Szlovénia meseszép tájain

5 napos kerékpártúra

Szlovénia kis területe ellenére mindent magáénak tudhat: az Alpok impozáns vonulatai, a tenger, a lenyűgöző barlangrendszerek és tavi szigetek otthona is egyben. Bájos és meglepő egyszerre, az érintetlen természet lépten-nyomon ámulatba ejti a kalandort. Mi biciklivel fedezzük fel e táj lélegzetelállító szépségét és történelmi városokon át karikázva röppenünk vissza az időben.

FőoldalEurópaSzlovéniaSzlovénia meseszép tájain

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat kempingben irodánk által biztosított sátrakban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
6 - 16 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 40-60 km között váltakoznak, de előfordulnak meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja. Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A Bled-tó pazar természeti környezetben fekszik, sok aktív és kulturális programra van lehetőség a helyszínen.

1. nap - Budapest, Bled
Korán indulunk Budapestről Szlovénia kedvelt hegyvidékére, a Júliai-Alpokba. Délután érkezünk meg a Bled-tó partján lévő kempingünkbe. Elfoglaljuk területünket és felállítjuk sátortáborunkat. Ez a kemping lesz ötnapos kerékpártúránk alaptábora. Estefelé kerékpározni indulunk a tóparton. Az egykori gleccsertó körbebiciklizése nem megerőltető feladat. A szemben lévő parton lévő Bled kisvárosát negyed óra alatt elérjük, majd kis nézelődést követően visszatekerünk a kempingünkbe.
Szállás: kemping

2. nap - Bled, Bohinj-tó, Bled
Reggeli után elindulunk kerékpárjainkkal, hogy felkeressük a hegyek ölelésében fekvő Bohinj-tavat. Utunk a Száva Bohinjka-folyó vonalát követi, majd Bohinjska Bistrica érintésével érjük el a vadregényes tó partját. A látvány magáért beszél, a hegyi tó káprázatos környezetben fekszik. Ha kedvünk tarja megmártózhatunk a tó vizében, majd folytatjuk utunkat az erdőben kanyargó aszfaltcsíkon Savica-vízesésig. A mintegy 70 méter magas vízfüggönyt a Száva-folyó egyik forrása táplálja. Savicától a Bohinj-tó mellett újra elhaladva Stara Fuzinát, a bájos kis falut keressük fel, majd alpesi legelők mellett apró falvakat érintve vezet az utunk Bohonjska Bistricáig. Itt vár ránk buszunk, amellyel visszautazhatunk Bledbe. Akinek még van kedve és ereje, a túravezetővel hazatekerhet a kempingbe.
Táv kerékpárral: 40 - 60 km
Szállás: kemping

3. nap - Bled, Rudna-völgy, Bled
Ma két lehetőség között választhatsz: 1. lehetőség: Pihenőnap. A kempingben maradsz, pihensz a tóparton, fürdőzöl a tóban, esetleg biciklivel vagy gyalog felkeresed a bledi várat és a kisvárost. 2. lehetőség: Újabb kerékpártúrára indulunk a Rudna-völgybe. A kempingből meredek szakaszon kapaszkodunk fel Gorje faluig, majd innen egy még meredekebb hajtűkanyarokkal szabdalt emelkedővel kell megküzdenünk. Igazi kihívás! Az emelkedőt magunk mögött hagyva az aszfaltcsík fenyveserdőben kanyarog egy eldugott szállodáig. Itt egy alpesi réten kis pihenőt tartunk, elmajszoljuk ebédünket, majd leereszkedünk a már ismert úton Bledbe. Ahol idefelé oly nehézen küzdöttük fel magunkat, most vidáman gurulunk le, csak a fékjeinkre kell ügyelnünk a kanyarokban. Az estét egy tóparti étteremben tölthetjük, ahol megkóstoljuk a szlovén konyha remekeit.
Táv kerékpárral: 50 km
Szállás: kemping

4. nap -  Bled, Szlovén karsztvidék: Postojna, Predjamski Grad, Bled
Ma egy egész napos kirándulásra indulunk. Kerékpárjainkat felpakoljuk, és busszal indulunk a Szlovén Karsztvidék felfedezésére. Rövid utazást követően érkezünk meg Európa egyik legszebb cseppkőbarlangjához, Postojnára. Egy vezetett látogatás során járjuk be Szlovénia leghosszabb barlangját. A barlangi túra után drótszamarainkra pattanunk, és Erazmus rablólovag váráig kerékpározunk a dimbes-dombos karsztvidéken. A Predjamski Grad egy sziklába épített középkori várkastély, szépen felújított és berendezett termekkel. A várlátogatást követően újra bringáink nyergében élvezzük a nyári napsütést. A virágok illata, a friss hegyi levegő jólesik távol a városok zajától. Dilcén vár ránk buszunk, amelyre miután felpakoltuk kerékpárjainkat visszautazunk a kempingünkbe.
Táv kerékpárral: 30 km
Szállás: kemping

5. nap - Bled, Budapest
Reggel még fürödhetünk egyet a Bled-tó kellemesen hűs vizében, majd összepakoljuk felszerelésünket, és elindulunk haza. A kora esti órákban érkezünk Budapestre.

További információ

Szállás

Az utazás négy éjszakáját kempingben töltjük, telepített sátrakban. A sátrakat irodánk biztosítja a résztvevőknek, de matracról, és hálózsákról mindenkinek magának kell gondoskodni, kérjük erre figyeljetek. Vendégház: Felár megfizetése esetén lehetőség van vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban megszállni. Ár: 120 Euro/ 4 éjszaka/fő.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat kempingben irodánk által biztosított sátrakban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
Ajánlott költőpénz: kb. 80-100 Euro, amely egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

31.900 Ft/fő ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

48.000 Ft/fő ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Fontos felszerelésék: Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs (két kulacsot hozz!), lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Az Júliai-Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! A sátrakat irodánk biztosítja, de hálózsákról, matracról neked kell gondoskodni. Meleg hálózsákot hozz, amelynek a komfort tartománya legalább +10 C! A kempingünk a Bled-tó partján fekszik káprázatos környezetben. A tóban lehet fürödni, így a fürdőruhád, papucsod, törölköződ se hagyd otthon!

Kerékpáros felszerelések: Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.

Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. Hívd irodánkat! Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Országúti vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.

Ha nem szeretnél kerékpározni, de szívesen eljönnél: Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A Bled-tó pazar természeti környezetben fekszik, sok aktív és kulturális programra van lehetőség a helyszínen.

Egyebek
Kiutazás: 

Kényelmes, modern kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Az utazás négy éjszakáját kempingben töltjük, telepített sátrakban. A sátrakat irodánk biztosítja a résztvevőknek, de matracról, és hálózsákról mindenkinek magának kell gondoskodni, kérjük erre figyeljetek. Vendégház: Felár megfizetése esetén lehetőség van vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban megszállni. Ár: 120 Euro/ 4 éjszaka/fő.

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.

Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint ez időszakban az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb régiókban akár 12 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!