Szíria-Jordánia körút

9 napos körutazás

A legrégebben lakott területekként is számon tartott Szíria és Jordánia ezeréves emlékeket őriz. Ősi városok, látványos római kori romok, és a világ talán legkülönösebb tengere. A csodás Közel-Kelet megismerésére hívjuk Önöket körutazásunk során.

FőoldalKözel-KeletJordániaSzíria-Jordánia körút

Alapár tartalmazza

a szállást 3* és 4*-os szállodában, félpanziós ellátást, repülőjegyeket a Budapest - Damaszkusz, Amman-Budapest útvonalon, repülőtéri illetéket (45.000 Ft/fő), a szervízdíjat (8.000 Ft/fő), az útlemondási biztosítást (1,4%), repülőtéri transzfereket, a beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel és a belépődíjak (kb. 30.000 Ft/fő)

Alapár nem tartalmazza

a vízumdíjat (kb.30 USD), a Jordán kilépési illetéket (20 JOD) és az utasbiztosítást.

Hossz: 
9 nap

1. nap - Budapest, Damaszkusz
Elutazás Budapestről az éjszakai órákban.

2. nap - Damaszkusz
Érkezés Damaszkuszba a kora reggeli órákban. Reggeli után fél napos városnézés Damaszkuszba, mely méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A városban olyan műemlékek találhatók, mint az iszlám világ negyedik legimpozánsabb mecsete az Omajjad Nagymecset vagy a lenyűgöző Azem Palota. Érdemes felkeresni a Nemzeti Múzeumot, a Szaladdin-mauzóleumot, és a bazárt is. Szállás Damaszkuszban.

3. nap - Damaszkusz, Palmyra
Egész napos kirándulás a szíriai sivatag közepén, Damaszkusztól északkeletre elhelyezkedő, az UNESCO kulturális világörökségi listáján is szereplő Zenobia királynő városába, Palmyrába, mely a világ egyik legnagyobb romvárosa. Palmyra a sivatagon áthaladó karavánok által érintett város volt hosszú évszázadokon keresztül, mely a "sivatag mátkája" néven vált ismertté. Vacsora és szállás Damaszkuszban.

4. nap - Damaszkusz, Bosra, Holt-tenger
Utazás Bosrába - egész napos városnézés. Bosra az egyik jelentős római emlékeket is őrző ősi nabateus város, ahol a legrégibb templom, Ezra található. A lenyűgöző építmények sokaságából is kiemelkedik egyedülálló akusztikájával a Római Amfiteátrum és Citadella. Megtekintjük a fekete házak között elterülő természet formálta kőhalmokat, melyek olyan hatást keltenek, mintha egy állandóan alvó városban járnánk. A Haurant körülvevő hatalmas síkság elkülöníti Bosra városát, mely csodálatos hely a foglyok dicső múltjára emlékeztet. Szállás a Holt-tengernél.

5. nap - Nebo-hegy, Madaba, Holt-tenger
Egész napos program. Utazás a Nebo-hegyre, az egyiptomi kivonulás és a negyvenévi vándorlás után az Ószövetség szerint Isten innen mutatta meg Mózesnek az Ígéret földjét, azaz a Kánaánt, de megtiltotta neki, hogy a földjére lépjen. Mózes V. könyvének 34. fejezete szerint a próféta itt lelte halálát. Ezt követően látogatunk Madabába, ahol a híres Szentföldi mozaiktérkép található a Szent György templom padlóján. Az északi Jordán-völgyben található város minden bizonnyal Jordánia leggazdagabb archeológiai területe, a görög-római korszakból kiásott színházmaradvány, bizánci templomromok és házak, korai iszlám lakónegyedek, valamint egy iszlám középkori mecset részei tekinthetők meg. Szállás a Holt-tengernél.

