nap: Manyara Nemzeti Park
Reggeli után vadles a Manyara Nemzeti Parkban. A száraz szavanna színeit az 50 kilométer hosszan elnyúló Manyara-tó smaragdja és a partjait övező, dús erdők mélyzöldje töri meg. A vadgazdagság páratlan: 400 madárfaj, vízilovak, elefántcsordák, kafferbivalyok és csapatokban gyűjtögető páviánok. De a Manyara Nemzeti Park mégis az ernyős akáciafák koronájában hűsölő oroszlánjairól híres, melyet kis szerencsével mi is láthatunk. A délutáni órákban utazás a Ngorongoro-kráterhez, a kráter peremére épült szállásunkhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik  a 600 méterrel alatta elterülő, vadban gazdag kráterfenékre. Afrika talán egyetlen nemzeti parkja, mely szinte garantálja az öt nagyvad látványát; elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán és leopárd.

Szállás: Ngorongoro Nemzeti Park (1 éj)

4. nap: Ngorongoro-kráter
A hajnali órákban leereszkedünk a Ngorongoro-kráterbe, Afrika legnagyobb „állatketjébe”. Ebédünk elfogyasztása után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Park felé. Meglátogatunk egy maszáj falut, majd délután elérjük a Serengeti Nemzeti Park határvonalát is jelző Masek és Ndutu tavakat. A szavanna tájképétől elüt a tavakat övező nyitott – úgynevezett miombó erdő. Talán itt a legnagyobb az esély, hogy gepárdot vagy vadászó oroszlán falkákat lássunk.

Szállás: Serengeti (2 éj)

5. nap: Serengeti Nemzeti Park
A korahajnali vadles a Ndutu és Masek tavak mellett igen izgalmas lehet, hisz ezen a részen kezdenek gyülekezni az állatok nagy tömegben, mielőtt megkezdik hosszú vándorlásukat a zöld legelőket keresve. Reggeli után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Parkba. Serengeti – maszáj nyelven – végtelen szavannát jelent. Az „Oroszlánkirály” tájképe, azaz a szavannát taglaló, hatalmas gránittömbök és a körülöttük élő állatcsordák, illetve a rájuk leselkedő ragadozók, végigkísérnek minket egész nap. A hatalmas kiterjedésű Serengetiben az esőzések táplálta zöld legelők keresése a híres migrációnak – a vad vándorlásnak a motorja. Ennek megfelelően vannak „elhagyott” területek is, de a park közepén található szállásunk, a Seronera Lodge környéke száraz évszakban is vadban gazdag, hisz a közeli folyók állandó vízellátást, és ezáltal a szükséges életfeltételeket is biztosítják.

Szállás: Serengeti

6. nap: Serengeti Nemzeti Park - Stone Town (Zanzibár)
A Serengeti Nemzeti Parkban, hajnalban veszi kezdetét a vadles, mely során tanúi lehetünk a hatalmas szavanna ébredésének, a ragadozók és a növényevők életben maradásért folytatott küzdelmének.Korai ebéd után transzfer a Serengetiben található kis repülőtérre, majd elutazás Zanzibárra repülővel. Érkezés után városnézés Stone Town-ban, a történelmi városrészben. A pazar naplemente után az éjszakát az ódon városban töltjük, egy csodálatosan felújított szállodában, így lehetőségünk nyílik megismerni Zanzibár pezsgő éjszakai életét az ódon környezetben. Vacsoránkat egy helyi étteremben fogyasztjuk el, ahol a fűszersziget ízei mellett az arab kultúrával és hagyományos zenéjével, a Tarab-bal is megismerkedhetünk.

Szállás: Stone Town (1 éj)

7. nap: Zanzibár
Transzfer a tengerparti szállodába, majd pihenés az Indiai-óceán partján, all-inclusive ellátással. A pihenés mellett lehetőség van fakultatív kirándulásokra, ezek közül mindenképpen javasolt a közeli Mnemba-atoll felkeresése, melyet a világ egyik legjobb búvár helyének tartanak, nem csak búvárok számára – búvárszemüveggel – pipával is csodálatos látvány.

Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****(3 éj)

8. nap: Zanzibár
Pihenés, szabadidő a tengerparton.

Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****

9. nap: Zanzibár
Pihenés, szabadidő a tengerparton.

Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****

10. nap: Zanzibár - Isztambul
Délelőtt pihenés a szállodában, délben elhagyjuk a szobákat, de még az egész nap a miénk, mert csak éjfélkor indulunk a repülőtérre. (Egy közös szoba a csoport rendelkezésére áll indulásig, az all inclusive ellátás a reggelivel véget ér. Felár ellenében lehet kérni egy teljes nap hosszabbítást)

11. nap: Isztambul - Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban órákban.

A részvételi díj 13 fő esetén érvényes.

12 fő esetén a felár + 40.000 Ft/fő

A safarikon használt járművek Toyota Landcruiser terepjárók, melyek 7+1 (sofőr) hellyel rendelkeznek. A csoport létszáma ezért maximum 13 fő lehet, mert a kísérő idegenvezető a 14. fő.

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban
Transzferek a safari során terepjárókban
Elhelyezés 4/5* szállodákban, lodge-okban
A safari során teljes ellátás, Stone Town városban félpanzió
A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás
Magyar idegenvezető- csoportkísérő költségei

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek
Belföldi repülőjegy + illetékek
Tanzán vízum (helyszínen fizetendő)
Storno biztosítás+BBP biztosítás
Borravaló a sofőröknek 
Személyes jellegű kiadások, pld. italok

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek, belföldi repülőjegyek, repülőtéri illetékek, Tanzán vízum, kilépési illeték, borravaló a sofőröknek, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tanzán vízum kb. 50 Usd/fő (helyszínen fizetendő)
Borravaló a sofőröknek: kb. 60 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Arusha: Hotel Venus

Lake Manyara: Serena Safari Lodge

Ngorongoro: Ngorongoro Sopa Lodge

Serengeti Nemzeti Park: Serengeti Sopa Lodge

Zanzibár, Stone Town: Tembo hotel****

Zanzibár, üdülés: Royal Zanzibar Beach Resort*****

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj a safari során teljes ellátást, Stone Town városban félpanziót tartalmaz.
A területről: 
Tanzánia lenyűgöző országa a világhírű nemzeti parkok, az életre szóló kalandok és a felejthetetlen szafarik óriás birodalma, olyan, mintha egy színpompás természetfilm kelne életre tájain járva. „Híres lakói” között van a hósipkás Kilimandzsáró - Afrika legmagasabb hegye, mely drámai hátteret nyújt a Serengeti Nemzeti Parknak. A Serengeti fátlan síkságai és mocsaras területei majdnem 2 millió állat, köztük antilop, oroszlán, leopárd, gepárd, hiéna, sakál és közel 500 madárfaj lakóhelyei. A szomszédos Ngorongoro Természetvédelmi Terület a világ legnagyobb, 3 millió éves kalderájában terül el, s adottságainak köszönhetően megannyi állat kedvelt élőhelye. Az Olduvai árok különleges régészeti lelőhelye a korai emberiség titkainak őrzője. A Manyara-tó erdős, fás, mocsaras vidékén kecses rózsaszín flamingók, hatalmas elefántok, fára mászó oroszlánok, csimpánzok és vízilovak csodálhatók meg közelről. De ott van jellegzetes majomkenyérfáival a Tarangire, a legkisebb park – Arusha vagy akár Selous – a legnagyobb, csak győzzön választani a látogató a 17 nemzeti park és vadrezervátum közül. S ha ez a sok szépség még nem volna elég, a Tanzániához tartozó Zanzibár szigetén gyönyörű strandok várnak süppedős, fehér homokkal, kristálytiszta, sekély vízzel és egy izgalmas fővárossal, a 200 éve mit sem változó Stone Town-nal.
Időjárás: 
Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző,de a tszf. magasság miatt nagy részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. A magasföld és a vulkáni kúpok keleti, délkeleti lejtői évi 1500-2000 mm csapadékot kapnak. A fennsík mélyebben fekvő részei és a kelet-afrikai-árok azonban szárazak (évi átl. csapadék 400–800 mm). Tanzánia nagy részén egy esős évszak van (nov.-ápr/máj.), de északon megfigyelhető kettős csapadékmaximum.
Vízum: 
A résztvevők az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell hogy rendelkezzenek, melyben legalább 2 páros, üres oldal található a tanzán vízum számára. Az útlevelekbe az érkezés helyszínén pecsételik be a szükséges vízumot, melyhez a repülőn kiosztott adatlap kitöltése és 50 Usd szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ugyan Tanzániában nincsenek kötelező oltások DE egyes esetekben már előfordult, hogy Zanzibári beutazás esetén kérték a sárgalázoltást igazoló nemzetközi „sárga könyv”bemutatását. Tehát kérek mindenkit, hogy szerezze be az oltást (minimum 10 nappal indulás előtt) és az igazoló könyvet. Mivel ez 10 évig érvényes, a későbbi utazások során is hasznos lehet.