6. nap - Petra, Holt-tenger, Aqaba
Kora reggel indulás Petrába - egész napos program. Egyetlen jordániai utazás sem lehet teljes az ókori nabateusok központjának, Petra városának meglátogatása nélkül. Petra végtelen városát teljes egészében kézzel vésték a vörös homokkő sziklába. Titokzatos és lenyűgöző hely, ahol örök tisztelet övezi e letűnt civilizációt. A hegységek természeti gazdagsága fenséges módon ötvöződik a nabateusok kifinomult kultúrájával és lenyűgöző építészetével, akik színházakat, templomokat, síremlékeket, házakat és utakat építettek ezen a varázslatos helyen. Nem meglepetés, hogy a "Rózsaszín Város" néven is ismert Petra városát az UNESCO a világörökség részévé választotta. Szállás Aqabában.

7. nap - Wadi Rum, Aqaba
Szabadprogram a Vörös-tengernél, vagy fakultatív utazás Wadi Rum-ba, mely Aqabától északkeletre található és az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. A Wadi Rum volt Lawrence ezredes és Husszein útvonala is az első világháborúban, amikor az ottomán hadseregek ellen harcoltak. A széles völgy, körülvéve szélkoptatta, homokfújta szirtekkel adta az Arábiai Lawrence film csodálatos háttereit is. Szállás Aqabában.

8. nap - Aqaba, Karak, Amman
Visszautazás a Holt-tengerhez. Útközben a keresztes lovagok által épített Karak/Kerak megtekintése, majd továbbutazás és szállás Ammanban.

9. nap - Amman, Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Foglalását a helyek függvényében tudjuk véglegesíteni, melyről a jelentkezést követően tudunk bővebb információval szolgálni.

Szállás

3-4*-os szállodákban. Egyágyas felár 3*-os szállodában: 86.190 Ft/fő. Egyágyas felár 4*-os szállodában: 96.330 Ft/fő.

A programban feltüntetett teljes részvételi díj a három csillagos elhelyezésre vonatkozik.
4* - 302.340 Ft/fő

Fontos! Az árak az utasbiztosításon és a helyszínen fizetendő díjakon kívül, minden költséget tartalmaznak!

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállást 3* és 4*-os szállodában, félpanziós ellátást, repülőjegyeket a Budapest - Damaszkusz, Amman-Budapest útvonalon, repülőtéri illetéket (45.000 Ft/fő), a szervízdíjat (8.000 Ft/fő), az útlemondási biztosítást (1,4%), repülőtéri transzfereket, a beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel és a belépődíjak (kb. 30.000 Ft/fő)

Alapár nem tartalmazza: 

a vízumdíjat (kb.30 USD), a Jordán kilépési illetéket (20 JOD) és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum díj: kb. 30 USD
Jordán kilépési illeték: 20 JOD

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30 USD és 20 JOD
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 150-200 Euro/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

repülővel Budapest - Damaszkusz, Amman-Budapest útvonalon. Repülőtéri illeték: 45.000 Ft/fő.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban. Egyágyas felár 3*-os szállodában: 86.190 Ft/fő. Egyágyas felár 4*-os szállodában: 96.330 Ft/fő.

A programban feltüntetett teljes részvételi díj a három csillagos elhelyezésre vonatkozik.
4* - 302.340 Ft/fő

Fontos! Az árak az utasbiztosításon és a helyszínen fizetendő díjakon kívül, minden költséget tartalmaznak!

Étkezés: 

A program ára félpanziós ellátást foglal magában.

Időjárás: 
Jordánia időjárása mérsékeltnek mondható, kivétel az igazi nyár 3 hónapja (június-július-augusztus), amikor nagyon magas a hőmérséklet, főleg európaiaknak. A hőmérséklet - a nyári hónapokat kivéve - a következő értékek között mozog: 17-26 fok nappal, 7-15fok éjszakánként.
Szíria négy évszakos mediterrán éghajlatú ország. A téli hónapok (december - Február) szelesek, hidegek, az átlag hőmérséklet 10 fok alatt ingadozik. Elég csapadékos, a magasabb hegyekben sportolásra alkalmas hó is van. A nyár júniustól szeptemberig tart, száraz, forró, a hőmérséklet gyakran emelkedik 40 fok főlé.A turistaprogramokhoz a tavasz és az ősz a legkellemesebb időszak. Ilyenkor a nappali hőmérséklet 25-35, az esti 18-25 fok között ingadozik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!