Mint említettük, kötelező oltások nincsenek (javasoltak természetesen vannak; melyek a hepatitis, emlékeztető tífusz / tetanusz oltások) DE a malária elleni megelőző tablettás védekezés Zanzibáron a nagyon erősen javallott kategóriába tartozik (Lariám már nem használatos, az erős mellékhatások miatt, a Malarone jóval kedvezőbb hatással bír, melyet a jóval olcsóbb Doxycyclin tud kiváltani). Egyes fórumokon javasolják a kolera elleni védekezést, mely kicsit túlzónak tűnik, de ez az egyéni belátásra van bízva.

Kérje orvosa, vagy az ANTSZ tanácsát – Budapest IX.ker. Gyáli u. 2-6.

ANTSZ nemzetközi oltóközpontja:

Tel: 1 – 476 11 00 / 2372

Ügyfélszolgálat: hétfő – csütörtök, 9-12 óra.

Pénz:
Az országban a Tanzániai Schilling a hivatalos fizetőeszköz, és váltáskor az USD a legelfogadottabb / legkedvezőbb árfolyamon váltott valuta (1 USD = kb 1100 -1300 TSH). A szállodákban és nagyobb boltokban általában az összes domborműves creditkártya elfogadott (az American Express nem mindig preferált). DE a kártyákról való pénzfelvétel, pénz automaták hiányában, eléggé problémás, a bankokban pedig nagyon időigényes és magas kezelés költségű. A travellers’cheques-ek használtak, de nem preferáltak.

Nyelv:
Tanzániában több mint 100 törzs él és több mint 35 törzsi nyelv a mai napig aktívan használt. Ennek ellenére szinte mindenki beszél angolul és szuahéliül, melyek az ország hivatalos nyelvei. A nagyszámú német, olasz és francia turisták nyomán ezeket a nyelveket is sok helyi elsajátította.

Elektromos hálózat:
Nem európai szabványúak, hanem hárompontos, szögletes csatlakozásúak, melyből 230 V – 50 Hz érhető el. Átalakítókat a helyszínen is be lehet szerezni.

Safari során használt járművek:
Toyota Landcruiser típusú, átalakított járművek:
7 személy + sofőr számára kínálnak ablak melletti elhelyezést.
Nagyméretű nyitható tetőfelülettel rendelkeznek, hogy az álatok közvetlen „közelségből” legyenek szemlélhetők.
A nyitható felület miatt, menetszél-kondicionálással rendelkeznek, azaz nem légkondicionáltak.
Belső csomagterük korlátozott, ezért elképzelhető, hogy a csomagok a tetőcsomagtartón utaznak ponyvába tekerve (mely vízálló ugyan, de az apró por megtalálja útját a borítás alá), így a csomagok porosodhatnak, tehát javasolt a kopást, porosodást is elviselő úti-poggyász.

A safari során földutakon / terepen (is) haladunk, mely a járművek rázkódásával járhat együtt, mely során a finom por mindent belephet, tehát javasolt a kevésbé érzékeny / értékes ruhák viselete a safari során.( pld. egyszer használatos reklám-pólók….)

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!